preskoči na sadržaj
Vijesti

Meni osobno su najdraže riblje polpete... u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“

U utorak, 28. veljače, u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“ u našoj je školi održana edukacija o važnosti konzumiranja ribe u svakodnevnoj prehrani. Projekt je odobren u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Tako su i naši učenici starijih razreda te njihovi predmetni učitelji imali priliku naučiti nešto novo, nešto lijepo i korisno. Održao se po jedan sat za svaki razredni odjel od petog do osmog razreda.

Edukacije/radionice su održali Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.  

Učenici petog razreda bili su veoma  zadovoljni svime što su naučili o ribama i zdravoj prehrani. Smatraju da su naučili  puno toga: koliko u tjednu treba  jesti ribe, zašto je riba važna za razvoj djece… Karlu R. se veoma sviđala prezentacija pripreme ribe  i preporuka da  se mora  jesti jako puno povrća… Još sam saznao da moramo jesti i plave ribe jer one imaju omega – 3 masne kiseline, pa  je zdrava za naš mozak i  vid bude oštriji – rekao nam je Karlo.

I šestaši su bili zadovoljni predavanjem o zdravoj hrani i važnosti konzumacije ribe pa nam je Sara Ž. rekla da su naučili kako treba jesti ribu dva do tri puta tjedno jer sadrže masti i bjelančevine koje pomažu u jačanju kosti i koncentraciji. Nutricionistica im je govorila o zdravim obrocima s ribom i o konzumaciji voća i povrća koje je jako važno, a ljudi ga ne konzumiraju toliko često koliko bi trebalo.

Na predavanju o ribama sam puno naučila. Naučila sam da postoji bijela i plava riba, s time da je plava riba bolja od bijele jer sadrži više hranjivih masti. Riba je zdrava za naše kosti i mišiće, također nam pomaže da naša koncentracija bude jača. Zdrava je za naš vid i oči. Može se servirati na razne načine. Meni osobno najdraže su riblje polpete – rekla nam je Nikolina Š. iz sedmog razreda

I osmaši su pozorno slušali i aktivno sudjelovali. Na predavanju smo naučili važnost konzumiranja i pripremanja ribe, što riba u sebi sadrži, a dobro utječe na cjelokupni organizam, koje su vrste riba najzdravije te na koji način ih je najzdravije pripremati. Dobili smo nekoliko savjeta kako stabilizirati naše obroke kako bi nam pružali dovoljno energije za rad - rekla je  Ana F.

U utorak, 7. ožujka u 17.00 sati održat će se edukativna radionica za učenike mlađih razreda, roditelje i djelatnike škole. Tema radionice je Kako i zašto popularizirati jela od ribe i ribljih proizvoda.

 




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 3. 3. 2023.

Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 136605
Ovaj mjesec: 1351
Ovaj tjedan: 266
Danas: 60

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.




preskoči na navigaciju