preskoči na sadržaj
Produženi boravak

RASPORED RADA U PRODUŽENOM BORAVKU

 

Produženi boravak organiziran je u Područnoj školi Kršan i u MŠ Čepić, nakon redovite nastave u vremenu od 12 do 17 sati.

Dvije grupe učenika, polaznika Produženog boravka, organizirane su kao heterogene skupine učenika sastavljene od 1.,2., 3. i 4.  razrednog odjela u MŠ Čepić kojima se pridružuju učenici 1., i  2. razrednog odjeljenja PŠ Šušnjevica te u PŠ Kršan učenici  1., 2., 3. i 4. razrednog odjela. 

  

Po završetku prijepodnevne nastave, rad se odvija u pravilu u sljedećim aktivnostima:


1. 12.00 – 12.30  Prihvat učenika.

U prostoriji produženog boravka, učionici,
učiteljice razmjenjuju obavijesti o učenicima i dogovaraju
aktivnosti.


2. 12.30 – 13.00  Odmor i rekreacija učenika u učionici ili na školskom dvorištu i igralištu (slobodni razgovori, dječji tisak, društvene igre, sportske aktivnosti).


3. 13.00 – 13.30 - Objed učenika.


Neposredno prije objeda učiteljica provjerava jesu li sva djeca oprala ruke te organizira odlazak u blagovaonicu i smještaj djece. Učiteljica je nazočna objedu i provodi odgojno – obrazovni rad usmjeren na primjereno ponašanje pri objedu i komunikaciju s drugima.


4. 13.30 – 14.30 - Pisanje domaćih zadaća i provjeravanje istih.

Osim pisanja zadaća, učiteljica produženog boravka organizira individualni ili skupni rad po preporuci učiteljica RN i stručnih suradnika radi pomoći u savladavanju određenih sadržaja.


5. 14.30 – 17.00 – U ovom periodu organiziraju se aktivnosti prema okvirnom kurikulumum te slične aktivnosti isplanirane za rad u produženom boravku.

 

U osnovi je rad organiziran kroz:

radionice

igraonice

društvene igre

pričaonice

sportske i rekreativne aktivnosti

gledanje filmova, čitanje slikovnica i knjiga te slušanje glazbe

 

Novosti iz Produženog boravka

Sretan Uskrs žele vam učenici i učiteljica Produženog boravka Kršan

Učenici Produženog boravka PŠ Kršan dočekali su proljeće i proljetne praznike. Izradili su vjenčiće i čestitke za nadolazeći Uskrs. Učenici i učiteljica svima žele sretan Uskrs i ugodne proljetne praznike!

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2024. 08:03

Produženci u PŠ Kršan obilježili Dan očeva

Povodom Dana očeva, 19. ožujka, uz blagdan sv. Josipa, učenici Produženog boravka PŠ Kršan obilježili su taj dan kroz izradu čestitaka u obliku košulja i kravata koje će pokloniti svojim tatama.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2024. 08:35

Učenici PB Kršan obilježili Dan rudara

Dan rudara obilježava se 2. ožujka, a obilježili su ga učenici PB Kršan. Prisjetili sus se vrijednih rudara i njihovog mukotrpnog rada u teškim uvjetima.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 3. 2024. 10:00

Dan ružičastih majica obilježen u Produženom boravku u PŠ Kršan

Posljednje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica, odnosno dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici Produženog boravka u PŠ Kršan obilježili su ga nošenjem ružičastih majica ili drugih ružičastih detalja te ispisivanjem poruka poželjnog i nepoželjnog ponašanja prema vršnjacima.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 2. 2024. 16:22

U PŠ Kršan učenici spremno dočekuju Karneval i Valentinovo

Učenici Produženog boravka u PŠ Kršan ukrasili su školu povodom maškara i Valentinova. Na vratima jedne učionice je dama Valentina ukrašena srcima koje su izradili učenici, dok vrata druge učionice krase šarene maske. Na prozorima iz oblaka pada kiša srca. Kutija za valentinovska pisma se polako puni i iščekuje 14. veljače kada će se otvoriti, a pisma otputovati svojim primateljima.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2024. 08:58

Produženci obilježili Svjetski dan šešira

Svjetski dan šešira obilježava se 15. siječnja, a povijest njihova postojanja je starija od jednog tisućljeća. U početku, šeširi su bili korišteni ne samo da štite glavu od vremenskih utjecaja, već su simbolizirali status vlasnika. Učenici Produženog boravka PŠ Kršan obilježili su taj dan izradom šešira s vlastitim dizajnom. Uz šešire su izradili brkove i usne na štapićima. Rekvizite će moći iskoristiti za dramatizaciju i igru.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2024. 08:19

PŠ Kršan u Božićnom ruhu

Tijekom prosinca PŠ Kršan poprimila je božićno ruho. Za to su se pobrinuli učenici Produženog boravka koji su izradili pahuljice, posijali pšenicu i ukrasili školu božićnim motivima. Učenici i učiteljica Produženog boravka žele svima sretne blagdane.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2023. 09:26

U Produženom boravku započele pripreme za nadolazeće blagdane

Učenici Produženog boravka u PŠ Kršan započeli su s pripremama za nadolazeće blagdane. Izradili su sobove od papirnatih čašica te posijali pšenicu. Kad pšenica naraste krasit će sobovima glave. Za vrata učionice izradili su bor ukrašen šarenim kuglicama.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2023. 09:00

Učenici Produženog boravka obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U Produženom boravku, u PŠ Kršan, obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Kako je ove godine Dan sjećanja u subotu, u školi smo tijekom četvrtka i petka proveli prigodne aktivnosti povodom tog velikog i iznimno značajnoga dana hrvatske povijesti. Izradili smo Vukovarski vodotoranj i 'zapalili' svijeće od kartona koje su učenici oslikali raznim motivima.

Likovni radovi učenika PB Kršan povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2023. 09:09

Naši mali kreativci u PB Kršan obilježili Dan kravate i Dan jabuka

Kako spojiti kravate i jabuke? U dječjoj mašti sve je moguće. Naši Produženci PŠ Kršan poigrali su se svojim crtežima - jabučicama, maštovito su ukrasili veliku kravatu. Veseli dizajn predlažu  tatama za "teške" dane na poslu, a stablo jabuke dobilo je sasvim nove šarene jabuke. Svi bismo ih slađe jeli!

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2023. 12:37

Svjetski dan životinja u PB Kršan

Svjetski dan životinja obilježava se 4. listopada u svim zemljama od 1931. godine kad je održana konvencija ekologa u Firenci. Taj se dan ujedno slavi i kao Dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine te predstavlja praznik svih ljubitelja i zaštitnika životinja. Učenici Produženog boravka PŠ Kršan prisjetili su se važnosti zaštite i pomaganja životinjama te su izradili razne životinje od papira.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2023. 08:45

Naši Produženci u PŠ Kršan obilježili Međunarodni dan mira

Učenici produženog boravka u PŠ Kršan sa svojom učiteljicom Rosanom održali su radionicu povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira. Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. rujna Međunarodnim danom mira. Dan mira obilježava se s ciljem pobuđivanja globalne svijesti o važnosti mira u svijetu. Na origami radionici učenici su od papira izrađivali golubice. Na papiriće su napisali svoje želje mira, nenasilja, ljubavi, tolerancije i razumijevanja. Svakoj su golubici dali jednu poruku te su zamislili da njihove golubice prenose ove poruke diljem svijeta.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 9. 2023. 13:28
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 134792
Ovaj mjesec: 1164
Ovaj tjedan: 77
Danas: 1

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju