preskoči na sadržaj
vijesti

Obavijest o udžbenicima za 2018./19. školsku godinu

Obavještavaju se učenici i roditelji da se svi udžbenici, za koje je početkom školske godine 2017./18. Općina Kršan podmirila troškove, vraćaju u školu. Uredne i čiste udžbenike će učenici vratiti razrednicima  u srijeda i četvrtak, 13. i 14. lipnja 2018. godine.

  • Učenici 1. razreda ne trebaju vratiti udžbenike jer su svi radni.
  • Učenici 2. i 3. razreda ne trebaju vratiti radne udžbenike iz matematike.
  • Učenici 5.,6. i 7. razreda zadržavaju povijesni i geografski atlas jer se njima koristiti iduće školske godine.

Razrednici će stare udžbenike pokupiti i podijeliti sljedećoj generaciji učenika, a sve razlike riješit će se početkom  iduće školske godine. Općina Kršan će ponovno snositi troškove nabave novih udžbenika koje će učenike čekati u školskim klupama početkom iduće školske godine. 

Učenici su dužni kupiti samo radne bilježnice s Popisa radnih bilježnica (vidi pritiskom na LINK ispod), a likovne mape, za koje će roditelji snositi troškove početkom školske godine 2018./19., će se naručiti u školi.

NOVOST: NE NARUČUJTE RADNE BILJEŽNICE ZA INFORMATIKU JER ĆE SE IDUĆE ŠKOLSKE GODINE UČITI PO NOVOM PLANU I PROGRAMU INFORMATIKE TE ĆE SE MIJENJATI I UDŽBENICI I RB!

Pritiskom na link ispod možete pogledati popis svih izabranih udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu  2018./19.

LINK: http://os-igkovacic-cepic.skole.hr/ud_benici

Duge, tople i vesele ljetne praznike žele učitelji OŠ Ivan Goran Kovačić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 6. 2018. 09:29

Obavijest

       

REPUBLIKA  HRVATSKA

URED DRŽAVNE UPRAVE U ISTARSKOJ ŽUPANIJI

 Služba za opću upravu i društvene djelatnosti

 ISPOSTAVA  LABIN

 

P  O  Z  I  V

   za upis djece u prvi razred

          osnovne škole  

 

            P  o  z  i  v  a  j  u      s  e

 

  roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2018./2019.  da upišu dijete u pripadajuću školu

Vrijeme upisa :   od 12.  lipnja do  14. lipnja 2018. godine

od  9.00  do  12.00  sati

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 6. 6. 2018. 09:03

Nagrađen i pohvaljen rad na Di ča slaje zvoni 2018.

Krajem svibnja, točnije od 25. do 27. svibnja 2018. svi putovi vode u Žminj na 49. po redu Sabor čakavskog pjesništva, na pravu poslasticu, našu domoću besedu, naš ča. Na literarni natječaj „Di ča slaje zvoni“ pristigla su 183 rada, pjesme na čakavštini iz 42 škole. Oni radovi koje je Povjerenstvo izdvojilo kao najuspješnije uvršteni su u zbirku pjesama „Kako ča zvoni u Žminju 2018.“

Naša škola ima dvije pjesnikinje, posebno uspješne i zapažene čije su pjesme objavljene u zbirci. Posebno se istaknula Leana Rade, učenica 3. r. koja je pjesmom Ladonja osvojila nagradu u kategoriji od 1. do 4. r. Učenica 1. r., Sara Žulić posebno je pohvaljena za pjesmu Batunići. One su sudjelovale i u natjecateljskoj smotri recitirajući pjesme na čakavštini, s ciljem očuvanja i uživanja u čakavskoj riječi. Sara Žulić recitirala je pjesmu Va hip autorice Stefani Čeh. Leana Rade recitirala je pjesmu Ča se moren poć igrat naše ravnateljice Mirele Vidak.

Zabave nije nedostajalo. Uz pjesmu i glazbu pružala im se mogućnost sudjelovanja na predavanju i radionicama Mladena Kušeca, Gorana Farkaša, Roberte Rudele, Toma Krajine i Mirjane Margetić, predstavi Mistero Buffo, Valtera Roše te koncertu grupe Veja.

Okrunjene nagradom i pohvalom, bogatije za još jedno iskustvo javnog nastupa pred velikom publikom, stečenim novim znanjem u radionicama, naše su djevojčice pune dojmova, inspirirane, motivirane, sretne i zadovoljne.

Na natječaj su također poslani literarni radovi sljedećih učenica i učenika: Sanja Stepančić, Norbet Marčac, Dylan Fornažar, Gabriel Honović, Leonarda Ponjavić, Sara Kovačić i Sara Bako (mentorice: Jasminka Zahtila i Mirjana Rabar).

Alenka Brenković

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 6. 2018. 08:51

Zvončić zove u Plomin

Danas su učenici 6. razreda u pratnji učiteljice iz prirode Ive Rukavina bili na izvanučioničkoj nastavi u Plominu, a u okviru 13. manifestacije Zvončić zove u Plomin, realizirane 20. svibnja 2018. godine. Razgledali su stari grad Plomin i rješavali radne listove na temu istarskog zvončića, tzv. plominskog zvončića o staništu, izgledu te jedinstvene biljke, a na kraju su je i crtali.  Riječ je o manifestaciji kojom Općina Kršan i Turistička zajednica ukazuju na potrebu očuvanja staništa ove gotovo ugrožene biljne vrste, istarsko-kvarnerskog endema. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2018. 14:19

Čarobni zvuci violine u našoj školi

Čarobni zvuci violine odjekivali su jutros (18.5.) našom školom. Kao uvod u upoznavanje gudačkog instrumenta, učenici su pogledali 12-minutni crtani film Čarobni zvuci. Učenici  su osjetili  zvukove violine koji potiču lijepe emocije, osjećaje, ljubav i osmijeh. Iz kratkog crtića naučili su da čarobno možeš svirati samo ako sviraš iz srca i ljubavi. Na to se nadovezao učitelj Edi Šiljak s laganim i nježnim  sviranjem u učionici, a pridružila mu se i njegova učenica Dinka, a naša učenica 1. razreda. Upoznao je učenike s dijelovima violine te predstavio Osnovnu glazbenu  školu Matko Brajša Rašan i zainteresiranima otkrio termine upisa (tzv. prijemni ispit). Učenici su postavljali mnoga pitanja i saznali da gudalo ima oko 200 niti konjskoga repa, od odabranih konja iz Azije i Sibira, iz hladnijih krajeva. Bilo je čarobno, emotivno, osjećajno i poučno.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2018. 08:36

Boćajmo u školi

Učenici 3. i 4. razreda naše škole i ove su se  godine uključili u Projekt  Boćajmo u školi. Natjecali su se djevojčice i dječaci posebno. Voditelj projekta i gost u školi bio je svjetski prvak u boćanju -  Valter Ivančić. Najuspješniji u natjecanju su nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima.

Najbolje rezultate u djevojčica postigle su:

1. Nina Zrinšćak, 3.r., MŠ Čepić

 2. Sara Bako, 4.r., MŠ Čepić

 3. Kristy Tončinić, 3.r., PŠ Šušnjevica

 4. Leana Rade, 3.r., PŠ Kršan

 

Najbolje rezultate u dječaka postigli su:

 1. Dominik Vidak, 3.r., MŠ Čepić

 2. Karlo Širok, 4.r., MŠ Čepić

 3. Dylan Fornažar, 3.r., PŠ Kršan

  4. Karlos Stanić, 4.r., MŠ Čepić

Učenici s najboljim rezultatima rangirani na prva dva osvojena mjesta idu na Županijsko natjecanje u boćanju koje će se održati u Pazinu u mjesecu lipnju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 5. 2018. 14:07

Poznajem li Crveni križ?

U ranim jutarnjim satima posjetila nas je ravnateljica Gradskog crvenog križa Labin, Morin Hukić. Kao i uvijek, s oduševljenjem smo je dočekali. Tema susreta je bila upoznavanje s radom i djelovanjem Crvenog križa koje nam je ravnateljica predstavila kroz prezentaciju i dva filma. U prvom filmu doznali smo više o nekim  lošim situacijama: ratovima, elementarnim nepogodama i ostalim događajima  u kojima je ljudima potrebna pomoć, dok smo u drugom filmu saznali o  postanku  Crvenog križa. I mi smo sudjelovali u izlaganju, a na način da smo razgovarali o našim vrlinama i željama o tome kakav bismo svijet htjeli. Puno smo naučili i nadamo se ponovnom  susretu.

Lana Stepančić, 6.r.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 5. 2018. 13:02

Sudjelovali smo u literarnom natječaju GDCK Labin

Sudjelovali smo  na 11. Literarnom natječaju na temu Crvenog križa.  Na ovogodišnji natječaj teme kojeg su bile „Kad bi se riječi pretvorile u djela“, „Ja volonter“ i „Dragi darivatelji krvi, hvala vam“ pristigla su 34 rada iz 10 osnovnih škola. Radove je ocjenjivala komisija u sastavu: Božena Višković, Suzana Mušković i Sonja Brezac. Nagrade najboljima uručene su na prigodnoj svečanosti održanoj u Gradskoj knjižnici, u utorak, 15. svibnja 2018. godine. Naše male učenice bile su  veoma uspješne. Učenica prvog razreda Sara Žulić osvojila je drugo mjesto u kategoriji učenika nižih razreda za „Ja volonter“ s mentoricom Alenkom Brenković iz Produženog boravka. U natječaju su još sudjelovale Leana Rade i Ana Franković s mentoricom Mirjanom Rabar. Bravo, cure! Čestitke!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 13:10

Odgoda planirane pismene provjere znanja - Hrvatski jezik

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog vremenika pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

ODLUKU

o  promjeni termina planirane pismene provjere znanja

Planirana pismena provjera znanja iz Hrvatskog jezika, u razrednom odjelu 3. i 4. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za  25. 5.  2018. realizirat će se  24. 5. 2018.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog odlaska na izlet u Motovun, razredna učiteljica Jasminka Zahtila je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom, dogovorila  novi navedeni termin.

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2018. 11:53

Dan škole 2018.

Ivana Pilko Čunčić - voditeljica Službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje MZO, Momir Karin - pomoćnik ministrice MZO, Mirela Vidak - ravnateljica, Roman Carić - zamjenik načelnika Općine Kršan, Delia Vorkapić - voditeljica rumunjskog  konzulata u Rijeci, Aurel Georgescu - konzul Rumunjske u RH

Priredba i promocija početnice

Teško da ćemo u školi ponovo doživjeti ovako ispunjen dan poput ovog sunčanog, ali prohladnog  15. dana svibnja. Nezaboravan početak svečanosti omogućili su trener i  proslavljeni rukometaši  Mladog rudara koji su već u rano jutro poveli naše učenike na rukometno igralište te prezentirali svoje vještine i svoju izvrsnost koja ih je dovela u  Premijer ligu.

Dan škole, obilježavanje Međunarodnog  dana obitelji i promocija početnice na istrorumunjskom jeziku „Pošnjin ganej vlaški“ okupili  su naše učenike, njihove obitelji, umirovljenike, govornike vlaškog jezika, brojne goste... među kojima s najvećim ponosom ističemo predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske g. Momira Karina - pomoćnika ministrice i gđu. Ivanu Pilko Čunčić - voditeljicu službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje. Uvijek dragi gosti u našoj školi su i predstavnici Veleposlanstva Rumunjske g. Aurel Georgescu - savjetnik i konzul te gđa. Delia Elena Vorkapić iz riječkog konzulata. U ime domaćina, djecu i goste, pozdravili  su ravnateljica škole gđa.  Mirela Vidak i zamjenik načelnika Općine Kršan – g. Roman Carić.

Učenici škole Čepić su, kao i uvijek, zablistali poput zvjezdica  i pokazali koliko su talentirani u svim područjima: pjevanju, sviranju, glumi, slikanju, stvaralaštvu….

Ravnateljica škole istaknula je kako obitelj i škola moraju biti povezani neraskidivim vezama jer samo zajedništvo osigurava čvrste temelje na kojima se gradi budućnost  djece, a samim tim i budućnost svih nas.

Podijeljene nagrade povodom natječaja Moja obitelj

Gosti nisu krili oduševljenje dječjim nastupom, kao ni prekrasnom atmosferom i toplim ozračjem koje vlada u našoj školi. Posebno oduševljenje izazvala je početnica za učenje istrorumunjskog jezika „Pošnjin ganej vlaški“ koja je nastala kao plod višegodišnjeg rada na očuvanju vlaškog jezika, a za koju se nadamo da će budućim generacijama pružati dobre osnove za učenje tog, već skoro zaboravljenog, jezika. Financijsku pomoć u tiskanju početnice osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Povodom Dana obitelji, za najuspješniji likovni, odnosno literarni rad nagrađene su obitelji Runko i Kehonjić, a za njihove nagrade pobrinuli su se Restoran Ferali i Pizzeria Napoli. Sve učenike su sladoledom počastili  tvrtka Lorimex  iz Labina. Svima veliko hvala.

Sportski dio - Mladi rudar u igri s učenicima

Foto - galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2018. 13:19

Iznenađenje za majčicu

Ove prekrasne kutije iz naručja naših djevojčica su prava mala remek djela naših učenika Produženog boravka. Ideja je potekla od mentorice Alenke Brenković, a naši su mali Produženci unijeli sva svoja srca u izradu jer, naime, to je iznenađenje za mamu.   Psssst! Pričekajmo nedjelju i Majčin dan. Bit će suza radosnica.

SVIM MAMAMA ŠALJEMO JEDNO VELIKO SRCE I LJUBAC NA DLANU!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2018. 18:39

HEP genijalci Vijest ima dokument u privitku

„Dragi naši osnovnoškolci, osvrnite se oko sebe, snimite video u kojem ćete nam pokazati zašto baš vašoj školi trebaju nova računala, ispričajte nam što bi s njima radili, kako bi poslužila vama i vašoj školi! Recite nam u kakvom su stanju računala koja sada koristite, možda ih sada niti nemate - dokažite nam da ih stvarno želite i možemo vam pomoći!  Zavrnite rukave i neka snimanje počne!“

Tim nas je riječima kroz projekt „Za naše male genijalce“ HEP motivirao da zaista zasučemo rukave, snimimo video i dokažemo da upravo mi želimo i zaslužujemo nova računala. I uspjeli smo!

Danas su našu školu s punim rukama računala posjetile Vlatka Kamenić Jagodić i Franka Gojanović iz Sektora za tržišnu i merketinšku strategiju  te Venancije Mihaljević iz SIT-a. Dočekala su ih nasmiješena i ponosna lica  učenika koji su nestrpljivo čekali zaviriti u kutije i  pogledati nova računala. Radosno su primili pohvale za snimljeni video i prihvatili poziv da u skoroj budućnosti budemo njihovi gosti!

Još jednom veliko hvala našim današnjim gostima i HEP-u na vrijednoj donaciji!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 11. 5. 2018. 13:19

Uživali smo u Mačku u čizmama

U ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine naši su se maleni učenici otisnuli u nove avanture, ovaj put u avanture s mačkom u čizmama. Uzbuđeni su stigli u Gradsko kazalište lutaka u Rijeku sa svojim učiteljicama. Mačak ih je učio kako vjerovati u sebe, biti domišljat i osloniti se na svoje sposobnosti te iz svake životne situacije izvući pouku i biti tvorac vlastite sreće. Prišapnuo im je da nam pomoć ponekad nenadano stigne baš od onih od kojih se najmanje nadamo, pa bili oni i „obične“ mačke. Na repertoar Kazališta ponovno  ga je  postavio redatelj Edi Majaron sa svojom autorskom ekipom.Tri put hura za lutkarske predstave! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 5. 2018. 11:20

Pomogli smo ukrasiti Festival samoniklog bilja

U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Kršan naši učenici produženog boravka pripremali su se za ovogodišnji Festival samoniklog bilja koji će se održati 28. i 29. travnja 2108. u Kršanu, u sportsko-rekreacijskom centru "Pristav". Puna dva tjedna bojili su nemali broj drvenih kašeta te ih slikali, lijepili i slagali decoupage ili salvetnom tehnikom. Likovna umjetnica Sunčica Simichen ukrasit će pozornicu i štandove, a vrijedni i kreativni učenici će joj u tome pomoći. Najvažnije je u svemu što su svoje vrijeme koristili za stvaranje i kreaciju i bavili se nečim što ih doista čini sretnim.

A.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2018. 12:16

Dan planeta Zemlje

Raznim aktivnostima priključili smo se globalnim aktivnostima obilježavanja  Dana planeta Zemlje u tjednu na 22. travnja 2018. godine. Najmlađi učenici likovno su se i literarno izražavali u učionici s idejom kako i  mala djeca mogu   poboljšati svoj životni okoliš malim aktivnostima. Izradili su svatko svog Planetka i zanimljivo uredili pano.  Učenici predmetne nastave  gledali su prigodne eko dokumentarne filmove ponuđene iz projekta Zelene knjižnice  i  razgovarali o kvalitetnim utjecajima na planet Zemlju. Sat razrednog odjeljenja završio je kreativnim izričajem – nastao je prigodni plakat, a sve s ciljem podizanja svijesti učenika o važnosti očuvanja okoliša.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2018. 11:37

Prelijepo nam je bilo na Putu za lug i na toku Boljunčice

U podnožju planine Učke, kraj Boljuna izvire mala istarska rječica Boljunčica, a protječe i kroz našu Šušnjevicu. Povodom Dana voda i Dana planeta Zemlje posjetili smo jedan njen tok te prošetali  malim putićem zvan Put za lug (vlaški: Kuala de lug). Brali smo šparoge, zapažali promjene u prirodi u proljeće i nabrajali zvukove, uživali u mirisima i osluškivali životinje koje su se javljale. Baš smo se lijepo proveli u izvanučionničkoj nastavi krajem tjedna (20.4.) i puno naučili.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 13:49

Dva prekrasna dana u Slavoniji

Učenici 5., 6. i 7. razreda naše škole proveli su dva prekrasna dana u Slavoniji. Na izlet smo krenuli u prekrasno sunčano jutro 19. travnja prema Đakovu, srcu Slavonije. Nakon razgleda ergele lipicanaca krenuli smo u razgled grada i prekrasne katedrale. Naša sljedeća destinacija bio je najveći grad Slavonije, Osijek. Uz lokalnog vodiča upoznali smo i ovaj grad i njegove znamenitosti.

Drugi dan krenuli smo u Slavonski Brod. Nakon razgleda grada u kojem smo se vratili dva stoljeća u prošlost, pogledali smo predstavu Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica u sklopu manifestacije U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić.

 Naša zadnja aktivnost bilo je sudjelovanje na edukativnoj radionici o rodama u prvom europskom selu roda, Čigoću.

Kući smo stigli umorni, ali ispunjeni novim saznanjima, iskustvima i prijateljstvima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:47

O budućnosti knjiga

U manifestaciju obilježavanja Noći knjige 2018. uključili smo se kao i uvijek na svoj način. Posebnu pozornost posvetili smo aktualnoj temi Budućnost knjige. Razgovarali smo o budućnosti knjige, knjižnice i čitanja i  povezali sa znanošću, izumima, inovacijama, znanstvenom fantastikom, novim formatima i tehnologijama. Izdvajali smo ključne pojmove, prepričavali, a potom smo bili kreativni. Proučavali smo upute izrade aviona od papira i malo se namučili oko rezanja i sklapanja papira. Na kraju smo zadovoljni uratcima, izložili svoju instalaciju. I dok su veliki postavljali svoje letjelice, maleni su temi pristupili na svoj način. Gledali smo  video isječak o čitanju, komentirali ovogodišnji plakat Noći knjiga te gledali i slušali e-slikovnice. Na kraju smo izrađivali lutkice prstiće jer možda ćemo se u budućnosti moći družiti s likovima iz knjiga, mirisati ih ili će nam doletjeti leptirići, srca…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 11:19

Karla i Lana oduševljene školom stvaralaštva Novigradsko proljeće

Na ovogodišnjoj školi stvaralaštva Novigradsko proljeće sudjelovale su i dvije naše učenice 6. razreda. Lana Stepančić i Karla Levak prijavile su se u radionicu pjevanja. Među mnogobrojnim i raznolikim ponuđenim radionicama uživale su na satovima pjevanja pod vodstvom profesorice Doris Kovačević. Oduševljene kreativnošću i organizacijom bile su pomalo tužne u posljednjem nastupu  kada su uz mnogobrojne stečene prijatelje pokazale sve što su naučile. Naša ih je ravnateljica Mirela Vidak zatekla u hotelu Plava laguna neposredno pred generalnu probu za jedna od nastupa u sklopu radionice. Ovogodišnja škola s temom Godišnja doba održana je od 7. do 14. travnja. Riječ je o jedinstvenoj Školi u nas koja okuplja darovite učenike u stvaralačkim radionicama za riječ, zvuk, sliku i pokret od 1974. godine.

Posebno zahvaljujemo Općini Kršan na sponzorstvu naših učenica u Novigrad.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 10:36

Sretan Uskrs

Mala prigodna košarica naših produženaca nikad nije prazna oko posebnih datuma pa se tako i danas šarenila veselo. Male divne tulipane s uskrsnom čestitkom izrađivali su cijeli tjedan s učiteljicom Alenkom Brenković. Danas su nas svih razveselili svojim uratcima. Baš su se se umorili pa će od sutra imati prilike malo odmoriti.

Naime, za sve učenike počinju proljetni praznici koji će trajati do 8. travnja te tim povodom želimo svima sretan Uskrs i dobru zabavu. Na nastavi se ponovno vidimo, u ponedjeljak, 9. travnja 2018. godine prema uobičajenom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2018. 14:33

Gdje je Jajočepić?

Sigurno nikad niste čuli za Jajočepić. Nalazi se u učionici naših prvaša i drugaša. Šaren je, prekrasan, jajast sasvim dovoljno. U njemu žive jajoljudi i tako priča nekako ide... a sve su nam ispričali naši najmanji s učiteljicom Mikelom Banko Lukšić kada su povodom nadolazećeg Uskrsa u svom razredu od kuhanih jaja i malo kolaž papira izrađivali kućice od jaja, crtali cestice i, livade i šumice,a sve prema planu sela. Zar nije kreativno?

E, da ne zaboravimo, poželjeli su svim dobrim ljudima sretan i blagoslovljen Uskrs, najviše na svijetu svojim obiteljima!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2018. 14:32

All the world is stage

Povodom Svjetskog dana kazališta pozvali smo u našu školu Kazališni studio Kavran iz Rijeke kako bi nam s kazališnom radionicom All the world is stage – Shakespeare upotpunili kazališno znanje. Radi se o kombinaciji klasične predstave, predavanja i radionice uz originalne prizore u izvedbi profesionalnih glumaca, proznih dijelova koji se tiču razdoblja, pisca i kulturnih i kazališnih okolnosti u kojima je djelovao u 16. stoljeću, a u posebnom su se dijelu i sami učenici uključili u predstavu  kroz odabrane dramske prizore. Moramo priznati da smo otkrili i neke nove talente!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2018. 14:28

Uskrsni običaji našega kraja

S idejom poticanja međusobne suradnje među učenicima, razvijanja svijesti o bogatstvu jezika i kulturne baštine zavičaja te poticanja svijesti o potrebi očuvanja tradicijskih vrijednosti naši su učenici mlađih razreda s učiteljicama Mikelom Lukšić Banko, Jasminkom Zahtila, Mirjanom Rabar i Dianorom Radola realizirali svoj mali projekt pod nazivom Uskršnji običaji našega kraja. Učenici su se u ugodnom druženju likovno i literarno izrazili, slušali prigodne pjesmice, bojali pisanice kao nekad te pripremili uskršnji doručak. Bogat i raznolik program završio je zajedničkim druženjem u šetnji selom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2018. 14:18

Dan narcisa

 

Dan narcisa i ove godine tradicionalno je održan prve subote proljeća. Udruga Hrvatska liga protiv raka priredila je  tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju koja je održana  24. ožujka 2018. godine  na svim većim javnim tržnicama od 10 do 14 sati. Kampanjom su željeli  ukazati na važnost odlaska žena a i muškaraca na redovite preglede dojki. Naši učenici uključili su se prikupljanjem cvjetova narcisa koje zatim Liga protiv raka Labin dijeli u humanitarne svrhe. Ovo je već 22. godina kako se obilježava Dan narcisa i u tom razdoblju učinjeno je razmjerno puno u edukaciji i načinima prevencije s ciljem ranog otkrivanja raka dojke, ovog najčešćeg sijela raka u žena.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2018. 14:24

Klokan u tijeku

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 22. ožujka 2018. godine održava  se  međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Naša se škola po prvi put uključila s velikim brojem učenika. Učiteljica matematike Dolores Pilaš organizirala je natjecanje u našoj školi. Rezultati natjecanja znat će se u svibnju.

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2018. 12:55

Podržali smo obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Svi učenici naše škole podržali su borbu osoba s Down sindromom s ciljem što kvalitetnije integracije u društvo te su u srijedu, (21. ožujka) obuli dvije različite šarene čarape. Raznim aktivnostima na satovima razrednih odjeljena učenici su se sa svojim učiteljicama pripremali za srijedu. Maleni su crtali čarapice,  pisali poruke, a veliki su razgovarali na temu, uredili pano, gledali dokumentarac. Sve aktivnosti koordinirala je školska pedagoginja.

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.  Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta pridružit će se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2018. 14:50

Povodom Mjeseca hrvatskoga jezika

Povodom manifestacije  Mjeseca hrvatskoga jezika učenici petog razreda su kroz različite aktivnosti s knjižničarkom  naglašavajući  važnost  učenja hrvatskoga jezika.  Nakon kratkog predavanja o Hrvatskom jeziku u prošlosti i sadašnosti, rješavali  su rebuse, križaljke, tražili jezično blago na glagoljici  te na kraju otkrivali zaključno rješenje. Uredili smo knjižnicu s temom  Po jeziku te svijet poznaje te izložili rječnike, pravopise i gramatike kako bi zaokružili priču o materinskom hrvatskom jeziku – jeziku naše pismenosti, kulture i identiteta.

Inače, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava Mjesec hrvatskoga jezika s početkom  Međunarodnog dana materinskoga jezika 21. veljače, a završava  17. ožujka, na dan objave  Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika iz 1967. godine kad završavaju Dani hrvatskoga jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2018. 14:05

Povodom dana plavog cvijeta

Volonterke Lige protiv raka Labin  obilježile su 10. ožujka 2018. godine Plavi dan koji je posvećen borbi protiv karcinoma debelog crijeva. Punkt akcije bio je smješten na tržnici. Volonterke su dijelile edukativne brošure, kao i plavi cvijet koje su izrađivali učenici osnovnih škola. I naši su učenici sudjelovali izradom svojih plavih cvjetova te tako doprinijeli ovoj akciji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2018. 14:23

Natjecanje iz Prve pomoći i Pokreta Crvenog Križa

U subotu 10. ožujka održalo se 22. Gradsko natjecanje pomlatka Crvenog  Križa u kojem je sudjelovala i ekipa naše škole.

Nažalost, zbog bolesti i drugih obaveza iz ekipe koja se ove godine pripremala odmjeriti znanje i vještine iz pružanja prve pomoći te pokreta Crvenog križa, nastupao je samo Ivan Načinović. Njemu se su se pridružile članice prošlogodišnje ekipe Sanja Vlah, Morena Lončar i Ani Krajcar te Pjero Stojak, učenik 7. razreda OŠ Ivo Lola Ribar. Ovako mješovita, ekipa naše škole nastupila je van konkurencije. No, zaradila je veliko priznanje zbog želje za sudjelovanjem i pomoći što je u konačnici posve u duhu načela i pokreta Crvenog Križa.

Ekipi OŠ Matije Vlačića Labin čestitke na pobjedi i puno sreće na međužupanijskom natjecanju u Ogulinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2018. 14:04

Svim dragim ženama želimo sretan i radostan dan žena!

Sretan Dan žena!

Naši dragi Produženci imali su ovih dana pune ruke posla. Sa svojom učiteljicom Alenkom Brenković izradili su prekrasne cvjetove od krep papira. Danas su nas svih iznenadili svojim  šarenim uratcima i s velikim osmijehom poželjeli sretan Dan žena.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2018. 12:43

Ružičaste majice, ružičasti baloni, ... ružičaste misli... Vijest ima dokument u privitku

Ružičaste majice, ružičasti baloni, ružičaste patike, ružičaste marame… ružičaste misli… ma sve nam je danas bilo ružičasto.  Povod:  Dan ružičastih majica ili Pink shirt day. Naša se škola danas po prvi puta uključila u obilježavanje toga dana te time dala podršku u borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica nastao je unazad desetak godina nakon jednog nasilnog događaja u srednjoj školi  u Kanadi. Naime, prvog dana škole jedan je dječak - srednjoškolac odjenuo ružičastu majicu u znak solidarnosti s teškom bolešću svoje majke.  Drugi su ga učenici vrijeđali samo iz toga razloga što im se nije svidjelo što ima majicu ružičaste boje. Ostatak učenika koji nije stao na stranu zlostavljača, u znak potpore su idući dan odjenuli ružičaste majice. Upravo je ta skupina učenika svojim činom motivirala druge učenike i djelatnike škola diljem svijeta da se uključe u program čiji je zadatak spriječiti razvoj bilo kakvog oblika nasilja među učenicima. Nastavak u Opširnije.

Pogledaj video: Na školskom igralištu

Foto-galerija: Dan ružičastih majica

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2018. 13:02

Čestitke učenicama Leani i Sari na Danima meda u Pazinu

Povodom manifestacije 13. Dana meda raspisan je likovno - literarni natječaj na temu „ Med-hrana, poslastica i lijek“ u organizaciji Udruge pčelara IŽ. Na natječaju su zapaženi likovni radovi učenice Leane Rade iz 3. razreda  PO Kršan s  mentoricom Mirjanom Rabar i učenice Sare Bako iz 4. razreda  s mentoricom  Jasminkom  Zahtila koje je Povjerenstvo odabralo za najbolje likovne radove. Čestitamo Leani na osvojenom 1. mjestu, a Sari na osvojenom  3. mjestu. Učenice su  za učestvovanje na natječaju pohvaljene  te im je uručena Diploma. Čestitke i mentoricama Mirjani i Jasminki. Na natječaju su još sudjelovali učenici: Gabrijel Honović, Ana Franković, Dylan Fornažar i  Alex Kehonjić iz PŠ Kršana te Leona Runko, Stefani Grožić iz MŠ Čepić s mentoricama Mirjanom, Jasminkom i Mikelom. Pridružili su im se učenici iz Produženog boravka Leona Runko i Dinka Licul s mentoricom Alenkom Brenković.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2018. 09:12

Kreativni zadatak za kreativne učenike

Učenicima 5. razreda na geografiji je ovih dana bilo izuzetno zanimljivo i zabavno. Naime, zadatak im je bio  izraditi vulkan. Učeći o reljefu i građi Zemlje i razgovarajući o procesima u unutrašnjosti Zemlje, učiteljica Ivana Višković ponudila im je dodatni zadatak – od raznih materijala izraditi vulkan. Pustili su svoju maštu i kreativnost na volju i objeručke se prihvatili izrade. Prekrasne radove prezentirali su ostalim učenicima. Zadovoljan učitelj i zadovoljni učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2018. 12:31

Zaljubljene maškare

Plešući i pjevajući po seoskim cesticama tjerali smo duhove zime kako bi duhovi proljeća i ljeta mogli nesmetano preuzeti vlast, što traži tradicija. Stavili smo svoje najljepše maske u petak, 9. veljače i zabavili se, ali nismo zaboravili biti i vrijedni. Prvo smo pržili slasne fritule i počastili cijelu školu i goste,

zatim smo kreirali unikatne recepte za najbolje fritule na svijetu, a potom smo se malo i zabavili u maskenbalskim igrama. Ove godine zaljubljenim igrama jer i Valentonovo je ranije pokucalo na vrata.

Ne, nismo zaboravili pusta! Nismo ga tukli, palili ni vikali na njega, ove smo ga godine zagrlili i sve mu oprostili jer jadan, toliko se zaljubio, da nije znao što radi. Odlučili smo sve mu oprostiti  jer mi smo svi male zaljubljene maškare prepune ljubavi i tolerancije.   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2018. 10:42

Vijest o divovskoj slikovnici se prošilrila

Pregledavajući Alfin portal, naišli smo na vijest o našem učeniku, Ernesu Avdiću, a sadašnjem srednjoškolcu, koji je u 8. razredu sa učiteljicama Davorkom Vadanjel i Dijanom Franković izradio slikovnicu Kako je nastalo Čepićko jezero.

Radi se o drugoj slikovnici iz projekta Divovske slikovnice, realiziran prošle školske godine s ciljem poticanja međusobne suradnje, očuvanja tradicijskih vrijednosti te razvijanja stvaralačkog i kreativnog rada, bogaćenja jezičnog i likovnog izričaja. Veselimo se s našim Ernesom i želimo sve najbolje u daljnjem radu, a mentoricama čestitke.

Ovdje možete pročitati vijest  Alfa portal

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 2. 2018. 12:14

Edukativne radionice povodom Dana sigurnijeg interneta

Povodom Dana sigurnijeg interneta koji se obilježava 6. veljače, za sve učenike naše škole realizirane su dvije edukativne radionice pod vodstvom učiteljice informatike Tihane Horvatek te učitelja tehničke kulture Mire Rahana.

Tako je  učenike od 1. do 4. razreda učitelj Miro kroz zanimljivu prezentaciju educirao o prednostima i nedostacima računalnih igrica koje su veoma omiljene među ovim uzrastom učenika. Na računalnim igricama naši učenici provode u prosjeku oko dva sata dnevno što svakako šteti njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju.  Kako bi spriječili negativan utjecaj računalnih igrica na zdravlje djece te osvijestili najmlađe o mogućim neželjenim posljedicama,  savjetovano im je da ograniče vrijeme za računalom na maximalno 30 minuta dnevno te da  više vremena posvete igru i kretanju u prirodi.

 U isto vrijeme, s učenicima starijih razreda realizirana je radionica o opasnostima na internetu s posebnim naglaskom na opasnosti  pri korištenju društvenih mreža koje su danas vrlo popularne među mladom populacijom. Činjenica je da preko 90% naših učenika viših razreda komunicira putem raznih društvenih mreža što za sobom povlači brojne negativne posljedice. Stoga je i cilj ove radionice bio osvijestiti prednosti i rizike korištenja interneta te pozitivne i potencijalne negativne posljedice vlastitog ponašanja na internetu. 

Kako bi provjerili stečeno znanje, učenici se tijekom današnjeg dana do 19.00 sati mogu uključiti u rješavanje on-line kviza koji se nalazi na stranicama Centra za sigurniji Internet

N.Š.

Dragim roditeljima, predlažemo dva linka:

           

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 2. 2018. 15:33

Leana Rade u punom sjaju na LiDraNu 2018.

Dana 26. siječnja 2018. godine Leana Rade, učenica 3. razreda PŠ Kršan i Odjela Produženog boravka sudjelovala je u OŠ Vladimira Nazora u Potpićnu na općinsko-gradskioj  smotri LiDraNo 2018. Kazivala je poeziju Ča se moren poć igrat? naše ravnateljice Mirele Vidak. Leana se nije plasirala na županijsko natjecanje, ali je njezin nastup bio zapažen jer se pokazala u punom sjaju.

                                                                    Alenka Brenković

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 1. 2018. 13:19

Povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti  koji se obilježava svake godine 27. siječnja, naši su sedmaši (25.1.) pratili jedan zanimljivi film - Tajne rata o životu dvojice dječaka tijekom Drugog svjetskog rata koji je često nejasan i pun tajni. U sklopu hrvatskog jezika analizirali su film te izdvojili osnovne teme koje se prožimlju: prijateljstvo, humanost, Holokaust, Drugi svjetski rat, nacizam, propagandu i još mnogo toga uz važna filmska izražajna sredstva. Na satu povijesti nastavili su s pričom u okviru povijesnih činjenica te naučili povijesnu pozadinu tog teškog razdoblja u kojem je stradalo oko 6 milijuna Židova i veliki broj ostalih pripadnika manjina u Europi. U tjednu je uređen  i pano u školskom hodniku na tu temu, a sve je planirano u sklopu školskog Kurikuluma s ciljem poticanja na istinoljubivost, toleranciju i solidarnost te razvijanje etičkih načela, stavova i mišljenja s naglaskom na poštivanje temeljnih ljudskih prava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018. 13:39

Poziv za predupis djece u 1. razred Vijest ima dokument u privitku

P  o  z  i  v  a  j  u     s  e

 roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2018./2019. da upišu dijete u pripadajuću školu.

 

U OPŠIRNIJE PROČITAJTE CIJELI POZIV.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2018. 13:34

Supertalentirani supertalent u Čepiću

U petoj sezoni najgledanije emisije, Supertalent, i mi smo se u školi odlučili poigrati te organizirati naš školski supertalent. Naši talentirani učenici ozbiljno su se prihvatili vježbe te spremali točke za finale Supertalenta Čepić, u četvrtak 21. prosinca 2017. godine, pred opasnim Povjerenstvom iz reda učenika: Gabrijela, Nikole, Noela i učiteljice Mikele. Naše Povjerenstvo nije  imalo jednostavan zadatak jer između mnoštva zaista različitih odličnih točaka, trebalo je pravedno i marljivo komentirati sve viđeno. Na kraju smo odlučili da smo ipak svi pobjednici jer nije mala stvar stati pred publiku i otkriti se. Draga publika sastavljena od roditelja i članova obitelji velikodušno je učenike nagrađivala pljeskom. Djed Mraz kao gost iznenađenja pojačao je naše emocije, a nakon nastupa podijelio je svim učenicima mlađih razreda darove. Svi smo se zabavili, otkrili pokoji talent za koji nismo znali i na kraju fotografirali za uspomenu. Od petka učenici će na dugoočekivani odmor, a vidimo se ponovo 15. siječnja 2018. godine.  Tko je sve sudjelovao, pogledajte u OPŠIRNIJE.

                            Foto-galerija: Supertalent

Svima želimo čestit Božić i sretnu Novu godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2017. 15:55

Predblagdansko druženje roditelja, učitelja i učenika

Miris božićnih kolača širio se čitavom školom, te večeri, večeri druženja, zabave, izrade božićnih ikebana i ukrasa te pečenja kolača. Vrijedne ručice naših učenika radile su sve u šesnaest pod budnim okom svojih mama. Kolači su "planuli" dok si rekao "keks", a izrada ikebana tek je bila u tijeku. Cvjećar Mladen iz Kršana stigao nam je u školu kako bi podučavao i vodio radionicu. Prekrasne ikebane redale su se tako u učionici na prodajnom stolu. Na kraju su sve dobile svog vlasnika. I mame su preuzele radionicu izrade božićnih ukrasa od tjestenine. Tko bi rekao da se tjestenina može staviti na bor. Malo čarobnog spreja i tjestenina je dobila svoj lik. Anđeli, božićni cvjetovi, borovi,  kućice dobro su sjele na školski bor, a i na borove u domovima učenika. Vrijeme je proteklo začas, predblagdanska atmosfera trajala je do večeri. Bila je to još jedna u nizu prosinačkih aktivnosti, a za četvrtak spremamo najveće iznenađenje. Stay tune!

Zahvaljujemo našim roditeljima, vrijednom cvjećaru Mladenu i svim našim učenicima na dolasku, odličnoj atmosferi i poduzetnosti! 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 21. 12. 2017. 12:20

OBAVIJEST o odabranoj agenciji za provedbu ekskurzije


Obavještavamo vas da je na  Roditeljskom sastanku, održanom u OŠ Ivan Goran Kovačić, u utorak, 19. prosinca 2017., za provedbu ekskurzije učenika 5., 6. i 7. , a prema Javnom pozivu  1/2017 i  nakon sastanka Povjerenstva kada su razmatrane tri ponude,   odabrana  agencija:

 Stella tours

 

Predsjednica Povjerenstva:

Dijana Franković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 20. 12. 2017. 10:44

OBAVIJEST o popisu odabranih ponuda po Javnom pozivu 1/2017

Obavještavamo vas da su na sastanku Povjerenstva održanom u četvrtak, 14. prosinca 2017., odabrane ponude sljedećih agencija:

1. Fiume tours d.o.o. 

2. Stella tours

3. Zeatours

Roditeljski sastanak za odabir jedne ponude održat će se u utorak, 19. prosinca 2017. u 17 h u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić.


 

Predsjednica Povjerenstva:

Dijana Franković, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 15. 12. 2017. 10:35

Božićni običaji našega kraja

Druženje, osmijeh, zabava i mnoštvo prekrasnih ukrasa dogodilo se jučer u radionici Božićni običaji našega kraja kao završno druženje istoimenog  mini projekta razredne nastave. U matičnoj školi Čepić pozivu se odazvala većina roditelja najmlađih učenika koji su svaki uz svoju učiteljicu izrađivali ukrase kojima su potom ukrasili cijelu školu. Nakon okrijepe, čaja i keksića, sve je bilo lakše. Red priče i razmjene iskustava, red igre, a potom paljenje božićnih svijeća na boru izazvalo je vau efekt.  Sada i mi imamo naš Advent u školi! Projekt je realiziran s ciljem razvijanja stvaralačkog i kreativnog rada - bogaćenja jezičnog i likovnog izričaja - razvijanja svijesti o očuvanju narodne baštine i tradicije - poticanja suradničkog odnosa s roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 12. 2017. 11:22

Terenska nastava u Zagrebu

Buđenjeeeee! Tek je 6,00, a i kiša pada. Ne, ne pada, lije! Ali ajde, čeka nas uzbudljiv dan u Zagrebu! Pospani i pokisli, ali s osmijehom na licu, krenuli smo put glavnoga grada Lijepe naše.

Učenici 4., 5., 6. i 7. razreda  naše škole iz autobusa su uskočili u čarobni svijet kazališta i uživali u predstavi Kako je tata osvojio mamu Gradskog kazališta Žar ptica. Spustili smo se potom do centra grada i prošetali do uspinjače koja nas je dovezla do Gornjega grada gdje smo imali organiziran posjet Hrvatskom saboru. Prošli smo tako glavnim stubištem, pogledali poprsja hrvatskih velikana 19. i 20. stoljeća u predvorju Velike vijećnice, sjedili oko velikog stola u Dvorani Ante Starčevića i s galerije za posjetitelje gledali Veliku vijećnicu i raspored sjedenja zastupnika i članova Vlade kada nazoče sjednici. Sat vremena prošlo nam je kao u trenu!

Iz zgrade Sabora uputili smo se kroz Kamenita vrata opet do Trga bana Josipa Jelačića pa do Meštrovićeva paviljona gdje smo uživali u izložbi Nikola Tesla – Mind from the future.

Trebalo je iskoristiti pravo proljetno vrijeme (iako je prosinac), pa smo još malo šetali do tunela Grič i Svijeta bajki, a potom i do Zrinjevca gdje smo uživali u djeliću onoga što nudi Advent u Zagrebu.

Kući smo stigli sretni, veseli i puni dojmova!

D.F.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 12. 2017. 08:36

U prosinačkom ruhu na predstavi Eni

Topla obiteljsku predstavu o ljubavi, nadi, hrabrosti i snazi dviju djevojčica, Eni i Miji bila je odlična predstava za naše male učenike, taman u prosinačko vrijeme. Uživali smo svim čulima u ovoj šezdesetminutnoj predstavi pod redateljskom palicom Andreje Gotovine u Istarskom narodnom kazalištu u puli. Malo smo se odmorili pred Domom hrvatskih branitelja, a zatim smo posjetili Sa(n)jam knjiga u Puli. Svatko si je pronašao jednu knjižicu za svoju kućnu biblioteku. U vrećicama su se našle priče od popularnih  Malaca do nešto klasičnijih Uspavanih ljepotica, dok su dečki odabrali Ratove zvijezda. Poučno štivo poput tablice množenja također će se odlično uklopiti na nečiju policu. Sunce i lijepo vrijeme zaokružilo nam je današnju izvanučioničku nastavu te smo zaključili da moramo ponoviti iduće godine u to vrijeme. A tek okićeni i radosni centar grada oraspoložio nas je za fotkanje. Evo, prilažemo, pogledajte kako smo veseli! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2017. 14:19

Tajni prijatelj

Pssst… ne smijem nikome otkriti,  samo ja znam svog tajnog prijatelja, puna tri tjedna  iščekivanja… Što voli?  Što ga/je veseli? Što reći?…

 Napokon je stigao taj dan, 6. 12. Sveti Nikola! Tu je… otkrivam svoju tajnu, u rukama unikatni dar… od srca, samo da pedagoginja prozove moje ime i on/a će doći – moj tajni prijatelj!

I ove smo godine, doduše nešto ranije, proveli aktivnost Tajni prijatelj, povodom prosinačkih svečanosti. Novost je da su uključeni svi učenici iz matične i dviju područnih škola, Kršana i Šušnjevice te su svi zajedno najprije izvukli imena svog tajnog prijatelja, a potom su dobili dva tjedna kako bi svojim rukicama i maštovitošću pripremili originalan dar. Učenici svake godine sve ozbiljnije pristupaju kreiranju i izradi dara pa je tako ove godine u vrećicama bilo svega: snješkića, šarenih ukrasa, maštovito omotanih sitnica,… do dirljivih poruka o prijateljstvu i čestitaka povodom Božića i Nove Godine. Pala su i nova prijateljstva koja će se zasigurno produbiti na budućim zajedničkim druženjima, izletima i u raznim aktivnostima.  O uspješnosti ovogodišnje aktivnosti svjedoče brojni zagrljaji, pozdravi i  poljupci. Živjeli tajni prijatelji!

Tajni prijatelj je radionica namijenjena učenicima mlađih razreda čiji je osnovni cilj stvaranje i jačanje prijateljstva, razvijanja samokontrole, pojačavanje osjećaja davanja i primanja. Aktivnost provodi Nada Švraka, školska pedagoginja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 12. 2017. 13:47

Božićne užance po vlaški

 

Komoć uan dočkajt ke ne spravin skupa an noštra mušata  škola in zija de Sveti Mikula. Fečori  spusa šćoric  ši   pjesmice de sveti Mikula po vlaški. Kantata ši spuravajta po hrvatski ši  ingleški. Šušnjevci Mirjana ši Marčelo n a spuravajt po vlaški de božićne užance. Tot skupa uan fakut mušate stvar za pre bor ku fritule ši te.
     Ku majbure želje za 2018, šteptan Božiću ši želin lu toc sriću ši mir.

Uoči Svetog Nikole učenici i učiteljice OŠ Ivana Goran Kovačić – Čepić pozvali su u goste svoje drage prijatelje, izvorne  govornike istrorumunjskog ili vlaškog jezika. Cilj je bio saznati  više o božićnim običajima naših sela u prošlim vremenima i dakako, osluhnuti ljepotu jezika kojeg naši gosti zovu svojim domaćim jezikom – vlaškog.

U utorak, 5. prosinca 2017. godine, u PŠ Šušnjevici okupili smo se u svečarskoj atmosferi nove i prekrasno uređene škole svi mi kojima je najviše stalo: učenici, roditelji, nonice, učitelji, susjedi i prijatelji…

Uživali smo u školskoj priredbi, pjesmi, glumi i ljepoti  riječi: hrvatske, vlaške i engleske. Uživali smo u pričama tete Mirjane iz kojih smo mnogo toga saznali o izradi ukrasa, kićenju bora, pripremama u kuhinji.  Simpatičan gospodin, a nama posebno drag, barba  Marčelo govorio je,  više s muške strane, o siromaštini, skromnim poklonima, jednostavnim plesovima na kojima su se bez obzira na sve nedaće, svi znali zabavljati i veseliti.

Na radionici izrada ukrasa, u koju su se vrijedno uključile mame, bake i učiteljice,  od običnih češera, naranči, bijelog papira nastala je čarolija. Prekrasnim zvjezdicama, snježnim češerima, papirnatim kuglicama i mirisnim narančama okitili smo bor, a pod bor našlo se mjesto za mahovinu i jaslice.

Za kraj svi smo se počastili ukusnim fritulama, jabučnim kolačima i palačinkama te nazdravili odličnim čajem. Zabavno druženje potrajalo je do dugo u noć.

Veliko hvala učiteljici Dianori i teti Dragici koje su bile najbolji mogući domaćini.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 12. 2017. 12:45

Javni poziv za organizaciju višednevne ekskurzije Vijest ima dokument u privitku

Otvoren je Javni poziv za organizaciju  višednevne izvanučioničke nastave viših razreda šk.god. 2017./2018.

Detalje pogledati u priloženim dokumentima, u opširnije!

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 27. 11. 2017. 13:24

Dan sjećanja na žrtve Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koji ove godine pada u subotu, 18. studenog, zapalili smo svijeće i minutom šutnje odali počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode. Učenicima 6. i 7. razreda, učitelj povijesti, Dalibor Švić održao je prigodno povijesno predavanje te su odgledali dokumentarni film u organizaciji knjižničarke. Nakon predavanja, izradili su i prigodan plakat s memorijalnim znamenitostima grada Vukovara. Na satu hrvatskog jezika prisjetili su se Siniše Glavaševića i čitali prigodne tekstove s učiteljicom Dijanom. Minutom šutnje odali su počast i učenici i učiteljice razredne nastave.

Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održava se se 13. do 20. studenoga, a središnji događaj bit će Kolona sjećanja u Vukovaru, 18. studenoga, koju će i ove godine predvoditi branitelji i članovi obitelji ubijenih, poginulih i nestalih branitelja. I umjesto kraja, nekoliko stihova Siniše Glavaševića:
“… A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi."

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 20:26

Šareni veseli straničnici u Produženom boravku

Cijeli tjedan puše jaka bura. Pravo je vrijeme za omiljenu knjigu i šalicu čaja. Vrijedni učenici produženog boravka povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017. izradili su šarene i vesele straničnike u obliku šalice čaja. Licima su im se širili osmijesi dok su ih darivali svim učenicima, učiteljima i djelatnicima škole. Radosni i zadovoljni podsjetili su ih da je vrijeme baš idealno za zanimljivu knjigu uz šalicu toplog čaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 18:29

Ne, ne idem

Ne, ne idem, odzvanjalo je danas školskim hodnicima, a sve povodom edukacije policijskih djelatnica iz Labina o samozaštitnom ponašanju kod djece. Tijekom predavanja, policijske djelatnice pročitale su priču najmlađim učenicima te ih upoznale s pravilima ponašanja i komunikacije s nepoznatima. Učenici su pažljivo slušali i svojom iskrenoću doprinijeli odličnoj atmosferi. Za kraj, su na poklon dobili istoimenu slikovnicu kako bi kod kuće i roditelje upoznali s tim ozbiljnim temama. Edukacija je uvod u Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15.11. do 15.12. mnogobrojnim aktivnostima koje vodi naša školska pedagoginja Nada Švraka.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 16:19

Uspješno okončana 10. Olimpijada učenika OŠ Labinštine

Danas je na gradskom stadionu održano natjecanje u atletici za starije razrede čime je okončana jubilarna 10. Olimpijada OŠ Labinštine. Svi su naši učenici viših razreda sudjelovali na današnjem natjecanju, neki kao natjecatelji, a neki kao navijači. Sigurno je I prisutnost navijača kao I odlična forma naših natjecatelja doprinijela dvjema brončanim medaljama. U žestokoj konkurenciji s labinskim sportašima,u kategoriji trčanja 60 m - djevojčice, Tea Karlović je osvojila treće mjesto, a u kategoriji Skok u dalj - dječaci, Antonio Paliska također je zasjao na trećem mjestu. Sveukupno, pozicionirali smo se na 4. mjestu po osvojenim medaljama, a to je za jednu malu školu bez prave školske dvorane veliki uspjeh. Čestitke svima na osvojenim medaljama, a bravo za našeg učitelja TZK, Ljubomira Vilića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 16:16

Sve na jednom mjestu... Mjesec hrvatske knjige 2017.

Najveće, najmanje, najstarije, najnovije… enciklopedije bile su tema naših  edukacija povodom Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.). Naime, ovogodišnja manifestacija obilježavanja pod nazivom  Sve na jednom mjestu posvećena je enciklopedistici pa su tako i naši učenici iz raznih enciklopedija u svojoj školskoj knjižnici pretraživali enciklopedije uz pomoć knjižničarke. Nakon edukacije o enciklopedijama, učenici viših razreda tražili su  zadane pojmove, izrađivali plakate, a mlađi su crtali naslovnice i upoznavali se s tiskanim enciklopedijama, ali i onima na internetu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 14:34

Čuvari riječi… Okreni stranicu!

Svaki je rječnik svemir poredan po abecedi, rekao je davno poznati američki pisac Anatole France. Potaknuti njegovim riječima, učenici 7. razreda potražili su sve rječnike hrvatskih riječi  u školskoj knjižnici i zaista su se uvjerili da su rječnici čuvari riječi. Otkrili su bezbroj novih riječi. Zadatak im je bio odabrati jednu novu riječ i otkriti značenje. Potom su je prepisali i uredili pano s mišlju, neka i drugi nauče. Kreirali su novi svijet novim riječima. Povod je bio Mjesec knjige i Dan hrvatskih knjižnica koji se obilježava od 2010. godine. Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica (11.11. ) odvija se pod geslom Knjižnica za sve nas. Dođi i ti. Okreni stranicu! kako bi se utemeljitelje, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i s prijateljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 14:32

Udomili smo vuka... povodom Mjeseca hrvatske knjige

Jedan strašan, crn kao noć - vuk  s puno oštrih zuba u nekoj je knjizi bio jako opasan ali kad je knjiga pala na pod u knjižnici i iz nje ispao, jako se prestrašio. Što smo drugo mogli nego potražiti mu novi dom, a sve povodom Mjeseca hrvatske knjige. Najmlađi, prvašići i drugašići su najprije slušali priču, a potom su tražili drugu priču u kojoj bi se vuk nabolje snašao. Sve su to i nacrtali pa uživajte u prekrasnim radovima. I to nije sve, toliko su vrijedni da su nakon toga i sami osmislili svoju priču s poukom o  prijateljstvu. A sve to u okviru Pričaonice – programa poticanja čitanja predviđenoj Kurikulumom, a s ciljem razvijanja ljubavi prema knjigama, čitanju  i potrebe za cjeloživotnim učenjem.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2017. 14:29

Prva nogometna medalja za Čepić u povijesti Olimpijade

Naši fenomenalni dečki nisu mogli skriti osmijeh s lica pri podjeli medalja. Brončana medalja savršeno im je pristajala! U današnjem polufinalu nogometa, unatoč fantastičnoj igri s ekipom iz Ive Lole Ribara, naši su dečki izgubili i bili malo razočarani. Nisu klonili duhom nego su dali sve od sebe u igri s ekipom iz Vlačića. Grizli su do zadnjeg trenutka i odnijeli pobjedu. Mentor Ljubo Vilić  bio je preponosan na svoju ekipu. ČESTITKE svima, a najviše našim dečkima: Eriku, Antoniju, Luki, Noelu, Roku, Deniju, Morenu, Nikoli, Kevinu i Enesu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 16:57

I mi smo postali članovi Gradske knjižnice Labin

Danas, 9.11.2017., naši prvašići i drugašići proveli su malo drugačiji nastavni dan. U pratnji svojih učiteljica Mikele i Mirjane te knjižničarke Romine, krenuli su u Labin kako bi posjetili Gradsku knjižnicu Labin. Povodom Mjeseca knjige i programa poticanja čitanja  "I ja sam član Gradske knjižnice"  dobili su besplatno članstvo na godinu dana.  Sve je učenike dočekala simpatična knjižničarka Slavica i upoznala ih s dječjim odjelom, naučila odgovornom ponašanju u knjižnici i prema knjizi te pročitala poučnu priču o uljuđenom vuku. Nakon što su razgledali i prolistali knjige, odgledali su kratki animirani film. Nakon knjižnice, ispred pošte vidjeli smo gdje se i kako pravilno šalju pisma, a nakon toga prošetali tržnicom kako bismo ponovili gradivo Ljudi u jesen. Uživali smo i taman prije kišice, ukrcali se na bus za doma.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2017. 16:01

Na Susretu prijateljstva u Puli

U srijedu, 8. studenog,  nekolicina  učenica Malog pjevačkog zbora zajedno s voditeljicom Sandrom i pedagoginjom Nadom te knjižničarkom Marinom i  vršnjacima iz susjedne potpićanske škole nastupali su na Kulturnom susretu osoba s intelektualnim teškoćama koji se ove godine održava po 15. put u organizaciji Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije sa sjedištem u Puli. Na susretu su sudjelovali izvođači iz raznih ustanova s područja Istre (škole, vrtići, dnevni centri za rehabilitaciju, udruge itd.). Naš se Mali pjevački zbor predstavio dvjema točkama.

U znak sjećanja na ovaj susret učenici su dobili vrećicu prijateljstva s majicom, magnetićem i medaljom prijateljstva. Zadovoljni smo što se naša škola uključila u ovaj oblik druženja čiji je cilj senzibilizirati najmlađe za razumijevanje i prihvaćanje različitosti među ljudima, u ovom slučaju osoba s teškoćama u razvoju. Ovaj susret planiran je našim Školskim kurikulumom, a ovakvom aktivnošću uspješno se provode sadržaji Građanskog odgoja i obrazovanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 11. 2017. 18:33

Jeeee... svi smo se veselili s Doroteom i Nataly

Petak je na 10. Olimpijadi OŠ Labinštine bio rezerviran za stolni tenis u OŠ „Ivo Lola Ribar“. Naše apsolutne favoritkinje bile su tako uzbuđene prije igre. No, kad je krenulo nadmetanje, koncentrirane i vješte  cure pokazale su sve svoje aseve i odnijele pobjedu. U kategoriji pojedinačno djevojčice, Natali Krajcar odnijela je srebrnu medalju. Udružene u paru, Dorotea Vidak i Nataly Krajcar okitile su se brončanom medaljom U ukupnom poretku našle su se na trećem mjestu.  Jeee... cure, tako se igra! Čestitke i mentoru, Ljubi Viliću!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 11. 2017. 17:54

Lektirići u akciji

Od ove školske godine u našoj školi djeluje grupa koju smo nazvali Lektirići, a čine je učenici viših razreda koji pripremaju lektiru s  učenicima nižih razreda.  Danas je konačno došao dan da pokažemo što smo osmislili za učenike 1. i 2. razreda koji su za lektiru obrađivali bajke. Pripremili smo im poznatu bajku braće Grimm Vuk i sedam kozlića. Izradili smo potrebne rekvizite, pripremili pano kao pozornicu, pripremili i zadatke za prvašiće i drugašiće, vježbali interpretativno čitanje, razmišljali koja ćemo pitanja postavljati i kako ćemo organizirati sat…  Eh, a kako smo i dobre sportašice, a u tijeku je Olimpijada OŠ Labinštine,  ostali smo bez  pripovjedačice (bacila se na stolni tenis, želimo joj sreću), pa smo morali malo improvizirati. 

Učenici prvog i drugog razreda pozorno su nas pratili, slušali, odgovarali na naša pitanja o pročitanoj bajci, a vrlo su  rado prionuli i na rješavanje pripremljenih zadataka. 

Sat smo priveli kraju u veseloj i radnoj atmosferi i dogovorili skori ponovni susret s nekom novom lektirom!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 11. 2017. 13:40

Vlačići ispali, Čepić iznenađenje dana!

Desilo se i to da jedna od dvije labinske škole u malom nogometu neće u borbu za medalje. Suprotno dosadašnjim nastupima na 10. Olimpijadi, nogometaši iz Vlačića nisu se danas proslavili. Bolji od njih i to drastično bili su vršnjaci iz Potpićna i Čepića, te će tako susjedi sa sjevera Labinštine zajedno u polufinale.
U drugoj skupini dominantni su bili dečki iz Ribara, a u polufinalu pridružili su im se Rašani.Nastavak u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 11. 2017. 13:12

U košarci na 10. Olimpijadi učenika OŠ Labinštine

Olimpijada se nastavlja. U ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine održano je natjecanje u košarci. Naši su dečki uspješno izborili pobjedu u 1. skupini s dečkima iz OŠ Ivana Batelića i veselo ušli u igru za treće mjesto u ukupnom poretku, no nadjačali su ih dečki iz Potpićna.  Labinjani su se ove godine nadmoćno borili za pobjedu. Zlato su zaslužili dečki iz OŠ Matije Vlačića, srebro dečki iz OŠ Ivo Lole Ribara, a mi smo se našli na 4. mjestu. U četvrtak,  idemo na natjecanje u malom nogometu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2017. 14:51

Sudjelovali smo u atletici

  

Naši su učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama danas, sudjelovali u natjecanju u atletici. Natjecanje je održano na Gradskom stadionu u Labinu za sve učenike mlađih razreda i to u sljedećim disciplinama: 50 metara m i ž, bacanje loptice m i ž, štafeta 4 X 50 m i ž i skok u dalj s mjesta m i ž. Iako nisu osvojili medalju, nisu klonili duhom do kraja. Bravo, naši! 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 19:15

Na svečanom otvorenju 10. Olimpijade učenika osnovnih škola Labinštine

Uz snažnu pozdravnu poruku omiljene sportašice Janice Kostelić,  državne tajnice Središnjeg  ureda za sport, o sportu kao nečem najljepšem, otvorena je ovogodišnja, jubilarna, 10. Olimpijada učenika osnovnih škola Labinštine. Svi naši učenici su u četvrtak, 26. listopada otputovali u Labin, u novi Sportski centar Franko Mileta kako bi prisustvovali tom svečanom činu. Nakon pozdrava  gradonačelnika Valtera Glavičića i Siniše Krajača, predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora te predsjednika Sportske zajednice Grada Labina, Đanluke Miletića, koji je podijelio zahvalnice i priznanja svim sponzorima dosadašnjih olimpijada, započeo je svečani defile natjecatelja, mladih sportaša iz svih osnovnih škola Labinštine. Za najdojmljiviji trenutak učenici su izdvojili poruke Janice Kostelić, a neki su stigli i fotografirati se za uspomenu i dobiti autogram ove proslavljene i cijenjene sportašice. Na ovogodišnjoj Olimpijadi natjecat će se preko 400 mladih sportaša i sportašica u šest sportskih disciplina: malom nogometu, rukometu, košarci, atletici, stolnom tenisu i odbojci. Svečanost je svojim odličnim smislom za animaciju zaokružila voditeljica Morin Hukić, a u zabavnom djelu nastupale su plesačice iz plesnog studija Cool step. U drugom dijelu održano je natjecanje u rukometu u kojem su naši učenici odigrali utakmicu protiv Rašana i Potpićanaca. Nažalost, nisu prošli dalje, no važno je sudjelovati!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2017. 10:44

Sigurnost u prometu

U našoj Matičnoj školi, u PŠ Kršan i PŠ Šušnjevica, u petak, 20. listopada, provedena je akcija „Sigurnost djece u prometu“, a  u suradnji s Hrvatskim autoklubom te s djelatnicima Policijske postaje u Labinu. Cilj akcije je povećanje sigurnosti u cestovnom prometu usmjereno na učenike mlađih razreda osnovnih škola koja se početkom svake školske godine pojavljuju kao samostalni ali i neiskusni sudionici u cestovnom prometu. Tijekom akcije učenicima su prezentirana osnovna prometna pravila ponašanja potrebna za sigurno kretanje u cestovnom prometu, te koliko je važno vezivanje sigurnosnog pojasa kada su u automobilu. Učenicima su na kraju podijeljene reflektirajuće kabanice kako bi u prometu bili što vidljiviji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2017. 15:23

Izrađivali smo figurice od tijesta

Učenici 3. i 4. razreda su sa učiteljicom Jasminkom  mijesili smjesu. Od brašna, soli i  vode  izrađivali su figurice koje će bojati za bor. Jedva čekamo da se posuše!

U PŠ Šušnjevica pridružili su im se učenici 1. i 3. razreda sa učiteljicom Dianorom. Kada će biti izložba radova? Hmm… dolazimo!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2017. 15:18

Podržana 45. sabirna akcija Solidarnost na djelu

Dana 12. listopada održana je 45. sabirna akcija Solidarnost na djelu koja se u organizaciji Crvenog križa provodi na području cijele Hrvatske. Cilj akcije bio je prikupiti dobrovoljne novčane priloge za pomoć socijalno ugroženim obiteljima na području Labinštine, a dio sredstva odvojit će se i za fond pomoći učenicima slabijeg imovinskog stanja. Naša je škola, kao i svake godine do sada, ne samo podržala već se i aktivno uključila u akciju. Dorotea Vidak, učenica sedmog razreda i članica školske ekipe Prve pomoći prikupila je dobrovoljne priloge od učenika i djelatnika škole, a veliki se dio učenika odazvao da kao volonteri i pomladak Crvenog križa to isto učine u svojem susjedstvu. Zajedničkim angažmanom prikupljeno je 1570 kn. Hvala svim učenicima i djelatnicima škole što su podržali ovu humanitarnu akciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 14:45

Nogačice?! A što je to?

Povodom Dječjeg tjedna, učenici Produženog boravka sučiteljicom Alenkom,  izradili su društvenu igru i nazvali je Nogačice. Darovali su je svojim prijateljima u Matičnoj školi zaželjevši im puno zabave i skakanja. Prilikom okupljanja učenika mlađih razreda u Matičnoj školi, u srijedu, 18. listopada svi su isprobali igru i svidjela im se.  Baš je zabavna!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2017. 10:24

J kao jabuka

J kao jabuka izgovarali su danas prvašići povodom Dana jabuka koji se obilježava svake godine 20. listopada. Nakon što su saznali zanimljive činjenice o jabukama, nizom zanimljivih aktivnosti nastavili su učenici mlađih razreda pod vodstvom svojih učiteljica. Uočavali su boje, izgled, veličinu proučavajući različite vrste jabuka. Objašnjavajući čudne nazive: Granny Smith, Jonagold, Crveni Delišes, Zlatni Delišes, Idared tražili su smisao. Na kraju su sve degustirali imajući na pameti da jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2017. 14:27

Zdravo i fiiiiino!

 Dani kruha i  zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u našoj školi, a s ciljem podizanja svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode. Učiteljica Mikela Banko Lukšić ove je godine odlučila iznenaditi svoje prvašiće i drugašiće ukusnom i zdravom voćnom salatom od jesenskih plodova. Učenici su sjeckali, miješali, pa ponovo sjeckali i miješali jabuke, kruške, mandarine, kivi, začinili s malo šećera, dodali malo limunskog soka te dobili finu i zdravu voćnu salatu. U slast su je pojeli! Pogledajte te smajliće!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2017. 14:06

Kruščiči povodom Svjetskog dana hrane

Miris kruha širio se cijelom Područnom školom Kršan, u ponedjeljak, 16. listopada, povodom Svjetskog dana hrane. Mali učenici svojim su ručicama umijesili kruščiče,a pomagala im je učiteljica Mirjana i kuharica Nataša. Uzbuđeni, nikako nisu mogli dočekati vrijeme kušanja. I kad će? Nije li gotovo? Evo, evo, zazlatili su se! Mmmmm… njam! Preukusno! Finooooo! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2017. 11:30

Korak po korak... Međunarodni dan pješačenja

Korak po korak, noga ispred noge, … ima li još puno?...ma još samo malo i stigli smo tako do Kršana, uzbrdicom pješke do starog grada Kršana gdje nas je dočekao gospodin Vedran Kos, voditelj Narodnog muzeja Labin kako bi nam ispričao zanimljive crtice iz povijesti grada i okolice. Svi smo uživali slušajući, od prvog do osmog razreda, a zatim smo krenuli u obilazak. Povod za naše pješačenje bio je Međunarodni dan pješačenja koji se obilježava svake godine,  15. listopada, s ciljem popularizacije pješačenja i zdravog načina života. Dok su učenici viših razreda obilazili stari grad, učenici mlađih razreda posjetili su obiteljski muzej familije Burul. Ljubazan gospodin Giulio Burul bio nam je odličan domaćin te nam je ispričao sve o svojoj familiji, pokazao obiteljsko stablo i upoznao nas sa svim  sačuvanim predmetima, alatima , odjećom,  starim fotografijama svojih predaka. Prezanimljiva, poučna i zdrava izvanučionička nastava! Kada ćemo ponovo?!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2017. 11:17

Zabavno i poučno u Dječjem tjednu

Ljepota djetinjstva bila je tema razgovora naših učenika mlađih razreda sa svojim učiteljicama, a sve povodom Dječjeg tjedna (2. - 6.10.). Razgovarali su o dječjim potrebama, o pravima i odgovornostima, odgovarali na pitanja, crtali, uređivali pano svi u svojim razredima, a krajem tjedna, u zajedničkom druženju pokazali su jedan drugome sve svoje radove. Nastavili su u dobrom raspoloženju i učili pjesmicu, crtali na hameru, pogledali crtić. Veselje i zabavu zaokružili smo pozivom na kazališnu predstavu. Naime, Paunaš iz Mak teatra gostovao nam je u školi te svojom pričom iz djetinjstva oplemenio svaku dječju dušu.  Kazališna predstava nastala iz dječje uspomene s jakom poukom o  zaštiti životinja zaokružila je tjednu dječju priču prije nego što su učenici potrčali na autobus.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2017. 09:23

I mi smo nekad bili djeca

Naš je školski hodnik ovaj tjedan bio premali za sve znatiželjnike. Učenici su se zaustavljali i upijali detalje, razgledavali fotografije, tražili poznata lica svojih učitelja, a sve pod nazivom I mi smo nekad bili djeca. Aktivnost je organizirana pod palicom školske pedagoginje Nade Švraka povodom Svjetskog dana učitelja (5.10.). Učitelji su otvorili  svoje škrinjice iz prošlosti i iz bogatih školskih uspomena izabrali drage predmete i fotografije. Nizale su se tako crno bijele fotografije i poneka u boji, stari leksikoni, spomenari, đačke knjižice, pionirske marame i kape, bilježnice, pohvalnice i svega pomalo. Učenici su prebirući po izlošcima mogli doznati mnogo o svojim učiteljima, o njihovim hobijima, omiljenim igrama, a i željama. Našla se tu i i pokoja Pohvalnica s odličnim ocjenama, čisto da se zna koliko su i učitelji bili marljivi iz školskih dana te ostvarili želje da jednom kad odrastu i sami uče drugu djecu i utječu na njih. O važnosti učiteljskog poziva govorila im je školska pedagoginja. Dovoljno je bilo vidjeti znatiželjna dječja lica i njihove oči kako sa zanimanjem traže svoje učitelje, kako bismo ovu aktivnost proglasili uspješnom. Namjera o drugačijem obilježavanu Svjetskog dana učitelja je uspjela. Još jedna neobična aktivnost koja dokazuje kako je biti učiteljem najbolje zanimanje na svijetu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2017. 11:11

Obilježili smo 1. listopada - Međunarodni dan starijih osoba

I ove smo se godine  uključili u obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba.  Tom prigodom posjetili smo  dva naša starija mještana  Čepića - gospođu Kedu Žulić i gospodina Ivana Krnjata.  Cilj našeg posjeta bio je, osim obilježavanja prigodnog datuma, senzibilizacija najmlađih prema  osobama starije životne dobi , razvijanje odgovornosti i brige za starije.

Grupa od petero učenika, predstavnika razreda,  krenula je u pratnji školske pedagoginje Nade Švraka i učiteljice Sandre Novaković  u organizirani posjet.  Kako ne bi došli praznih ruku, pokrenuta je akcija u školi u koju su se uključili učenici i učitelji. Prikupljenim sredstvima našim smo mještanima kupili nešto prehrambenih namirnica koje će im dobro doći u kuhinji te nešto kozmetike za osobnu higijenu. Tek tako, mali znak pažnje od najmlađih.

Našla se tu i jedna slatka krostata koju je ispekla naša bivša učenica.

O tome kako nam je bilo u posjetu pročitajte pod Opširnije.   

       

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 10. 2017. 06:26

Uz Tjedan mobilnosti

Veselim druženjem na sportskom igralištu obilježili su danas učenici PŠ Kršan Tjedan mobilnosti,  a pod okriljem svoje učiteljice Mirjane. U igrama na poligonu  proveli su radosne trenutke s mališanima iz obližnjeg dječjeg vrtića Kockica, nakon čega su se okušali u Graničaru. Prijateljstva koja su sklopili s mališanima iz skupine Zvončići i s tetama Loris i Danijelom ostat će im u lijepom sjećanju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 9. 2017. 14:30

Sanjali smo... na Legendartu 2017.

Sudjelovali smo u projektu LegendArt 2017. u Pićnu na Legendfestu. S obzirom da se održava u ljetnim mjesecima, pritiskom na link, saznat ćete sve o tome. Zahvaljujemo svim marljivim učenicima razredne nastave na njihovim likovnim radovima s mentoricom Rominom Miletić, a čestitamo Norbertu Marčacu koji je odnio nagradu za jedan od najboljih likovnih radova s mentoricom Mirjanom Rabar. 

       

   Link              Foto-galerija

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 9. 2017. 13:37

Hrvatski olimpijski dan, unatoč kiši

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo u našoj školici 11. rujna. Unatoč kiši, odjenuli smo bijele majice te vježbali sve u šesnaest. Učenice viših razreda vodile su vježbe zagrijavanja pod okriljem učitelja TZK Ljubomira Vilića, a slijedile su sportske igre u svim kombinacijama učenika viših i nižih razreda pod vodstvom učiteljica razredne nastave. Kako bi se učenici upoznali sa značenjem Hrvatskog olimpijskog odbora i Olimpijade, prikazan im je mali PPT o Olimpizmu. Za kraj su svi učenici crtali na tu temu u Olimpijskim krugovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 9. 2017. 09:27

Svečani prijem prvašića

U školsku godinu  ušli smo pjesmom, glumom i plesom na svečanom prijemu  prvašića. Za osam malih početnika pobrinuli su se  učenici od 2. do 4. razreda pod okriljem svojih učiteljica. U zabavnom programu pozvali su svoje prijatelje po prvi put u školske klupe. Ravnateljica Mirela Vidak poželjela je malim velikim učenicima najljepšu  dobrodošlicu, a roditeljima puno strpljenja. Dok su se prvašići upoznavali sa učiteljicom Mikelom , školska pedagoginja  dala je posljednje savjete roditeljima na početku školske godine 2017./18. Kako bi lijepa uspomena dugo ostala u sjećanju, fotografirali smo se svi zajedno.

Svim prvašićima želimo da vam škola uz učenje bude i mjesto igre, smijeha, radosnog odrastanja i lijepih uspomena!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 9. 2017. 12:39

Poruka prvašićima

DOBRO NAM DOŠLI DRAGI     PRVAŠIĆI!

SARA                    VITO                   LANA                  ROKO

             EMILI                 ALEX                  LEONA                   DINKA

 

Škola vam veselo otvara svoja vrata, a vaše vas učiteljice očekuju

u ponedjeljak, 4. rujna 2017., u 12.00 sati,

u Matičnoj školi Čepić.

      Nemojte zaboraviti donijeti i vaše nove školske torbe!smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 8. 2017. 14:17

OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 4. rujna započinje nastava u školskoj godini 2017./2018.

Svi učenici od 2. do 7. razreda dolaze ustaljenim voznim redom. Nastava počinje u 8.00 sati. Održat će se 3 nastavna sata. Odlazak učenika predviđen je u 10.30 sati.

Raspored sati za učenike starijih razreda

Sat/Razred

5. razred

6.razred

7. razred

  1.  

Sat razrednika

Sat razrednika

Sat razrednika

  1.  

Hrvatski jezik

Matematika

Engleski jezik

  1.  

Matematika

Hrvatski jezik

Vjeronauk

Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda u Kršanu, Čepiću i Šušnjevici imat će prva tri sata i to: sat razrednika, hrvatski jezik i matematika.

Prijem svih prvašića održat će se u 12.00 sati u Matičnoj školi Čepić. Učenici mlađih razreda iz Čepića održat će priredbu dobrodošlice.

Produženi boravak započet će s radom u PŠ Kršan u utorak, 5.9., kao i organizirana prehrana (marenda)  u školskim kuhinjama.

Za učenike mlađih razreda će nastava prvi tjedan biti organizirana do 11.30 sati, a nakon toga produženi boravak (za one koji to žele).

Učenicima starijih razreda će nastava prvi tjedan završavati u 13.10 sati.

Ostale obavijesti

Prvo polugodište školske godine 2017./2018.  traje od 4. rujna 2017. do 22. prosinca 2018. Drugo polugodište traje od 15. siječnja 2018. do 15. lipnja 2018.,

Nastava se organizira i izvodi u najmanje 175 nastavnih dana, odnosno 35 nastavnih tjedana.

Zimski praznici učenika počinje 27. prosinca 2017., a završava 12. siječnja 2018.

Proljetni odmor učenika počinje 29. ožujka 2018., a završava 6. travnja 2018. te nastava počinje 9. travnja 2018.

Ljetni praznici počinju 18. lipnja 2018., osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski, razlikovni ili neki drugi ispit te koji imaju dopunski rad.

 

Svim učenicima i njihovim obiteljima želimo sretnu  i upješnu novu školsku godinu!

Raspored za prvi tjedan i predloženi raspored za 2017./18. godinu vidi u Opširnije!

Ravnateljica: Mirela Vidak

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 8. 2017. 15:15

Oproštaj od osmaša

Svečana podjela svjedodžbi učenicima osmog razreda upriličena je u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine. Uz simpatičan program, u jednostavnom stilu, rastali su se od svojih učitelja na dirljiv način riječima zahvale, pjesmom i glumom. Pripremili su i dirljivi filmić od prvih školskih koraka do današnjih uspjeha. Nakon što im je razrednica  uručila završne svjedodžbe, a zasluženima i pohvalnice, prigodnim govorom obratila im se ravnateljica i razrednica.  

Na raskrižju njihovih životnih putova  želimo im mnogo mudrih izbora te pregršt sreće, ljubavi i zdravlja. 

Foto-galerija:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 7. 2017. 15:07

„Kreativno ljeto u Knjižnici“ – radionice kiparstva za djecu i mlade u Gradskoj knjižnici Labin

I ove smo godine s puno pažnje za naše kreativce osmislili atraktivne i zanimljive ljetne radionice te  pozivamo sve zainteresirane osnovnoškolce da svoje slobodno vrijeme tijekom praznika provedu s nama u Knjižnici.

Uz neizostavno druženje i kreativno stvaranje, cilj nam je upoznati djecu s procesom trodimenzionalnog oblikovanja u raznim materijalima te na taj način približiti kiparstvo najmlađima. Naravno, tema je ljeto, a program obuhvaća modeliranje u glini, izradu jednostavnih reljefa u glini te izradu skulptura od lijevanih gipsanih elemenata.

Radionice kiparstva održavat ćemo od 11. 07. do 31. 08. 2017. godine, utorkom i četvrtkom u polivalentnoj dvorani Knjižnice.

Prvu radionicu održat ćemo u utorak, 11. 07. 2017. s početkom u 13h.

Molimo da dolazak djeteta prijavite na broj tel. 852-257, putem mail-a na gradska.knjiznica.labin@pu.t-com.hr ili osobno u Knjižnici, najkasnije do 10. srpnja 2017.

Radionicu će voditi Katja Ćus, akademska kiparica i profesorica likovne kulture.

Sudjelovanje je besplatno!

Dobro nam došli!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 7. 2017. 09:19

Zaigrani i zabavni naš Dan škole

Najveća učionica u školi nije bila dovoljna kako bi primila mnogobrojne članove obitelji, mještane, učitelje i učenike na svečanost, u ponedjeljak, 12.6.2017. povodom Dana škole. Ravnateljica Mirela Vidak  otvorila je šaroliku priredbu učenika i učitelja za koju su se pripremali posljednjih tjedana. Bogati program uveselio je sve prisutne. Bilo je tu recitatora, gusara, plesača, pjevača, … Na kraju  su učenici predstavili cjelogodišnji školski projekt Stare nove igre kao uvod u aktivnosti oko škole: turniri u stolnom tenisu, boćanju, briškuli u parovima učenika s roditeljima izmamili su mnogobrojne gledatelje. Najmlađi su se na igralištu s roditeljima poigrali Naokolo salate i Došla majka s kolodvora koje su također naučili tijekom godine, a seoski nonići pokazali su svima kako su se oni nekad igrali, u igrama  Kozičat i pljočat. Uspješna večer zaokružena je podjelom Zahvalnica i Diploma najuspješnijima, a svi su se osladili u voćno-slatkom finišu te se nastavili družiti do kasnih večernjih sati.

Hvala svima! Bilo nam je zaigrano i zabavno! Program vidite u OPŠIRNIJE.

Foto-galerija: Dan škole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 6. 2017. 15:54

Želiš li i ti postati član Mreže mladih savjetnika? Vijest ima dokument u privitku

Na našu školu je ovih dana stigao dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem prosljeđuju poziv pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić u kojem poziva zainteresirane učenike od 12. do 16. godine da se jave na natječaj za članstvo u Mreži mladih savjetnika.

      Želite li pomoći da se glas djece snažnije čuje u društvu i da se jasnije sagledaju potrebe djece i mladih, želite li zajedno sa svojim vršnjacima aktivno zastupati dječja prava, ispunite obrazac prijave za MMS i pošaljite ga pravobraniteljici.

      Poziv se nalazi u priloženom dokumentu pod opširnije, a sve informacije  o Mreži mladih savjetnika  možete pronaći na službenoj stranici http://azanas.dijete.hr/.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2017. 14:40

Poziv na Dan otvorenih vrata SŠ Mate Blažine Labin

Pozivaju se zainteresirani učenici osmog razreda da zajedno sa svojim roditeljima posjete labinsku srednju školu povodom Dana otvorenih vrata koji će se održati u srijedu 14. lipnja 2017. od 18:00 do 19:00 sati. Tom prigodom nazočnima će biti predstavljeni svi programi upisa u prvi razred u šk. god. 2017./2018., kao i obilazak škole. Sve važne informacije vezane uz upis i programima koji se nude,  zainteresirani će moći dobiti od djelatnika i stručne službe Škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2017. 14:38

Obavijest o udžbenicima za školsku godinu 2017./18.

Mole se svi učenici da udžbenike koje su koristili tijekom školske godine, a  koje su financirane  ili sufinancirane od strane Općine Kršan, UREDNE, vrate u školu razrednicima, u ponedjeljak i u utorak, 12. i 13. lipnja 2017.  

Udžbenici će se slagati u likovnoj učionici, po predmetima i razrednom odjeljenju. Nakon pregleda, razrednici će ih podijeliti idućoj generaciji učenika. Udžbenike koji nedostaju, učenici će dobiti na početku iduće školske godine 2017./18. jer će se popis potrebnih proslijediti Općini Kršan.

Znači, učenici su dužni kupiti samo radne bilježnice. Likovne mape naručit će se u školi, a roditelji će na početku iduće školske godine dobiti uplatnice za mape.

Obavijest s Popisom radnih bilježnica učenici su dobili na ruke, a sve možete vidjeti i pritiskom na link ispod

RODTELJI BUDUĆIH PRVAŠIĆA SVE INFORMACIJE ĆE DOBITI NA RODITELJSKOM SASTANKU!

LINK: POPIS UDŽBENIKA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2017. 13:36

Sudjelovali smo u finalnom Boćajmo u školi

Na finalnom  natjecanju boćanja u projektu Boćajmo u školi, održanog u  Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” u Pazinu, u četvrtak, 1. lipnja 2017. godine, sudjelovali su i naši učenici. Na finalnom natjecanju nastupilo je  po dvoje najboljih učenica i učenika sa 11 kvalifikacijskih natjecanja iz Pazina, Buzeta, Valture, Kanfanara, Labina, Čepića, Raše, Nedešćine, Potpićna, Vižinade i Poreča. Iz naše škole, nakon kvalifikacijskog natjecanja u Čepiću, pravo sudjelovanja izborili su: Sara Bako, Leana Krajcar, Karlos Stanić i Gabrijel Trajkovski, a pratila ih je učiteljica Sandra Novaković.

Ove godine ostali su bez nagrada po prvi put, ali veseli su što su sudjelovali jer su bodrili jedan drugoga i upijali igru svojih školskih vršnjaka iz ostalih dijelova Istre, a nadaju se boljim uspjesima iduće godine, kako su nam izjavili.

Za sve učenike koji su nastupili u finalu i njihove pratitelje osigurani su ručak, priznanja i zahvalnice za škole, a za najbolje iz finala pehari i prigodne nagrade. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2017. 13:52

Poziv za upis djece u 1. razred osnovne škole Vijest ima dokument u privitku

P  o  z  i  v  a  j  u      se    roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2017./2018.  da upišu dijete u pripadajuću školu.

Poziv se nalazi u Opširnije, u priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 6. 2017. 14:21

Dan obitelji

Povodom Dana obitelji, učenici 2. i 4. razreda pozvali su svoje roditelje na sportsko druženje. Nadmetali su se u igri nogometa i graničara. Utakmice su bile neizvjesne do samog kraja kada su učenici ipak slavili. Bez obzira na pobjedu svaki je učenik zlatnom medaljom, koju je sam izradio, okrunio svoje roditelje. Poslije utakmice nastavljeno je druženje uz kolače koje su učenici sami ispekli u školi.

Roditelji su bili odiuševljeni i predložili su da druženja budu češća.

M.B.L.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2017. 10:03

Zvončić zove u Plomin

Povodom manifestacije "Zvončić zove u Plomin", učenici petih i šestih razreda posjetili su Plomin u srijedu 24. svibnja. Tamo ih je toplo ugostila Turistička zajednica. Učenici su se upoznali s biologijom i statusom zaštite endemske vrste zvončića, koji osim u Plominu, raste i na Učki te kvarnerskim otocima. Osim toga razgledali su Plomin i naučili zanimljive crtice iz njegove bogate povijesti, porijeklo imena, visinu dimnjaka termoeletrane te čak otkrili zazidani ulaz u navodni tunel ispod mjesta, što je zagolicalo svačiju maštu. Potom su se zabavili u nedavno izgrađenom dječjem igralištu, čime je lijep i zanimljiv izlet završio sa šećerom na kraju.

Foto-galerija: Zvoncic zove u Plomin

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2017. 10:36

Sutra, 25. svibnja, započinju prijave osmaša za upis u srednju školu

Ministar znanosti i obrazovanja donio je Odluku o upisu učenika u prvi razred srednje škole u šk. god. 2017./2018. kojom se utvrđuje postupak i način upisa učenika, broj upisnih mjesta u razrednim odjelima te rokovi za prijavu i upis u prvi razred srednje školu.

Odluku možete u potpunosti pročitati ovdje.

Obavještavaju se učenici osmog razreda da će se elektronske prijave za upis u srednju školu odvijati u ponedjeljak, 29. svibnja na satu razrednika. Podsjećamo učenike da tog dana sa sobom donesu mobilne telefone kako bi im mogao biti dostavljen PIN za prijavu u sustav.

Skrećemo pozornost i na izmjene i dopune Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis (NN 49/2015) o kojem možete više saznati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2017. 11:00

Idem u tvoje cipele II

SOS Dječje selo Lekenik provodi projekt pod imenom „Idem u tvoje  cipele  II“  čiji je glavni cilj prevencija nasilja nad djecom.  Glavna aktivnost projekta je grupni rad s djecom koji se provodi kroz tri radionice sa svakim razredom, a uz to se provode i jednokratne edukacije za učitelje i predavanja za roditelje.

http://idem-u-tvoje-cipele.sos-dsh.hr/ link je pomoću kojeg možete pristupiti web stranici na kojoj se nalaze različiti interaktivni sadržaji vezani uz prevenciju međuvršnjačkog nasilja (kvizovi, stripovi, različiti savjeti za djecu, roditelje i nastavnike...)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2017. 10:58

Okitili smo se medaljama na Boćajmo u školi

I ove godine naša se škola  uključila u projekt „Boćajmo u školi“ kojeg provodi  Boćarski savez Istre s ciljem poticanja učenika na igranje boća, tradicije koja u Istri traje godinama. Cijeli je današnji dan bio u znaku boća. Uzbuđenje je kod učenika bilo sve veće kako se približavalo natjecanje.

Kada je došao naš poznati svjetski boćar Valter Ivančić i njegovi suradnici i kada smo napokon stigli na boćalište, osjećalo se u zraku nestrpljenje, trema, iščekivanje. Svi su učenici odjenuli službene majice natjecanja i igra je mogla početi.

Tijekom igre bilo je tu i radosti i tuge, razočaranja i nadanja, nezadovoljstva i sreće. Najbolji su se okitili medaljama, a ostali im se nadaju sljedeće godine. U kategoriji Djevojčice 1. mjesto osvojila je Leana Krajcar (3. r.), 2. mjesto je osvojila  Sara Bako (3. r. PŠ Šušnjevica), 3. Mjesto pripalo je Stefany Grožić (3. r. PŠ Šušnjevica), a u kategoriji Dječaci 1. mjesto osvojio je  Karlos Stanić (3.r.), 2. mjesto je pripalo  Gabrijelu Trajkovskom (4.r.) , dok je 3. mjesto uzeo  Leon Brajuha (4.r.).

Ovo iskustvo svakako treba ponoviti dogodine,  pa one nakon nje, pa one nakon...

Hvala Istarskom boćarskom savezu na ideji, projektu, nama novom iskustvu!!!

Foto-galerija: Boćajmo u školi

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2017. 12:32

Sudjelovali smo na 10. Literarnom natječaju GDCK Labin

U  polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin, sinoć je održana svečana završnica 10. Literarnog natječaja Gradskog društva Crvenog križa Labin. Na natječaju smo sudjelovali radovima svih učenika PŠ Kršan s mentoricom Mirjanom Rabar i radovima učenika 4. razreda s mentoricom Mikelom Banko Lukšić, te  radovima učenika  5. razreda s mentoricom Dijanom Franković, a Roko Škropeta je dobio Pohvalnicu za svoj rad Ispod kože svi smo jednaki u kategoriji učenika viših razreda te je pozvan na čitanje. Mentorica Dijana Franković razveselila se pozivu i pohvalila svog učenika.

Jubilarni natječaj za učenike osnovnih škola  održan je  povodom Tjedna Crvenog križa te je voditeljica GDCK Labin predstavila Power Point prezentaciju o radu GDCK nakon raspjevanog uvoda odličnog labinskog zbora Neo. Na teme „ Mogu li ti pomoći?“, „Ispod kože svi smo jednaki“ i „Nemojmo samo lajkati, učinimo nešto!“ ove godine  je pristiglo 39 radova, od toga 32 u kategoriji mlađih razreda i 7 u kategoriji viših razreda iz svih osnovnih škola Labinštine.

R.M.

Foto-galerija: Na 10. Literarnom natječaju GDCK Labin

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2017. 11:22

Učenici Produženog boravka u posjetu Općini Kršan

Učenici Produženog boravka u ponedjeljak, 15. svibnja posjetili su Općinu Kršan. Vrlo srdačno primila ih je gđa Glorija Fable, pročelnica Upravnog odjela u Vijećnici gdje su počašćeni slatkišima, grickalicama i sokovima. Imali su priliku družiti se i razgovarati s načelnikom Općine, gospodinom Valdijem Runkom. Nakon predstavljanja, učenici su mu postavljali pitanja, na koja je načelnik vrlo rado odgovorio.Razgledali su sve urede, a najviše ih se dojmio načelnikov ured gdje Erika nije mogla odoljeti da bar na trenutak ne sjedne u njegovu fotelju. Učenici su sve djelatnike Općine iznenadili i darovali šarenim, papirnatim cvjetovima te prigodnim čestitkama. Bio je to vrlo ugodan i zanimljiv susret, a učenici su se vratili u školu zadovoljni i s osmijehom.

Alenka Brenković

Foto-galerija: U Općini Kršan

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2017. 11:13

Kišovito, ali veselo u Krapini, Kumrovcu i Velikom Taboru

Mjesec svibanj učenici jedva dočekaju jer vrijeme je za izlete i ekskurzije. Tako su jednog oblačnog jutra (5.5) naši učenici 5. i 6. razreda, a u pratnji svojih razrednica, krenuli u Hrvatsko zagorje. Nakon obilaska Krapine, jednog od glavnih središta, posjetili su jedan od najbogatijih paleo-antropoloških nalazišta na svijetu, Hušnjakovo. U plemićkom gradu divili su se su izuzetnom kulturno-povijesnom spomeniku -  Veliki Tabor. U etno-selu Kumrovec doživjeli su autetničan izgled zagorskog sela, starih zanata i običaja  s početka 20. stoljeća. Uživali su do večernjih sati s prijateljima iz potpićanske osnovne škole. Kažu bilo je kišovito, ali veselo te bi ponovili.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2017. 14:22

Pohvalnica i zahvalnice na Di ča slaje zvoni

Naši su učenici sudjelovali u ovogodišnjem Di ča slaje zvoni u Žminju, natjecanje u kazivanju poezije i literarni natječaj u organizaciji Čakavskog sabora s ciljem očuvanja  sjećanja i čakavske riječi od zaborava i nestanka.  

Središnji dan manifestacije je bila  subota, 13. svibnja kada je podizanjem zastave Čakavskog sabora  "Zad Kaštela" počelo natjecanje u recitiranju poezije čakavskih književnika. Posebno su zapaženi literarni radovi naših  učenika: Kevin Šegon, Leana Rade, Dylan Fornažar i Nikolina Širok na čakavskom narječju koji su tiskani u ovogodišnjem  zborniku "Kako ča zvoni va Žminje 2017.", a Leana Rade i Kevin Šegon predstavili su se i na pozornici. Svi su učenici dobili Zahvalnicu za sudjelovanje, a učenik Kevin Šegon otišao je radosno s Pohvalnicom u kategoriji učenika nižih razreda. Mentorica Mikela Banko Lukšić veselila se sa svojim učenikom, a mentorice Alenka Brenković, Mirjana Rabar i Jasminka Zahtila ponosne su na sve svoje učenike koji su još sudjelovali literarnim radovima: Norberta Marčaca, Gabrijela Honovića i Anu Franković iz PŠ Kršan te Leopolda Licula i Mateja Prusića iz MŠ Čepić.

Na  natječaj je pristigao čak 141 pjesnički rad od 127 učenika iz 30 osnovnih škola Istre, Kvarnera i Dalmacije, ali i bujske i pazinske srednje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2017. 12:36

U šetnji Hrvatskom u projektu Hrvatske razglednice

Evo, kako su se naši učenici sa učiteljicama mlađih razreda uključili u projekt Hrvatske razglednice šaljući razglednice Labinštine učenicima nekolicine osnovnih škola u Hrvatskoj:

Drage učenice i dragi učenici, poštovane učiteljice i učitelji!

Mi smo učenici OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić od 1. do 4. razreda. Razlog zašto vam pišemo svi zajedno jest taj što nas je malo i organizirani smo u dvokombiniranim razrednim  odjeljenjima. Nakon što smo dobili razglednicu iz OŠ Ivana Rabljanina Rab, vrlo smo se rado uključili u projekt „Hrvatske razglednice“. Odabrali smo škole koje nose ime Ivana Gorana Kovačića i poslali razglednicu svoga kraja. Uzvratili smo također i 3. b razredu OŠ Ivana Rabljanina Rab koji je odabrao nas i potaknuo nas na „šetnju Hrvatskom“.

Nadamo se da ćete nam uzvratiti razglednicom svoga mjesta i pridružiti se projektu!

Šaljemo Vam lijepe rascvjetane pozdrave iz Čepića, Kršana i Šušnjevice podno naše lijepe kraljice Učke!

 

Učenici 1. i 3. razreda te 2. i 4. razreda MŠ Čepić,

2. i 3. razreda PŠ Kršan, 2. i 3.razreda PŠ Šušnjevica

s učiteljicama Jasminkom, Mikelom, Mirjanom i Dianorom

Foto-galerija: Hrvatske razglednice

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2017. 12:06

Pazinski srednjoškolci oduševljeni školom u Šušnjevici

Četrdesetak srednjoškolaca iz Pazinskog kolegija - klasične gimnazije, u pratnji svojih profesora,  posjetili su u četvrtak, 11. svibnja PŠ Šušnjevica,  u okviru svoje terenske nastave.

Nakon uvodnog prigodnog govora ravnateljice Mirele Vidak, učiteljica Dianora Radola pozdravila ih je na vlaškom jeziku. Naglasak susreta  je bio na vlaškom, istrorumunjskom ili žejanskom govoru kojega su srednjoškolci željeli upoznati .

Učenice 5. razreda Lana Stepančić i Karla Levak,  predstavile  su zanimljivu prezentaciju o prvim tragovima vlaškog ili žejanskog jezika u našem zavičaju, a potom su pogledali film Vlaška limba – nematerijalna kulturna baština moga zavičaja o brojnim aktivnostima naših učitelja i učenika vezanima za očuvanje, revitalizaciju i popularizaciju toga jezika. Film je  pripremila knjižničarka Romina Miletić. Za kraj su im učenice iz PŠ Šušnjevica kazivale Himnu Šušnjevici.

Učenici i profesori Pazinskog kolegija nisu krili oduševljenje predstavljenim programom i prekrasno opremljenim prostorom škole. Posebno su ih razveselile i fritule kojima smo ih počastili.

Na rastanku se već dogovarao i novi susret. Pa zaželimo im unaprijed još jednu dobrodošlicu.

Foto-galerija: Pazinski srednjoškolci u PŠ Šušnjevici

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2017. 15:06

Mama, volim te!

Svim mamama, sretan Majčin dan!

Marljivi učenici mlađih razreda sa svojom učiteljicom Mikelom Banko Lukšić crtali su prekrasne čestitke ovaj tjedan. Uzbuđeno čekaju nedjelju kako bi ih poklonili svojim mamama povodom Majčinog dana. A nakon objave ovih slatkih čestitaka, i drugi učenici sa svojim učiteljicama Jasminkom, Dianorom, Mirjanom i Alenkom  šapnuli su nam i svoja iznenađenja koja pripremaju u najvećoj tajnosti. Za sada, dobili smo dozvolu samo za poruku: Mama, volim te!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2017. 11:36

Da se ne zaboravi... druženje u PŠ Šušnjevici

       U petak, 5.5.2017. u obnovljenoj PŠ u Šušnjevici okupili su se učenici od prvog do četvrtog razreda sa svojim učiteljicama : Dianorom, Jasminkom,  Mirjanom i Mikelom.  Unatoč   lošem  vremenu, veselja i uzbuđenja nije izostalo.

        Nakon razgledavanja obnovljenih prostorija  škole na prvom katu, ugostili  smo  gospodina  Josipa  Glavinu  u prostoriji budućeg  zavičajnog muzeja u prizemlju. Gospodin  Glavina nam  i inače pomaže u realiziranju svih projekata  na istrorumunjskom. No, ovom prilikom je s nama podijelio svoje uspomene  iz  djetinjstva. Prisjetio se igara koje su se igrale nekad, a sad su gotovo zaboravljene u sklopu projekta  Stare nove igre.

         Tako nam je pokazao igre: ide majka s kolodvora,  tanj,  kućete, gnjilo jaje i  više varijanti  igara sa  „šćinkama“. Posebno oduševljenje  izazvao je  igrom baldakini  u  kojoj su se  svi  naizmjence okušali.

         Nakon marende zajedno smo pogledali  film.

         Prije odlaska, na trenutak je prestala padati kiša i uspjeli smo se ispred škole poigrati loptama i vijačama. Uskoro je stigao i  autobus, a  stare nove igre  koje smo naučili će  se  sigurno uvježbavati i kod kuće -  da se ne zaborave…

D.R.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 5. 2017. 13:39

Dva zlata i dva srebra našim učenicama u zumbastičnom Il Movimento

Ovaj vikend u Zagrebu se održalo jedno od najprestižnijih plesnih natjecanja u Hrvatskoj, a  i šire – International Dance Open Zagreb, u organizaciji Bambi Kids iz Zagreba na kojem je sudjelovalo 5000 plesača, 400 plesnih klubova, 27 država i 15 internacionalnih sudaca. Među mnogobrojnom plesačkom konkurencijom predstavio se i Plesni studio IL MOVIMENTO by Monika Derosi Crnogorac iz Labina sa 4 koreografije u kategorijama Zumba Fitness i Dance Fitness te osvojio mnogobrojne nagrade. Naime, cure i dečki iz Labina, Čepića i Raše osvojili su 2 zlata i 2 srebra u dobnim skupinama od 5 do 8 godina i od 8 do 13 godina. Moramo napomenuti da su 2 koreografije, po odabiru sudaca, osvojile i izravan prolazak na finale World Dance Championship u Rimu koje će se održati u listopadu ove godine.
Polaznice  NATALY KRAJCAR, ANI KRAJCAR i DOROTEA VIDAK su i učenice OŠ Ivan Goran Kovačić, također su činile djelić ovog plesnog spektakla. Voditeljica Il Movimenta preponosna je na njih i na sve ono što su ostvarili i pokazali u Zagrebu. Puno su trenirali i spremali se i sav njihov trud itekako se isplatio. Borili su se kao lavovi i pokazali su svoj pravi sportski duh. Oni su fenomenalni klinci, prekrasne individue, timski igrači i vrhunski umjetnici. Sada im ne preostaje drugo nego krenuti s pripremama i treninzima jer Rim se bliži.


 Monika Derosi Crnogorac

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 5. 2017. 14:04

U Potpićnu održan Concertino učenika glazbene škole

U Područnom odjelu Potpićan, Osnovne Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, održan je 2. svibnja Concertino na kojem su nastupili učenici na harmonici Mario Fonović, Kevin Šegon, Luka Vuković i Nino Franković u klasi prof. Marijana Atanaskovića, Karla Levak i Tanja Čeh u klasi prof. Karmen Brajuha, a pripremio ih je mladi učitelj na zamjeni Neno Atanasković.

Učenike gudačko-gitarskog odjela pripremili su profesori Damjan Grbac i Petar Koroljević, a na gitari svoje umijeće pokazali su: Armin Šahdanović, Ivana Smoković, Leonard Brenko, Luka Brenko i Erin Pamić.(pp)06.05.2017./12:39:45

Izvor: 5 portal

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 5. 2017. 13:27

Bili smo na ekskurziji u Dalmaciji

Krenuli smo na ekskurziju u Dalmaciju 24. travnja 2017. godine. Svi smo bili dobro raspoloženi. Uslijedila je vožnja preko Rijeke, Senja, preko Velebita u Liku i dalje autocestom do Zadra. Posjetili smo Pozdrav Suncu, Orgulje i crkvu Sv. Donata. Zadar je ostavio predivan utisak na nas. Nakon Zadra krenuli smo prema Šibeniku gdje smo razgledali stari centar sa katedralom sv. Jakova koja je na popisu UNESCO-a te smo pojeli fini sladoled. Šibenik nam se jako dopao. Već se polako smračilo kad smo krenuli prema našem hotelu gdje smo se raspakirali i večerali. Poslije večere svi smo se upoznavali i družili jer su nam pratnja bili učenici iz OŠ Vladimira Nazora Potpićan, OŠ Vladimira Nazora Krnica, OŠ Svetvinčenat, OŠ Juršići i OŠ Marčana. Nastavak u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2017. 13:52

U PŠ Šušnjevica održano Županijsko stručno vijeće učitelja razredne nastave

Pedesetak učiteljica razredne nastave osnovnih škola Labinštine okupilo se u utorak, 25. travnja 2017. u obnovljenoj područnoj školi u Šušnjevici. Prostore budućeg zavičajnog muzeja svečano smo uredili i ukrasili poljskim cvijećem. Povod je bio Županijski stručni skup učitelja razredne nastave kojeg vode i  organiziraju učiteljice Đurđica Martinčić i Gordana Fable.

Na samom početku sve prisutne učiteljice pozdravila je prigodnim riječima ravnateljica Mirela Vidak, dipl. uč.  RN zaželjevši  svima  ugodan boravak i kvalitetan rad, a sve u cilju edukacije i osnaživanja učitelja za unaprjeđenje rada s najmlađom školskom populacijom. Istaknula je da su učitelji razredne nastave siguran i  čvrst temelj na kojemu se mogu izgraditi kvalitetne promjene u svim  ostalim segmentima odgoja i obrazovanja djece. Govorila je o očuvanju istrorumunjskog, vlaškog ili žejanskog jezika te o nadasve uspješnoj suradnji s predstavnicima rumunjskog veleposlanstva....Nastavak u OPŠIRNIJE.

Foto-galerija: ŽSV_za učitelje razredne nastave u Šušnjevici

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2017. 14:18

Uključili smo se u manifestaciju Noć knjige 2017.

 I mi smo „zagrlili vikend“ i pridružili se najduljoj kulturnoj noći u Hrvatskoj pod nazivom Noć knjige 2017. Manifestacija koja obuhvaća Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja),  šesta po redu, u središte svojega interesa stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja. Ove se godine održavala od 21. do 24. travanja u čak 234 grada i mjesta širom zemlje s više od 500 sudionika u 1057 različita programa i prodajnih akcija koji su obuhvatili najmlađe i najstarije, školarce i studente, bicikliste, kvizomane, profesionalne pripovjedače i zahvalne slušače, čitače od stila i bibliofile raznih profila. Nastavak u Opširnije.

Foto-galerija: Noć knjige 2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2017. 14:26

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Učenici 8. razreda ovaj tjedan odlaze na ekskurziju te će nastava biti organizirana prema novom rasporedu.

Raspored sati od 24.4. do 28.4.2017. pogledajte u priloženom privitku, pritiskom na link: Raspored sati

Odlazak autobusa u ponedjeljak, utorak  i srijedu je u 13:10.

Odlazak autobusa u četvrtak  i petak je u 12:20.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2017. 09:28

Bili smo u Rijeci

Učenici 8. razreda su u ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine,  uz učenike OŠ Vladimira Nazora iz Potpićna, realizirali terensku nastavu u Rijeci. Uz stručno vodstvo obišli su Trsat te saznali o važnosti i strateškim pozicijama Trsatske gradine u obrani grada kroz povijest. Prekrasan sunčani dan proveli su u šetnji do  poznatog marijanskog svetišta Gospe Trsatske i imali priliku čuti prelijepu legendu o njezinom nastanku.  Posjetili su riječku Džamiju.

U HKD Sušak uživali su u operi Seviljski brijač  poznatog  talijanskog skladatelja Gioachina Rossinija, u adaptaciji i režiji Giorgia Suriana. Nacionalni prvak i operni umjetnik svjetske karijere , u sklopu opernog studija ‘Drama u operi’ HNK Ivana pl. Zajca, predstavio je jednu od najpopularnijih opera u novome ruhu, s naglaskom na komediji, ali i zadatkom da operu približi novoj, mladoj publici u čemu je potpuno uspio. Pratile su ih učiteljice Sandra Novaković  i Dolores Pilaš te učitelji Dalibor Švić i Damir Depikolozvane. Prepuni dojmova vratili su se u kasnim večernjim satima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 4. 2017. 11:06

Druga nagrada na likovnom natječaju U susret Uskrsu

U organizaciji Hrvatskog katoličkog zbora „Mi“ Osnovna zajednica Labin u Narodnom muzeju je na blagan Cvjetnice, 9. travnja, otvorena izložba likovnih radova učenika osnovnih škola Labinštine na temu „Izbjeglice“. U postavu svojim radovima gostuju polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Liče Faraguna Labin i Likovne radinice Točka Potpićan. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan, a prigodni glazbeni program izveli su učenici Osnovne umjetničke škole „Matko Brajša Rašan“ Labin.

Komisija koju su činili akademski likovni umjetnik Zdravko Milić, profesorica likovne kulture Eni Blašković i svećenik Blaž Bošnjaković dodijelila je šest nagrada i zahvalnica.

U kategoriji nižih razreda prvu nagradu dobila je Nina Koroljević, učenica drugog razreda OŠ Ivana Batelića Raša, drugu nagradu dobila je Sara Zukić, učenica četvrtog razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin, a treću Tara Čudić, njena školska kolegica iz prvog razreda Područne škole Vinež. Među učenicima viših razreda prvonagrađena je Ana Buršić, učenica petog razreda OŠ Vladimira Nazora Potpićan, druga nagrada pripala je Nikoli Terkoviću, učeniku petog razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić, a treća Ivanu Šviću, učeniku šestog razreda OŠ „Vladimira Nazora“ Potpićan.  

Pohvalnice su uručene učenicima nižih razreda Nicolasu Tireliju i Anelu Harbašu iz prvog razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ Područna škola Vinež i Toniju Smiloviću, učeniku trećeg razreda OŠ Vladimira Nazora Poptićan Područna škola Tupljak te učenicama viših razreda Ivani Smoković i Leoni Koren iz petog razreda OŠ Vladimira Nazora Potpićan i Natali Belušić iz sedmog razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin. Nagrađenim učenicima uručene su knjige, a svim učenicima koji sudjeluju na izložbi dodijeljena su priznanja.

(Tekst i fotografije preuzete s Interneta: Robi Selan, foto Festival)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 4. 2017. 09:37

Priprema pisanica za Uskrs

U utorak, 11. travnja 2017. godine,   su učenici 1. i 3. razreda Matične škole s učiteljicom Jasminkom pripremali svoje uskršnje pisanice. Djeca su u školu donijela jaja i potreban materijal za izradu pisanica. Učiteljica ih je poučavala postupku izrada pisanica kuhanjem jaja u ljuskicama luka i cikli, a u radionici je sudjelovala i naša školska pedagoginja.

Učenici su nestrpljivo iščekivali   trenutak kad će jaja biti skuhana i kad će se izvaditi iz najlon čarapa. Prelijepe pisanice učenici će pokloniti svojim najbližima  i ukrasiti svoj blagdanski stol.

I učenici iz Produženog boravka su bili pravi mali kreativci pa je naš Lucijan danas darivao učitelje prekrasnim ukrasnim jajima koje su izrađivali uz svoju učiteljicu Alenku.

U PŠ Šušnjevica i PŠ Kršan učiteljice su potakle učenike na uređivanje razreda i bojanje pisanica.

Foto-galerija: Priprema pisanica za Uskrs

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 4. 2017. 08:54

Skitali smo od Gore Glušići do Skitače

Prekrasan ponedjeljak, 3. travnja 2017., proveli smo upoznavajući naš kraj šečući od Gore Glušići do Skitače. Spremno smo krenuli već u 8,30 i sve do 13,30 uživali u svježem zraku, zelenilu i ptičjem pjevu, cvjetovima raznih boja koji su nas veselo pozdravljali iz trave. Uspješno smo savladavali sve uspone, uživali u prekrasnom pogledu na svakom vidikovcu, učili se orijentirati među stablima i čitati oznake obilježenih staza. Odmarali smo kraj crkvice sv. Mateja,  primili se za ruke i napravili veliki krug oko Velog kola, a zaustavili se i kod suza sv. Lucije. Kući smo stigli pomalo umorni, ali sretni i zadovoljni nakon zaista lijepo provedenog dana.

Foto-galerija: Gora Glušići - Skitača

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 4. 2017. 11:46

I ponovo gosti na Radio LAbinu

I ove smo nedjelje bili gosti Radio Labina. Naše cure iz PŠ Šušnjevica: Kristi Tončetić, Sara Bako, Enmari i Stefani Grožić s učiteljicom Dianorom Radola predstavile su se svojim pjesmicama na vlaškom, istrorumunjskom jeziku i malo popričale o novobnovljenoj školici. Erika Valčić iz 4. razreda otkrila je mnogo zanimljivih detalja iz svojeg sela, a Karla Levak je zasvirala na harmonici. Voditelj Josip Knapić zadovoljno im je zahvalio, nakon što su pozdravile svoje prijatelje i obitelj.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 4. 2017. 12:55

U želji za što bolji informiranjem osmaša

U četvrtak, 30. ožujka 2017. godine učenici 8. razreda u pratnji  razrednice upoznali su Srednju školu Mate Blažine u Labinu na Danima otvorenih vrata, a u okviru profesionalne orijentacije. Posjetili su školsku radionicu gdje su ih  nastavnici praktične i teorijske nastave upoznali s programima i zanimanjima u području strojarstva i elektrotehnike. Potom su se u školskom restoranu  putem video uradaka i prezentacija stručnih suradnika, mentora i učenika upoznali s mogućnostima obrazovanja u gimnaziji, ekonomiji, trgovini i ugostiteljstvu. Na kraju su ih učenici srednje škole počastili kolačima. zahvaljujemo učenicima i djelatnicima SŠMB.

Link SŠMB: http://www.ssmb.hr/59/dani-otvorenih-vrata

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 4. 2017. 12:03

Obilježili smo Svjetski dan pripovijedanja u PŠ šušnjevici

Ljepoti otkrivanja neistraženih svjetova, pod nazivom Svjetski dan pripovijedanja koji se obilježava 20. ožujka, priključili smo se ove godine u prekrasno obnovljenoj PŠ Šušnjevica. Veselim školarkama su naše vrijedne sestre Ani i Natali Krajcar, na svoj način pripovijedale priču Kako je nastalo Čepićko jezero, i to na vlaškom, žejanskom  ili istrorumunjskom jeziku, a sve u okviru projekta očuvanja vlaškog jezika, nematerijalnog kulturnog dobra. Odjenule su prekrasne haljinice te poput vila pričalica uz malo čarobnog praška prenijele glas o divu koji je zbog ljubavi pustio vodu iz svoje kade te je tako nastalo Čepićko jezero. Priča je nastala na satu hrvatskog jezika prema ideji učenika Franka Belčića iz 8. razreda, a onda smo je odlučili oslikati na satovima likovnoge kulture i udahnuti joj život u dramskom izričaju na jezičnoj grupi. Male drugašice i trećašice razveselile su se pričom te zabavile u pomalo bajkovitom okružju.

Riječ je o globalnoj proslavi umijeća usmenoga pripovijedanja, a slavi se svake godine na proljetni ekvinocij. Toga dana ljudi diljem svijeta pripovijedaju i slušaju priče na brojnim jezicima i na brojnim mjestima, tijekom dana i noći. Sudionici dijele svoje priče i nadahnuća, učeći jedni od drugih i stvarajući međusobne kontakte.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 28. 3. 2017. 14:32

Bili smo gosti na Radio Labinu

Leana Rade, David Ravnić te Ani i Natay Krajcar bili su gosti na Radio Labinu. U emisiju Užonci našega kraja pozvao ih je gospodin Josip Pino Knapić, voditelj i urednik dugogodišnje popularne emisije. Naši su se učenici, nakon početne treme, odlično snašli te kad su krenuli u eter, priča je tekla. Učenici su, osim što su čitali svoje nagrađene  literarne radove na čakavskom narječju i na vlaškom s raznih natječaja, odgovarali na pitanja o omiljenim osobama, doživljajima i događajima  u školi i u obitelji. Na kraju su pozdravili  svoje obitelji, prijatelje, omiljene učiteljice i ravnateljicu. Iduće nedjelje najavljujemo emisiju s učenicama iz PŠ Šušnjevica te s Karlom Levak i Erikom Valčić. Slušajte ih u 11.00 na valovima Radio Labina.

Foto-galerija: Užonci našega kraja

R.M.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 3. 2017. 14:11

Putovali smo u Zagreb

Srijeda je, dan kao i svaki drugi, ali nama ipak malo drugačiji. Danas u školu ne idemo noseći školske torbe i knjige, već ruksake u koje smo spremili sendviče i piće. Danas putujemo u Zagreb. Sretni i uzbuđeni smjestili smo se u autobus i naše je putovanje započelo. Prvo stajanje imali smo u Ravnoj Gori gdje smo nahranili svoje gladne želučiće i malo protegnuli noge. Konačno smo stigli u Zagreb. Izišli smo iz autobusa na Kaptolu i od vodiča saznali osnovne podatke o prošlosti grada Zagreba. Posjetili smo Zagrebačku katedralu, sjedeći oko Manduševca čuli priču o djevojci Mandi, prošetali Trgom bana Josipa Jelačića i najpoznatijom zagrebačkom ulicom, Ilicom.

Vožnja uspinjačom bila nam je posebno zanimljiva, iako je jako kratko trajala. Ispod kule Lotrščak divili smo se pogledu na grad, a na Markovu trgu divili se crkvi sv. Marka, saznali gdje je zgrada Vlade Republike Hrvatske i Hrvatski sabor. Ondje nas je došao pozdraviti i zastupnik Hrvatskog sabora g. Anton Kliman koji nam je ukratko ispričao kako i što radi Hrvatski sabor i zastupnici.

Spustili smo se opet do Ilice i prošetali do Muzeja iluzija. Tamo smo zaista uživali i gotovo da nismo mogli vjerovati koliko nas vlastite oči mogu prevariti! Nastavak u OPŠIRNIJE.

Foto-galerija:Putovali smo u Zagreb

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 3. 2017. 13:14

Uz Dane hrvatskoga jezika

U tjednu obilježavanja Dana hrvatskog jezika (11. – 17. 3.) u školskoj knjižnici je održano predavanje o pedesetoj godišnjici objavljivanja Deklaracije i o nazivu i položaju hrvatskog jezika te su se učenici  5. razreda nakon razgovora o povijesti hrvatskog jezika i važnosti učenja hrvatskog standarda poigrali jezičnim igrama. Najuspješniji su bili nagrađeni čokoladom. Dani hrvatskog jezika obilježavaju se s ciljem isticanja  važnosti očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i upoznavanja učenika  s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i sjajnom jezičnom poviješću.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2017. 14:33

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 11. ožujka naša škola bila je domaćin gradskog  natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Naši predstavnici bili su učenici Noel Peršić, Sanja Vlah, Dorotea Vidak, Morena Lončar, Ani Krajcar te Franko Belčić koje je za natjecanje pripremala učiteljica prirode i biologije Iva Rukavina. U natjecanju su sudjelovale i ekipa OŠ Matije Vlačića Labin, OŠ Vladimira Nazora Potpićan te dvije ekipe OŠ Ivo Lola Ribar Labin. U provedbu samog natjecanja uključile su se i učenice Antea Bojić, Lucija Demarin te Nataly Krajcar kao modeli na radilištima iz prve pomoći. Ekipe su teoretsko znanje odmjerile u 4 područja: Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ, Međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava te Pružanje prve pomoći, dok se na 2 radilišta provjeravala sama vještina pružanja prve pomoći.

Ekipa naše škole osvojila je 4. mjesto. Čestitke na sudjelovanju! A ekipi OŠ Ivo Lola Ribar koja je odnijela pobjedu, puno sreće na Međužupanijskom natjecanju u Buzetu!

                                                                  Iva Rukavina

LINK: Hrvatski crveni križ_Gradsko društvo Labin

Foto-galerija: Gradsko natjecanje mladih hrvatskog Crvenog križa

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2017. 09:38

U Labinu - u Kinu i Narodnom muzeju

U petak, 13. ožujka 2017. godine , učenici od 4. do 8. razreda sa svojim razrednicima i učiteljima uputili su se u Labin na terensku nastavu. U Kinu Labin prisustvovali su projekciji hrvatskog igranog filma za djecu  Anka Brazilijanka, snimljenog  prema istoimenom romanu Mate Lovraka. Bajkovit svijet djevojčice Anke smješten u ruralni krajolik početkom prošloga stoljeća pratili su sa zanimanjem. Na kraju je svih raznježila topla poruka o iskrenoj  ljubavi koja sve pobjeđuje. Potom su se uputili u najoriginalniji  muzej u Hrvatskoj, proglašenog 2005. godine  prema jednom od najpoznatijih svjetskih turističkih vodiča. U obilazak stalnog postava, smještenog na 575 m ², vodio ih je g. Vedran Kos, voditelj Narodnog muzeja Labin. Naučili su sve od prvog pisanog spomenika u kojem se spominje ime grada preko narodne nošnje, glazbala, govora,  najvažnijih djelatnosti do namještaja iz 18. stoljeća i obitelji istaknute stanovnice grada Giuseppine Martinuzzi. Najuzbudljivije im je bilo u podrumu gdje je  uređen  vjerni prikaz rudarskih hodnika u dužini od 150 metara  koji obuhvaća sva karakteristična obilježja rudnika, uključujući izvorne zvukove snimljene u originalnom rudniku. Iako neplanirano, s obzirom na vrijeme,zaustavili su se i  u Gradsku galeriju te  pogledali  postavljenu izložbu "Antun Motika 1902. – 1992., izbor iz stalnog postava Zbirke Antun Motika Pula". Nekima je to bio prvi posjet labinskom muzeju i galeriji.  Zanimljivo prijepodne u kojem su učenici puno naučili.

Foto-galerija: Kino Labin i Narodni muzej Labin

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2017. 09:30

Odgoda pisane provjere znanja - vjeronauk

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog vremenika pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

ODLUKU

o odgodi planirane pismene provjere znanja

Planirana pismena provjera znanja iz vjeronauka, u razrednom odjelu 5. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za 13. 3.  2017. realizirat će se 20. 3. 2017.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog potrebe za ponavljanjem gradiva.

Predmetni učitelj Damir Depikolozvane je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom i ravnateljicom, dogovorio navedeni termin.

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2017. 13:11

Odgoda pisane provjere znanja - talijanski jezik

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog vremenika pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

ODLUKU

o odgodi planirane pismene provjere znanja

Planirana pismena provjera znanja iz talijanskog jezika, u razrednim odjelima 5., 6. i 8. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za 10.3.2017. realizirat će se 24.3.2017.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog odlaska učenika na terensku nastavu u Labin.

Predmetna učiteljica Leticija Sinčić Ćorić je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom i ravnateljicom, dogovorila navedeni termin.

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2017. 13:16

Na županijskom iz matematike

Na županijsko natjecanje iz matematike, koje se je održalo u utorak, 28. veljače 2017., u OŠ Veruda u Puli za osnovce, pozvan je i naš Kevin Šegon, učenik 4. razreda. Na natjecanje je pozvano 90 - tak učenika, a u kategoriji 4. razreda - svi učenici koji su na školskom natjecanju ove godine ostvarili preko 30 bodova.  U pratnji svoje mentorice Mikele Banko Lukšić, Kevin je uspješno riješio ispit, upoznao nove prijatelje i zabavio se tako jučer u Puli.

Čestitke Kevinu i mentorici na uspješnom sudjelovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2017. 11:11

Šareno i veselo na Pusni utorak

Gore, dolje, lijevo, desno, … maškarice šarene, svih vrsta i boja… u našoj školi je danas zato vladalo posebno raspoloženje. Pjevali smo, plesali, zbijali trice i šale, čitali pjesmice i priče o karnevalu i maskama, a maleni su se i poigrali, a sve pogledajte u našoj foto-galeriji. Za najbolju masku nismo se mogli odlučiti jer sve, baš sve, su bile prekrasne na svoj način.

Foto-galerija: Nastava pod maskama_2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2017. 15:10

Slatka nagrada našim učenicima

Na likovno-literarnom natječaju „Med - hrana, poslastica i lijek“ , povodom 12. Dana meda održanih u Pazinu,  učenici naše škole postigli su izvrsne rezultate, osvojivši dvije prve nagrade. Kreativni prvoškolac Leopold Licul s likovnim radom „Pčelice veselice“ osvojio je 1. mjesto u kategoriji likovnih radova za učenike nižih razreda.  Rad je nastao na Produženom boravku, a njegova mentorica Alenka Brenković ponosna je na svog učenika. Da smo kreativni i na literarnom polju pokazao je David Ravnić, učenik 4. razreda,  s radom „Pjesma o medu“ osvojivši  1. mjesto u kategoriji literarnih radova učenika nižih razreda uz mentoricu Mikelu Banko Lukšić.  

Na svečanoj dodjeli priznanja u Pazinu, 24. veljače, nagrađeni  su za svoj rad priznanjem  i finom čokoladom s medom! Budući da je David bio bolestan, na tom  značajnom događaju ponosno ga je zamijenio stariji brat Erik pročitavši njegovu pjesmu.

Foto-galerija: Na Danima meda 2017.

Radove pogledajte u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 2. 2017. 12:35

Sudjelovali smo na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika

Na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika održanog u  OŠ Vladimira Nazora u Pazinu, 21. veljače 2017. godine  sudjelovala je i naša učenica. Antea Bojić, učenica 8. razreda, danas nam je zadovoljno izjavila kako je sretna s postignutim rezultatima. Njezina mentorica Romina Licul zadovoljno klima glavom. Natjecali su se učenici osmih razreda iz cijele županije te učenici drugih i četvrtih razreda srednjih strukovnih škola (B kategorija) te gimnazijskih programa (A kategorija).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 2. 2017. 13:14

Zaljubljeno Valentinovo

Mirisna, šarena i slatka pisamca stizala su na Dan zaljubljenih sa svih strana. Crveni je poštanski sandučić pred knjižnicom jedva mogao primiti toliko slatkih, dragih i posebnih poručica zaljubljenih srdašca. A kad smo ga otvorili… znatiželjni pogledi i iščekivanje… zaljubljeni poštar čita… strpljivo dijeli… uh, napokon su sva podijeljena. Tišina,… osmijeh, ljubav, radost,… poneko iznenađenje. Crtali smo, uredili pano, učili zaljubljene pjesmice, učenici Produženog boravka s učiteljicom iznenadili su nas svojim cvjetno-zaljubljenim uratcima... Baš nam je zaljubljeno ovo Valentinovo. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2017. 14:00

U Puli povodom Dana sjećanja na Holokaust

Sjeti se sve ljepote koja je oko tebe i budi sretan, prisjetila nas je s velikog platna trinaestogodišnja Anne Frank, židovska djevojčica, simbol  borbe ne samo protiv nacizma, nego i protiv nečovječnosti u svakom obliku, a u najnovijoj filmskoj adaptaciji Dnevnik Anne Frank,  promoviranog u kinu Valli povodom Dana sjećanja na Holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti. U petak, 27. siječnja 2017. godine, naši su osmaši u društvu učenika i učitelja iz Potpićna, punih 128 minuta pratili dojmljivu priču o  djevojčici rođenoj u Frankfurtu koja se s obitelji preselila u Amsterdam nakon dolaska Hitlera te tamo provela najteže ratne godine skrivajući se u potkrovlju jedne kuće i zapisujući jedan od najpotresnijih dnevničkih zapisa. 

Nakon filma,  posjetili su Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije kako bi pratili  predavanje gospodina Marija Turića. Zanimljivo predavanje popraćeno je demonstracijom pokusa  iz područja svjetlosti i topline. Prepuni dojmova, naši su osmaši  poželjeli još takvih sadržaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 2. 2017. 11:54

Počela natjecanja Znanost mladima 2017.

U četvrtak, 18. siječnja 2017. godine počela su natjecanja Znanost mladima. Sve je krenulo sa školskim natjecanjem iz Geografije na kojem je ove godine  sudjelovalo desetero učenika od 5. do 8. razreda. Mentorica Ivana višković izuzetno je zadovoljna svojim učenicima.
 

Idući tjedan na rasporedu su školska natjecanja iz engleskog jezika, matematike te Općinsko-gradska smotra Lidrano koja će se održati u PŠ Vozilići.
 

Svim učenicima i njihovim mentorima  želimo puno uspjeha!
 

Katalog natjecanja i Vremenik održavanja natjecanja pogledajte u izborniku NATJECANJA.

  :: opširnije :: 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2017. 14:11

Poziv za predupis djece u 1. razred Vijest ima dokument u privitku

P  o  z  i  v  a  j  u     s  e

 roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. da upišu dijete u pripadajuću školu.

 

 

U OPŠIRNIJE PROČITAJTE CIJELI POZIV.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2017. 13:32

Dan dječje radosti

Ususret blagdanu  krenuli smo svečanim programom pod nazivom Dan dječje radosti 2016. Posljednjeg dana nastave u  1. obrazovnom razdoblju, u petak 23. prosinca 2016. godine,  ugrijali smo se uz pjesmice Malog i Velikog školskog zbora pod mentorstvom učiteljice Sandre, a nastavili prigodnim stihovima, scenskim igrama i recitacijama svih učenika škole pod budnim okom posebno učiteljica mlađih razreda: Mikele, Jasminke, Mirjane i Dianore te Alenke iz Produženog boravka, a i učiteljica stranih jezika Romine i Leticije te knjižničarke Romine.  Za kraj smo se razveselili plesom, i to zumbom, pod mentorstvom  voditeljice Monike Derossi  Crnogorac. Uz osmijeh, radost, svjetlost i ljubav stigao nam je i Djedica te donio darove svim učenicima. Na kraju smo sve zaokružili fotografiranjem uz Djedicu. Ho, ho, ho….

Program u OPŠIRNIJE, a fotografije pogledajte pritiskom na link ispod.

UGODNE, MIRNE I TOPLE BLAGDANE I SRETNU NOVU 2017. GODINU ŽELE UČENICI I DJELATNICI OŠ IVAN GORAN KOVAČIĆ - ČEPIĆ

FOTO-galerija: Dan dječje radosti 2016

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 12. 2016. 10:24

Ugostili smo Čarobnjaka u zagrljaju djece

U našoj je školici danas (23.12.) nastupio gospodin Silvestar, umjetnik  iz Šibenika koji je zabavljao sve učenike i učitelje od prvog do šestog razreda izvodeći  mnoštvo zanimljivih i veličanstvenih mađioničarskih trikova. U predstavi Čarobnjak u zagrljaju djece asistirali su mu i naši učenici: Antonio i Deni. Naučio nas je i mnoštvo   vrlo vrijednih poruka: ne kladi se – sve ćeš u životu izgubiti, ne pij alkohol i ne puši cigarete, ne drogiraj se – živi život u radosti i znanju koje stječeš jer ti znanje nitko ne može oduzeti i sa znanjem možeš sve!

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 27. 12. 2016. 09:41

Odgoda planiranih pismenih provjera znanja - geografija

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog vremenika pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

ODLUKU

o odgodi planiranih pismenih provjera znanja

Planirana pismena provjera znanja iz geografije, u razrednom odjelu 5. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za 12. 12.  2016. odgađa se za 18.1. 2017.

Planirana pismena provjera znanja iz geografije, u razrednom odjelu 8. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za  12. 12.  2016. odgađa se za 18.1. 2017.

Planirana pismena provjera znanja iz geografije, u razrednom odjelu 6. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za  19. 12.  2016. odgađa se za 18.1. 2017.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog promjena u rasporedu nemoguće je realizirati planiranu provjeru u navedene datume te se stoga odgađa za drugo polugodište

Predmetna učiteljica Ivana Višković je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom, dogovorila navedeni termin.

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

 

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2016. 12:55

Čokoladni raspucanci - tko bi im odolio!

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo naše razdragane drugaše i četvrtaše s učiteljicom Mikelom. Sakrili su se u školsku kuhinju  i u hip umijesili prekrasne male mekane keksiće  intenzivnog čokoladnog okusa. Tek na nagovor, otkrili su nam tajnu preukusnog kolača. Uvaljali su ih šećer u prahu, a veselje je bilo neopisivo kad su se raspucali baš kako treba! Omotali su ih u ukrasne vrećice te odnijeli doma svojim roditeljima, braćama i sestrama kao Božićni dar. Uživali su kao i mi koji smo se toga prosinačkog dana zatekli u blizini kuhinje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 12. 2016. 16:07

Učili smo o animaciji u Kinu Labin i družili se s mališanima DV Pjerina verbanac

U četvrtak, 15. prosinca 2016. godine učenici 5. i 6. razreda su sat hrvatskoga jezika i SRO proveli u Kinu Labin u pratnji učiteljice hrvatskoga jezika, pripravnice  i knjižničarke. Imali su priliku učiti o animaciji od jednog od najpoznatijih filmskih animatora Hrvatske, Filipa   Gašparovića Melisa. Filmska radionica o metodologiji izrade 3D modela, pripreme modela za animaciju (rigging), animaciju istih, montiranje filma i ubacivanje animacija u film organizirali su POU Labin u suradnji s Laboratorijem kulture – FELIX iz Zagreba. Na kraju je autor  predpremijerno prikazao inserte crtanog autorskog filma Mrav koji priprema za HRT.  Cilj ove radionice je  proširivanje edukacije učenika o filmskom mediju i  pobuđivanje  interesa  za  daljnje bavljenje tim medijem.

Prije radionice družili su se s malim veselim vrtićarcima DV Pjerina Verbanac  u Labinu. Nastavak u OPŠIRNIJE.

Foto-galerija: U DV Pjerina Verbanac i na radionici o animaciji
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 12. 2016. 15:51

Prosinačke svečanosti Vijest ima dokument u privitku

Duh Božića ušuljao se u Školu, kao i svake godine s prvim hladnijim danima.  Mraz nas je potaknuo na zajedničke aktivnosti. Učiteljica Mikela pokrenula je predbožićne radosti i zajedno sa svojim četvrtašima i drugašima šivala čizmice za Svetog Nikolu. Našla su se tu i slatka iznenađenja! Sljedećih dana su svi niži razredi marljivo donosili ukrase kako bi naposljetku ukrasili bor u školskom hodniku.  Naš kućni majstor je upalio ukrasne svjećice, te je uz puno veselja i buke, bor izgledao predivno, no nedostajale su nam jaslice. Nismo ni znali što nam sprema učiteljica Eva  na satovima tehničke kulture.  Nastali su obrisi drvenih jaslica koje smo  uz kreativne detalje i doprinos svih učenika viših razreda dovršili i postavili ispod bora. Nekako se tamo pojavila i mahovina, pijesak i jezerce, a kako i zašto možete pogledati u OPŠIRNIJE  - Božićne jaslice - Slidely…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 12. 2016. 14:29

Blagoslov PŠ Šušnjevica

Danas, 15. prosinca 2016. godine,  učenice i učiteljicu PŠ Šušnjevica posjetio je župnik iz Plomina, velečasni Sandro Petrović kako bi blagoslovio novoobnovljenu školu, a  na poziv vjeroučitelja Damira Depikolozvana.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2016. 13:31

Osmaši na sajmu knjiga u Puli i u Kino Valli

U srijedu, 7. prosinca, učenici 8. razreda su u pratnji školske pedagoginje Nade Švraka  i knjižničarke Romine Miletić posjetili sajam knjiga u Puli i Kino Valli. U potrazi za dobrom knjigom za osobnu biblioteku obišli su Sa(n)jam knjige u Puli u Domu hrvatskih branitelja, a potom su u Kinu Valli gledali nagrađivani dokumentarni film Web Junkies – ovisnici o internetu. Film o ovisnosti su učenici pratili u sklopu Filma u školi, programa kojeg Kino Valli provodi za učenike osnovnih i srednjih škola u svrhu edukacije o filmu. Povodom Mjeseca ovisnosti  prikazali su prigodan film snimljen u Kini nakon istraživanja ovisnosti o internetu u jednom centru za rehabilitaciju. Ovaj dugometražni dokumentarni film istražuje osebujne aspekte globalnog trenda ovisnosti o internetu kroz priču o trojici kineskih tinejdžera koje kamere prate od njihova ulaska u rehabilitacijski centar, tijekom tromjesečnog razdoblja odvikavanja, pa sve do odlaska kući. Redateljice Shosh Shlam i Hilla Medalia predstavljaju obje strane velike podjele, i nesretne roditelje koji ne znaju kako izaći na kraj s djecom koja po više od 10 sati dnevno provode igrajući World of Warcraft, i usamljenih tinejdžera koji traže izlaz iz vlastite izolacije u virtualnom svijetu. 

R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 12. 12. 2016. 14:42

Raspjevani blagdan svetog Nikole

„Mi smo mali kozlići, zovu nas i jarići, iz družbe smo vesele...“ orila se danas pjesmica u najmlađih učenika naše škole. Povod je bio blagdan svetog Nikole, a pjevali su nam dragi gosti, veseli bračni par  Ćorić – Kristijana i Leticija koju učenici poznaju kao učiteljicu talijanskog jezika. Donijeli su nam pregršt  veselja i radosti uz originalnu naraciju poznate Grimmove priče Vuk i sedam kozlića. Uz imitaciju glasova, odličnu naraciju, prigodne pjesmice i pokrete ionako zanimljiva priča dobila je jednu novu dimenziju. Uz taktove gitare gospodina Kristijana  i prekrasan glas gospođe Leticije, sat je prošao u smijehu i veselju. Najmlađi su naučili i poantu priče: Ne smije se lagati , varati i svakome vjerovati. Za kraj, učenici su otpjevali nekoliko  pjesmica, a univerzalnom Kad si sretan zaokružili su druženje te ih pozvali da dođu opet.

Veliko hvala, našim novim prijateljima!

Foto-galerija: Gosti na blagdan svetog Nikole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2016. 14:14

Šivali smo čarapice za blagdan svetog Nikole

U mjesecu darivanja, pažnje, ljubavi i dobrote, naši su se učenici mlađih razreda okušali i u šivanju. Kako bi spremno dočekali svetog Nikolu, zasuli su rukave te uzeli iglu i konac, malo tkanine. Uz pomoć učiteljica skrojili su najprije oblik čarape, a zatim koncem u boji tkanine zašili. Ispočetka nije išlo lako, ali s praksom je krenulo. Cilj je bio dobiti najljepšu čarapicu kako bi sveti Nikola lako ostavio što slađi poklon. Ponos, veselje i   radost preplavili su male učenike kad ih je u utorak, na blagdan svetog Nikole dočekala puna čarapica slatkiša.  

R.M.

Foto-galerija: Čarapice za blagdan svetog Nikole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2016. 14:00

Tajni prijatelj

Aktivnost „Tajni prijatelj“ već se nekoliko godina provodi među najmlađim učenicima naše škole u prosincu.  Glavni nositelj aktivnosti je naša školska pedagoginja Nada Švraka. Aktivnost započinje 1. prosinca kada učenici izvlače međusobno imena suučenika iz svog razrednog odjela. Nikome ne smiju pokazati ime koje su izvukli ni odati tajnu. Tako postaju  tajni prijatelj osobe čije ime su izvukli.  Njihov je zadatak  da  poput anđela čuvara brinu i paze na tu osobu, daju joj sitne znakove pažnje, ali ta osoba ne smije znati  tko je  njen tajni prijatelj. Tako se moraju  brinuti svaki dan sve do 6. prosinca kad u čizmice Svetog Nikole umeću vlastito izrađene poklončiće i lijepe poruke svom prijatelju. Nastavak u Opširnije.

Foto-galerija: Tajni prijatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2016. 13:59

Učenici Silvija, Erna, Antonio i učitelj Krešo iz Centra Liče Faraguna u posjetu…

Četvrtak 1.12.2016. je u našoj Školi bio ponešto drugačiji, veseliji i šareniji. Dan su nam obojali dobrim raspoloženjem gosti iz Centra Liče Faraguna; učitelj Krešo i njegova ekipa, učenici Silvija, Antonio i Erna. Sve je počelo druženjem s petašima koji su crtali božićne motive, nastavilo se spontanim pjevačkim nastupima kada je Silvija preuzela dirigentsku palicu i složila svoj zbor; pjevali smo, smijali se, ali i poslušali Silvijinu recitaciju, a uspjeli smo nagovoriti Karlu i Lanu da nam otpjevaju nešto. Dok smo crtali ukrašene borove i anđele smo slušali i pitali učitelja kako izgleda školovanje u Centru Liče Faraguna pa smo saznali da djeca uče kako se brinuti o sebi, komunicirati s drugima i snalaziti se u okolini. Nastavak u OPŠIRNIJE.

Foto-galerija: Učenici Centra Liče Faraguna u posjetu

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2016. 09:51

Lana stepančić - naša pobjednica na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Tri učenika petog razreda - Nataly Krajcar, Lana Stepančić i Nikola Terković  riješili su 31. listopada 2016. godine on line Nacionalni kviz za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica Grada Zagreba. Ove je godine zadatak bio pročitati tri zanimljive knjige: Bio sam pas i ostao sam Pepe Puh, Ljeto za pamćenje Mire Gavrana te Krugovi na vodi Snježane Babić Višnjić. Učenici su učestvovanjem ušli u izvlačenje koje je bilo organizirano krajem listopada 2016. u Hrvatskom centru za dječju knjigu, tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Iz svake narodne i školske knjižnice izvlači se jedan pobjednik...nastavak u OPŠIRNIJE.

LINK: NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

LINK: POPIS POBJEDNIKA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2016. 13:42

Zec Rojskić va Čepiće

Domoća beseda je razlog današnjeg (30.11.2016.) okupljanja u našoj maloj školi: gospođa Rina Miletić i Miranda Škalamera Verbanac s gospodinom Josipom Pinom Knapićem predstavili su učenicima mlađih razreda novu slikovnicu na cakavštini Zec Rojskić va Aninen kapuze na poziv školske knjižničarke. Nakon što je, prije nekoliko dana, promovirana u labinskoj osnovnoj školi, poučnu priču autorice Mirande Škalamera Verbanac  dočarala je svojim toplim glasom i na veren zajike, kako se govorilo nekad,  gospođa Rina Miletić našim učenicima i učiteljicama. Nastavak u OPŠIRNIJE.

Foto-galerija: Zec Rojskić va Čepiće

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 12. 2016. 12:19

Ne, ne idem

Suradnjom Policijske uprave Istarske županije i Policijske Direkcije Hannover, nastala je preventivno-edukativna slikovnica „Ne, ne idem“ kao rezultat zajedničkog projekta prevencije te zaštite djece od situacija koje za njih mogu biti opasne.            

Naime, slikovnica kroz priču, na djeci blizak način, poučava djecu da budu oprezna u komunikaciji s nepoznatim osobama, a sve kako bi se spriječilo da postanu žrtve kaznenog djela.                                                                                                                      Slikovnicu  su učenicima prvih i drugih razreda predstavile djelatnice Policijske uprave Istarske, Vesna Lončar Brdarić, soc. pedagoginja i Alica Rosić-Jakupović, dipl. kriminalist. Djeca su sa zanimanjem pratila radnju slikovnice te pozorno slušala korisne savjete.   Na kraju susreta, učenicima su podijeljene slikovnice kako bi i s roditeljima porazgovarali o naučenim porukama i ostalom kao podsjetnik na oprez.

Ova je aktivnost unaprijed planirana u sklopu Školskog preventivnog programa naše škole te se ciljano realizirala 21. studenog povodom obilježavanja Međunarodnog dana zlouporabe djece i  Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece (19.XI.) te Europskog dana zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja (18.XI.)

                                                              Nada Švraka, pedagoginja

Foto-galerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2016. 14:29

Terenska nastava na Krku

Na Krku

U petak, 18. studenog, išli smo na izlet na Krk. Posjetiti smo toš, Bašćansku ploču, restoran s originalnim krčkim pršutom i grad Krk. O Bašćanskoj ploči pričala nam je teta u crkvi sv. Lucije. Kupili smo ogrlice na početno slovo  našeg imena u glagoljici. U tošu smo naučili o postupku proizvodnje maslinovog ulja. U tošu su sačuvani mnogi predmeti korišteni u nekadašnjoj uljari. Konj  je gurao  grede koje su okretale kameno kolo, a koje je gnječilo masline. U gradu Krku smo vidjeli novu veliku školu i crkvu koja je na vrhu imala anđeo koji se okretao u smjeru vjetra. Na putu za kući, u autobusu smo se zezali i zabavljali. Bilo nam je lijepo.

Enes Čolić, 4. r.

Izlet na Krk

U petak  smo sa svojim učiteljicama krenuli na izlet na otok Krk. Vozili smo se u autobusu na kat i uživali kada smo prelazili Krčki most. Nakon dva sata vožnje stigli smo u grad Krk. Tamo smo pojeli marendu, prošetali se gradom i slikali uz more. Zatim smo krenuli dalje do crkve u Jurandvoru. U Jurandvoru je Bašćanska ploča koja je pisana na glagoljici. Nakon toga došli smo do jedne kuće gdje smo vidjeli konja kako pokreće neku spravu i melje masline od kojih će nastati maslinovo ulje. Na kraju smo išli u pršutarnu, pojeli ručak i krenuli kući. Na izletu je bilo jako lijepo.

Sara Kovačić, 2.r.

Foto-galerija: Terenska nastava_Krk

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 11. 2016. 13:57

Na završnoj svečanosti Ca je ča

Prekrasnim stihovima su se naši učenici predstavili na ovogodišnjem, 23.  svečanom završetku literarnog natječaja Ca je ča, u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin, u utorak, 15. studenoga 2016. godine. Svojom činkvinom,  Krpica, Marin Dudić, učenik 4. razreda zaslužio je čitanje te dobio Pohvalnicu za sudjelovanje. Njegova učiteljica i mentorica Mikela Banko Lukšić razveselila se i pohvalila svog  kreativnog učenika.

Naša već poznata kreativka – Leana Rade,   učenica 2. razreda PŠ Kršan, osvojila je 3. mjesto u kategoriji učenika mlađih razreda osnovnih škola svojim literarnim radom  Cesta. Svojom pjesmicom zadivila je najprije svoju mentoricu, Alenku Brenković, voditeljicu Produženog boravka, a potom članove Povjerenstva: Dijana Franković, Hasnija Karlović, Gordana Fable, Mirjana Cvijin, Lorena Dobrić, Ivana Griparić Fable, Marina Hrvatin. Pjesmice u Opširnije.

Čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2016. 21:38

Završnica 9. Olimpijade učenika Labinštine

Ovogodišnja Olimpijada, kao i sve ranije, u potpunosti je ispunila očekivanja. Malo su se natjecanja rastegnula zbog zauzetosti škola raznim drugim aktivnostima, a manje probleme stvarali su i radovi na dvorani, zbog čega se nije održalo svečano otvaranje. S druge strane, ovo je prva Olimpijada na kojoj je atletika održana na novoizgrađenoj atletskoj stazi, a nadamo se da će slijedeće godine jubilarna 10. Olimpijada biti otvorena u novoobnovljenoj sportskoj dvorani. 
Treba napomenuti da su pobjednici po sportovima automatski osigurali odlazak na županijska prvenstva.

Cijeli članak pročitaj u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2016. 14:18

Olimpijada Labinštine - odbojka

U ponedjeljak, 14. studenog 2016. godine, naše su cure prepune entuzijazma krenule u Labin na kvalifikacije odbojke. U školskoj dvorani Matije Vlaćića igrale su u skupini A protiv ekipe iz OŠ Vladimira Nazora, no izgubile su. U igri s ekipom iz OŠ Vitomir Širola Pajo odigrale su odlično te zaslužile utakmicu s ekipom iz OŠ Ivo Lola ribar za treće mjesto. U igri do posljednjeg daha nadjačale su ih cure iz ekipe OŠ Ivo Lola Ribar te tako zaslužile 4. mjesto u ukupnom poretku. Čestitke i mentoru, Ljubi Viliću koji ih je stalno bodrio.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2016. 14:13

Nova škola daje novu nadu

Prekrasnom svečanošću, u utorak, 8. studenoga 2016. godine, obilježili smo završetak obnove PŠ Šušnjevica. Kao  u najljepšim bajkama izdigla se poput dvorca naša prekrasna, prelijepa, predivna škola. Osvježena nježnim bojama, opremljena novim namještajem, novim pločama, novim knjigama… savršeno se uklopila u  dječji svijet.

Male Šušnjevke sa svojom učiteljicom Dianorom su se napokon, nakon dugog putovanja i mnogih avantura u PŠ u  Kršanu, u MŠ u  Čepiću, vratili na svoje te s još uvijek s nevjericom pogledavali ovu divotu.  Danima smo pripremali pregršt priča, stihova, ideja i igara, kako bi se sve savršeno uklopilo u izuzetno svečano ozračje.

Nova škola daje i novu nadu. Nadu da dolaze novi naraštaji djece … i nadu da će ovim selom opet odjekivati dječji smijeh i veselje… Vjerujem da će upravo ova zgrada postati središte u kojima će mnoge buduće  generacije steći znanja, navike i vještine koja će od njih stvoriti zrele i odgovorne ljude – rekla je u uvodnom djelu gđa Mirela Vidak, ravnateljica škole.

Svečanosti su prisustvovali visoki gosti: veleposlanik Rumunjske g. Consantin Grigorie, generalni sekretar ministarstva vanjskih poslova Rumunjske g. Cosmin Dinescu, savjetnik veleposlanstva g. Florian Antohi,  konzul g. Bogdan Brinezei - viša savjetnica Ministarstva znanosti i obrazovanja RH  gđa. Jadranka Huljev, zamjenica župana IŽ gđa. Viviana Benussi, načelnik Općine Kršan – g. Valdi Runko, općinski vijećnici učenici, roditelji i brojni drugi gosti.

Rumunjski veleposlanik g.Constatin  Grigorie je rekao kako ga impresioniraju ljudi ove male zajednice te je osobito zadivljen uloženim trudom u obnovu škole. Zahvalio se svima koji su svojim radom i upornošću uspjeli sačuvati  istrorumunjski govor te je naveo kako smatra da je  financijska pomoć za obnovu škole bila, ne samo profesionalna, nego i moralna dužnost. Izrazio je želju da se istrorumunjski govor i dalje čuva i širi.

Skupu se prigodnim riječima obratio  i bivši veleposlanik, a sadašnji generalni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Rumunjske, g. Cosmin Dinescu, koji je i najzaslužniji za realizaciju ovog projekta.  Nije krio svoje zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić, niti oduševljenje izgledom obnovljene škole.

Savjetnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, gđa. Jadranka Huljev, se također zahvalila domaćinu, rekavši kako je to  mala škola veličinom, no ogromna po uspjesima i svom radu. Školu ne čine metri kvadratni i zidovi, već nastava, učenje i uspjesi. Činit ćemo sve da se svaki jezik sačuva, jer je to korijen prošlosti koju treba čuvati, bez obzira koliko je jezik star i otkud dolazi - rekla je u svom obraćanju gđa. Huljev.

Na velikoj podršci u obnovi školske zgrade, ali i na očuvanju istrorumunjskog jezika, zamjenica župana IŽ , gđa. Viviana Benussi  zahvalila se prvenstveno Rumunjskoj, ali i Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske  koje se pridružilo očuvanju škole u Šušnjevici .

U ime domaćina, skupu se obratio i načelnik Općine Kršan, Valdi Runko, rekavši, kako su oni ekipa koja ne zna za poraze. Potpuno renoviranje područne škole u Šušnjevici, ipak ne bi bilo moguće, bez pomoći, mještana općine, Republike Rumunjske i Hrvatske, Istarske županije i mnogih drugih. Naša najveća sreća je što smo učinili nešto za naše najmlađe te još jedan bitan korak za oporavak povijesne jezgre Šušnjevice - rekao je g.  Runko.

U obnovu škole je uloženo 1,2 milijuna kuna, od kojih je 450 tisuća priskrbila Republika Rumunjska, sa sto tisuća kuna pomogla je Istarska županija, a ostatak su proračunska sredstva Općine Kršan.

Svečanost su prigodnim programom uveličali učenici naše škole i polaznici igraonice na istrorumunjskom „Puljići“, pod vodstvom Vivijane Brkarić igrokazom Nono ši napu ( Djed i repa).  Školski zbor pod mentorstvom Sandre Novaković  predstavio se novom  pjesmom – Himna Šušnjevici, za koju je stihove napisala ravnateljica Mirela Vidak, učiteljica Dianora Radola prevela na istrorumunjski, a uglazbila talentirana studentica Glazbene akademije Nicole Vidak. Učenici jezične i scenske grupe, pod vodstvom učiteljica Leticije Sinčić Ćorić, Romine Licul i knjižničarke Romine Miletić osmislili su igrokaz Kako je nastalo Čepićko jezero  prema zajedničkom učeničkom literarnom radu sadašnjih osmaša, a koji je nastao lani pod mentorstvom učiteljice Dijane Franković, naslanjajući se na bogatu baštinu. Za potrebe igrokaza nastala je i istoimena slikovnica na likovnoj grupi pod mentorstvom učiteljice Davorke Vadanjel koja je zaslužna i za scenske rekvizite te sveukupan unutrašnji dizajn škole. Scenskom igrom  Girotondo na talijanskom i brojalicom Head and sholders, na engleskom predstavili su nam se i mlađi učenici kao i zbornom recitacijom Pod Učkun. Program su zaokružile naše već afirmirane voditeljice Karla Levak i Ani Krajcar, učenice 5. i 6. r. pod mentorstvom knjižničarke, prof. Romine Miletić.

Za mene osobno danas je veliki dan. Dan velikog ponosa i velikog zadovoljstva. Radimo najljepši i najvažniji posao na svijetu. Hvala vam svima koji nam pomažete izgraditi bolji i ljepši svijet …za našu djecu,  za našu budućnost – rekla je na kraju gđa. Vidak, ravnateljica naše škole.

Foto-galerija: Svečanost povodom završetka obnove PŠ Šušnjevica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2016. 19:57

Učenici viših razreda na kvalifikacijama u rukometu

Danas su se na 9. Olimpijadi OŠ Labinštine održale kvalifikacije u rukometu za dječake i djevojčice. Boje naše škole predstavljali su ekipno samo dječaci: Nikola Terković, Ivan Načinović, Antonio Lončar, Noel Rančić, Erik Ravnić, Luka Fornažar, Luka Tončetić, Antonio Paliska, Stefan Vidak, Franko Belčić, Ernes Avdić, Noel Peršić . Borili su se muški u  skupini B, protiv Potpićanaca i Rašana, no, neuspješno. Tako će finale igrati ekipa OŠ Vladimira Nazora iz Potpićna, dok će ekipa iz OŠ  Ivana Batelića iz Raše u utješnu borbu za broncu. U skupini A ekipa OŠ Matije Vlačića je sa dvije pobjede izborila finale, a ekipa iz OŠ  "Ivo Lola Ribar" u borbu za broncu.

U ženskoj konkurenciji, u dvije tijesne utakmice, finale su izborile dvije labinske škole, a za treće mjesto igrat će Nedešćina protiv Potpićna.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2016. 18:55

Učenici mlađih razreda na atletici

U petak, 3. studenoga 2016. godine, su na gradskom stadionu u Labinu održana natjecanja u atletici za mlađe razrede. U disciplinama 50 m dječaci  sudjelovali su Paolo Vlačić, Leopold Licul i Dylan Fornažar,a od djevojčica Sara Kovačić, Ana Franković i Emili Stanić. U disciplini bacanja loptice m i ž sudjelovali su: Stefani Grožić, Leonarda Ponjavić i Sara Bako te David Ravnić, Kevin Šegon, Marin Dudić.U  štafeti 4 X 50 m i ž: Gabrijel Trajkovski, Kevin Šegon, Enes Čolić i Norbert Marčac, a od djevojčica Stefani Grožić, Leonarda ponjavić, Sara Bako i Erika Valčić. U skoku u dalj s mjesta natjecali su se: Sara Kovačić, Nina Zrinšćak i Emili Stanić, a od dječaka Dominik Vidak, Leoopold Licul te Dylan Fornažar. Iako nisu osvojili ni jednu medalju, naši su učenici ponosno predstavljali našu školu i lijepo se zabavili. 

Foto-galerija: Atletika - mlađi razredi

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 11. 2016. 13:46

Odgoda pisane provjere znanja - vjeronauk

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog vremenika pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

ODLUKU

o odgodi planirane pismene provjere znanja

Planirana pismena provjera znanja iz vjeronauka, u razrednom odjelu 6. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za 8. 11.  2016. realizirat će se 22. 11. 2016.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog bolovanja predmetnog učitelja nisu se realizirali predviđeni nastavni sadržaji.

Predmetni učitelj Damir Depikolozvane je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom i ravnateljicom, dogovorio navedeni termin.

 

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 11. 2016. 14:22

Odgoda planirane pisane provjere - Geografija

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog  vremenika  pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

ODLUKU

o odgodi planirane pismene provjere znanja

Planirana pismena provjera znanja iz Geografije, u razrednom odjelu 8. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za 7. 11.  2016. realizirat će se 9. 11. 2016.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog kadrovskih promjena u nastavi (prestanak rada učitelja Saše Runka) te dolaska nove predmetne učiteljice Ivane Višković, dolazi do pomicanja datuma pismene provjere zbog promjene u rasporedu.

Predmetna učiteljica Ivana Višković je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom, dogovorila navedeni termin.

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 11. 2016. 09:13

Odgoda planirane pisane provjere - Geografija

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog vremenika pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

 

ODLUKU

o odgodi planirane pismene provjere znanja

Planirana pismena provjera znanja iz geografije, u razrednom odjelu 5. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za 7. 11.  2016. realizirat će se 9. 11. 2016.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog kadrovskih promjena u nastavi (prestanak rada učitelja Saše Runka) te dolaska nove predmetne učiteljice Ivane Višković, dolazi do promjene rasporeda.

Predmetna učiteljica Ivana Višković je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom, dogovorila navedeni termin.

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 11. 2016. 09:10

Riješili smo on line Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Tri učenika petog razreda - Nataly Krajcar, Lana Stepančić i Nikola Terković  riješili su danas, na Međunarodni dan školskih knjižnica (31.10.), on line Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organizira Knjižnice Grada Zagreba uz suradnike svake godine povodom Mjeseca hrvatske knjige. Ove je godine zadatak bio pročitati tri zanimljive knjige: Bio sam pas i ostao sam Pepe Puh, Ljeto za pamćenje Mire Gavrana te Krugovi na vodi Snježane Babić Višnjić. Učenice su tijekom rujna i listopada čitale knjige kako bi mogle pristupiti rješavanju kviza. Predstavili su svaki po jedan naslov te izrazili svoja najvažnija zapažanja. Svi su se složili da knjige uopće ne moraju biti dosadne kao što tvrdi većina tinejđera. Naime, preporučili bi ih svima za čitanje jer su aktualne i poučne -  svaka na svoj način. Ima li boljeg načina za obilježavanje ovog važnog dana koji ove godine pada zadnjeg ponedjeljka u listopadu, a obilježava se od 1997. godine.

R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2016. 18:07

Povodom Svjetskog dana animiranog filma

Ovaj dan se obilježava u više od 50 zemalja na svim kontinentima te smo se i mi priključili na svoj način. Svjetski dan animiranog filma (28.10.), u spomen  je Emilu Reynaudu koji je 1982. godine u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. Učenici mlađih razreda sa učiteljicama, pedagoginjom Anom i školskom knjižničarkom pogledali su toga dana prekrasan animirani film Priča o igračkama 3. Dirljiva priča dotaknula je emocije svih prisutnih. Nakon filma učenici će se u tjednu na nastavi likovno i literarno izraziti svojim radovima, a povod je cjelogodišnji projekt Igre - nekad i danas. Bio je to još jedan zanimljivi sat u Mjesecu knjiga.

R.M.

Fotografija preuzeta s Interneta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2016. 18:17

Druženje s Katijom Romac - Vilom Pričalicom

U petak, 21. listopada družili smo se s Vilom Pričalicom u Gradskoj knjižnici u Labinu. Učenici 1. razreda s učiteljicom Jasminkom Zahtila i knjižničarkom Rominom prisustvovali su veselom druženju sa zagrebačkom autoricom dječjih knjiga, Katijom Romac koja je na zanimljiv i originalan način predstavila svoju edukativnu knjigu - slikovnicu Zajc Ivek. Kostimirana energična autorica svojim je nastupom zabavila sve prisutne, a oduševljeni učenici uzvraćali su joj veselim osmjesima. Za kraj fotografirali smo se za uspomenu. Susret je organiziran povodom Mjeseca hrvatske knjige za sve učenike nižih razreda.

R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2016. 17:15

I ja sam član Gradske knjižnice

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici 1. razreda sa svojom su učiteljicom danas  posjetili Gradsku knjižnicu Labin u pratnji knjižničarke Romine. Svojim sudjelovanjem u programu Gradske knjižnice „I ja sam član GK“ dobili su besplatno članstvo na godinu dana. Knjižničarka Slavica upoznala ih je s dječjim odjelom te razgovarala o ponašanju u knjižnici i ophođenju s knjigama. Imali su prilike razgledati prekrasne slikovnice, razne enciklopedije za djecu a i one velike ozbiljne knjige. Prepoznali su i neke koje imaju u školskoj knjižnici. Posebno im se svidjela priča Uljuđeni vuk koje im je knjižničarka pročitala, a za kraj su uživali u crtiću Riblja škola. 

Foto-galerija: Mjesec hrvatske knjige 2016.

R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2016. 17:10

Atletika na 9. Olimpijadi OŠ Labinštine

Na trećem danu 9. Olimpijade učenika OŠ Labinštine sudjelovali su svi naši stariji učenici. Neki su se natjecali, a drugi su ih drugarski bodrili. Nakon službene ceremonije otvorenja atletske staze,  na gradskom stadionu održana su natjecanja u atletici. Učenici su se natjecali u  sljedećim disciplinama: 60 metara m i ž (Antonio Paliska, Luka Tončetić, Noel Peršić, Nataly Krajcar, Branka Fumić, Tea Karlović); bacanje loptice m i ž (Ernes Avdić, Noel Peršić, Noel Rančić, Lucia Demarin, Antea Bojić, Tea Karlović); štafeta 4 X 100 m i ž (Antonio Paliska Luka Tončetić, Nikola Terković, Luka Fornažar, Branka Fumić, Lucia Demarin, Ani Krajcar, Korina Scropetta); skok u dalj m i ž (Noel Peršić, Lucia Demarin), te 1000 m za dječake (Noel Rančić, Nikola Terković, Stefan Frankola) i 600 m za djevojke (Nataly Krajcar, Ani Krajcar, Karla Levak).

Labinske škole bile su najuspješnije, ali se ni mi nismo dali. Najuspješnija je  bila Lucia Demarin, učenica 8. razreda, u bacanju loptice te osvojila srebrnu medalju. Mentor Ljubo Vilić pohvalio je svoje učenike, a mi im svima čestitamo i želimo odlične rezultate u daljnjim natjecanjima.

Sljedeće natjecanje na ovogodišnjoj Olimpijadi planirano je za četvrtak 3. 11. i to atletika za mlađe razrede na gradskom stadionu. U slučaju kiše natjecanje će se odgoditi.

Foto-galerija: 9. Olimpijada OŠ Labinštine

Fotografije preuzete s Facebook stranice Olimpijada OŠ Labinštine

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2016. 17:47

Novouređena učionica Produženog boravka

Poput cara u bajci Carevo novo ruho, i naša je učionica Produženog boravka poprimila novo ruho, no, uz neke preinake jer, naime, nije gola, zidovi su osvježeni nježnim pastelnim bojama. Novi ormarići savršeno su se uklopili. Stare su stolice poput proljetnih cvjetića na livadi zablistale svaka u svojoj boji, zahvaljujući zlatnim rukama kućnog majstora. Dječica ne skidaju osmijehe s usana. Ponosno pokazuju igricu, njihovih ruku djelo povodom dječjeg tjedna koju su vrlo rado  poklonili svojim prijateljima u Matičnoj školi i PŠ Vozilići uz lijepe želje  - puno igre i zabave.

Alenka Brenković

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2016. 14:21

Zlatna medalja za naše cure u stolnom tenisu

Današnji dan na 9. Olimpijadi OŠ Labinštine bio je rezerviran za stolni tenis u dvorani OŠ „Ivo Lola Ribar“. U natjecanju pojedinačno i u parovima sudjelovali su učenici: Noel Peršić, Nikola Terković i Luka Tončetić te učenice: Lucia Demarin, Antea Bojić i Nataly Krajcar. Posebno uspješne bile su u parovima Lucia Demarin i Antea Bojić koje su za našu školu uzele zlatnu medalju. To je prva zlatna stolnoteniska medalja u povijesti škole. Bravo cure, a mentor Ljubo Vilić ponosan je na svoje učenice.

R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2016. 17:41

Na 9. Olimpijadi učenika OŠ Labinštine

U utorak, 25. listopada 2016. godine odigrane su prve utakmice u malom nogometu po skupinama. Označile su otvorenje 9. Olimpijade učenika OŠ Labinštine u gradskoj dvorani u Labinu. Naši su dečki igrali u skupini s dečkima iz OŠ Matije Vlačića i OŠ Ivana Batelića - Raša, dok su se u drugoj skupini sučelili dečki iz OŠ Vladimira Nazora, OŠ "Vitomir Širola - Pajo" i OŠ Ive Lole Ribara. Dvije labinske škole izborile su finale, dok će za broncu igrati Raša i Potpićan. Naši dečki: Noel Peršić, Noel Rančić, Stefan Frankola, Antonio Paliska, Luka Fornažar, Luka Tončetić, Nikola Terković, Roko Škropeta, Antonio Lončar, Deni Miletić nisu se dali. Borili su se do zadnjeg daha i natjecanje završili u skupini. Cijelo ih je vrijeme bodrio njihov mentor, učitelj TZK - Ljubo Vilić.

R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2016. 17:31

Odgoda planirane pisane provjere - Geografija

Na temelju članka 10. stavak 6. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi te Okvirnog vremenika pisanih provjera znanja Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić Mirela Vidak, dipl.uč. donosi:

 

ODLUKU

o odgodi planirane pismene provjere znanja

 

Planirana pismena provjera znanja iz geografije, u razrednom odjelu 6. razreda, utvrđena Okvirnim vremenikom za 10. 10.  2016. realizirat će se 2. 11. 2016.

Obrazloženje razloga odgode planirane provjere znanja:

Zbog kadrovskih promjena u nastavi (prestanak rada učitelja Saše Runka) te dolaska nove predmetne učiteljice Ivane Višković, dolazi do pomicanja datuma pismene provjere jer se nastava geografije nije se održavala u  tjednu od 10. 10 do 14. 10 2016.

Predmetna učiteljica Ivana Višković je u prethodnom dogovoru s učenicima i stručnom suradnicom, dogovorila navedeni termin.

 

Ova Odluka se objavljuje na oglasnoj ploči i web stranicama Škole.

 

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2016. 10:43

Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje

Ovogodišnje Dane kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje obilježili smo s učenicima mlađih razreda. Učiteljica Mikela je pripremila tijesto nakon što su djeca donijela sve potrebne sastojke. Uživali smo u mirisima koji su se čarobno širili kuhinjom i podsjetili kroz razgovor što nam je kruh kao namirnica značio u prošlosti. Djeca su znatiželjno promatrala kako kvasac „radi svoj posao“. Potom su oblikovali svoje kruščiće i uz pomoć drage kuharice Nataše pripremili ih za pečenje. No, kako je naš kvasac dobio krila zbog topline kuhinje, kruščići su nam narasli i odlučili da im je roštijera/pleh premala. Pećnica se pobunila, pokušavajući ukrotiti nestašne bjegunce, učiteljice su zabrinuto gledale… Onda se netko dosjetio, u toj zbrci i strci ne sjećamo se više tko, oblikovati malene, sasvim malene kružiće i pužiće ukrašene skokovima čačkalica. Na kraju te male avanture, učenici i učiteljice su zadovoljno zaključili da se trud isplatio, nadamo se da su i roditelji uživali u kruščićima koje su djeca donijela doma.

Foto-galerija: Dani kruha 2016

A.L.R.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2016. 09:17

Uključili smo se u 44. sabirnu akciju Solidarnost na djelu

Dana 13. listopada održana  je 44. sabirna akcija Solidarnost na djelu koja se u organizaciji Crvenog križa provodi na području cijele Hrvatske. Cilj akcije bio je prikupiti dobrovoljne novčane priloge za pomoć socijalno ugroženim obiteljima na području Labinštine, a dio sredstva odvojit će se i za fond pomoći učenicima slabijeg imovinskog stanja. Naša je škola, kao i svake godine do sada, ne samo podržala već se i aktivno uključila u akciju. Noel Peršić, učenik osmog razreda i član školske ekipe Prve pomoći prikupio je dobrovoljne priloge od učenika i djelatnika škole, a veliki se dio učenika odazvao da kao volonteri i pomladak Crvenog križa to isto učine u svojem susjedstvu. Prikupili smo zajedno 1.804,00 kune.

Hvala svim učenicima i djelatnicima škole što su podržali ovu humanitarnu akciju.  

Foto-galerija: Solidarnost na djelu 2016

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2016. 08:54

Gosti iz rumunjskog veleposlanstva u RH

Povodom Dječjeg tjedna, u utorak, 11. listopada 2016. godine, učenici i učitelji OŠ Ivan Goran Kovačić u Čepiću upriličili su prijem za novog veleposlanika Rumunjske u RH, njegovu ekscelenciju gospodina  Constantina Gregoria i suradnike. Ravnateljica škole, gospođa Mirela Vidak prigodno se obratila naglašavajući kvalitetnu dosadašnju suradnju i vjeru u buduće projekte vezane za revitalizaciju Istrorumunjskog jezika proglašenog nematerijalnom hrvatskom kulturnom baštinom. 

Gosti i učenici su  imali priliku čuti kako zvuči taj pomalo zaboravljeni jezik od nazočnih izvornih govornika - Pepa, Mirjane, Guida, Vinka i Tone što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih. Učenici Školskog zbora,  pod vodstvom učiteljice Sandre Novaković,  predstavili su se veselim pjesmama na dijalektu i  uglazbljenom pjesmom Trla, skoča za ovu prigodu. Učenici su  malom scenskom igrom predstavili dosadašnje radove svojih grupa u cilju očuvanja i revitalizacije tog govora pod vodstvom svojih učiteljica i knjižničarke, a i poigrali su se na engleskom jeziku. Osmaši su predstavili svoj boravak u rumunjskom kampu Sulina zahvaljujući rumunjskoj vladi.

Za kraj je novi veleposlanik srdačnim riječima učenicima i učiteljima iskazao veliko zadovoljstvo na dosadašnjoj suradnji te pohvalio cjelokupnu organizaciju rada u školi s posebnim naglaskom na očuvanju jezika te najavio otvorenje uređene škole u Šušnjevici gdje će djeca imati prilike i učiti Istrorumunjski  jezik u okviru  izvannastavnih aktivnosti.

Nakon posjeta Čepiću, veleposlanik je sa suradnicima posjetio i obnovljenu školu u  Šušnjevici  gdje su se skupili mještani i predstavnici Općine Kršan. Nitko nije mogao sakriti oduševljenje  obnovljenom školskom zgradom, a naša ravnateljica nije imala dovoljno riječi zahvalnosti kako rumunjskom veleposlanstvu  tako i Općini Kršan na  uloženim financijskim sredstvima za obnovu i opremanje škole.

Foto-galerija: Gosti iz rumunjskog veleposlanstva u RH

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2016. 09:51

Dječji tjedan

U sklopu Dječjeg tjedna otvorili smo projekt Stare nove igre igrajući Crnu kraljicu i Care care gospodare sa nižim razredima u četvrtak. Stare nove igre je projekt kojim želimo potaknuti kreativnost, aktivne zdrave i prosocijalne načine provođenja slobodnog vremena, njegovati baštinu kroz učenje igara koje smo u prošlosti i sami igrali, te povezati generacije kroz pozitivne modele ponašanja. U petak smo nastavili sa igrama na otvorenom igrajući Školicu, Ribara i Križić kružić, te razgovarali što nam taj tjedan znači i podsjetili djecu koliko su nam važna. Cijeli tjedan smo uživali u mandarinama koje nam je poklonila Općina Kršan. Hvala im!                                                                       

  Dječji tjedan nam je još jednom donio priliku usmjeriti se na ono što je djeci potrebno; ljubav i sudjelovanje; s tom mišlju nastavljamo dalje kroz školsku godinu.

A.L.R.

Foto-galerija: Dječji tjedan 2016

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 7. 10. 2016. 14:51

Svjetski dan učitelja

Nastavljajući tradiciju obilježavanja Svjetskog dana učitelja u našoj je školi danas bilo veselo. Učitelji su, naime svoje uloge zamijenili s učenicima u aktivnosti pod nazivom Zamjena uloga. Učenici 8. razreda preuzeli su uloge učiteljice hrvatskog i engleskog jezika, matematike, povijesti i TZK. Antea Bojić je u ulozi učiteljice hrvatskog jezika otkrila da učitelji na satu sve čuju. Lucia Demarin većinu je sata razgovarala engleskim jezikom u ulozi učiteljice engleskog jezika. Ernes Avdić podijelio je učenicima 5. razreda radne listiće i bio sretan što ih ne mora sam ispunjavati, a Noel je veoma ozbiljno vodio učenike na TZK te im pokazivao vježbe. Franko i Branka prihvatili su se rješavanja zadataka u ulozi učiteljice matematike. Zamjenski učitelji lijepo su bili prihvaćeni i u zbornici. Svi su zaključili da biti učiteljem i nije baš tako lako kao što izgleda te da je potrebno uložiti mnogo truda i energije.

R.M.

Foto-galerija: Svjetski dan učitelja

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2016. 14:11

Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se tradicionalno održava 1. listopada, naše su čestitke u ime svih učenika i djelatnika škole štićenicima Dnevnog centra na Marcilnici prenijele školska pedagoginja Nada Švraka i knjižničarka Romina Miletić. One su u petak obišle štićenike, poklonile likovni rad naših učenika te im zaželjele da svaki dan bude "njihov dan" . Obećale su im ponovni susret tijekom mjeseca darivanja. 

N.Š.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2016. 12:09

Djeca - prijatelji bijelog štapa

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa koji se tradicionalno obilježava 15. listopada,  učenici naše škole imali su priliku u srijedu, 28. rujna 2016. godine, slušati edukativno predavanje udruge LOGOS MEDIE iz Pule, a u sklopu njihovog projekta pod nazivom Djeca – prijatelji bijelog štapa koju provode  s ciljem informiranja i senzibiliziranja školske djece o potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i općenito osobama s posebnim potrebama. Gospođa Danijela, članica udruge je upoznala učenike s poteškoćama slijepih i slabovidnih osoba i na primjeru vlastitog iskustva predstavila neka od pomagala kojima se slijepi koriste: štapovi za slijepe, satovi, budilice, snimači i reproduktori, pisaći stroj za slijepe, obilježivači. Gospodin iz udruge upoznao je pak učenike s karakteristikama Brailleog pisma te s raznim elektroničkim pomagalima i raznim softwerima za mobitele i ostalim pomagalima za kućanstvo i za zdravlje. Učenicima je posebno zanimljivo bilo upoznati se i s nekim društvenim igrama poput Čovječe ne ljuti se, Mlin, itd. te naučiti kako se odnositi prema osobama s takvim poteškoćama i na koji im način pomoći. Na kraju su učenici dobili Priznanje o polasku radionice napisanim uobičajenim slovima i Brailleovim pismom.

R.M.

FOTO-GALERIJA: Djeca - prijatelji bijelog štapa

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2016. 13:43

Dan otvorenih vrata TE Plomin d.o.o.

Povodom Dana otvorenih vrata TE Plomin, u petak, 23. rujna 2016. godine, naši učenici viših razreda, u pratnji svojih razrednica, obišli su postrojenje spomenute termoelektrane. Zbog sigurnosnih razloga, djelatnici su ih odmah na početku upoznali s pravilima ponašanja i kretanja unutar postrojenja. S kacigama na glavama uputili su se u kontrolnu prostoriju gdje su upoznati s etapama proizvodnje te spričom kako se energija skrivena u ugljenu pretvara u električnu energiju. Obišli su sve glavne prostorije važne za proizvodnju. Na kraju su se osvježili sokićima i okrijepili sendvičima uz druženje s djelatnicima koji su im uručili prigodne darove.

D. T.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2016. 13:26

Europski dan jezika

Europski dan jezika događanje je povodom proslave jezične raznolikosti Europe, a obilježava se 26. rujna svake godine. Kako bi obilježili Europski dan jezika 2016., Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije, Talijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum i British Council zajedno organizirali su  natjecanje u pisanju i izvođenju rap pjesama za učenike osnovnih i srednjih škola. Tako su naši učenici viših razreda pristupili ovom ozbiljnom poslu te napisali rap stihove na talijanskom, engleskom i hrvatskom jeziku te potom osmislili svoj scenski nastup. Simpatične stihove „izrepali“ su u učionici hrvatskog jezika kada su se svi zajedno okupili. Zabavnom satu priključile su se i učiteljice sa svojim stihovima s ciljem da se mladima  proširi svijest o europskoj jezičnoj raznolikosti.

Foto-galerija: Europski dan jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2016. 12:46

Polazak djeteta u školu

U ponedjeljak, 12. rujna 2016. godine,  naša školska pedagoginja,  Nada Švraka održala je za roditelje prvašića roditeljski sastanak na temu Polazak djeteta u školu. Uzbuđeni roditelji prisjećali su se svojih školskih dana slušajući predavanje o spremnosti djeteta za školu. Pedagoginja ih je upoznala i s ulogom voditelja pri polasku djeteta u školu te o simptomima,  tj. znakovima dobre i loše prilagođenosti na školu. Na kraju su imali prilike i porazgovarati o svojim prvim dojmovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2016. 13:56

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Dan Hrvatskog olimpijskog odbora obilježili smo danas (9.9.) sportskim igrama i predavanjem s našim prijateljima iz OŠ Vladimira Nazora u Potpićnu.Voditelji aktivnosti bili su učitelji TZK i učiteljice razredne nastave. U bijelim majicama učenici su u formi pet olimpijskih krugova otvorili igre. Fair play, prijateljstvo i mir  ispunili su sportsko igralište. Nakon obavijesnog razgovora o Olimpijskim igrama, Hrvatskom olimpijskom odboru te zadnjim igrama u Riu, učenici mlađih razreda su nakon vježbi oblikovanja i  štafetnih igara odigrali ekipne discipline: nogomet, graničar i odbojku dok su učenici viših razreda odigrali nogomet,  rukomet i odbojku na sportskom igralištu. 

Foto-galerija: Hrvatski olimpijski dan

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2016. 13:38

Svečani prijem prvašića

Peti je rujan za Emili, Loreley, Paola, Leopolda, Nikolinu, Lucijana i Mateja  bio jako važan dan. Toga su dana  postali školarci.  Stigli su u školu sa svojim dragim mamicama ponosno noseći velike školske torbe. U razredu su ih dočekali prijatelji iz drugog, trećeg i četvrtog razreda, te im pripremili ugodno iznenađenje. Ploču su ukrasili veselim dječjim crtežima, a potom su samo za nijh pjevali i recitirali.

 Nasmješena ravnateljica, Mirela Vidak, ohrabrila je male školarce  s nekoliko uvodnih riječi te ih svečano proglasila PRVAŠIĆIMA. Mamicama su tada krenule suze radosnice.

Svi su prisutni tada osjetili kako je ovo važan i prekrasan dan.

Prvašićima je dobrodošlicu zatim poželjela i njihova učiteljica Jasminka Zahtila, te školska pedagoginja Nada Švraka, a kako bi se uvijek mogli prisjetiti  ovog važog dana, za uspomenu su se svi zajedno fotografirali.

T.J.B.

Foto-galerija: Svečani prijem prvašića

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 9. 2016. 09:16

Obavijest o početku školske godine

U ponedjeljak,  5. rujna 2016. godine, školsko zvono oglasit će početak školske godine 2016./17.

Prijevoz učenika obavljat će se prema sljedećem voznom redu:

Kožljak (7:10) – Šušnjevica – Čepić

Kršan  (7:45) – Čepić

Početak nastave je u 8:00 sati.

Sat/razred 5. razred 6. razred 8. razred
1. SR SR SR
2. Matematika Engleski jezik Geografija
3. Geografija Matematika Engleski jezik
       

Novi udžbenici čekat će učenike u školi pa ponesite školske torbe.

Odlazak učenika iz Čepića predviđen je u 10:25 sati  prema ustaljenom voznom redu.

Učenici iz PŠ Šušnjevica će, do završetka  obnove škole u Šušnjevici, nastavu pohađati u Matičnoj školi Čepić.

Učenici mlađih razreda prvi dan škole ne trebaju nositi torbu.

 Prijem učenika 1. razreda u MS Čepić počet će u 11:00 sati. Donesite školske torbe.

Produženi boravak će  započeti s radom u utorak, 6. rujna u PŠ Kršan.

Školska kuhinja će raditi od srijede, 7. rujna 2016.

Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu školsku godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2016. 12:10

Osiguran novac za dovršetak i opremanje PŠ Šušnjevica

Link na web stranice Općine Kršan: http://www.krsan.hr/web/default.asp

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 8. 2016. 14:44

Danas završavaju Dani Općine Kršan

 

Link: http://www.radiolabin.hr/lokalne-vijesti/7683-danas-zavrsavaju-svecanosti-u-povodu-dana-opcine-krsan.html

 

Fotografija preuzeta s Radio Labina.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 7. 2016. 21:03

Naši učenici i učitelji u Rumunjskoj

Radionica rumunjskog plesa i pjesme

Učenici naše škole boravili su od 12. do 19. srpnja 2016. godine s u ljetnom kampu u Sulini u Rumunjskoj. Kamp je organiziran za djecu i njihove roditelje, potomke Rumunja u drugim državama. Sudjelovalo je trinaestero naših učenika, dvije mame i dvije učiteljice. Cijeli program boravka financira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Rumunjske. Nastavak u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 7. 2016. 19:16

U ljetnom kampu Duga

Naši su učenici 5. razreda i ove godine sudjelovali u ljetnom kampu prijateljstva Duga. Kamp je organiziran u Tunarici, a organizator je  Gradsko društvo Crvenog križa, od 2. do 9. srpnja 2016. godine. Boravak u kampu namijenjen je posebno učenicima 5. i 6. razreda, no, i drugima. Polaznici su se tako družili, veselili, zabavili, a za njih su bile organizirane i razne radionice: prve pomoći, škola plivanja, kreativna radionica, teme dana, zabavne večeri te razni oblici druženja. A što su sve radili i kako su se proveli, možete pratiti na web stranicama GDCK.

LINK:http://www.crvenikrizlabin.hr/2016/07/dnevnik-kampa-8-dan/#more-5057 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 7. 2016. 09:15

Obavijest o udžbenicima Vijest ima dokument u privitku

Obavještavaju se učenici i roditelji da se svi udžbenici, za koje je početkom školske godine 2015./16. Općina Kršan podmirila troškove, vraćaju u školu. Uredne i čiste udžbenike će učenici vratiti razrednicima  u četvrtak i petak, 9. i 10. lipnja 2016. godine. Razrednici će stare udžbenike pokupiti i podijeliti sljedećoj generaciji učenika, a sve razlike riješit će se početkom  iduće školske godine. Općina Kršan će ponovno snositi troškove nabave novih udžbenika koje će učenike čekati u školskim klupama početkom iduće školske godine. 

Učenici su dužni kupiti samo radne bilježnice s Popisa radnih bilježnica (vidi u priloženi dokumenti u Opširnije), a likovne mape, za koje će roditelji snositi troškove početkom školske godine 2016./17., će se naručiti u školi.

Pritiskom na link ispod možete pogledati popis svih izabranih udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu  2016./17.

LINK: http://os-igkovacic-cepic.skole.hr/ud_benici

Duge, tople i vesele ljetne praznike žele učitelji OŠ Ivan Goran Kovačić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 6. 2016. 12:36
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Korisni linkovi
Obrazovanje
 • MZO
 • AZZO
 • Carnet
 • Portal za skole

Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 24776
Ovaj mjesec: 681
Ovaj tjedan: 304
Danas: 11

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju