preskoči na sadržaj
Tijekom godina

Svakog tjedna knjiga jedna

Tijekom školske godine 2021./2022. realizirali smo humanitarni projekt „Svakog tjedna knjiga jedna“. Svi učenici su tjedno izdvajali nekoliko kuna iz vlastitog džeparca i od skupljenog su se iznosa  kupovali tjedno po jedan naslov u antikvarijatu Krilo Labina. Udruga Krilo Labina ima ponudu rabljenih knjiga i starih predmeta u cilju skupljanja sredstava za udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju "Krilo Labina" radi ostvarenja ciljeva Udruge. Na taj su način učenici pomogli u radu Udruge. Voditeljica projekta bila je Dijana Franković, učiteljica hrvatskog jezika.

Projekt je realiziran s ciljem razvijanja empatije, isticanja važnosti društvenog angažmana,  upoznavanja s radom udruge Krilo Labina, razvijanja ljubavi prema knjigama i potrebe za cjeloživotnim čitanjem i učenjem,  počavanja važnosti čitanja na razvoj životnih učeničkih sposobnosti i vještina te poticaj prema kvalitetnom organiziranju slobodnog vremena.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2022. 11:25

Projekt "Ljepota tradicije" realiziran u suradnji s Udrugom Mendula 2021.

Projekt „Ljepota tradicije“ realiziran je u matičnoj školi OŠ Ivan Goran Kovačić – Čepić te u dvjema područnim školama, PŠ Kršan i PŠ Šušnjevica među učenicima razredne nastave, od 1. do 4. razreda. Ideja je potekla od članica Udruge žena Mendula. Na poziv članica Udruge, Slađane Jukić, mag. bibl. i Danijele Nedog, mag. prim. educ., školska knjižničarka Romina Miletić, prof. i dipl.bibl. u OŠ Ivan Goran Kovačić, je u suradnji, s učiteljicama razredne nastave Mikelom Banko Lukšić, Jasminkom Zahtila, Dianorom Radola, Mirjanom Rabar i Sanjom Celić, predvodila planirane aktivnosti s ciljanom skupinom djece. U projekt je bilo uključeno svih 42 učenika razredne nastave. Projekt je proveden tijekom prosinca 2021. godine u 3 radionice po dva školska sata, a s ciljem osvještavanja važnosti tradicije, njezinog upoznavanja i približavanja djeci, a kroz rezultate projekta i svima ostalima – vrtićima, školama, turističkoj zajednici kako bi se na kvalitetan i obuhvatan način promovirala općina Kršan. U uvodnom djelu radionice učenici su upoznati s projektom. Provedene su dvije različite aktivnosti:

- Izrada društvene igre s pitanjima vezanima uz kulturnu i povijesnu baštinu Općine i

- Snimanje videozapisa izrade tradicionalnih jela s područja Općine Kršan.

U prvoj aktivnosti, Izrada društvene igre s pitanjima vezanima uz kulturnu i povijesnu baštinu Općine Kršan, učenici su crtali sve važne znamenitosti Općine Kršan za igraću ploču: Kršonski kaštel, Festival samoniklog bilja, šparoge, KUD Zlatela, Kršonski pir, Krafi, Bršica, Pogled s vidikovca, Plomin, Kaštel u Šušnjevici, Muzej Vlaški puti, Čepićko jezero. Crtali su raznim tehnikama, nakon uputa u uvodnom djelu sata. Crteži znamenitosti na ploči će se potom složiti s karticama pitanja vezanima uz kulturnu i povijesnu baštinu općine Kršan, a točan odgovor u igri omogućavat će pomicanje po ploči sve do cilja.

U drugoj aktivnosti Snimanje videozapisa izrade tradicionalnih jela s područja Općine Kršan učenici su svojim pametnim telefonima fotografirali i snimali svoje članove obitelji, najčešće none ili mame koje su kuhale tradicionalna jela, nakon uputa o projektu i što i kako fotografirati i snimati. Fotografirali su i recepte tog jela s detaljnom izradom. Sve su spojili u videozapise koje se planiraju postaviti na poseban You Tube kanal. Snimili su izradu njoka, fuža, pljukanaca, okruglica za juhu, krafa, fritule, pripremu kobasica i ombola, jotu i fritaju s pršutom.

LJEPOTA TRADICIJE

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 4. 2022. 09:03

Ispod grane učim znanje - projekt realizacije učionice na otvorenom školske godine 2020./21.

U posljednje vrijeme svjedoci smo brzih i velikih promjena u svijetu koje imaju izravan utjecaj na obrazovanje učenika. I mi se, u našem malom selu, pokušavamo nositi s tim promjenama te unaprijediti nastavu koliko god je to moguće… Tako smo počeli razmišljati o stvaranju poticajne okoline za učenje, o izlasku iz okvira tradicionalnog učenja, izlasku iz učionica i iz školskih prostora. Došli smo na zamisao da napravimo učionicu na otvorenom, ljetnu učionicu,  na južnoj strani škole, u hladu postojećih stabala. Ideja se rodila. Nazvali smo je: „Ispod grane učim znanje“. Ideja je tu, ali čemu sve to? Kome i zašto treba učionica na otvorenom?

o projektu u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2021. 08:33

Poruka ravnateljice za kraj ŠKOLSKE GODINE 2020./21.

Draga djeco, roditelji , učitelji i svi djelatnici škole.

Evo nas na kraju. Živi, zdravi, veseli i puni iščekivanja radosti dugog, toplog ljeta.

Danas stavimo točku na sve loše stvari koje su nam se događale. Zaboravimo zadnje dane pred početak školske godine kada se užurbano pokušavalo dovesti u red učionice, hodnike, kabinete… Veliki radovi su se događali preko ljeta. Rekonstrukcija elektroinstalacija. Veliki, značajni i skupi projekt (pola milijuna kuna). Ali, imamo vrhunsku rasvjetu. Hvala Istarskoj županiji.

Neke su nas učionice dočekale u novim bojama, a neke…. tužno. Da ne kažem ružno. Ali, sve smo uspjeli. Obojali smo i preuredili cijelu našu školu i čak je opremili novim namještajem…. Sad je, možda, najljepša na svijetu.

Zaboravit ćemo maske i sredstva za dezinfekciju, samoizolacije i nastavu na daljinu, zaboravit ćemo i poneku nepravdu, a i lošu ocjenu.

Jer… stvarno smo bili dobri. Uza sve redovne obveze učenici mlađih razreda realizirali su projekt Institucionalizacije zavičajne nastave te objavili predivnu brošuru KAKO JE NASTALO ČEPIĆKO JEZERO/POLJE.  Svima smo je podijelili. Uživajte listajući, čitajući i diveći se našim radovima, a sve  u hladu borova. Ili, možda, da pogledate na našoj mrežnoj stranici.  Bravo za sve naše male učenike. Bravo i za njihove učiteljice, a posebno Mikelu Banko Lukšić, dipl.uč. koja je bila koordinator projekta.

Zato smo i zadnji dan nastave nagrađeni besplatnom predstavom Kontići koju nam je omogućilo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske povodom 110. obljetnice naše škole.

Stooooodeseteeee? Toliko godina ima naša škola? Pogledajte na našoj mrežnoj stranici što se sve u svijetu (i kod nas) događalo te godine. Prezentaciju su pripremili učitelji Dalibor Švić, Daria Čop i Tihana Horvatek.

Ali, ne samo to. Pogledajte i video prezentaciju Škola nekada… i mi danas. I… uživajte. Veliko bravo za sve učenike, učiteljice i posebno za našu Rominu Miletić, koja se izrazito trudila da objedini jedinstvene  dječje kreacije i izabere najbolje.

A tko smo mi ? Pogledajte nas u video uratku i uvjerite se da je budućnost svijeta u sigurnim rukama. Bravo za sve naše učenike i učitelje koji su pripremili ovaj predivan filmić. Bravo za našu knjižničarku Rominu Miletić.

I za kraj. Uživajte u našem video spotu: Stani svijete. Tekst je napisala Mirela Vidak , glazbu gđa. Žanet Oroshi, svira Sandra Novaković, a spot je snimila i uredila Eni Blašković.  Kao slavuji pjevaju naše divne djevojčice: Ana, Sara, Leana, Sanja, Enmary, Kristy, Nikolina, Sara, Leona, Lana, Emili i Lorelay.

Ponosni smo na sve naše učenike, vjerujemo u njih i našu lijepu budućnost s njima.

Poštovani roditelji, posebno vam  čestitamo na angažiranju  tijekom nastave na dalijinu i svih posebnih uvjeta u protekloj školskoj godini. Svima nam je bilo teško, ali vi ste bili naša snaga i naš poticaj. Zajedno smo napravili dobar posao. Hvala vam!

Dok će se neki kupati i uživati u morskim radostima oko naših škola šetat će patuljci i vilenjaci, obojati kuhinju i blagovaonicu, urediti ljetnu učionicu u dvorištu škole Čepić  kao cilj projekta „Ispod grane učim znanje“, kojeg nam je omogućilo  sponzorstvo HEPa,   obnovit će se dvorište škole u Kršanu (zahvaljujući donaciji Općine Kršan)  te se pripremiti za novi projekt  „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“, koji će nam omogućiti rekonstrukciju i opremanje školskih kuhinja u Kršanu i Čepiću…

Ah... Dosta. Idemo na more!

Sretno!

Voli vas ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:45

Naša učenica Leana Rade u projektu "Glas za prijatelja" školske godine 2020./21.

Naša se škola ove godine uključila u projekt Udruge slijepih Istarske županije pod nazivom  „Glas za prijatelja“. Projekt financiran od strane Zaklade Hrvatska za djecu, unutar kojeg je predviđeno snimanje zvučnih knjiga od strane učenika osnovnih i srednjih škola u Istri. Našu školu predstavljala je marljiva učenica 6. razreda Leana Rade koja je čitala knjigu Družba Pere Kvržice, a za zvučne zapise uobličene u audio knjigu prilagođenu populaciji slijepih osoba zaslužan je Radio Labin koji je također volonterski sudjelovao u akciji.

Ovih je dana projekt priveden kraju i prezentiran na završnoj svečanosti u Udruzi slijepih u Puli.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:38

Video spot Stani svijete

 

 

Pritiskom na fotografiju, poslušajte i pogledajte naš video spot Stani svijete koji je nastao također ususret 110. obljetnici naše škole. Tekst je napisala Mirela Vidak, glazbu gđa. Žanet Oroshi, svira Sandra Novaković, a spot je snimila i uredila Eni Blašković.  Pjevaju učenice: Ana Franković, Sara Kovačić, Leana Rade, Sanja Stepančić, Enmary Grožić, Kristy Tončetić, Nikolina Širok, Sara Žulić, Leona Runko, Lana Brajuha, Emili Stanić i Lorelay Ponjavić.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:32

To smo mi!

Videozapis To smo mi! nastao je tijekom školske godine 2020./21. ususret 110. obljetnici naše škole. Pjesmom, plesom ili nekom slobodnom aktivnošću predstavili smo sve učenike naše škole. Uživajte!

Materijal za video su snimale razrednice Sanja Celić, Mirjana Rabar, Jasminka Zahtila, Mikela Banko Lukšić, Dianora Radola, Daria Čop, Dijana Franković, Eni Blašković i knjižničarka Romina Miletić, a montirala je školska knjižničarka Romina Miletić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:25

Škola nekad... i mi danas - projekt povodom 110. obljetnice naše škole Vijest ima dokument u privitku

Istražite naše aktivnosti povodom 110. obljetnice škole

 školske godine 2020./21. pritiskom na fotografiju. Prezentaciju je pripremila školska knjižničarka Romina Miletić

U OPŠIRNIJE pogledajte i prezentaciju o događajima 1911. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:04

Učenici RN u projektu "Domaće od malih nogu"

U našu školu stigla je vrtna gredica u sklopu projekta „Domaće od malih nogu“ koji provodi LAG „Istočna Istra“ u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama na području Labinštine, a sve s ciljem kako bi se kod učenika razvijalo razumijevanje prema prirodi i okolišu te kako bi ih se motiviralo da jedu i vole voće i povrće. Upoznavanje djece s vrtlarenjem budi u njima cjeloživotnu strast prema biljkama i poštovanje prema okolišu.

Dječjem veselju nije bilo kraja. Osim gredice dobili smo i sadnice rajčice, jagoda, sjeme graška, graha, rokule i blitve, alat za vrtlarstvo te pokrivalo za gredicu.

U sađenju i sijanju sudjelovali su učenici mlađih razreda. Bili su vrlo motivirani, zainteresirani uz obećanje da će voditi računa o svojim biljkama i zajedno okusiti plodove svoga rada kad biljke dadu plodove.

Za dostavu vrtnih gredica se pobrinulo komunalno poduzeće 1. MAJ d.o.o. Labin.

Projekt „Domaće od malih nogu“ se financira iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. -2020., a riječ je o zajedničkom projektu lokalnih akcijskih grupa s područja Istarske županije, s glavnim ciljem stvaranja preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2021. 14:37

Stare - nove igre Vijest ima dokument u privitku

Projekt se provodio tijekom školske godine 2016./17. Aktivnosti su se provodile jednom mjesečno, pri čemu su svaki mjesec učenici svih razreda (u dvije skupine-niži i viši razredi) bili upoznati sa igrama kroz prošlost ovog kraja do recentnijih, no zanemarenih igara, te provodili školski sat primjenjujući naučeno. Projekt je namijenjen  upoznavanju učenika sa igrama koje su igrali njihovi roditelji/bake i djedovi, te sa zanimljivim igrama, a koje su kasnije mogli koristiti tijekom školskih odmora, slobodnih sati i prilikom druženja sa vršnjacima. Primjeri igara: Gumi-gumi (laštik), Crna kraljica 1, 2, 3, Mlin, Podmornica, Fortuna, Špekule (špikule, frnje), itd. U početne sate je planirano i uključivanje roditelja ili djedova/baka u demonstraciji igara iz prošlosti. Za svaku mjesečnu aktivnost realizirane su 1 do 2 igre koje su vodili učitelji. Učenici su izradili i plakate na temu povijesti igara, realizirana je i posjeta mališanima u labinski dječji vrtić te demonstracija naučenog. Nekoliko puta godišnje učenici nižih razreda sastajali su se kako bi se zajedno družili i učili nove igre sa svojim učiteljicama razredne nastave, a pozivani su i gosti iz lokalne zajednice. 

Na kraju školske godine uz prezentaciju projekta, održani su i turniri u stolnom tenisu, briškuli i boćanju te su mještani demonstrirali nekoliko starih igara. Projekt je proveden s ciljevima:  poticanja kreativnog i konstruktivnog provođenja slobodnog vremena (alternativa pojačanom interesu za pasivno provođenje vremena na online igricama), poticanje aktivnih, zdravih i prosocijalnih načina izvannastavnih aktivnosti, jačanja suradnje sa roditeljima/obitelji učenika uključivanjem u projekt, njegovanja baštine kroz učenje igara koje su u prošlosti bile specifične za geografsko područje, međugeneracijsko i međuvršnjačko povezivanja, poticanja fair-playa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2017. 13:02

Divovska slikovnica

Divovska slikovnica projekt je učiteljice hrvatskoga jezika, likovne kulture i knjižničarke. Namijenjen je učenicima viših razreda s namjenom poticanja međusobne suradnje, razvijanja svijesti o bogatstvu vlastitog jezika i kulturne baštine, poticanja svijesti o potrebi očuvanja tradicijskih vrijednosti, a s ciljevima razvijanja stvaralačkog i kreativnog rada, bogaćenja jezičnog i likovnog izričaja, razvijanje  svijesti o očuvanju narodne baštine i tradicije.

Projekt je realiziran kroz dvije školske godine (2015./16. i 2016./17.). Učenici su na satovima interpretacije bajki, odnosno stvaranja legendi, nakon što su napisali svoje priče sa zadanim likovima iz narodne predaje, o divovima, u suradnji s učiteljicom likovne kulture ilustrirali  izabrane dvije  najbolje priče te su tako nastale slikovnice. Povodom svečanosti otvaranja obnovljene škole u Šušnjevici, s knjižničarkom  i voditeljicama Jezične grupe su dramatizirali tekst  jedne za izvođenje scenskog djela. Pri tom su priču i preveli na istrorumunjski, vlaški jezik.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2017. 12:43

Živimo bajku – projekt učenika i učitelja mlađih razreda u 2015./16.

Naše su učiteljice Mikela, Davorka, Mirjana i Jasminka osmislile projekt Živimo bajku za učenike mlađih razreda s ciljevima: poticanja razvoja interesa za bajke najpoznatije hrvatske dječje spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, razvoja sposobnosti doživljavanja i razumijevanja bajki Šuma Striborova, Regoč i Ribar Palunko i njegova žena,   Ivane Brlić Mažuranić, bogaćenje rječnika učenika kroz interpretaciju djela te dramatizaciju prizora iz bajki uz  razvoj empatije kroz oživljavanje u različite likove iz bajki. U početku su se učenici čitanjem upoznali s bajkama, a na satovima hrvatskog jezika, lektire, medijske kulture upoznavali su se kroz razne aktivnosti s likovima i razgovarali na temu, interpretirali, prepričavali i dramatizirali. U školi su pozvali u goste i profesionalne glumce kako bi uživali u Ribaru Palunku, a  i sami su glumili. Tijekom školske godine organizirale su i matematičke igre. Za kraj su realizirali posjet Ivaninoj kući bajke u Ogulinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2016. 14:13

ETwinning projekt „Začinimo nastavu“

ETwinning projekt  pod nazivom „Začinimo nastavu“ realiziran je školske godine 2015./16.  s partnerskom školom Angela Besedenjaka u Sloveniji. Voditeljica projekta bila je Iva Rukavina, učiteljica prirode i biologije koja je u suradnji s ostalim učiteljima naše škole (Stevo Miličević, Romina Miletić, Dianora Radola, Dijana Franković, Tihana Horvatek)  realizirala mnogobrojne aktivnosti tijekom školske godine, a sa učenicima viših razreda. Njezina je uloga bila i koordinacija projektnih aktivnosti s partnerom – školom u Sloveniji te je uređivala Twinspace. Mnogobrojne aktivnosti realizirane su u školi, a i putem Skype-a:

- Istraživali smo samoniklo začinsko bilje u svom kraju u rujnu, 2015. godine...

U OPŠIRNIJE, pročitajte sve o projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 9. 2016. 13:53

Da ne zabimo... ponesimo va borši

Mnogo je priča koje su naši stari pričali jednom, prije mnogo godina, kada bi se okupili oko ognjišta. S koljena na koljeno, s koljena na koljena, ... usmena predaja živa je i danas, pored toliko informacija i tehnike koje nas svakodnevno zaokupljaju. Završnim druženjem s posebnom gošćom u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić, u petak, 22. svibnja 2015. godine, realiziran je  dvomjesečni projekt “Da ne zabimo...  ponesimo va borši” s ciljem očuvanja nematerijalne  kulturne baštine, s naglaskom na mitsku narodnu predaju te osvješćivanja važnosti prenošenja na mlađe generacije kako bi se spriječilo nestajanje. Stoga je posebno važno upoznati učenike s vrijednošću narodnih priča s mitskim bićima i njihovom ulogom daljnjeg prenošenja i uključivanja u suvremeni život... Nastavak u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2015. 12:11

Završen projekt „Izradi, zaradi, posadi“

Udruga Bioteka u suradnji s trgovačkim lancem Emmezeta organizirala je natječaj za osnovne škole u kojem razredi trebaju osmisliti projekte zaštite okoliša ili prirode u školi i/ili sredini u kojoj žive. Šesti  razredi odlučili su se prijaviti te su osmislili projekt „Izradi, zaradi, posadi“. Uočivši nedostatak zelenila, ali i cvjetnog šarenila u školskom dvorištu kao i problematiku stvaranja velike količine otpada, odlučili su spojiti ove dvije teme u jedan projekt. Nakon što je projekt prošao prvi krug natječaja šestaši su krenuli u akciju. Nastavak u Opširnije.

Foto-galerija: Projekt Izradi, zaradi, posadi

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2015. 13:48

Zeleni fond

Učenici Ekološke grupe pod vodstvom učiteljice prirode i biologije Ive Rukavine školske  godine 2012./13. bili su posebno aktivni u projektu Zeleni fond. Projekt je zamišljen s ciljem jačanja ekološke svijesti među učeničkom populacijom, poticanja ljubavi prema prirodi, ukazivanja na potrebe zaštite okoliša i prirode te uređenja školskog dvorišta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2014. 10:09

Kuhajmo! Jezik?

Hranom najprije podmirujemo osjećaj gladi, ali i slavimo život,  iskazujemo ljubav, njome volimo i njegujemo sebe, iskazujemo gostoprimstvo ili zahvaljujemo, pokazujemo dobre manire. Razgovarajući tako o hrani rodila se ideja o projektu Kuhajmo! Jezik?  Nastajao je čitavu školsku godinu 2011./12., a rad je učenika i nastavnika Jezične grupe OŠ Ivan Goran Kovačić (Dijane Franković, Romine Miletić, Deana Nestorovića, Dianore Radola, Romine Licul i Davorke Vadanjel).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2014. 10:07

Naše niti Vijest ima dokument u privitku

Na samom početku  školske godine  2011./2012. u Osnovnoj  školi Ivan Goran Kovačić Čepić i Osnovnoj  školi Vladimira Nazora Potpićan,  osmislili smo projekt nazvan «Naše niti» - Od pređe do umjetničkog djela. Temeljni cilj projekta, koji smo provodili cijele školske godine, je očuvanje narodne baštine, procjenjivanje vlastitih životnih uvjeta te uočavanje raznolikosti događaja i društvenih pojava u prošlosti i sadašnjosti.

Aktivnosti koje smo provodili dale su neprocjenjivi  doprinos  unaprjeđenju kvalitete  poučavanja kao i razini znanja  učenika u obje škole. Kroz različite sadržaje i aktivnosti, upoznali smo se s tradicijskim i suvremenim načinima korištenja vune. Striža, pranje, češljanje, predenje i filcanje, zatim pletenje i tkanje vune - aktivnosti su koje su nas vodile do same  završnice projekta koje  su se sastojale od stvaranja vunenih kreacija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2014. 10:03

S predsjednikom na kavu ili nešto drugo

U nedjelju, 24. listopada 2010. učenici OŠ Ivan Goran Kovačić sa svojim učiteljicama posjetili su predsjednika države, Ivu Josipovića, na Pantovčaku. Susret s predsjednikom  realiziran je u sklopu školskog projekta „S predsjednikom na kavu ili nešto drugo“ koji su za školski kurikulum osmislile učiteljice Davorka Vadanjel, Romina Licul, pedagoginja škole Nada Švraka te učiteljica Marina Hrvatin.

Učenici su prigodnim programom predstavili svoju školu, uspjehe na natjecanjima te projekte koje provode s ciljem očuvanja istrorumunjskog govora, posebnosti ovoga kraja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2014. 10:00

Ispod duge

Nismo li svi  bar jednom poželjeli protrčati ispod duge? Moramo priznati da je teško odoljeti čaroliji i mističnosti njezinih boja.

U osnovnoj školi „ Ivan Goran Kovačić“ Čepić, grupa entuzijasta pokušala je 1. prosinca 2009. godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s posebnim potrebama (3.12.) učiniti nemoguće i protrčati ispod duge. Jesu li uspjeli?

  Projekt naziva „Ispod duge“ koji se tog dana održao u našoj školi osmislile su pedagoginja Nada Švraka, učiteljica likovne kulture Davorka Vadanjel te knjižničarka Romina Miletić. Ispod duge kroz kreativnu i zabavnu likovno-glazbeno-scensku radionicu odvažilo se protrčati petero štićenika Centra „Liče Faraguna“ iz Labina,  u pratnji ravnateljice Sunčane Jokić i defektologinje Jasmine te učenici viših razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Čepić.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2014. 09:57

Projekt Ribe

… i gledam more gledam more zlato,

     tako je o moru pisao jedan od najpoznatijih   hrvatskih pjesnika Josip Pupačić. Naravno, more i morske dubine vječna su inspiracija mnogih umjetnika, ali i oaza mira, opuštanja, izazova i strasti za mnogobrojne obične smrtnike. Što to more čini tako mističnim i posebnim? Možda njegov miris, šum, prostranstvo ili njegovo bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Naravno, odgovor se nalazi u savršenom spoju svega navedenog i još milijunima sitnica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2014. 09:55
 


TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 140268
Ovaj mjesec: 3035
Ovaj tjedan: 1017
Danas: 30

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju