2017-12-14 08:36:30

Terenska nastava u Zagrebu

Buđenjeeeee! Tek je 6,00, a i kiša pada. Ne, ne pada, lije! Ali ajde, čeka nas uzbudljiv dan u Zagrebu! Pospani i pokisli, ali s osmijehom na licu, krenuli smo put glavnoga grada Lijepe naše.

Učenici 4., 5., 6. i 7. razreda  naše škole iz autobusa su uskočili u čarobni svijet kazališta i uživali u predstavi Kako je tata osvojio mamu Gradskog kazališta Žar ptica. Spustili smo se potom do centra grada i prošetali do uspinjače koja nas je dovezla do Gornjega grada gdje smo imali organiziran posjet Hrvatskom saboru. Prošli smo tako glavnim stubištem, pogledali poprsja hrvatskih velikana 19. i 20. stoljeća u predvorju Velike vijećnice, sjedili oko velikog stola u Dvorani Ante Starčevića i s galerije za posjetitelje gledali Veliku vijećnicu i raspored sjedenja zastupnika i članova Vlade kada nazoče sjednici. Sat vremena prošlo nam je kao u trenu!

Iz zgrade Sabora uputili smo se kroz Kamenita vrata opet do Trga bana Josipa Jelačića pa do Meštrovićeva paviljona gdje smo uživali u izložbi Nikola Tesla – Mind from the future.

Trebalo je iskoristiti pravo proljetno vrijeme (iako je prosinac), pa smo još malo šetali do tunela Grič i Svijeta bajki, a potom i do Zrinjevca gdje smo uživali u djeliću onoga što nudi Advent u Zagrebu.

Kući smo stigli sretni, veseli i puni dojmova!

D.F.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić