2022-03-31 10:30:08

Naši učenici na školskom natjecanju "Sigurno u prometu"

U našoj školi u utorak, 29. ožujka organizirali smo školsko natjecanje za učenike osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom „Sigurno u prometu“. Učenici 5. i 6. razreda pod mentorstvom učitelja Damira Depikolozvane pristupili su najprije teorijskom djelu natjecanja koji  se provodio putem aplikacije za online testiranje, a zatim su pristupili praktičnom djelu na poligonu postavljenom za tu priliku na školskom igralištu. Dvije djevojčice i dva dječaka s najviše osvojenih bodova činit će ekipu škole na županijskom natjecanju. Svi su pokazali zavidno znanje i vještine, a najuspješnije djevojčice su bile Emili Stanić i Emili Šestan, a najuspješniji dječaci Leopold Licul i Matej Prusić. Čestitke učenicima i mentoru, sretno na županijskom!

 Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Učenica 5. razreda i svi učenici 6. razreda usvajali su potrebna znanja i vještine na ovogodišnjoj izvannastavnoj aktivnosti Sigurnost u prometu koja za cilj ima pripremati učenike za sigurno, svakodevno sudjelovanje u prometu te razvijati spretnost u vožnji biciklom svladavanjem različitih prepreka, a sve pod vodstvom našeg učitelja Damira. 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić