2021-12-23 09:51:00

U humanitarnoj akciji „Svi za Kiaru“ u našoj školi prikupljeno 5.745,00 kuna

„Vesela sam i zaigrana curica, velikog srca i puna ljubavi za sve. Ove godine sam trebala krenuti u prvi razred osnovne škole, no opaka i okrutna bolest mi je okrenula život naopako. Krajem sedmog mjeseca mi je dijagnosticiran difuzni gliom središnje linije, visokog gradusa (gradus IV). Ja se želim boriti i borim se iz dana u dan, želim hrabro dalje koračati kroz život, jednostavno želim živjeti!

Pomozite mi da pobijedim ovu zloćudnu bolest i pružite mi priliku za život. Nemojte mene, seku, tatu i mamu ostaviti same na ovom putovanju! Vaša humanost mi može vratiti prekinuto djetinjstvo i osigurati put do ozdravljenja."

Tko da ostane „ravan“ ovakvom pozivu u pomoć koji je brzo odjeknuo u medijima diljem lijepe naše?

Trebalo je samo nekoliko dana da se u našoj, iako  maloj školici, prikupi  prilično velika svota novca u sklopu humanitarne akcije „Svi za Kiaru“. Pozivu u pomoć malene Šibenčanke  Kiare i njezinih roditelja, Matee i Valentina Goršić, odazvali su se baš svi: učenici, njihovi roditelji i svi djelatnici naše škole. Svi su željeli sudjelovati u toj humanoj gesti i pomoć Kiari da pobijedi u toj borbi za život. I vjerujemo da će uspjeti!

Naime, sedmogodišnjoj  djevojčici Kiari  je ovog ljeta iznenada prekinuto bezbrižno djetinjstvo kada joj je dijagnosticiran  iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu, a jedina prilika za liječenje pružila joj se u  SAD-u gdje se trenutno jedino provodi eksperimentalno liječenje ovakve vrste smrtonosne bolesti. Kiarina prilika za život košta oko pet milijuna dolara, što je oko 33 milijuna hrvatskih kuna. Kiara je upravo otputovala s roditeljima i mlađom sestrom  u Dječju bolnicu u San Francisco gdje nastavlja s liječenjem.

Novac prikupljen kao donacija za Kiarino liječenje bit će uplaćen na račun Kiarine mame Matee Goršić.

Od srca zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole što su se uključili u ovu humanitarnu akciju, a Kiari želimo da dobije ovu borbu, da se čim prije vrati među svoje prijatelje.

Kiara, vrati nam se sretna, zdrava i nastavi uživati u svom djetinjstvu.  

Fotografija preuzeta s interneta.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić