preskoči na sadržaj
Produženi boravak

RASPORED RADA U PRODUŽENOM BORAVKU

 

Produženi boravak organiziran je u Područnoj školi Kršan i u MŠ Čepić, nakon redovite nastave u vremenu od 12 do 17 sati.

Dvije grupe učenika, polaznika Produženog boravka, organizirane su kao heterogene skupine učenika sastavljene od 1.,2., 3. i 4.  razrednog odjela u MŠ Čepić kojima se pridružuju učenici 1. i 2. razrednog odjeljenja PŠ Šušnjevica te  1., 2. i 3. razrednog odjela u PŠ Kršan. 

  

Rad se odvija u pravilu u sljedećim aktivnostima:

  •  po završetku prijepodnevne, redovne nastave organiziran je prihvat učenika te ručak
  •  slijedi vrijeme za igru, odmor i rekreaciju po slobodnom izboru učenika
  •  nakon toga predviđeno je vrijeme za pisanje domaćih uradaka, ponavljanje i uvježbavanje gradiva obrađenog na nastavi
  •  preostalo vrijeme organizirano je kroz kreativne radionice: likovne, glazbene, dramske, sportske aktivnosti i slično

U osnovi je rad organiziran kroz:

  • radionice
  • igraonice
  • društvene igre
  • pričaonice
  • sportske i rekreativne aktivnosti
  • gledanje filmova, čitanje slikovnica i knjiga te slušanje glazbe

 

Novosti iz Produženog boravka

Kako su se u naš školski vrt naselile simpatične pčelice?

Naši Produženci s učiteljicom Sarom marljivo su izrađivali pčelice od otpadnih materijala. Tijekom školske godine učili su o tom vrijednom čovjekovom prijatelju, o važnosti pčelinjih proizvoda pa su pisali pjesmice i sastave. Ovu su veselu zajednicu pčelica postavili  u naš školski vrt. Simpatične pčelice razveseljuju nas svakoga dana. Na taj način odajemo počast svakoj jedinki. Baš su se dobro uklopile  u naše cvijeće. Zar ne!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2022. 09:24

Leona, Veronika, Dora i Stefani nagrađene i pohvaljene za svoje radove na Di ča slaje zvoni u Žminju

Naše učenice PŠ Kršan uspješno su sudjelovale na ovogodišnjem književno-recitatorsko-likovnom natječaju Di ča slaje zvoni u Žminju. Zapažene su u svim kategorijama na svečanoj manifestaciji, održanoj 28. svibnja. Prepune dojmova, sretne i vesele vratile su se jučer sa svečane završnice.

U kategoriji pjesnika recitatora, Leona Mart, učenica 3. razreda, je osvojila 3. nagradu s mentoricom Alenkom Brenković za pjesmu Diškorši, autorice Željke Fonović.

Povjerenstvo je između 133 pristigla literarna rada, pjesmu Moj Kršan, iste učenice Leone Mart, nagradilo 2. mjestom te su tu pjesmicu i njezinu drugu pjesmicu - Rožice, uvrstili u zbirku Kako ča zvoni va Žminje 2022. pod mentorstvom naše Mirjane Rabar. Talentiranoj Leoni i likovni rad bio je zapažen i pohvaljen te će biti izložen u Kuli Žminj i tiskan u katalogu izložbe.

U kategoriji likovnih radova između pristiglih 148 rada, najuspješnija je bila Veronika Marčac, učenica 1. razreda, koja je osvojila 2. mjesto,  a Dora Rade, također učenica 1. razreda je pohvaljena. Likovni radovi bit će izloženi u Kuli Žminj te će biti tiskani u katalogu izložbe. Mentorica objema učenicama je naša Sanja Celić.

Stefani Grožić, učenica 8. razreda, osvojila je 4. mjesto u kategoriji likovnih radova viših razreda OŠ. Mentorica joj je bila Eni Blašković, učiteljica likovne kulture. Bravo za Stefani i Eni!

Čestitamo našim učenicama i mentoricama na lijepom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2022. 19:46

Sretan Majčin dan!

Mame su važan oslonac u životu svakog djeteta i zaslužuju svoj poseban dan koji ove godine obilježavamo  8. svibnja i zato su naši učenici s učiteljicom Produženog boravka u Kršanu za svoje mame od srca izradili  ruže. Ružama su im zahvalili za ljubav i brigu koje im posvećuju svakoga dana u godini. Praznik u čast majki i majčinstva, Majčin dan, u većini svijeta obilježava se svake godine, druge nedjelje u svibnju. Iako su još stari Grci i Rimljani slavili majke i majčinstvo, današnji praznik uspostavljen je u 20. stoljeću u SAD-u kao dan tijekom kojeg su majke mogle razmjenjivati iskustva o majčinstvu.  Sretan Majčin dan, svim mamama svijeta! Živjele!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 5. 2022. 09:50

Svojim programom uključili smo se u manifestaciju Noć knjige

Svojim programom,  uključili smo se, u obilježavanje, ovogodišnje, jedanaeste po redu, nacionalne manifestacije – Noć knjige koja se obilježavala od 22. do 25. travnja.  U korelaciji hrvatskoga jezika i likovne kulture s učenicima 5. razreda,  pisali smo priče s elementima zavičajnosti te od svih elemenata osmislili jednu „Priču o krafima i jednom divu“, a zatim ju je učenica Leona Runko ilustrirala, a učenice PB MŠ Čepić obojili.  U kamishibai tehnici, umjetnosti  pripovijedanja uz pomoć slika, upoznat ćemo sve učenike razredne nastave  s našom neuobičajenom pričom te u knjižnici snimiti kratki film kojeg možete pogledati OVDJE, a za potrebe zavičajnog projekta „Krafi - tradicija i delicija".

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2022. 11:24

Ususret Uskrsu

Ususret Uskrsu, naši učenici 1., 2. i 3. razreda PŠ Kršan, sa svojim učiteljicama Sanjom i Mirjanom, provodili su raznovrsne aktivnosti, u skladu s tradicijom. Bojali su jaja lukom i biljem. Naučili kako su to radile naše bake i zabavili se, a potom su, svi zajedno, uživali u igrokazima naših vrijednih prvašića, na temu Uskrsa.

Na Produženom boravku, u PŠ Kršan, opustili su se u kreativnom stvaralaštvu, s učiteljicom Alenkom. Izradili su ukrasna jaja kojima svima poručuju: Sretan Uskrs!

Naši su se Produženci MŠ Čepić, s učiteljicom Sarom, upustili u izradu šarenih jaja, prigodnih zidnih ukrasa te slatkih drvenih zečića što krase naš školski hodnik. U pravoj Uskrsnoj atmosferi, ovih dana, u našoj školi, svi smo uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 4. 2022. 13:25

Najboljem tati na svijetu!

"On me podigne visoko do neba,

uz njega mi samo osmijeh treba!"

                                     J.Franić Radulović

Naši učenici produženog boravka s učiteljicom Alenkom Brenković u PŠ Kršan marljivo su i u najvećoj tajnosti pripremali čestitke kako bi iznenadili svoje očeve u subotu, 19. ožujka.  Za poseban dan svečana košulja i kravata, jedno dugme za sreću i nekoliko slatkih stihova , onako, iz srca... Pssssst! Najteže je bilo ne odati tajnu. 

Dan očeva slavi se diljem svijeta na blagdan Svetog Josipa, Isusovog zemaljskog oca, a Sveti Josip simbol je samozatajnog i posvećenog čovjeka i simbol očinske figure. I zato, svim najboljim  tatama u cijelom svijetu upućujemo najiskrenije čestitke!

Učenici u produženom boravku u PŠ Kršan

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2022. 08:25

Svim ženama, sretan Dan žena!

Hvala što ste  hrabre, snažne, pametne, vrijedne, mudre, odlučne, nezavisne, osjećajne, nježne… uz ove prekrasne čestitke čestitali su svojim mamama naši učenici Produženog boravka s učiteljicom Sarom Dan žena, a svim ženama, gdje god bile, želimo sretan Međunarodni dan žena!

učenici i djelatnici OŠ Ivan Goran Kovačić - Čepić

Učenici PŠ Kršan također su se potrudili oko iznenađenja za mame. Prvaši su izradili  čestitku i pisali riječi koje ih podsjećaju na mamu: hrabra, lijepa, snažna, mila, dobra, vesela, pametna,…  a drugaši i trećaši koji već dobro poznaju slova, pisali su pismo mami i nacrtali portret.

Kitice cvijeća za mame izradili su učenici PB Kršan s učiteljicom Alenkom

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2022. 13:57

Stiglo vrijeme karnevala, vrijeme plesa, vrijeme šala...

Fritulice, likovni radovi, nastava pod maskama u PŠ Šušnjevica

Pusni utorak u PŠ Kršan

Učenici su maskirani došli u PŠ Kršan, pjevali su i plesali u školi i oko škole, a zatim nastavili u veseloj maškaranoj povorci  ulicama Kršana gdje su ih ljubazni susjedi velikodušno počastili slatkišima. Ispred lokalne trgovine  dočekala ih je košarica prepuna slatkiša i izmamila im osmijeh. Radosnije i glasnije tjerali su zimu iz sela i sve ružno što se dogodilo tijekom godine.  U školu su se vratili s košaricama prepunih slatkiša i veselo nastavili maskenbal prizivajući proljeće.

U MŠ Čepić

U MŠ Čepić učenici su s učiteljicama RN izrađivali maske, plesali i pjevali u školi i veselili se u maskenbalskoj povorci selom s učiteljicom PB te zahvaljuju na slatkišima.

Učenici MŠ Čepić u Produženom boravku

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2022. 12:25

Veselo Valentinovo

Učenici 1. razreda PŠ Kršan  obilježili su Valentino uz izradu kutije sreće. Učenici su ukrasili kutijice, a zatim su pisali lijepe poruke i ubacili ih u kutije prijateljima i učiteljici. Kad su kutijice bile ispunjene lijepim porukama, veselili su se. Za potpuni dojam čitali su  prikladan tekst, pjevali i veselili se.

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Kršan izradili su maštovite likovne radove.

Učenici RN u PŠ Šušnjevica veselo su obilježili Valentinovo: čitali su prigodne tekstove, crtali, pjevali i uredili svoj razred.

Naši četvrtaši u MŠ Čepić u kolažu su izrezivali simbole ljubavi i lijepili čestitke. Pogledajte.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2022. 12:19

Ususret Valentinovu

Uz malo mašte i dobre volje i sami možete izraditi mali dar, srčeko  za nekoga  koga volite. Uopće nije teško, samo treba uzeti malo papira u boji, škare, ljepilo i bojice, a pružit ćete puno radosti svima oko sebe, poput naših malih kreativnih Produženaca pod vodstvom učiteljica Sare i Alenke. Škola nam je prepuna srca! Srce od srca u srcu!

Učenici PB MŠ Čepić

Likovni radovi učenika PB Kršan

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2022. 13:34

Božić u Produženom boravku u PŠ Kršan

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2021. 09:53

Naši laureati s natječaja CA je ča predstavili se na Radio Labinu

Naši laureati literarnog natječaja Ca je ča gostovali su jučer na Radio Labinu. Učenici Sara Juran i Karlo Rade, predstavili su svoje literarne prvijence u emisiji „Užonci našega kraja“ na poziv samog autora i urednika Josipa Knapića. Razgovarali su o svojim literarnim ostvarenjima, bezbrižnim danima djetinjstva te pozdravili svoje najbliže, učiteljice i mentorice te prijatelje iz škole koji su ih slušali preko radija. Predstavili su se poput pravih malih profesionalaca,  jer nije to mala stvara – biti na radiju!

Karlo Rade i Sara Juran s autorom emisije na Radio Labinu Josipom Knapićem

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 12. 2021. 14:09

Nagrađeni Karlo Rade i Sara Juran na literarnom natječaju Ca je ča

U srijedu, 17. studenoga u organizaciji Gradske knjižnice Labin održan je susret ovogodišnjih laureata literarnog natječaja „Ca je ča“. Naši su mnogobrojni učenici i ove godine svoje misli i osjećaje pretočili u poeziju sa svojim učiteljicama na domoće besede, ali ove godine neki su radovi zapaženi i nagrađeni. Karlo Rade, učenik 4. razreda s mentoricom Jasminkom Zahtila za svoj rad Moj močak nagrađen je drugom nagradom, a Sara Juran, učenica 2. razreda PŠ Kršan  s mentoricom Alenkom Brenković odnijela je treću nagradu za svoj rad Moja nona. Čestitke učenicima i mentorima! U natječaju su sudjelovali i  sljedeći učenici: Eleni Fable s mentoricom Jasminkom Zahtila, Leona Mart i Jakov Terković s mentoricom Alenkom Brenković te učenici Rafael Černilogar, Leona Mart i Sara Juran s mentoricom Mirjanom Rabar. Iz viših razreda sudjelovala je Leona Rade s mentoricom Dijanom Franković. Bravo i za svih njih!

Zbog epidemiološke situacije završni susret održan je samo za nagrađene sudionike Natječaja. Nakon proglašenja laureata po kategorijama i dodjele nagrada realizirano je snimanje svakog laureata pojedinačno kako kazuje ili čita svoje stihove, a nastali videozapis bit će objavljen na mrežnim i društvenim stranicama Gradske knjižnice Labin. Natječaj Ca je ča još jednom je uspješno priveden kraju s ciljem promocije čakavskog dijalekta i poticanja na dijalektalno izražavanje i stvaranje.

Radove nagrađenih učenika pročitajte u OPŠIRNIJE.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 11. 2021. 11:52
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaKalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 99021
Ovaj mjesec: 782
Ovaj tjedan: 90
Danas: 26

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju