2020-02-13 13:51:38

Uspješno smo sudjelovali na općinko-gradskom Lidranu 2020.

U ponedjeljak 10. veljače naši su učenici sudjelovali na natjecanju i smotri LiDraNo 2020. koji njeguje  literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo. Natjecanje je održano u OŠ Vladimira Nazora u Potpićnu. Najuspješnije su bile Eleni Fable, naša učenica 2. razreda s dramskom izvedbom i Sara Žulić iz 4. razreda s literarnim radom, obje predložene za županijski Lidrano 2020.

Eleni se predstavila  u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa odličnom izvedbom  monologa „Jutro“ Zvonimira Baloga. Pripremala ju je njezina učiteljica Mirjana Rabar. Svoje umijeće u pojedinačnom scenskom nastupu pokazale su još Leona Mart, učenica 1. razreda kazivanjem poezije „Morčić“ D. Gervaisa s mentoricom Mirjanom Rabar, zatim  Lana Brajuha, učenica 3. razreda kazivanjem poezije „Tiho, o tiho govori mi jesen“ D. Cesarića s mentoricom Alenkom Brenković i Sara Žulić,  učenica 4. razreda s kazivanjem poezije L. Paljetka „Jedna je mačka puno jela“ s mentoricom Alenkom Brenković.   Leana Rade, učenica 5. razreda s mentoricom Leticijom Sinčić Ćorić pripremila je kazivanje dijalektalne poezije „Dva suseda“ Ž. Fonović. Za svoje izvedbe nagrađene su aplauzom.

Učenice Ana Franković, Kristy Tončinić, Sanja Stepančić, Enmary Grožić, Leana Rade i Sara Kovačić  okupljene u Dramskoj skupini s mentoricom Leticijom Sinčić Ćorić predstavile su se u skupnoj dramskoj kategoriji igrokazom „Neću ne donosi sreću“ autorice Norme Migliaccio Čučak.  

U kategoriji literarnih radova pozornost je privukao rad „Kišni dan“ Sare Žulić, učenice 3. razreda s mentoricom Alenkom Brenković.

       Čestitamo našim vrijedim učenicama i mentoricama te im želimo  puno uspjeha na županijskom natjecanju i smotri LiDraNo 2020. koje će se održati 11. ožujka u Domu hrvatskih branitelja u Puli u OŠ Monte Zaro Pula. 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić