preskoči na sadržaj
Vijesti

Leona Runko sedma na državnom natjecanju LIK 2024.

Učenica 7. razreda, Leona Runko, osvojila je u ožujku 2. mjesto na županijskoj razini Natjecanja - izložbe učenika OŠ i SŠ iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2024. čime je predložena za državnu razinu natjecanja. Kvalitetu Leoninog rada prepoznala je stručna komisija te je sa svojom mentoricom Eni Blašković pozvana na državnu razinu natjecanja koje se održavalo u Umjetničkoj školi Luke Sokorčevića, u Dubrovniku, od 15. do 17. travnja 2024. godine. Ove godine tema natjecanja odnosila se na modu, a zadatak  je bio odabrati boje koje svojom simbolikom natjecatelje asociraju na 2024. godinu te izraditi pomoću kartona i kolaža trodimenzionalni šešir uz naglasak na ritam ploha. Leona je osvojila 7. mjesto te joj od srca čestitamo.

Evo što nam je nakon puta, Leona izjavila:

Putovanje za Dubrovnik je bilo dosta iscrpljujuće, ali uz moju dragu učiteljicu Eni, koja je sve vrijeme bila uz mene, i jako zabavan jer sam znala da odlazim u grad poznat u cijelom svijetu te sam željela otkriti što u njemu ima. Ove godine, tema je bila moda pa je zadatak bio izraditi trodimenzionalni šešir od kolaža što je bilo dosta komplicirano jer ne radim često s kolažem. Na početku sam se jako bojala ali kad sam krenula u izradu, zaključila sa da nije tako strašno. Kada sam shvatila da sam zauzela 7. mjesto u cijeloj Hrvatskoj, bilo mi je jako drago. Najzabavnije mi je bilo razgledavanje starog grada Dubrovnika zajedno s mojom učiteljicom Eni. Dubrovnik je prekrasan grad i zauvijek će mi ostati u lijepom sjećanju.

Tekst i foto: E.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2024. 17:49

Naša Leona Runko sudjelovala je u školi stvaralaštva "Novigradsko proljeće"

U školi stvaralaštva „Novigradsko proljeće“, smotri stvaralaštva darovitih učenika i učitelja  koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području, sudjelovala je ove godine naša sedmašica Leona Runko.  U Osnovnoj školi – Scuola elementare Rivarela, Novigrad – Cittanova, boravila je od 6. do 10. travnja 2024. godine i pohađala radionicu Izrade slikovnice, a u sklopu ovogodišnje teme -  Krug.

Naša je Leona u suradnji s ostalim polaznicima oduševljeno pristupila novim izazovima, pisanju slikovnice i izradi ilustracija. Krug je u njihovim slikovnicama bio protagonist priče. Priče su pratile jedan dan u životu kruga, a polaznici su željeli naglasiti ciklička ponavljanja koja taj krug proživljava. Izrada slikovnica trajala je do samog kraja, a izrađene su  različitim tehnikama. Leona je svoju slikovnicu crtala bojicama.

Kaže da joj je bilo zabavno u cjelodnevnim aktivnostima, a pogotovo na radionicama. Uživala je u druženju s prijateljima kreativcima. Organizatori Novigradskog proljeća su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“.

Tekst: R.M.            Foto: E.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2024. 09:53

Književni susret "Kapelin" povodom Mjeseca dječje knjige

U utorak, 9 travnja 2024. našu su školu posjetile autorice dječje slikovnice „Kapelin“. Ugostili su ih učenici od 1. do 6. razreda, a povodom Mjeseca dječje knjige, u organizaciji školske knjižničarke Romine. Katarina Brajdić Divšić, Ana Dundara Pajić i Majda Milevoj Klapčić, tri učiteljice, udružile su svoje kreativne snage i predstavile svoju autorsku slikovnicu „Kapelin“, običnu priču o neobičnom Labinjanu kroz interakciju s učenicima. Uz zanimljivu pitalicu i odjevni vremeplov, učenici su se kroz priču o dječaku Matiji upoznali sa životom i djelom velikog istarskog reformatora i najpoznatijeg Labinjana - Matiji Vlačiću Iliriku. Slikovnica kroz rubriku „Jeste li znali?“ donosi i mnoge zanimljivosti i manje poznate činjenice o vremenu u kojem je ovaj velikan živio i radio koju su naši učenici doživjeli poput male avanture, uz pomoć autorica. Autorice su za kraj nagradili velikim pljeskom jer kako kažu, bilo im je jako dojmljivo i jedva čekaju ponovni dolazak s novom slikovnicom.

 Zahvaljujemo Katarini, Ani i Majdi te Leni iz nakladničke kuće Ljevak bez čije pomoći ne bismo mogli realizirati susret.

Tekst i foto: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2024. 12:13

Najavljujemo književni susret u Mjesecu dječje knjige

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 4. 2024. 10:32

Poziv na razgovor/intervju

KLASA: 112-02/24-01/03

URBROJ: 2144-19-01-24-5

Čepić, 4. travnja 2024.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj za popunu radnog mjesta voditelj/ica računovodstva u školi objavljen dana 21. ožujka 2024. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u ponedjeljak, 8. travnja 2024. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan, kako slijedi:

 

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

T.B.K.

Šumber

1980.

10:00

 

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 4. 4. 2024. 12:54

OBAVIJEST

Dragi učenici i roditelji,

proljetni praznici za učenike počinju 28. ožujka i završavaju 5. travnja 2024. godine, a  nastava počinje 8. travnja. Odmorite se i uživajte tijekom praznika. Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

                                                              Ravnateljica i učitelji Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2024. 08:29

Tradicionalno bojanje pisanica u PŠ Kršanu i PŠ Šušnjevici te "pičenje jaja" u Matičnoj školi Čepić

Učenici naše škole veoma aktivno dočekuju Uskrs. U PŠ Kršan i u PŠ Šušnjevica veselili su se već tradicionalnom bojanju pisanica sa učiteljicama Mirjanom i Sanjom, a u Šušnjevici sa učiteljicom Alenkom. Učenici su donijeli jaja i koru od luka. Jaja su najprije kuhali u kori od luka, a prethodno su ih ukrasili ljekovitim biljem. Uzbuđeno su čekali da se pisanice skuhaju. Neki su bili strpljivi, a neki su svoje odmah i pojeli.

U MŠ Čepić, sa učiteljicama Jasminkom i Mikelom, učenici su proveli na školskom igralištu u "pičenju jaja", tradicionalni običaj gađanja jaja kovanicama. Svi su uživali u aktivnostima.

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele svima!

U PŠ Kršan

U PŠ Šušnjevica

U MŠ Čepić

Tekst: S.C. i R. M.   Foto: S.C., A.B., M.B.L.,

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2024. 08:07

Sretan Uskrs žele vam učenici i učiteljica Produženog boravka Kršan

Učenici Produženog boravka PŠ Kršan dočekali su proljeće i proljetne praznike. Izradili su vjenčiće i čestitke za nadolazeći Uskrs. Učenici i učiteljica svima žele sretan Uskrs i ugodne proljetne praznike!

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2024. 08:03

U našoj školi održano Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica"

U našoj školi održano je Međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica” Hrvatske, u petak, 22. ožujka 2024. Natjecanju je pristupilo 34 učenika od 2. do 8. razreda, podijeljenih u  osnovnoškolske skupine Pčelica i Leptirići, Ecolier, Benjamin, Cadet i Junior, a u organizaciji učiteljice iz matematike Dolores Pilaš i učiteljica RN.

Cilj ovog natjecanja je popularizacija matematike i poticanje interesa za matematičke i prirodne znanosti izvan redovitih školskih programa.  Svaki učenik koji se prijavi na natjecanje dobiva “poklon za sve” – torticu, trokut i kemijsku olovku. Najuspješnijih 10 % učenika dobiva i nagradu. Rješenja zadataka bit će objavljena 22. travnja 2024., a rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 29. travnja 2024. na internetskoj stranici Hrvatskog matematičkog društva pod čijim se pokroviteljstvom ovo natjecanje i održava,  a u organizaciji  udruge „Klokani bez granice“. 

Tekst: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2024. 13:40

OSMAŠI POSJETILI 3. FESTIVAL STRUKOVNIH ZANIMANJA U PAZINU

Petak, 22. ožujka, učenici 8. razreda, s učenicima iz Raše i Potpićna, posjetili su 3. Festival strukovnih zanimanja u Pazinu. Cilj festivala je promocija strukovnih zanimanja i poboljšanje upisa, u ovaj vrlo važan segment obrazovanja, u strukovna zanimanja koja su na tržištu rada danas sve potrebnija. Uz škole,  svoja su zanimanja predstavili i istarski obrtnici te su učenici uživo mogli vidjeti što to znači biti autoserviser, slastičar, pitur ili instalater.

Učenici su s velikim zanimanjem obilazili štandove i dobili sve potrebne informacije za predstojeći upis u željene srednje škole. Također su sudjelovali u interaktivnoj radionici pod nazivom „Obogati se znanjem“ prof. Tonija Miluna. Profesor Milun upoznao je učenike s osnovama vođenja osobnih financija i raspolaganja novcem.

Tekst i foto: D.Č.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2024. 09:24

Obavijest - radionice u Gradskoj knjižnici Labin

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2024. 11:08

Svjetski dan osoba s downovim sindromom – 21. ožujak

Naši  su učenici  danas, 21. ožujka,  podržali Svjetski dan osoba s down sindromom noseći šarene čarape. Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Downov sindrom genetski je poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća. Uzrok Downova sindroma otkrio je 1959. godine genetičar Jerome Lejeune kada je na 21. paru kromosoma otkrio još jedan kromosom viška – umjesto 2 tu su se nalazila 3 kromosoma, a u cijeloj stanici umjesto 46, ukupno 47 kromosoma. Svjetski dan osoba s Down sindromom prvi puta obilježen je u Singapuru 2006. godine.

U MŠ Čepić

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se potaknuti javnost na veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom, potaknuti razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem njihovog položaja u društvu.

U PŠ Šušnjevica

U PŠ Kršan su učenici rješavanjem matematičkog zadatka dobili šarene čarape

Tekst: R.M.        Foto: S.C., A.B., M.B.L.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2024. 12:06

Natječaj za popunu radnog mjesta - voditelj/ica računovodstva Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN br. 93/14., 127/17., 98/19., 151/22. i 64/23.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20., 151/22. i 156/23.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Čepić, objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Voditelj/ica računovodstva u školi1 izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme, 20 sati tjednog radnog vremena

Osim općih uvjeta sukladno općim propisima o radu kandidati trebaju zadovoljiti i posebne uvjete propisane Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20., 151/22. i 156/23.) i Pravilnikom o radu OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić:

 • završen diplomski sveučilišni studij ekonomije odnosno poslijediplomski specijalistički studij ekonomije odnosno preddiplomski sveučilišni studij ekonomije odnosno stručni studij ekonomije odnosno viša ili visoka stručna sprema ekonomske struke stečena prema ranijim propisima.

Natječaj vidi u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 21. 3. 2024. 11:17

Produženci u PŠ Kršan obilježili Dan očeva

Povodom Dana očeva, 19. ožujka, uz blagdan sv. Josipa, učenici Produženog boravka PŠ Kršan obilježili su taj dan kroz izradu čestitaka u obliku košulja i kravata koje će pokloniti svojim tatama.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2024. 08:35

Natjecanje iz Prve pomoći podmlatka Crvenog križa

Ekipa prve pomoći naše škole u sastavu sedmašica Sare Žulić, Emili Šestan, Lane Brajuha i Leone Runko te osmašice Emili Stanić pod vodstvom učiteljice Ive Rukavina sudjelovala je, u subotu, 9. ožujka, na međuškolskom natjecanju podmlatka Crvenog križa. Osim praktičnog i teorijskog znanja iz prve pomoći, šest ekipa iz labinskih osnovnih škola odmjerilo je i znanje iz poznavanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i prava djece. Ekipa prve pomoći, naše škole, osvojila je treće mjesto. Čestitke ekipi!

tekst i foto: I.R.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2024. 12:04

U Mjesecu hrvatskoga jezika obilježili smo Međunarodni dan materinskoga jezika

Materinski jezik je prvi jezik s kojim se susrećemo. Njime se najbolje služimo i najlakše sporazumijevamo, a svakom čovjeku najljepši je i najvrjedniji te smo i mi odlučili proslaviti Međunarodni dan materinskoga jezika u Mjesecu hrvatskoga jezika, od 21. veljače do 17. ožujka. Uz posebne goste i njihove materinske jezike, rumunjski, engleski i španjolski, svečanost je poprimila  internacionalnu razinu.

Prva  nam se predstavila gospođa Susan Wilson koja dolazi iz Velike Britanije, odnedavno stanovnica Čepića i naša draga nasmijana susjeda. Hrvatski tek uči pa su naše učenice 8. razreda,  Nikolina i Loreley, u razgovoru  na engleskom jeziku saznale da je slučajno izabrala Čepić za svoj budući dom, najviše zbog prijaznih ljudi, ukusne hrane i neužurbanog života. Ovdje joj se sve sviđa, a najteže se snalazi s jezikom, a pogotovo s čakavskim dijalektom, no svi bar malo razumiju engleski.

Eleni i Roko, učenici 6. i 7. razreda ugostili su gospođu Fefi Gonzalez iz Španjolske. Temperamentna Fefi u tren je zaokupila pažnju, naučila sve učenike predstaviti se na španjolskom iako je priznala koliko joj je teško bilo naučiti hrvatski jezik pa tako još i danas glagole koristi u „infinitiv“, kako ona simpatično otkriva. Za kraj nas je animirala uz ples Macarena.

Gosti iz Rumunjske česti su u našoj školi zbog istrorumunjskog ili vlaškog jezika,  koji se govori u obližnjoj Šušnjevici, a mi se godinama trudimo otrgnuti ga od zaborava zbog čega je proglašen zaštićenim kulturnim dobrom. Gospođa Silvia Giorgiu, lektorica pri Katedri za rumunjski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i gospodin Eduard-Corneliu Nicolescu, administrator u Veleposlanstvu Rumunjske u Zagrebu predstavili su nam svoja zanimanja, tradicionalne običaje Rumunjske u razgovoru na engleskom jeziku, a potom su učenicima održali zanimljivu radionicu izrade tradicionalne martenice -  rukotvorine izrađene od crvenih i bijelih vunenih niti te porukom dobrih i pozitivnih osjećaja i očekivanja. Izrada martenice je rumunjski kulturni običaj povezan s 1. ožujkom, kako nam je pojasnila gospođa Silvia, sačuvan od davnih vremena kako bi se proslavio početak proljeća ali se smatra i srećonošom.

U isto vrijeme u holu škole održala se izložba posvećena poznatim Rumunjima koji su svojim iznimnim postignućima u glazbi, književnosti, slikarstvu, sportu i povijesti zaslužili svoje mjesto među najznačajnijim osobama rumunjske nacionalnosti, ali su ostavili i neizbrisiv trag cijelom čovječanstvu. Samo neki od njih su izumitelj Aurel Vlaicu, gimnastičarka Nadia Comăneci, književnica i aktivistica za prava žena Sofia Nădejde, slikar Nicolae Grigorescu, povjesničar Nicolae Iorga, skladatelj George Enescu te mnogi drugi.

Jezici su neprocjenjivo blago i zato imamo obavezu čuvati ih, naglasila je naša ravnateljica Mirela Vidak, u prigodnom govoru, te je za kraj, recitirala pjesmu na čakavskom dijalektu „Dica su lipota svita“. Uspješnim prijevodom pjesmice na engleski završili smo današnju manifestaciju utemeljenu 1999. godine pri Organizaciji za obrazovanje, znanost i kulturu pri Ujedinjenim narodima (UNESCU).

Tekst i foto: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2024. 11:28

Naša sedmašica Leona Runko predložena za državnu razinu LIK-a 2024.

U četvrtak, 7. ožujka, Leona Runko, učenica 7. razreda sudjelovala je na Županijskom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2024., kao jedna od 17 pozvanih učenika s područja Istarske županije.

Izložba je bila održana u Crkvi Sv. Križa u Rovinju, u organizaciji Osnovne škole “Vladimir Nazor” iz Rovinja.

Likovni zadatak ovogodišnjeg natjecanja spojio je klasičnu i suvremenu likovnu tehniku. Učenici su osmislili i naslikali školsku uniformu tehnikom akvarela, pazeći na omjer i proporcije figure te svijetlo tamni kontrast i ritam na samoj uniformi. Zatim su korištenjem digitalne aplikacije Pixelcut, tehnikom montaže, smjestili svoju figuru u "stvarni" prostor fotografije.

Leona je izvrsno osmislila i prikazala svoju ideju školske uniforme te postigla izvrsno 2. mjesto županijske razine natjecanja čime će njezin rad biti predložen za državnu razinu natjecanja LIK. Leonina mentorica bila je učiteljica likovne kulture Eni Blašković.

Čestitke Leoni na velikom uspjehu, ali i svim učenicima naše škole koji su potrudili u svojim kreacijama, a možete ih pogledati u Opširnije.

Tekst i foto: E. B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2024. 10:37

Predstavljanje vještina na izvannastavnoj aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje

Učenica izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje, Nola Fornažar, iz 6. razreda, svojim prijateljima iz razreda detaljno je predstavila svoju veliku strast i ljubav prema judu. Nola je pripremila prezentaciju, istaknula neke od brojnih medalja koje je osvojila tijekom godina, demonstrirala pravilno vezanje kimona i pojasa te neke od tehnika u judu. Na brojna pitanja učenika i učiteljice, Nola je detaljno odgovarala. Učenici  zahvaljuju na održanom satu, a učiteljice pohvaljuju trud i zalaganje te žele Noli puno uspjeha na budućim turnirima.

Tekst i foto: D.Č.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2024. 12:54

Učenici PB Kršan obilježili Dan rudara

Dan rudara obilježava se 2. ožujka, a obilježili su ga učenici PB Kršan. Prisjetili sus se vrijednih rudara i njihovog mukotrpnog rada u teškim uvjetima.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 3. 2024. 10:00

Nacionalni ispiti iz Hrvatskoga jezika u tijeku!

Učenici 4. razreda pristupili su danas po prvi puta Nacionalnom ispitu iz Hrvatskoga jezika. Ispit pišu u dva dijela. Od 9.00 do 10.15 sati rješavaju - Čitanje i Hrvatski jezik, a od 10.45 do 11.30 sati - Pisanje. Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 3. 2024. 10:21

OBAVIJEST - NACIONALNI ISPITI ZA UČENIKE 4. i 8. RAZREDA

NACIONALNI ISPITI ZA UČENIKE 4. RAZREDA

U ponedjeljak,  4. ožujka 2024. godine, svi učenici četvrtih razreda u RH, po prvi puta, pristupaju pisanju nacionalnih ispita  kojeg provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, s ciljem utvrđivanja postignuća učenika u temeljnim znanjima i kompetencijama u ključnim dijelovima obrazovnih ciklusa. Temeljnim se znanjima i kompetencijama smatraju materinji jezik ili jezik na kojem se učenici školuju te znanja iz matematike i prirodoslovlja.

Učenici 4. razreda pisat će ispite iz navedenih područja po utvrđenom Vremeniku:

PONEDJELJAK, 4.3.2024. – HRVATSKI JEZIK (2 dijela):

 1. dio: od 9:00 do 10:15 sati (čitanje i Hrvatski jezik)
 2. dio: od 10:45 do 11:30 sati (pisanje)

SRIJEDA, 6.3.2024. – MATEMATIKA

 od 9:00 do 10:00

PETAK,  8.3.2024. – PRIRODA I DRUŠTVO

od 9:00 do 10:00 sati

NACIONALNI ISPITI ZA UČENIKE  8. RAZREDA

Odmah nakon provedenih nacionalnih ispita s učenicima 4. razreda, slijedi provedba nacionalnih ispita za učenike 8. razreda koji će ispite pisati u periodu od 11. ožujka  do 27. ožujka 2024. po utvrđenom Vremeniku:

PONEDJELJAK, 11. 3. 2024. - HRVATSKI JEZIK (2 dijela)

 1. dio: od 9:00 do 10:30 sati (čitanje i Hrvatski jezik)
 2. dio: od 11:00 do 12:30 sati (pisanje)

SRIJEDA, 13.3. 2024. – ENGLESKI JEZIK (2 dijela)

 1. dio: od 9:00 do 10:05 sati (slušanje i čitanje)
 2. dio: od 10:20 do 11:10 sati (pisanje)

PETAK, 15.3. 2024. – MATEMATIKA

od 9:00 do 10:30 sati

UTORAK, 19. 3. 2024. – BIOLOGIJA

od 9:00 do 10:30 sati

ČETVRTAK, 21.3.2024. - FIZIKA

od 9:00 do 10:30 sati

PONEDJELJAK, 25.3.2024. – POVIJEST

od 9:00 do 10:30 sati

UTORAK, 26.3.2024. - GEOGRAFIJA

od 9:00 do 10:30 sati

SRIJEDA, 27.3.2024. – KEMIJA

od 9:00 do 10:30 sati

 

U dane pisanja nacionalnih ispita učenici dolaze u školu uobičajeno te prije i nakon pisanja ispita održava se nastava po rasporedu. Tijekom pisanja ispita u učionici dežura učitelj, a samo ispitivanje provodi voditelj ispitivanja. Učenici kod sebe smiju imati samo pribor za pisanje (plava ili crna kemijska) koja se ne briše te geometrijski pribor za pisanje ispita iz matematike). Pribor za pisanje učenici su dužni donijeti od kuće.

Ukoliko učenik izostane u dane pisanja ispita, izostanak treba opravdati valjanom ispravom (liječnička potvrda ili ispričnica roditelja).

U dane pisanja ispita učenici se neće pismeno ni usmeno provjeravati iz ostalih predmeta.

Ispiti će se vrednovati u organizaciji NCVVO-a. Rezultati ispita za svakog učenika bit će upisani kao bilješka u e-dnevnik i izraženi brojem bodova s odgovarajućim postotkom.

Rezultati provedenih ispita ne utječu na zaključnu ocjenu učenika iz provjeravanog predmeta.

Učenici koji se školuju po Rješenju o primjerenom obliku školovanja omogućena je prilagodba ispita (IP ili PP) ovisno o vrsti teškoće, produljeno pisanje ispita, pisanje u zasebnoj prostoriji ukoliko je potrebno, prilagodba ispitne tehnologije (korištenje računala i sl.).

Svim učenicima želimo da ispitima pristupe odgovorno, bez stresa te im želimo puno uspjeha na nadolazećim ispitima!

 

                                       Pedagoginja: Nada Švraka, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2024. 09:53

Literarni rad našeg četvrtaša Kristana Roviša predložen za državnu smotru LiDraNo 2024.

U Puli se 28.2.2024. održala Županijska smotra LIDRANO koja je okupila 176 učenika i 55 mentora iz osnovnih škola.

Veoma uspješno  sudjelovali smo u kategoriji literarnog stvaralaštva s tri rada naših učenika razredne nastave, a  literarni rad Moj otac, našeg četvrtaša iz PŠ Kršan, Kristana Roviša predložen za Državnu smotru. Rad je nastao pod mentorstvom učiteljice Mirjane Rabar. Bravo, čestitke učeniku i mentorici!

Sudjelovali su još Diego Načinović, učenik 2. razreda, s literarnim radom  Zvončar, pod mentorstvom učiteljice Alenke Brenković iz PŠ Šušnjevica te učenik 4. razreda, Bartol Vukić, s radom Zašto sunce?  pod mentorstvom učiteljice Mirjane Rabar.

Tekst: R.M.    Foto:M.R.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2024. 09:38

Podržali smo obilježavanje Dana ružičastih majica

Dan ružičastih majica, poznat i kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježava se s ciljem podizanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja i promicanja kulture nenasilja i tolerancije među mladima, posljednje srijede u veljači. 

Na satu Građanskog odgoja i obrazovanja, aktivnosti učenika bile su usmjerene  na edukaciju  o važnosti poštovanja različitosti, značaju empatije i potrebi za stvaranjem sigurnog okruženja u kojem svi mogu rasti i razvijati se bez straha od nasilja. Razgovarali su o vrstama vršnjačkog nasilja, dijelili savjete o nenasilju, pisali poticajne poruke te razgovarali o pružanju pomoći žrtvama nasilja. 

Većina učenika i učitelja naše škole pridružili su se simboličnim odijevanjem ružičastih majica.

Tekst: R.M.    Foto: S.C.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 2. 2024. 16:35

Dan ružičastih majica obilježen u Produženom boravku u PŠ Kršan

Posljednje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica, odnosno dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici Produženog boravka u PŠ Kršan obilježili su ga nošenjem ružičastih majica ili drugih ružičastih detalja te ispisivanjem poruka poželjnog i nepoželjnog ponašanja prema vršnjacima.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 2. 2024. 16:22

Obavijest o drugom dijelu zimskih praznika za učenike

Dragi učenici i roditelji!

Drugi dio zimskih praznika za učenike počinje 19. veljače 2024. godine i završava 23. veljače 2024. godine. Odmorite se, opustite, ali i zabavite se i razgibajte, vidimo se ponovo u ponedjeljak, 26. veljače 2024. kada počinje nastava.

                                                                       

                                                                                        Ravnateljica i učitelji Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2024. 14:50

Završena ovogodišnja školska natjecanja Znanost mladima

Duboko udahnimo! Uzbuđenje popušta, danas je zadnje školsko natjecanje Znanost mladima 2024. Sve je počelo 12. siječnja 2024., natjecanjem iz engleskog jezika, a sudjelovale su naše vrijedne osmašice Loreley Ponjavić i Nikolina Širok, s mentoricom Rominom Licul. U vrijeme gripe i raznih viroza, nažalost, natjecanje iz biologije s mentoricom Ivom Rukavina nije održano, 24. siječnja.

Krajem siječnja, točno 25., realizirano je natjecanje iz geografije. Mentorici Ivani Višković prijavili su se učenici od 5. do 8. razreda,  Leona Mart (5.r.), Matthias Brajuha, David Licul, Eleni Fable (6.r.), Sara Žulić (7.r.), Nikolina Širok, Loreley Ponjavić i Emili Stanić (8.r.).  

Učiteljica matematike, Dolores Pilaš, vodila je  natjecanje iz matematike, 26. siječnja, s učenicima Matthiasom Brajuha, Arisom Džinovićem i  Nolom Fornažar iz 6. razreda. Učenike 4. razreda, Luku Žulića, Mikelanđela  Cvečića te Lukasa Boškaila budno je  pratila učiteljica Mikela Banko Lukšić, a učenike 4. razreda iz PŠ Kršana, Kevina Rade, Kristana Roviša, Vita Škropetu te Saru Juran učiteljica Mirjana Rabar.

Veljača je bila rezervirana za hrvatski jezik i likovnu kulturu. U četvrtak, 1. veljače održano je natjecanje hrvatskoga jezika. Učestvovale su učenice Leona Runko, Sara Žulić (7.r.), Loreley Ponjavić i Nikolina Širok (8.r.) s mentoricom Dijanom Franković. LiK, natjecanje likovne kulture, održano je u petak, 9. veljače. Svoja su likovna umijeća pokazali sljedeći učenici: Matthias Brajuha, Eleni Fable (6.r.), Leona Runko, Sara Žulić (7.r.) i Loreley Ponjavić i Nikolina Širok (8.r.), a mentorica je bila učiteljica Eni Blašković. Uloženi trud se uvijek isplati i prepoznaje pa čestitke svim vrijednim učenicima i mentorima, uz puno uspjeha u daljnjem radu.

Tekst: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2024. 10:18

Valentinovo tradicionalno obilježavamo i slavimo...

Danas je u našoj školi bilo sve prepuno ružičaste i crvene boje, srca i slatkiša, a sve povodom Dana zaljubljenih ili Valentinova. Od jutra su uzbuđena srca pogledavala crveni poštanski sandučić koji je cijeli tjedan stajao u školskom hodniku i primao slatke, drage, posebne, šarene, prijateljske, zaljubljene poručice ili pisamca jer pravi je trenutak za reći nekome da ti je važan/važna, uputiti gestu, zahvaliti za prijateljstvo ili jednostavno napisati što je ljubav. Uzbuđenje je poraslo kada smo na Zaljubljenom satu otvorili sandučić. Lijepe i zaljubljene poruke je poštar Amor podijelio u tišini, a mudre misli o ljubavi  pročitali smo na glas. Dodali smo i zrnca lijepih poznatih misli, nekoliko zaljubljenih pjesmica, a nasmijali smo se zaljubljenim vicevima. Za kraj, plesali smo prateći ritam energične pjesme.

Sat nam je prošao u trenu. A tek je 14.00 sati, ostaje cijelo popodne za lijepi potez, gestu, zahvalu ili pisamce, … važnoj osobi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2024. 14:00

UČENICI GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA SLUŠALI ZANIMLJIVO PREDAVANJE O MEDIJIMA

Ovoga su tjedna učenici Građanskog odgoja i obrazovanja u školu ugostili zanimljivog gosta, gospodina Elvisa Uravića, urednika portala Labinska komuna. Vijest o svojem gostovanju, gospodin Uravić, objavio je na portalu Labinska komuna, prenosimo je:

 

Urednik Labinske Komune gostovao u OŠ Ivan Goran Kovačić – tema su bili mediji

Elvis Uravić, vlasnik agencije Kova PR, sa sjedištem u obližnjem Tupljaku, gostovao je ovog tjedna kod učenika OŠ Ivan Goran Kovačić u Čepiću koji pohađaju Građanski odgoj i obrazovanje.

S više od desetljeća iskustva rada u medijima, vlasnik portala Labinska Komuna, Kampanja i IstraSport, učenicima je u 45-minutnom predavanju dočarao karakteristike života ljudi koji se bave novinarstvom, ali i posebnostima branše, uz konkretne primjere.

Uz to, kroz igru i uz malo šale, poslao je i nekoliko važnih poruka, prije svega o tome kako je zdravo propitkivati društvo i pojave oko sebe, tako i o odgovornosti izrečenog ili napisanog.

„Ovo mi je bilo unikatno i stvarno super iskustvo. Kao trener svakodnevno radim s klincima, ali ovo je nešto sasvim drugo i koristim priliku da se još jednom naklonim svim prosvjetnim radnicima, kao i odgajateljima. Meni je bilo veoma zabavno, djeca su me ugodno iznenadila svojom otvorenošću i kreativnošću te se nadam da smo svi zajedno nešto naučili. Ako im je bilo upola lijepo kao meni, ja zadovoljan“, rekao je Uravić nakon održanog sata te se zahvalio učiteljicama na pozivu.

Tekst: E. Uravić

 

 

Učiteljice i učenici zahvaljuju od srca Elvisu, na odvojenom vremenu za gostovanje u našoj školi.

Foto: D. Čop

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2024. 09:32

Održan roditeljski sastanak o Vršnjačkom nasilju i odgovornom roditeljstvu

U utorak, 6. veljače 2024. godine, ugostili smo predavača g. Roberta Pavlekovića iz Policijske uprave Istarske koji je  održao tematsko predavanje o Vršnjačkom nasilju i odgovornom roditeljstvu. Naš gost predavač na lijep, ozbiljan, ali pristupačan način približio ove vrijedne teme roditeljima učenika od 1. do 8. razreda.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2024. 13:57

Nastava pod maskama u tijeku!

U Matičnoj školi Čepić

U PŠ Šušnjevica

U PŠ Kršan

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2024. 12:41

Uspješno smo sudjelovali na općinsko-gradskom LiDraNu 2024.

Općinsko-gradsko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo učenika, LiDraNo 2024., organizirala je škola domaćin OŠ „Vitomir Širola-Pajo“ Nedešćina u četvrtak, 8. veljače. Naši  vrijedni učenici zasjali su na maloj pozornici Doma „Poldrugo Valentin“ pred punom publikom i izabranim Povjerenstvom, u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva. Naše dvije najmlađe učesnice iz PŠ Šušnjevica Leona Flegar i Alesija Načinović, pod mentorstvom učiteljice Alenke Brenković kazivale su poeziju Ševina jutarnja pjesma, Grigora Viteza i Tri nonice, Draga Gervaisa. Petašica Leona Mart kazivala je dijalektalnu pjesmu Ča se moren poć igrat?, autorice Mirele Vidak, a šestašica Eleni Fable monolog Školska zadaća, autorice Anite Šojat, obje pod mentorstvom knjižničarke Romine Miletić.

Veoma uspješno  sudjelovali smo u kategoriji literarnog stvaralaštva te su tri rada naših učenika razredne nastave predložena za županijsku razinu. Čestitamo Diegu Načinoviću, učeniku 2. razreda, na literarnom radu  Zvončar, pod mentorstvom učiteljice Alenke Brenković iz PŠ Šušnjevica te učeniku 4. razreda Kristanu Rovišu iz PŠ Kršan, na radu Moj otac. Rad je nastao pod mentorstvom učiteljice Mirjane Rabar kao i literarni rad Zašto sunce?, učenika 4. razreda Bartola Vukića, iz  PŠ Kršan.

Čestitamo našim učenicima i učiteljicama te im želimo puno uspjeha na županijskom, u Puli!

Eleni Fable, Leona Mart, Diego Načinović, Leona Flegar, Alesija Načinović i učiteljica Alenka Brenković

Kristan Roviš i Bartol Vukić

Tekst i foto: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2024. 12:37

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg Interneta jedan od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine, drugoga dana u drugom tjednu veljače. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Gejmaj sigurno – zajedno za bolji Internet“. Povodom toga dana koji se ove godine obilježio 6. veljače, učenici naše škole sa svojim učiteljicama informatike Darijom Čop i Tihanom Horvatek cijeli tjedan posvetili su obilježavanju uz mnoštvo edukativnog materijala. Najuspješniji bili su učenici 6. razreda. Lukas Santaleza i Aris Džinović koji su osvojili diplome u web igri za učenike o sigurnosti na internetu. Web igra je dio projekta Growing up on safer internet čiji je cilj poboljšati život učenika, učitelja i roditelja aktivnim sudjelovanjem u promicanju dobrih strana interneta stvaranjem pozitivnih i kreativnih internetskih sadržaja. Eleni Fable osvojila je Smartphone – Realme 8 u online kvizu o sigurnosti na internetu koji je namijenjen djeci i mladima u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Online kviz bio je dostupan na sam Dan sigurnijeg interneta. Čestitke dobitnicima!

Eleni Fable, Aris Džinović i Lukas Santaleza

 

Tekst i foto: D.Č.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2024. 13:27

U PŠ Kršan učenici spremno dočekuju Karneval i Valentinovo

Učenici Produženog boravka u PŠ Kršan ukrasili su školu povodom maškara i Valentinova. Na vratima jedne učionice je dama Valentina ukrašena srcima koje su izradili učenici, dok vrata druge učionice krase šarene maske. Na prozorima iz oblaka pada kiša srca. Kutija za valentinovska pisma se polako puni i iščekuje 14. veljače kada će se otvoriti, a pisma otputovati svojim primateljima.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2024. 08:58

Za radio emisiju "Mali svijet velikih misli" predstavili smo projektne aktivnosti "Priče iz košnice"

Četvrtak je vrijeme za Mali svijet velikih misli na Radio Istri pa je novinarka Marina Mejak gostovala u našoj školi, u srijedu, 7. veljače kako bi snimila materijal za novu emisiju. Naši marljivi učenici, pod vodstvom učiteljice Ive Rukavina, voditeljice ovogodišnjeg zavičajnog projekta te učiteljice Mikele Banko Lukšić predstavili su naše projektne aktivnosti  „Priče iz košnice“. Emisija je emitirana ovog četvrtka, a možete je čuti OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2024. 12:53

Obilježili smo međunarodni Dan sjećanja na holokaust

Dan sjećanja na holokaust međunarodni je dan sjećanja kojim se želi odati počast svim žrtvama nacističkog režima tijekom Drugog svjetskog rata. Obilježava se svake godine 27. siječnja kada je Crvena armija oslobodila 7 500 zatvorenika iz koncentracijskog logora Auschwitz. U našoj školi učenici 8. razreda na satu povijesti slušali su o progonu  Židova u vrijeme Drugoga svjetskog rata, razgovarali o pojmovima holokaust, antisemitizam i geto,  a na satu hrvatskoga jezika nastavili su razgovarati o društvenoj isključenosti, nepravednosti i diskriminaciji te gledali tematski film Kradljivica knjiga.

Tekst i foto: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 2. 2024. 14:07

Predstavljanje vještina na izvannastavnoj aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje

Učenik izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Rafael Černilogar (5. razred) svojim prijateljima iz razreda detaljno je predstavio svoju strast prema nogometu. Rafael trenira nogomet već pet godina te kroz godine je sa svojim klubom osvojio brojne medalje koje je prezentirao. Kroz svaku osvojenu medalju istaknuo je trud te osjećaj ponosa. Učenicima je pokazao svu potrebnu opremu za nogomet. Najzanimljiviji dio učenicima je bio isječak utakmice u kojoj je on sudjelovao te im je svojim komentarima želio približiti važnost i suradnju svakog igrača. Na sva pitanja učenika i učiteljice, Rafael je spremno i srčano odgovarao. Učenici se zahvaljuju na održanom satu i učiteljice pohvaljuju trud i zalaganje te žele Rafaelu puno uspjeha na terenu.

Tekst i foto: S.C.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 2. 2024. 12:16

OBAVIJEST - Od ove godine upisi za sve prvašiće na području Istarske županije vršit će se elektroničkim putem

 

Poštovani roditelji,

kao što Vam je poznato, donesena je odluka da se na razini Istarske županije ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provode elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

Dana 22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Napominjemo, prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 15. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih uz prethodnu najavu i dogovor s tajnicom škole (skola.cepic@gmail.com, 098 723 477).

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 2. 2024. 10:36

OBAVIJEST O PREDUPISU DJECE U PRVI RAZRED

Poštovani roditelji/skrbnici,

pozivamo vas na predupis djece u prvi razred Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić radi evidencije polaznika prvog razreda osnovne škole za školsku godinu 2024./2025.

Predupisuju se djeca koja do 1. travnja 2024. godine imaju navršenih 6 godina života, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.  

Predupisi djece u prvi razred OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić održat će se

24., 25. i 26. siječnja 2024. godine od 8 - 12 sati

Predupise možete obaviti:

- telefonskim putem na broj: 052 867 723; 098 723 477

- osobno u tajništvu škole ili

- elektronskim putem (e-mail): skola.cepic@gmail.com

Podaci potrebni za predupis:

 • ime i prezime djeteta, datum rođenja, OIB djeteta, adresu prebivališta/boravišta te napomenu ukoliko dijete ima zdravstvene teškoće ili teškoće u razvoju
 • ime i prezime roditelja, adresa prebivališta, brojevi telefona i e-mail oba roditelja
 • eventualne napomene 

Za upis u osnovnu školu van upisnog područja, zahtjev se podnosi osnovnoj školi u koju se dijete želi upisati. Za dijete koje se upisuje izvan upisnog područja škola (osnivači) nije dužna organizirati prijevoz.

Za dijete koje će do 31. prosinca 2024. godine navršiti šest godina života, a nije školski obveznik, roditelj odnosno skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2024. godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, Izdvojeno mjesto rada Labin, Labin, Titov trg 11, radi uvrštavanja djeteta u popis školskih obveznika.  

Po izvršenom predupisu roditelju/skrbniku će se dostaviti poziv za pregled djeteta kod nadležnog školskog liječnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 1. 2024. 14:09

Ja ću biti veleposlanik kad odrastem… ja župan… a ja načelnica

„Ja ću biti veleposlanik kad odrastem… ja župan… a ja načelnica…“ tako su komentirali vrijedni učenici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, područnog odjela u Šušnjevici. Naime, danas su tu malu ali i najljepšu školu na svijetu, posjetili brojni važni gosti.

Poznato je da je područna škola u Šušnjevici od posebnog značaja u lokalnoj zajednici ali i puno šire. Stoga su u školi iznimno ponosni na veliki broj realiziranih aktivnosti usmjerenih na očuvanje posebnog i zaštićenog bogatstva - očuvanja vlaškog jezika. Mali učenici su pod vodstvom učiteljice Alenke Brenković i uz svesrdnu pomoć gđe Viviane Brkarić, kratkim i prekrasnim programom na vlaškom i hrvatskom jeziku te po domaće, dragim gostima poželjeli dobrodošlicu.

Još jedanput veliko hvala svima koji su bili s nama: gđa Ștefania Carmen Florea - otpravnica poslova Veleposlanstva Rumunjske u Zagrebu, gđa Corina Mihaela Cosmă – Gălățanu – vicekonzulica, gđa Alina Dobrescu - predsjednica Udruge Rumunja u Republici Hrvatskoj, gđa Jessica Acquavita, zamjenica Župana Istarske županije, načelnik Općine Kršan – g. Roman Carić, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Kršan g. Boris Rogić, ravnateljica Ekomuzeja Vlaški Puti i predsjednica Udruge Spod Učke gđa Viviana Brkarić, voditelji Upravnih tijela Općine Kršan, bivša učiteljica gđa Dianora Radola i g. Josip Glavina – jedan od zadnjih izvrsnih poznavatelja vlaškog jezika.

Ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, gđa Mirela Vidak srdačno je svima poželjela dobrodošlicu. Istaknula je kako veleposlanici Rumunjske u Republici Hrvatskoj i djelatnici Veleposlanstva pružaju neizmjernu pomoć pri implementaciji pojedinih projekata vezanih za očuvanje i revitalizaciju vlaškog govora u školi. Aktivnosti koje provode kontinuirano i trajno doprinose očuvanju lokalnog jezika i tradicije te se stvaraju čvrsti temelji očuvanja hrvatske kulturne baštine. Uvaženim gostima i učenicima su se, lijepim i prigodnim riječima, obratili i općinski načelnik Općine Kršan – g. Roman Carić, gđa Ștefania Carmen Florea - otpravnica poslova Veleposlanstva Rumunjske u Zagrebu, te ravnateljica Ekomuzeja Vlaški Puti i predsjednica Udruge Spod Učke gđa Viviana Brkarić. Svečanost je završila uz zajedničko fotografiranje, topli čaj i fritule, ali i uz poklone kojima su gosti razveselili djecu.

Tekst: M. V.       Foto: M.V. i A.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2024. 19:15

Produženci obilježili Svjetski dan šešira

Svjetski dan šešira obilježava se 15. siječnja, a povijest njihova postojanja je starija od jednog tisućljeća. U početku, šeširi su bili korišteni ne samo da štite glavu od vremenskih utjecaja, već su simbolizirali status vlasnika. Učenici Produženog boravka PŠ Kršan obilježili su taj dan izradom šešira s vlastitim dizajnom. Uz šešire su izradili brkove i usne na štapićima. Rekvizite će moći iskoristiti za dramatizaciju i igru.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2024. 08:19

OBAVIJEST - Dani otvorenih vrata Savjetovališta za spolno zdravlje mladih NZZJZ IŽ o cijepljenju protiv infekcije HPV-a

Treću subotu u siječnju (20.1.2024.) obilježavamo  Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, tzv. Dan mimoza. Obavještavamo učenike i roditelje o cijepljenju protiv HPV-a, kao dio redovnog neobaveznog i  preporučenog  kalendara cijepljenja za učenike i učenice svih viših razreda osnovne škole, a i  za sve osobe mlađe od 25 godina, u Hrvatskoj. 

U djelokrugu rada  Savjetovališta za spolno zdravlje mladih Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije kao redovita aktivnost je promocija cijepljenja protiv HPV infekcije. U tjednu od 22. do 26. siječnja 2024. godine organiziraju „Dane otvorenih vrata“.

U tu svrhu ambulante školske medicine, kao nosioci ove aktivnosti, u tjednu „Otvorenih vrata“  imat će otvorene svakodnevne termine na koje se zainteresirani  mogu prijaviti putem aplikacije Terminko, ili se mogu jednostavno javiti u  najbližu ambulantu školske medicine.

Cijepljenje protiv HPV infekcije je efikasna mjera  prevencije, a preventivnim ginekološkim pregledima otkrivaju se rane, izlječive faze bolesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2024. 13:44

Veliko hvala Sportskoj zajednici Grada Labina

Ovih dana u našu školu je stigla donacija sportske opreme. Zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Labina, škola je bogatija za odskočnu dasku, dvije odbojkaške lopte i loptu za bacanje. Oprema je donirana u sklopu organizacije 15. Olimpijade učenika OŠ Labinštine na kojoj su naši učenici sudjelovali.  Nova sportska oprema doprinijet će kvalitetnim vježbama na satovima TZK, a možda će iskočiti i pokoji talent.

Zahvaljujemo Sportskoj zajednici Grada Labina što prepoznaje važnost ulaganja u razvoj malih školaraca!

Tekst: R.M.         Foto: D.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2024. 12:31

Zahvaljujemo Labinskoj školi rukometa na vrijednoj donaciji rukometnih lopti

Danas nas je svojim posjetom iznenadila legendarna rukometašica i trenerica Adriana Prosenjak, voditeljica Labinske škole rukometa s vrijednom donacijom lopti. Nakon jesenskog pokaznog rukometnog treninga, u Labinsku školu rukometa učlanilo se nekoliko naših učenika te su se oni odmah razveselili svojoj trenerici i primili lopte u ruke. Na inicijativu naše učiteljice TZK Doris Belušić,  u razgovoru s trenerima i voditeljicom Labinske škole rukometa o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima s adekvatnom i kvalitetnom sportskom opremom, uvidjeli su potrebu za ulaganjem u nove rukometne lopte za mali rukomet, veličine nula i jedan jer bez  lopti, nema sporta. Vjerujemo da će ove lopte, veličine baš za male dječje ručice, potaknuti naše talentirane učenike na sportsku igru.

Iskreno zahvaljujemo Adriani Prosenjak i Labinskoj školi rukometa na kontinuiranoj podršci!

Tekst R.M.   Foto: D.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2024. 11:56

PREDSTAVLJANJE SVOJIH VJEŠTINA NA SATU GOO-A

Učenici izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Karlo Rade, Ivan Škropeta, Jakov Terković i Ryan Roviš svojim prijateljima iz razreda detaljno su predstavili svoj hobi i zajedničku strast koju dijele prema ribolovu. Učenicima su pripremili zanimljivu prezentaciju, videozapis i fotografije. Najzanimljiviji dio učenicima je bila izložba i demonstracija pribora za ribolov. Na sva pitanja učenici su spremno i srčano odgovarali i na kraju se pohvalili svojim najboljim ulovima. Učenici se zahvaljuju na održanom satu i učiteljice pohvaljuju trud i zalaganje.

Tekst i foto: D.Č.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2024. 10:45

Obavijest o izboru agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave za učenike 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

 

 

 

 

 

REPUBLIKA HRVATSKA

ISTARSKA ŽUPANIJA

 

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

Purgarija Čepić 1, 52232 Kršan

KLASA: 602-01/24-09/01

URBROJ: 2144-19-01-24-2

Purgarija Čepić, 12. siječnja 2024.

                                                        TURISTIČKIM AGENCIJAMA

 

PREDMET: Obavijest o izboru agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave za učenike 8. razreda iz OŠ V. Nazora Potpićan i OŠ I. G. Kovačić Čepić po Javnom pozivu 1/2023

            - dostavlja se

Dana 10. siječnja 2024. godine održan je roditeljski sastanak na kojem su predstavljene ponude za provedbu višednevne izvanučioničke nastave za učenike 8. razreda iz OŠ V. Nazora Potpićan i OŠ I. G. Kovačić Čepić.

Nakon predstavljanja ponuda, većinom glasova roditelja odabrana je agencija Danijel Travel d.o.o. iz Pazina, Bravari 47.

                                                       Povjerenstvo

Obavijest vidi u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 16. 1. 2024. 09:05

N A T J E Č A J za popunu radnog mjesta - Voditelj/ica računovodstva Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN br. 93/14., 127/17., 98/19. i 151/22.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20., 151/22. i 156/23.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Čepić, objavljuje

 

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Voditelj/ica računovodstva  – 1 izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme, 20 sati tjednog radnog vremena

Osim općih uvjeta sukladno općim propisima o radu kandidati trebaju zadovoljiti i posebne uvjete propisane Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20., 151/22. i 156/23.) i Pravilnikom o radu OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić:

 • završen diplomski sveučilišni studij ekonomije odnosno poslijediplomski specijalistički studij ekonomije odnosno preddiplomski sveučilišni studij ekonomije odnosno stručni studij ekonomije odnosno viša ili visoka stručna sprema ekonomske struke stečena prema ranijim propisima.

Natječaj vidi u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 11. 1. 2024. 13:18

Natječaj za popunu radnog mjesta - Učitelj/ica razredne nastave za rad u produženom boravku Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN br. 93/14., 127/17., 98/19. i 151/22.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20., 151/22. i 156/23.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Čepić, objavljuje

 

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Učitelj/ica razredne nastave za rad u produženom boravku  – 1 izvršitelj/ica na određeno puno radno vrijeme, 40 sati tjednog radnog vremena, do završetka nastavne godine 2023./2024.

Natječaj vidi u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 11. 1. 2024. 13:14

OBAVIJEST - Novosti u e-dnevniku

U sklopu nadogradnje e-Dnevnika, CARNET je za 450 000 učenika i njihovih roditelja osigurao nove funkcionalnosti koje će im olakšati svakodnevno korištenje.

Jedna od ključnih novosti je mogućnost opravdavanja izostanaka učenika putem e-Dnevnika za roditelje, što značajno pojednostavljuje komunikaciju između roditelja i razrednika, te olakšava ažuriranje informacija o izostancima s nastave.

Roditelji tako mogu u e-Dnevniku odabrati dane za koje žele opravdati izostanke te priložiti liječničku ispričnicu, ako je riječ o izostanku u trajanju duljem od tri dana.  Razrednik putem e-Dnevnika za nastavnike prima zahtjev roditelja za opravdanjem izostanaka. Nakon obrade zahtjeva, roditelji dobivaju informaciju o ažuriranju izostanaka i mogu poslati dodatne napomene razredniku. Konačnu odluku o opravdanju izostanaka na temelju podataka dobivenih od roditelja donosi razrednik.

Uz to, nadogradnja je donijela i redizajnirano sučelje u web verziji e-Dnevnika za učenike i roditelje kao i u mobilnoj aplikaciji. Korisnicima je dostupna nova struktura i logika izbornika, uz mogućnost korištenja tamne teme za bolje iskustvo pregledavanja.

U cilju olakšavanja pristupa ostalim CARNET-ovim uslugama za učenike i roditelje, uveden je katalog CARNET-ovih usluga s kratkim opisima i poveznicama na početne stranice svake usluge.

Dodatno, uz svaki nastavni predmet u e-Dnevniku je sada prikazan i informativni prosjek ocjena koji je vidljiv učenicima, roditeljima, ali i nastavnicima.

Učenicima i roditeljima ujedno je vidljiv grafički prikaz ocjena po mjesecima za aktualnu školsku godinu kao i izostanaka.

e-Dnevnik za učenike i roditelje je sustav u kojem učenici i roditelji mogu dobiti uvid u ocjene, bilješke, izostanke, raspored ispita, raspored sati i ostale podatke koje nastavnici upisuju u e-Dnevnik za nastavnike. Sustav je korisnicima dostupan kao web aplikacija putem poveznice https://ocjene.skole.hr i kao mobilna aplikacija koju mogu instalirati na svoj mobilni uređaj.

Važno je napomenuti kako se roditelji mogu prijaviti u e-Dnevnik isključivo putem sustava e-Građani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica, pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao podatke o roditelju.

Upute za učenike i roditelje

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 1. 2024. 14:03
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 134791
Ovaj mjesec: 1163
Ovaj tjedan: 76

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju