2017-12-06 13:47:52

Tajni prijatelj

Pssst… ne smijem nikome otkriti,  samo ja znam svog tajnog prijatelja, puna tri tjedna  iščekivanja… Što voli?  Što ga/je veseli? Što reći?…

 Napokon je stigao taj dan, 6. 12. Sveti Nikola! Tu je… otkrivam svoju tajnu, u rukama unikatni dar… od srca, samo da pedagoginja prozove moje ime i on/a će doći – moj tajni prijatelj!

I ove smo godine, doduše nešto ranije, proveli aktivnost Tajni prijatelj, povodom prosinačkih svečanosti. Novost je da su uključeni svi učenici iz matične i dviju područnih škola, Kršana i Šušnjevice te su svi zajedno najprije izvukli imena svog tajnog prijatelja, a potom su dobili dva tjedna kako bi svojim rukicama i maštovitošću pripremili originalan dar. Učenici svake godine sve ozbiljnije pristupaju kreiranju i izradi dara pa je tako ove godine u vrećicama bilo svega: snješkića, šarenih ukrasa, maštovito omotanih sitnica,… do dirljivih poruka o prijateljstvu i čestitaka povodom Božića i Nove Godine. Pala su i nova prijateljstva koja će se zasigurno produbiti na budućim zajedničkim druženjima, izletima i u raznim aktivnostima.  O uspješnosti ovogodišnje aktivnosti svjedoče brojni zagrljaji, pozdravi i  poljupci. Živjeli tajni prijatelji!

Tajni prijatelj je radionica namijenjena učenicima mlađih razreda čiji je osnovni cilj stvaranje i jačanje prijateljstva, razvijanja samokontrole, pojačavanje osjećaja davanja i primanja. Aktivnost provodi Nada Švraka, školska pedagoginja. 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić