U povodu Svjetskog dana hrane i Dana zahvalnosti za plodove zemlje, učenici i učitelji Područne škole Kršan, Područne škole Šušnjevica te Matične škole Čepić proveli su tjedan ispunjen raznovrsnim i radosnim aktivnostima koje su slavile jesen, plodove zemlje i kruh.

U PŠ Kršan, proslava je protekla u veselom ozračju uz miris domaćeg kruha, kolača i raznih jesenskih delicija. Posebnu čar dali su vrijedni roditelji i none, koji su zajedno s djecom pripremili pravu malu gozbu. Učenici su sudjelovali i u kreativnim radionicama te izrađivali figurice od slanog tijesta, pokazujući maštovitost i spretnost.

U PŠ Šušnjevici također je bilo veselo, mirisno i ukusno. Povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje, škola je bila ispunjena toplinom i bogatstvom okusa, a učenici su s veseljem sudjelovali u aktivnostima koje slave prirodu i obiteljske vrijednosti.

U MŠ Čepić, učenici su pripremali zdrave okruglice od keksa, pečenih lješnjaka, meda i crne čokolade. Uz to, od kuće su donijeli razne pekarske proizvode koje su izrađivali zajedno s mamama i nonama. Sve pripremljene delicije pažljivo su izložili, a zatim i s užitkom degustirali. U slasnom kušanju pridružili su se i učenici viših razreda, stvarajući pravi duh zajedništva i uživanja u plodovima rada.

Tjedan je prošao u znaku zahvalnosti, kreativnosti i zajedničkog slavljenja plodova jeseni, ostavljajući svima tople i mirisne uspomene.

Tekst: Romina MIletić

Fotografije: Mikela Banko Lukšić Sanja Celić, Stefani Floričić Šušljina, Mirjana Rabar, Alenka Brenković

Pročitajte još

Skip to content