2020-09-02 11:30:00

Raspored sati i upute uz raspored

 

Nastava za sve učenike započinje u 8.00 sati. 

U Čepiću su dežurne učiteljice (Jasminka Zahtila i Mikela Banko Lukšić) koje dočekuju učenike. 

U 7.40  sati školskim autobusom dolaze učenici iz Kožljaka i Šušnjevice.  

Učenici putnici su dužni na autobusu nositi maske. Učenici na prvoj stanici u Kožljaku zauzimaju prva mjesta. Na svakoj sljedećoj stanici učenici zauzimaju mjesta iza. Budući da će se do Čepića skupiti 10 učenika, to znači da će 5 učenika sjediti na desnoj strani autobusa (jedan iza drugoga),  te 5 učenika na lijevoj strani (jedan iza drugoga). Učenici bi trebali svakog dana sjediti na istom mjestu. 

Dežurni učitelji upućuju učenike na sljedeće: 

  • Ulazak u školu učenici moraju čekati u redu na razmaku od 2 m 
  • Brisanje nogu na otiraču s dezinfekcijom 
  • Ulaženje u sanitarne čvorove  i temeljito pranje ruku. U sanitarnom čvoru smiju biti po dva učenika. Ispred će biti postavljene oznake razmaka. Učenici u 1. učionici ruke peru u učionici. Učenici koji borave u 2. učionici peru  ruke u blagovaonici.  

U 7.50 dolaze učenici iz Kršana pridržavajući se istih propisa kao i učenici iz Kožljaka: nose maske, prilikom ukrcavanja redom zauzimaju prva mjesta s lijeve i desne strane. 

U 8.00  sati dolaze učenici iz Čepića, ulaze u školu pridržavajući se svih propisa. 

Nakon pranja ruku, učenici  ispred svojih učionica izuvaju cipele i obuvaju papuče. Jakne se mogu unijeti u učionice. Uvijek se kreću desnom stranom i paze na razmak. Razredni odjeli nastavu pohađaju prema posebnom  rasporedu učionica s ciljem  da učenici pojedinog razrednog odjela cijeli dan (ili koliko je to moguće) provode u jednoj učionici. Učionice se ne zaključavaju. 

Školsko zvono je isključeno. Na svakom blok satu održat će se nekoliko mikropauza, prema procjeni predmetnog učitelja,  s ciljem kratkog kognitivnog odmora i izvođenja jednostavnih tjelesnih aktivnosti 

U vrijeme od 9.30 do 11.15, prema procjeni predmetnog učitelja, omogućit će se marenda i odmor u učionici (ili u dvorištu, pod nadzorom predmetnog učitelja). Vani ne smiju biti dva razredna odjela u isto vrijeme. 

Odlazak učenika mlađih razreda planiran je u 12:20 

Odlazak učenika starijih razreda:   

13.25 – učenici iz Kršana 

13.30 – učenici iz Čepića 

13:40 – učenici iz Šušnjevice i Kožljaka 

 

Trajanje sata:

1. i 2. sat

8.00 – 9.30

3. i 4 sat

9.30 – 11.15

5. i 6 sat

11.15 – 12.45

7. sat

do 13.25

Napomena:Raspored sati priložen je i u Opširnije.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Čepić