2020-05-15 09:55:42

U PŠ Kršan organizirana nastava prema Mješovitom modelu

U Područnoj školi Kršan, kombiniranom razrednom odjeljenju prvog, drugog i trećeg razreda koju u šk. god. 2019./2020. polazi 10 učenika, nastava se od 11. svibnja 2020. odvija s 5 učenika, dva u prvom, dva u drugom i jednim u trećem razredu.

Odluka o povratku djece u školu nije se mogla donijeti samo na temelju želje roditelja i djece za povratkom u školu kojeg su željno iščekivali, nego na temelju propisanih uvjeta i uputa od strane MZO-a i HZJZ jer epidemiološka situacija i preporuke još uvijek ne dozvoljavaju da nastava započne normalno za sve učenike.

Škola je osigurala uvjete da bi dijete moglo pohađati nastavu pri čemu se svaki učenik treba pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi pa je u skladu s navedenim i organizirana nastava prema Mješovitom modelu.

Učionička nastava traje do 11.00 sati.

Školska marenda se realizira prema zadanim mjerama.

Kako bi se omogućilo kvalitetno obrazovanje svim učenicima (onima u školi i onima kod kuće) i jednako usvajanje planiranih odgojno-obrazovnih ishoda, sinkronizirano se radi u školi i u Školi na Trećem. Takav mješoviti model nastave podrazumijeva usvajanje jednakih odgojno-obrazovnih ishoda i kod učenika u nastavi u školi i kod učenika u Školi na Trećem.

Metode poučavanja i aktivnosti za učenike u modelu mješovite nastave za učenike u učionici i one kod kuće su usklađeni.

Prikupljanje, pregled i vrednovanje uradaka i zadataka redovito se provodi prema jednakim kriterijima za sve učenike u mješovitom modelu nastave. Učitelj razredne nastave radi s istim razrednim odjelom cijelo vrijeme što znači da se predmeti koje izvode predmetni učitelji i dalje izvode u nastavi na daljinu (Engleski jezik, Talijanski jezik i Vjeronauk).

Propisani uvjeti ne omogućuju izvođenje nastave na koju su djeca navikla, ali su se veoma brzo navikla i na novi način rada. Djeca su veoma vrijedna i odgovorna kako u radu tako i ponašanju. Nastava za djecu koja su ostala kod kuće i dalje se odvija kao do sada , virtualno. Poseno treba pohvaliti svu djecu za napredak u radu i privikavanje na nov način rada i roditelje za izvrsnu suradnju.

Svi se zaista nadamo što skorijem „normalnom“ povratku u škole, onom na koji smo svi navikli.

                                 Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić