preskoči na sadržaj
Uz obilje morske radosti - djeca ce zdravo odrasti

Načelnik Općine Kršan posjetio školu u Kršanu

Načelnik Općine Kršan g. Roman Carić je, u društvu ravnateljice OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić Mirele Vidak, posjetio obnovljenu kuhinju Područne škole Kršan. Kuhinja je obnovljena u  okviru mjere „Provedba lokalnih strategija razvoja u ribarstvu“ FLAG natječaja za provedbu Mjere  5.2.1 „Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama“  Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „ALBA“, a temeljem prijavljenog projekta OŠ Ivan Goran Kovačić „Uz obilje morske radosti djeca će zdravo odrasti“

Mala čajna kuhinja nalazi se  u prizemlju školske zgrade. Rekonstrukcija je izvršena  u postojećim gabaritima i u skladu s HACCP standardom. Rekonstrukcijom je obuhvaćeno  rušenje postojećeg zida između kuhinje i sanitarnog čvora te se proširio prostor kuhinje.  Postavljena je nova keramika, strop od gipsokartonskih ploča, zamijenjena je instalacija vode i kanalizacije te  rekonstruirana elektroinstalacija. Zidovi i stropovi oličeni su  novim bojama.

Nakon završenih građevinskih radova pristupilo se opremanju novim namještajem i kuhinjskim pomagalima.

Osnovni cilj rekonstrukcije kuhinje u PŠ Kršan  je povećanje konzumacije ribljih obroka i stvaranje zdravih prehrambenih navika  čime će se dugoročno pozitivno utjecati na zdravlje djece.

Načelnik je bio ugodno iznenađen novim, modernim i funkcionalnim prostorom te je pohvalio napore koje čini Škola za unaprjeđenje odgoja i obrazovanja u lokalnoj zajednici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 6. 2023. 16:01

Nova oprema za školsku kuhinju u Čepiću - "Uz obilje morske radosti, djeca će zdravo odrasti"

Poznato je da je riba  ukusna i najzdravija namirnica, ali i lako kvarljiva te ju je najbolje svježu  konzumirati. Svježa riba se u hladnjaku prosječno može održati dva dana. Stavljanje ribe  u zamrzivač nije radikalna promjena za riblje meso jer mnoge vrste riba mogu u smrznutom stanju dobro očuvati okus.

Zbog nedostatka adekvatne opreme u školskoj kuhinji Matične škole u Čepiću, nismo bili u mogućnosti nabavljati veće količine proizvoda koje je potrebno pohranjivati u hladioniku ili zamrzivaču.

Stoga smo u projekt „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ uvrstili i nabavku nove profesionalne opreme za skladištenje i čuvanje ribe, proizvoda akvakulture te drugih namirnica. Projekt je odobren Odlukom o odabiru projekta u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Nabavkom hladnjaka i ledenice poboljšali su  se uvjeti za čuvanje svježih i smrznutih ribljih proizvoda i akvakulturnih proizvoda, odnosno skladištenje smrznute ribe i smrznutih ribljih fileta. Omogućilo  se  i povećanje pripreme ribljih obroka na minimalno 3-4 puta mjesečno. Time se direktno doprinijelo povećanju konzumacije ribe i akvakulturnih proizvoda te stvaranju zdravih prehrambenih navika  čime će se dugoročno pozitivno utjecati na zdravlje djece.

Profesionalni hladnjak i ledenica sufinancirani  sredstvima EU iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo  

U Matičnoj školi u Čepiću pripremaju se marende za cca 70 učenika te ručak za cca 30 učenika produženog boravka. U školi se pripremaju obroci i za PO Kršan te ručak za učenike produženog boravka iz Šušnjevice. U obje područne škole evidentan je porast učenika u posljednjih nekoliko godina.

Nakon opremanja  objekata u školskim zgradama u Čepiću i Kršanu, tijekom sljedećih školskih godina,  u školski kurikulum, uvrstit će se projekti  vezani uz popularizaciju konzumiranja morskih plodova (susret s lokalnim ribarima, učlanjivanje u Športsko ribolovno društvo Kršan,  posjet Plomin Luci, susret sa kuharima i prikupljanje recepata naših baka, suradnja s nutricionistima i predavanja na roditeljskim sastancima, tematski satovi razrednika), a sve će biti popraćeno objavljivanjem na mrežnim stranicama Škole i lokalnim  medijima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 6. 2023. 09:12

Realizirana edukacija za učitelje, roditelje i učenike viših razreda_Uz obilje morske radosti, djeca će zdravo odrasti

U sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“ u našoj se školi nastavlja edukacija roditelja, učitelja i učenika viših razreda o važnosti konzumiranja ribe u svakodnevnoj prehrani. Projekt je odobren u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Ovo je bila posljednja u nizu edukacija o zdravoj prehrani namijenjenih učenicima, roditeljima i djelatnicima naše škole. Kao i prethodne radionice, izazvala je zadovoljstvo malenih i velikih, uz obećanje da ćemo se svi zdravije hraniti i više jesti morske poslastice.

Edukaciju su održale Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2023. 12:50

POZIVNICA

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Čepić  poziva Vas na Edukativnu radionicu o važnosti konzumiranja svježe ribe u svakodnevnom životu  koja će se održati 15. ožujka 2023. godine s početkom u 17:00 sati u prostorijama Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić (Purgarija Čepić 1, Kršan), a u sklopu projekta "Uz obilje morske radosti, - djeca će zdravo odrasti", namijenjenu učenicima predmetne nastave i njihovim roditeljima. Održat će je stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Ovaj događaj je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2023. 13:06

Volim jesti lignje i osliće... u sklopu projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti"

U utorak, 7. ožujka u prepunoj učionici naše škole održala se edukativna radionica o važnosti konzumiranja svježe ribe u svakodnevnom životu. Radionica se provela u sklopu projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“,  koji ima za cilj doprinijeti povećanju konzumacije ribe i ribljih proizvoda na području FLAG-a, s posebnim naglaskom na djecu i učenike naše škole.

Svrha ove edukativne radionice je unaprijediti znanje roditelja i djece te povećati svijest o važnosti uključivanja ribe u svakodnevnu prehranu. Edukativna radionica je sufinancirana sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Radionici su prisustvovali učenici mlađih razreda, njihovi roditelji, učitelji i djelatnici škole. Predavanje je održala gđa. Katja Pilar, mag. nutr.  Svi su vrlo pozorno slušali predavanje te aktivno sudjelovali u razgovoru.

Svašta se naučilo… kako su ribe lako probavljive i nakon njih se brzo ogladni, nutritivni sastav, podjela ribe, razlike između bijele i plave ribe,  zašto je plava riba zdravija, utjecaj konzumacije ribe na zdravlje, kako treba maštovito servirati obrok…

Očekujemo da će spoznaje koje se steklo na današnjoj radionici utjecati da se, u obiteljima i u školi, češće koriste morske namirnice u pripremi svakodnevnih obroka.

I najvažnije od svega je da će naša djeca, uz obilje morske radosti – zdravo odrasti!

"Volim jesti lignje i osliće. I uvijek ću to jesti",  rekli su Mia, Marko, Nicholas, Marta, Jakov, Nicolas, Noela, Mikelanđelo, Luka, Vehida i učiteljice Jasminka, Mikela, Sanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2023. 11:37

Poziv na roditeljski

U sklopu projekta „ Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ u MŠ Čepić će se 7. ožujka s početkom u 17.00 sati održati edukativna radionica o važnosti konzumiranja svježe ribe u svakodnevnom životu: KAKO I ZAŠTO POPULARIZIRATI JELA OD RIBE I RIBLJIH PROIZVODA Radionica je namijenjena učenicima mlađih razreda, njihovim roditeljima i djelatnicima škole. Održat će je stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Ovaj događaj je sufinanciran sredstvima iz europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2023. 13:40

Meni osobno su najdraže riblje polpete... u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“

U utorak, 28. veljače, u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“ u našoj je školi održana edukacija o važnosti konzumiranja ribe u svakodnevnoj prehrani. Projekt je odobren u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Tako su i naši učenici starijih razreda te njihovi predmetni učitelji imali priliku naučiti nešto novo, nešto lijepo i korisno. Održao se po jedan sat za svaki razredni odjel od petog do osmog razreda.

Edukacije/radionice su održali Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.  

Učenici petog razreda bili su veoma  zadovoljni svime što su naučili o ribama i zdravoj prehrani. Smatraju da su naučili  puno toga: koliko u tjednu treba  jesti ribe, zašto je riba važna za razvoj djece… Karlu R. se veoma sviđala prezentacija pripreme ribe  i preporuka da  se mora  jesti jako puno povrća… Još sam saznao da moramo jesti i plave ribe jer one imaju omega – 3 masne kiseline, pa  je zdrava za naš mozak i  vid bude oštriji – rekao nam je Karlo.

I šestaši su bili zadovoljni predavanjem o zdravoj hrani i važnosti konzumacije ribe pa nam je Sara Ž. rekla da su naučili kako treba jesti ribu dva do tri puta tjedno jer sadrže masti i bjelančevine koje pomažu u jačanju kosti i koncentraciji. Nutricionistica im je govorila o zdravim obrocima s ribom i o konzumaciji voća i povrća koje je jako važno, a ljudi ga ne konzumiraju toliko često koliko bi trebalo.

Na predavanju o ribama sam puno naučila. Naučila sam da postoji bijela i plava riba, s time da je plava riba bolja od bijele jer sadrži više hranjivih masti. Riba je zdrava za naše kosti i mišiće, također nam pomaže da naša koncentracija bude jača. Zdrava je za naš vid i oči. Može se servirati na razne načine. Meni osobno najdraže su riblje polpete – rekla nam je Nikolina Š. iz sedmog razreda

I osmaši su pozorno slušali i aktivno sudjelovali. Na predavanju smo naučili važnost konzumiranja i pripremanja ribe, što riba u sebi sadrži, a dobro utječe na cjelokupni organizam, koje su vrste riba najzdravije te na koji način ih je najzdravije pripremati. Dobili smo nekoliko savjeta kako stabilizirati naše obroke kako bi nam pružali dovoljno energije za rad - rekla je  Ana F.

U utorak, 7. ožujka u 17.00 sati održat će se edukativna radionica za učenike mlađih razreda, roditelje i djelatnike škole. Tema radionice je Kako i zašto popularizirati jela od ribe i ribljih proizvoda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 3. 2023. 11:25

Ako jedemo ribu, postat ćemo snažni poput polarnog medvjeda... održana edukacija/radionice u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“

U petak, 3. veljače, u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“ u našoj je školi održana edukacija o važnosti konzumiranja ribe u svakodnevnoj prehrani. Projekt je odobren u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Edukacija se provodila po jedan sat u svih pet razrednih odjela mlađih razreda. Uz predavanja za učenike su osmišljene i zanimljive aktivnosti. Na pripremljenim listićima crtežom su prikazali kako bi trebao izgledati zdravi obrok uz ribu, povrće i žitarice te su rješavali zadatke tako da su upisivanjem riječi naučili koliko je riba važna za njihov pravilan rast i razvoj.

Edukacije/radionice su održali Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.  

Prvo su krenuli u PO Kršan gdje su učenici 1. i 2. razreda zainteresirano pratili predavanje. Bili su veoma aktivni, a i sve su znali o zdravoj prehrani.

"Ne volim ribu, ali kad znam koliko je zdrava, pojest ću bar malo… Reći ću mami da češće priprema ribu… Nisam znao da je morski pas jestiv… Ako jedemo ribu postat ćemo snažni poput polarnog medvjeda."

I učenicima trećeg i četvrtog razreda u PO Kršan održane edukacije o važnosti ribe u svakodnevnoj prehrani su bile jako lijepe i zanimljive. Najljepše im je bilo na pripremljenim listićima crtati zdravi obrok s ribom, povrćem i žitaricama te rješavati zadatke tako da se upisivanjem točnih odgovora nauči koliko je riba važna za pravilan rast i razvoj.

Učenici 1. i 4. razreda u Matičnoj školi Čepić su bili veoma zadovoljni:

"Bilo nam je jako lijepo i poučno… Naučili smo da je riba zdrava, puna vitamina i minerala… Moramo je jesti jer štiti oči, srce, kosti i mišiće… Zaključili smo da je važno zdravo se hraniti… Jesti ćemo još više ribe."

U KRO 2. i 3. razreda u MŠ Čepić smatraju da je bilo zanimljivo i poučno:

"Naučili smo da je važno jesti ribu… Liječnica Olga nam je objasnila koju hranu trebamo jesti puno, a koju ne.. Nutricionistica Jovanka je govorila o vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim tvarima koje nalazimo u ribi i ribljim proizvodima te na koje nam organe to pozitivno djeluje… Crtali smo tanjur sa zdravom hranom… Riješili smo zagonetku i otkrili organe na koje konzumacija ribe ima pozitivan učinak."

I KRO 1.2. i 3 razreda u PO Šušnjevica su učenici nestrpljivo dočekali predavanje o ribama. Motivirani poučnom prezentacijom oduševljeno su pričali o svojim omiljenim ribljim specijalitetima. Doznali su neke nove mogućnosti i načine pripreme koje će prenijeti svojim roditeljima.

Edukacija o zdravoj prehrani za učenike viših razreda, roditelje, učitelje i kuharskog osoblja nastavlja se u ožujku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 2. 2023. 14:13

Obnovljena čajna kuhinja u PO Kršan

Završena je rekonstrukcija male čajne kuhinje u PO Kršan koja  je baš za blagdane  zasjala u novom sjaju. Rekonstrukcija školske kuhinje je obuhvaćala izradu troškovnika, građevinske, elektroinstalacijske i vodoinstalaterske radove te nabavku novog kuhinjskog namještaja i opreme.  Provela se  u skladu s HACCP standardom, a osnovni cilj je bio poboljšanje kvalitete pripreme i izdavanja hrane učenicima te povećanje konzumacija ribe i ribljih proizvoda među najmlađom populacijom.

Rekonstrukcija školske kuhinje se provela u sklopu projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ financiranog putem mjere 5.2.1 Potpore za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama FLAG – Alba.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 1. 2023. 08:21

Bili smo na terenskoj nastavi u Labinu

Prekrasno vrijeme pratilo nas je na današnjoj terenskoj nastavi u Labinu. Prvu aktivnost posvetili smo Mjesecu hrvatske knjige. U Gradskoj knjižnici Labin srdačno su nas dočekale knjižničarke Silvia i Slavica. Ostavili smo stvari u garderobi i ušli u svijet mašte u šarolikom dječjem odjelu. Knjižničarka Slavica upoznala nas je s odjelima gradske knjižnice, raznim knjigama, pravilima ponašanja te ponudila prvašićima besplatno članstvo na godinu dana kao poticaj za čitanje. Jedva smo dočekali novu priču. Ovaj put o uljuđenom vuku koji je naučio čitati svojom upornošću. Prolistali smo nove slikovnice i za kraj druženja s obzirom na današnji Svjetski dan animiranog filma, pogledali smo animirani film Riblja škola.

Park skulptura Dubrova mnogima je omiljeno mjesto za šetnju. Mi smo se danas uz stručno vodstvo likovne umjetnice Marine Rajšić upoznali s pojedinim skulpturama Mediteranskog kiparskog simpozija te na tren postali mali umjetnici uz njezine smjernice na likovnoj radionici na Bijeloj cesti.

Posljednji punkt posvetili smo našem projektu Uz obilje radosti, djeca će zdravo odrasti. U Tvornici za preradu ribe Arbacommerce d.o.o pratili smo put ribe od hladnjače do prerade, isprobali zasoljene inćune i shvatili da su iznenađujuće ukusni. Malo smo virnuli u komore na - 18 stupnjeva uz stručno vodstvo voditeljica Sare i Luciane pa se vratili. U školi smo još dugo prepričavali o dojmovima, a likovne radove izložit ćemo na školskom panou.

Srdačno zahvaljujemo svim našim suradnicama na svim današnjim aktivnostima: Silviji i Slavici iz Gradske knjižnice, Renati i Marini iz Mediteranskog kiparskog simpozija te Sari i Luciani iz Arbacommerce d.o.o.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2022. 18:20

Uoči početka nove školske godine završena prva faza rekonstrukcije kuhinje u PO Kršan

U okviru mjere „Provedba lokalnih strategija razvoja u ribarstvu“ FLAG natječaja za provedbu Mjere  5.2.1 „Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama“  Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „ALBA“, a vezan uz projekt naše škole „Uz obilje morske radosti djeca će zdravo odrasti“ završen je prvi dio rekonstrukcija kuhinje u PO Kršan.

Mala čajna kuhinja nalazi se  u prizemlju školske zgrade. Rekonstrukcija je izvršena  u postojećim gabaritima i u skladu s HACCP standardom. Rekonstrukcijom je obuhvaćeno  rušenje postojećeg zida između kuhinje i sanitarnog čvora te se proširio prostor kuhinje.  Pregradni zidovi su izvedeni od opeke obostrano žbukane. Stara  keramika sa poda se skinula i postavila nova, protuklizna. Zidovi kuhinje obložili su  se zidnom keramikom do visine 165 cm. Iznad kuhinje izveo se spušteni strop od gipskartonskih ploča. Zidovi i stropovi oličili su se zidnim bojama namijenjenim za unutarnje prostore. Izvršena je i zamjena instalacija vode i kanalizacije, ali sa zadržavanjem postojećih priključaka. Izvršena je i rekonstrukcija elektroinstalacija. Sve navedene  građevinsko-obrtničke, zidarske, keramičarske radove, gipsokartonske, soboslikarsko-ličilačke , kao i rekonstrukciju elektroinstalacija izvršila je firma MUJANOVIĆ GRADNJA  d.o.o.

U skladu s planiranim završeni su građevinski radovi, a u tijeku su radovi postavljanja i opremanja kuhinje. Kuhinja će se izraditi prema nacrtu. Za izradu je predviđen materijal iveral, nabavit će se dvije stolice bez rukonaslona, kolica s tri police za prijenos hrane do učionice, te dobavit i postavit rolo zavjese na prozor. U sklopu projekta predviđena je dobava i montaža sljedećih kuhinjskih  uređaja: profesionalna perilica posuđa, ugradbena pećnica, ploča štednjaka, ugradbena napa, ugradbeni frižider, korito sudopera, mikrovalna pećnica.

Cilj rekonstrukcije kuhinje u PŠ Kršan  je povećanje konzumacije ribljih obroka i stvaranje zdravih prehrambenih navika  čime će se dugoročno pozitivno utjecati na zdravlje djece.

Završeni građevinski radovi u kuhinji, u PŠ Kršan

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 9. 2022. 09:59

Odobrena sredstva za projekt "Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“

Ministarstvo poljoprivrede RH, Uprava za  ribarstvo, odobrila je Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić – Čepić,  sredstva u iznosu od 161.540,14 kuna, u okviru  Mjere III.3. "Provedba strategija lokalnog razvoja - Operacije koje podupiru FLAG-ovi" za programsko razdoblje 2014. - 2020.

Sredstva su odobrena za projekt pod nazivom "Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti" Osnovne škole Ivan Goran Kovačić - Čepić, a u okviru Flag Natječaja Mjera 5.2.1. "Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumcije ribe i drugih morskih organizama FLAG-a "Alba".

Doprinos EU sredstava je 85% što iznosi 137.309,12 kn, a Republike Hrvatske 15% što iznosi 24.231,02 kn. Udio javne potpore iznosi 100% sveukupnih prihvatljivih troškova.

Kroz projekt „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ rekonstruirat će se i opremiti kuhinja sa svom potrebnom opremom u Područnom odjelu Kršan te opremiti kuhinja u Matičnoj školi Čepić s odgovarajućim rashladnim uređajima. Projektom su predviđene edukativne radionice za učenike i roditelje o važnosti i dobrobiti redovite konzumacije ribljih proizvoda.

1. Trošak izrade projektne dokumentacije (8.125,00 kn)

2. Rekonstrukcija školske kuhinje u PŠ Kršan (71.146,25 kn)

3. Opremanje školske kuhinje u MŠ Čepić i PŠ Kršan (76.018,89 kn)

4. Edukativne radionice o važnosti konzumiranja ribe i ribljih proizvoda (6.250,00 kn)

O projektu u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 5. 2022. 13:34

Odlukom o odabiru projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ našoj školi dodijeljeno 161.540,14 kuna

Odlukom o odabiru projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ našoj školi dodijeljeno je 161.540,14 kuna za opremanje školskih kuhinja u Matičnoj školi Čepić i u PŠ Kršan. Naime, u predivnom ambijentu labinskog Circola u petak, 5. studenog 2021. godine je održana svečanost dodjele Odluka o odabiru projekta u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Sredstva javne potpore osigurana su iz proračuna Europske unije (85%) i Republike Hrvatske (15%).

Kroz naš projekt „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ rekonstruirat će se i u potpunosti opremiti  kuhinja  u Područnom odjelu Kršan te  opremiti kuhinja u Matičnoj školi Čepić s odgovarajućim rashladnim uređajima. Konačni cilj je  stvaranje uvjeta za kvalitetniju i zdraviju pripremu, kao i čuvanje hrane, što će u konačnici rezultirati češćim uvrštavanjem ribe u jelovnik te povećanom konzumacijom proizvoda ribarstva i akvakulture u školu.  Održat će se brojne edukativne i promotivne aktivnosti u okviru nastavnih predmeta, sata razrednika, izvananastavnih aktivnosti i projekata.  Za roditelje će se održati tematski roditeljski sastanak o zdravoj prehrani i važnosti uvođenja ribe u dnevne obroke. Organizirat će se druženje s lokalnim ribarima i članovima Športskog ribolovnog društva Plomin te edukativne radionice.  Prikupljat  će se starinski recepti za pripremu ribljih jela. Kroz projekt će se poticati dječje stvaralaštvo. O realizaciji aktivnosti informirat će se preko mrežne stranice škole te kroz lokalne medije.

Izvor fotografija: https://radiolabin.hr/news_details.php?id=21993

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 11. 2021. 10:31
 


TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 136597
Ovaj mjesec: 1343
Ovaj tjedan: 258
Danas: 52

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju