2022-04-05 13:08:58

Treća nagrada i Pohvala za radove na natječaju Fotkaj se s knjigom povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, 2. travnja,  proglašena je završnica prvog natječaja,  Fotkaj se s knjigom, na kojem smo, prema pravilima natječaja,  sudjelovali s dva učenička rada. Obradovala nas je 3. nagrada  Povjerenstva, u Kategoriji učenika od 1. do 4. razreda, za  rad naše trećašice, Marte Prusić, pod nazivom „Vrijeme je za priču na Produženom boravku".  Fotografija je nastala, na Produženom boravku, pod budnim okom učiteljice Sare Dlaka. Iznenadila nas je i Pohvala Povjerenstva, u Kategoriji učenika od 5. do 8. razreda, za rad naše šestašice, Nikoline Širok „Moj trenutak s knjigom“ koji je nastao u suradnji s prijateljem iz razreda, Lucijanom Valčićem, na obližnjem dječjem igralištu. Natječaj je organiziran s ciljem  poticanja čitanja i pismenosti putem fotografije i razvijanja svijesti o važnosti čitanja slikovnica i knjiga kako bi se stvorilo kritičkog odraslog čitatelja, a u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara IŽ i Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara IŽ. Čestitke nagrađenima i pohvaljenima, a našim učenicama neka ova nagrada i pohvala budu poticaj za daljnje čitanje i stvaranje. Izložba  učeničkih radova bit će postavljena u Središnjoj knjižnici u Puli, od 4. travnja 2022., za građanstvo.

Na poticaj školske knjižničarke, za natječaj je pristiglo više radova pa smo formirali  Školsko povjerenstvo u sastavu: Mikele Banko Lukšić, Sare Dlaka i Romine Miletić. Uopće nije bilo jednostavno izabrati dvije najkvalitetnije fotografije, a vodile su se kriterijimakreativnost izbora lokacije, knjige ili osobe, uzrast i kvaliteta fotografije, a OVDJE  pogledajte najzanimljivije fotografije naših učenika.

Knjižničarka zahvaljuje svim učenicima koji su se zaista potrudili oko fotografija sa željom da i dalje marljivo stvaraju, maštaju i čitaju!


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić