2020-01-29 13:45:58

Gost u školi: Daniel Mohorović o Vrajžim Istrijankama

Prije nekoliko dana na školski mail  stigao nam je zanimljiv poziv na natječaj  Vrajže Istrijanke. Vrajže Istrijanke… ma ke su to, ma ča ćemo pisat? Zaintrigiralo nas je.  Nije bilo druge nego pozvati autora istoimenog projekta, gospodina Daniela Mohorovića – spisatelja, profesora i političara. Na poseban i simpatičan način prezentirao nam je svoju zamisao. Priča počinje predstavljanjem njegovih odabranih 7 poznatih, manje poznatih i nepoznatih Istrijanki koje su  zaslužile da se o njima govori, o svakoj na drugačiji način, a ubrzo će biti tiskana i istoimena knjiga.

Autor se vodio svojim  kriterijima, a na istoimeni natječaj poziva učenike da porazgovaraju, opišu, prepričaju život  jedne posebne, neobične žene, Istrijanke te napišu svoje zabilješke -  sastav  i pošalju na natječaj do Valentinova. Najbolje radove izabrat će za zbirku dječjih radova o „vrajžim“  ili kako nam je autor objasnio zaigranim, dišpetljivim, posebnim Istrijankama.

A ha… e sad nam je jasno o čemu ćemo pisati, komentirale su prisutne učenice i učenici od 4. do 8. razreda i bacili se u razmišljanje. Radova sigurno neće nedostajati!

Jedno veliko hvala Danielu Mohoroviću na ugodnom susretu!


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić