2020-04-07 10:09:43

Upute MZO o vrednovanju i ocjenjivanju

Prelazak na nastavu na daljinu u obrazovnom sustavu za sve u Republici Hrvatskoj – od osnovnih i srednjih škola do visokog obrazovanja, dogodio se gotovo preko noći  odlukom Vlade o obustavi nastave u školama i u visokom obrazovanju.

Tema koja se izdvaja kao posebno zahtjevna u procesu kurikularne reforme je vrednovanje i ocjenjivanje. Promjena paradigme učenja i poučavanja koja se očituje u pomaku s činjeničnog znanja na razvoj kompetencija nužnih za uspješan život i rad u 21. stoljeću, kao što su kritičko razmišljanje, rješavanje problema i informirano donošenje odluka, razvoj kreativnosti i inovativnosti, mora biti vidljiva i u metodama vrednovanja

Stoga je MZO izradilo upute za vrednovanje i ocjenjivanje s namjerom na jednom mjestu obuhvatiti prihvatljive načine vrednovanja i ocjenjivanja u formalnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj, u ovim okolnostima, s obzirom na tehnološke mogućnosti i procijenjenu razinu kompetencija učitelja i nastavnika. Možete ih pročitati na sljedećem linku:

Upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić