preskoči na sadržaj
Vijesti

Neponovljivo blagdansko iskustvo na terenskoj nastavi u Rijeci

Napokon mjesec kojeg djeca željno iščekuju cijele godine, o njemu razmišljaju i znatiželjno propitkuju.  Prosinačko jutro bez kiše, ponedjeljak, 4. prosinca, učenici RN sa svojim učiteljicama i knjižničarkom doživjeli su neponovljivo blagdansko iskustvo na terenskoj nastavi u Rijeci. U sklopu Rijeka Adventa posjetili su ekskluzivnu poslovnicu Poštanskog ureda Djeda Mraza kao sastavni dio njegove centralne poštanske infrastrukture iz kojeg će pisma koja su učenici pažljivo napisali i maštom obojili, putovati na Sjeverni pol ekspresnom sobovskom linijom. Djed Mraz ih je u svom uredu i osobno dočekao te su mu na uho šapnuli svoje želje, a  uz simpatične vilenjake i dodatna iznenađenja Plodina, sve je poprimilo čaroban sjaj, a da sve bude „vidljivo“ pobrinuo se Foto Kurti.

Kratko su prošetali riječkim Adventom, divili se najvećim kuglicama na najvećem boru, predahnuli na Klupici božićnih uspomena, pojeli fritule i obišli šarolike adventske kućice, a sve kao uvod u još jednu sjajnu priču, Božićnu priču Charlesa Dickensa, u režiji Renate Carole Gatica i izvedbi malih i velikih glumaca  Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Planetarno poznata priča o Ebenezeru Scroogeu, škrtom direktoru banke i tri božićna duha, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, dirljiva je lekcija o istinskim ljudskim vrijednostima. Otvorenih srca, i još prepuni dojmova te sniježnih kazališnih pahulja, ušli smo u autobus i krenuli u školu.

A prosinačka čarolija je tek počela…

 

Tekst i foto: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 12. 2023. 12:22

Na valovima Radio Labina

Povodom pohvala na dijalektalnom literarnom natječaju Ca je ča,  naši učenici razredne nastave,  Leon i Dora Rade,  Sara Juran  te Matej Krajcar, u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine, gostovali su na radiju, u emisiji Užonci našega kraja. Na poziv autora emisije, Josipa Pina Knapića razgovarali su o svojim zapaženim i pohvaljenim pjesmicama, literarnom stvaralaštvu, hobijima i životu u školi, ma se po domoći ili po naše, izraz za govor na  našem čakavskom narječju. Kažu da im je bilo super. Na harmonici je zasvirao Karlo Stanić, naš bivši, a sadašnji učenik SŠ Mate Blažine u Labinu.

Emisija na valovima Radio Labina emitira se već 25 godina s naglaskom na očuvanju čakavskog narječja i labinske cakavice te spomen na bogatu kulturnu baštinu naših krajeva.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2023. 07:36

Naših sjajnih 6 učenika među 10 % najboljih na Dabru

U međunarodnom  on line  natjecanju Dabar šest naših učenika uspjelo je ostvariti rezultat među 10 % najboljih te su dobili Priznanje za najbolje rezultate. Oni su Neo Roviš i Doren  Jakovčić u kategoriji 2. razred -  MikroDabar; Vito Škropeta  u kategoriji 4. razred -  MiliDabar; Aris Džinović i Eleni Fable u kategoriji  6. razred  - KiloDabar te  Emili Šestan u kategoriji 7. razred – MegaDabar. Čestitke učenicima i mentoricama – učiteljicama informatike: Dariji Čop i Tihani Horvatek!

U natjecanju su sudjelovali učenici od 1. do 8. razreda. Natjecali su se on line od 13. do 17. studenog, u svim kategorijama za učenike osnovne škole (MikroDabar, MiliDabar, KiloDabar, Mega Dabar), uz nadzor učiteljica RN i organizatorice natjecanja u našoj školi, učiteljica informatike - Darie Čop i Tihane Horvatek.  Dabar je natjecanje koje se provodi s ciljem promicanja informatike i računalnog razmišljanja među učiteljima i učenicima osnovnih i srednjih škola  te u široj javnosti. Zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.  Svi sudionici natjecanja dobivaju diplome o sudjelovanju. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 11. 2023. 14:01

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE pogledajte u Opširnije.

 

Napomena: S obzirom da se Javni poziv odnosi na zajedničku ekskurziju učenika 8. razreda OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić i OŠ Vladimira Nazora Potpićan, molimo sve Ponude dostavljati na adresu: OŠ Vladimira Nazora Potpićan, Dumbrova 12, 52333 Potpićan

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2023. 13:51

Povodom Svjetskog dana djece uključili smo se u on line 15. Festival prava djece

Povodom Svjetskog dana djece, koji se obilježava  svake godine 20. studenoga, uključili smo se, on line, u 15. Festival prava djece. Sudjelovali smo s učenicima 5., 6. , 7. i 8. razreda na satovima SRO. Nakon odgledanih kratkih  filmova, snimljenih diljem hrvatskih dječjih filmskih klubova i udruga, školska knjižničarka je sa učenicima realizirala tematske radionice na jednu od aktualnih tema o kojima progovara izabrani film. Ovogodišnji Festival posvećen je temi: Pravo je vrijeme za slobodno vrijeme! Učenici su se rado uključivali i iznosili svoja mišljenja o zanimljivim temama.

Festival prava djece organizira Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator, a s ciljem podsjećanja na obvezu koju su potpisivanjem Konvencije o pravima djece preuzele zemlje svijeta. Festivalom se prije svega želi skrenuti pozornost na prava djece i mladih koristeći alate filmske umjetnosti za poticanje rasprava među djecom. Dječje stvaralaštvo važan je dio Festivala jer putem filmova djeca se obraćaju izravno svojim vršnjacima i pričaju im o temama koje su im bliske i zanimljive.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2023. 09:59

Natječaj za popunu radnog mjesta - psiholog/psihologinja Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN br. 93/14., 127/17., 98/19. i 151/22.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19., 64/20. i 151/22.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Čepić, objavljuje

 

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Stručni suradnik/ica  psiholog 1 izvršitelj/ica na određeno nepuno radno vrijeme, 20 sati tjednog radnog vremena, do završetka školske godine 2023./2024.

 

Cjelovit Natječaj za popunu radnog mjesta pročitajte u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2023. 09:52

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ususret obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje ovaj smo tjedan satove povijesti i  hrvatskog jezika posvetili odavanju pijeteta svim žrtvama Domovinskog rata.

Na satovima hrvatskog jezika, s učiteljicom Dijanom Franković, učenici 8. razreda su  čitali poeziju posvećenu Vukovaru te Priče iz Vukovara, Siniše Glavaševića.

Na satovima povijesti, s učiteljem Daliborom Švićem, razgovarali su o bitki za Vukovar i stradanjima koja su se dogodila tijekom Domovinskog rata te se prisjetili svih poznatih simbola grada Vukovara koji je tijekom Domovinskog rata pretrpio najveća razaranja, a posebno su istakli Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva koji je u tijeku napada izdržao 640 izravnih pogodaka agresora te ostao prkosno stajati zbog čega je postao simbol hrvatskog stradanja, ali i junaštva i zajedništva, a danas je zaštićeno kulturno dobro.

Učenici nižih razreda MŠ Čepić, PŠ Šušnjevica i PŠ Kršan sa svojim su učiteljicama o Vukovaru razgovarali kroz prigodne tekstove u hrvatskom jeziku, na prirodi i duštvu te SRO, a i likovno su se izrazili.

Učeni PŠ Kršana i PŠ Šušnjevica

Kako bismo odali počast onima koji su stradali braneći Vukovar, Škabrnju i Domovinu, predstavnici Vijeća učenika naše škole zapalili su svijeću, uz misao „Neka se nikad ne zaboravi i nikad ne ponovi“.

Predstavnici Vijeća učenika ispred Matične škole u Čepiću

Tekst: R.M.      Foto: M.B.L.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2023. 09:44

Učenici Produženog boravka obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U Produženom boravku, u PŠ Kršan, obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Kako je ove godine Dan sjećanja u subotu, u školi smo tijekom četvrtka i petka proveli prigodne aktivnosti povodom tog velikog i iznimno značajnoga dana hrvatske povijesti. Izradili smo Vukovarski vodotoranj i 'zapalili' svijeće od kartona koje su učenici oslikali raznim motivima.

Likovni radovi učenika PB Kršan povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2023. 09:09

Osvojili smo treće mjesto u stolnom tenisu

Nakon  atletike, na Olimpijadi učenika OŠ Labinštine, krenula su  dvoranska natjecanja pa je tako u dvorani OŠ Ivo Lola Ribar, a u organizaciji STK „Brovinje“ održano natjecanje u stolnom tenisu.

Najuspješnije iz naše škole su bile Nola Fornažar i Eleni Fable u kategoriji Djevojčice ekipno uz mentoricu Doris Belušić, sa osvojenim trećim mjestom. Čestittke!

Olimpijada se nastavlja slijedeći tjedan  natjecanjem u košarci u maloj dvorani SC Franko Mileta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2023. 14:31

Pohvaljeni učenici na jubilarnom završnom natječaju "Ca je ča"

Jubilarnim književnim susretom Gradska knjižnica Labin organizirala je završnicu literarnog natječaja Ca je ča. Pjesnička večer, domoćoj besedi u čast,  okupila je dijalektalne pjesnike, učenike i njihove mentore te mnogobrojne ljubitelje lijepe pisane riječi, dijalektalne poezije na jedinstvenoj i prepoznatljivoj cakavici i čakavici. Između  54 pristiglih učeničkih radova, i radovi naših učenika su zapaženi i pohvaljeni. Pohvalnice su dobili Leon Rade, za rad Nonetova fotelja  i Dora Rade, za rad Ulike, uz mentoricu Sanju Celić, Sara Juran za rad Pozno leto uz mentoricu Mirjanu Rabar te Matej Krajcar za rad Balota s mentoricom Stefani Floričić. Čestitke učenicima i mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2023. 14:24

Dabar u tijeku!

Naši učenici, uz nadzor učiteljica RN i organizatorice natjecanja u našoj školi, učiteljica informatike - Darie Čop te suorganizatorice Tihane Horvatek, tijekom ovog tjedna pristupili su on line informatičkom natjecanju Dabar.  Dabar se  provodi  s ciljem promicanja informatike i računalnog razmišljanja među učiteljima i učenicima osnovnih i srednjih škola  te u široj javnosti. Zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Od 2016. godine, od kada se provodi u Hrvatskoj, organizator natjecanja  je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Rezultate očekujemo s nestrpljenjem!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2023. 14:21

Kako žive pčele - o Pričaonici za učenike razredne nastave

Školska knjižničarka je u listopadu organizirala prve satove  Pričaonice, za učenike nižih razreda, a u suradnji s učiteljicama RN. Program je to za učenike nižih razreda s ciljem poticanja čitanja, a  vezan za naš ovogodišnji zavičajni projekt „Priče iz košnice“. Aktivnost terapeutskog pripovijedanja priča, ove godine na temu pčela, nakon čega  učenici crtaju, izrađuju likove od raznih materijala, bave se origami ukrasima ili glume.

Za početak, slušali su priče iz raznih dijelova svijeta iz knjige Kako žive pčele, autorica M. Butterfield i V. Mineker, a nakon toga istraživali u dječjoj enciklopediji o pčelama, a utora P. Socha, zanimljivosti iz svijeta pčela, rješavali rebuse, odgovarali na pitanja. Najviše ih je oduševio tzv. ples pčela kojima pčele komuniciraju, a iznenadio način na koji pčele vide svijet, u ultraljubičastom svjetlu. Pričaonica će se nastaviti zanimljivim pričama nekoliko puta tijekom školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2023. 10:21

Osvojili smo dvije medalje na natjecanju u atletici na 15. Olimpijadi učenika OŠ Labinštine

U četvrtak, 9.11., je na Gradskom stadionu, u organizaciji AK „Albona“ i Sportske zajednice, održano natjecanje u atletici za starije razrede na 15. Olimpijadi učenika OŠ Labinštine. Učenici su se natjecali u  7 disciplina djevojčice i dječaci, a osim pojedinačnih medalja, bodovao se i ekipni poredak.

Naši učenici sudjelovali su u gotovo svim disciplinama, a najuspješniji su bili Emili Stanić, učenica 8. razreda, koja je osvojila zlatnu medalju u Bacanju kuglice djevojčice te naš Noel Diacci, također učenik 8. razreda, s osvojenom srebrnom medaljom u trčanju na 100 m. Čestitke učenicima i mentorici Doris Belušić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 11. 2023. 14:07

Terenska nastava Putevima Frankopana

Učenici osmog razreda, u pratnji učitelja Damira Depikolozvane, Sandre Novaković i Dalibora Švića, i ove su godine koračali Putevima Frankopana. U petak 3. studenog ponovno smo posjetili Kraljevicu kao jednu od bitnijih mjesta tog puta. U njoj je smješten dvorac Nova Kraljevica u kojem je započela tragična sudbina moćnih hrvatskih obitelji, Zrinskih i Frankopana. Naime, upravo u tom dvorcu Zrinski i Frankopani počeli su planirati poznatu Urotu protiv habsburškog cara Leopolda. Vodič nam je ispričao priču o obiteljima Zrinskih i Frankopana, o njihovoj važnosti u hrvatskoj povijesti i događajima iz 1670. i 1671. koji su i doveli do tragične sudbine. Nakon razgledavanja dvorca, učenici su pogledali edukativni film o najvažnijim dvorcima, kaštelima i kulama povezanih s putevima Frankopana. Kako bi ovo bila prava terenska nastava, učenici su u samom dvorcu rješavali unaprijed pripremljena pitanja o svemu viđenom. Nakon Kraljevice uputili smo se u Bribir gdje smo posjetili poznatu bribirsku kulu koja je također povezana s Frankopanima. Terensku nastavu zaokružili smo posjetom Driveniku i obilaskom kaštela  u tom istom mjestu. Važan trenutak bio je i posjet Grižanama, rodnom mjestu poznatog hrvatskog minijaturiste Julija Klovića. Saznali smo mnogo novih informacija o njemu i spoznali koliko je on bitan, ne samo za hrvatsku, već i za europsku umjetnost. Nakon povijesnog dijela terenske nastave, uslijedio je posjet Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u kojem smo gledali balet „Sad i nikad više“, maestralnoj  izvedbi koja slavi upravo to: sadašnji trenutak i njegovu neponovljivost.

  Tekst: Dalibor Švić, učitelj povijesti

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2023. 13:43

Sudjelovali smo u natjecanju u atletici za mlađe razrede na Olimpijadi učenika OŠ Labinštine, a najuspješnija je naša Sara Juran

U srijedu, 8.11.2023. su na Gradskom stadionu u Labinu, a u organizaciji AK „Albona“, održana natjecanja u atletici za mlađe razrede i to u sljedećim disciplinama: 50 metara m i ž, bacanje loptice m i ž, štafeta 4 X 50 m i ž i skok u dalj s mjesta m i ž. U natjecanjima je sudjelovalo ukupno 110 djece iz cijele Labinštine. Naši učenici su sudjelovali u svim disciplinama, a najuspješnija je bila Sara Juran, učenica 4. razreda PŠ Kršan, koja je osvojila brončanu medalju  u Bacanju loptice djevojčice s rezultatom 26,39 m. Čestitke Sari i mentorici Mirjani Rabar.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 11. 2023. 12:23

Podržali smo humanitarnu akciju Crvenog križa "Solidarnost na djelu 2023"

Tijekom listopada, naši su učenici i učitelji, podržali humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu 2023“,  u organizaciji Crvenog križa. Naši su učenici, nakon  glavne akcije koja je održana  12. listopada za građanstvo, kada su željeni iznos mogli donirati volonterima GDCK na sabirnim mjestima, a zauzvrat dobiti bon ovjeren žigom,  tijekom listopada dijelili bonove mještanima s ciljem, prikupljanja dobrovoljnog priloga za potrebite. Akcija je namijenjena potrebama oko 150 obitelji i samaca na području Labinštine te  učenicima svih škola Labinštine, čiji roditelji teže pokrivaju njihove potrebe, a putem školskog fonda.

Naši su učenici, učitelji i roditelji još jednom pokazali veliko srce te im još jednom zahvaljujemo. Prikupljen je lijep iznos koji će sigurno dobro doći potrebitima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 11. 2023. 12:54

Projektna aktivnost stvaranja priče o pčelama iz grčke mitologije

Školska knjižničarka je u suradnji sa učiteljicom hrvatskog jezika, a tijekom Mjeseca hrvatske knjige, započela malu projektnu aktivnost, stvaranja priče, a u sklopu zavičajnog projekta „Priče iz košnice“.  Učenici 7. razreda, istraživali su zanimljivosti o pčelama, a nakon što su slušali priču iz grčke mitologije o Zeusu i pčelama, stvarali svoju priču sa zadanim elementima. Najzanimljiviju priču, prema razrednom odabiru, ilustrirat će i snimiti video. Plan je priču prevesti na vlaški, talijanski i engleski u suradnji sa učiteljicama stranog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 11. 2023. 11:07

Uključili smo se u on line Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2023. Pronađeni u prijevodu

U  Mjesecu hrvatske knjige 2023., manifestacije poticanja čitanja i slavljenja knjiga uključili smo se  u Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Ove godine nosi naziv Pronađeni u prijevodu. Uz zanimljive online izvore informacija, učenici od 5. do 8. razreda, su  učili i rješavali  on line kviz, na satovima hrvatskog jezika, uz pomoć školske knjižničarke Romine Miletić, na teme o tri knjige: Alexander von Humboldt, njemačkih autora  Volkera Mehnerta i Claudie Lieb (s njemačkoga prevela Lara Hölbling Matković), Nahoče iz Wammerswalda, nizozemskog autora Stefana Boonena  (s nizozemskog prevela Svetlana Grubić Samaržija) te Tajni vrt, engleske autorice Frances Hodgson Burnett  (s engleskoga preveo Ivan Ott).

Popis finalista objavljen je u petak 3. studenog, a na popisu se iz naše škole nalazi Vito Zrinšćak, učenik 7. razreda

Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, 15. 11. 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program. Vitu želimo puno sreće u završnom izvlačenju sretnih dobitnika i dobitnica ovogodišnjih nagrada!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2023. 13:02

OBAVIJEST O JESENSKIM PRAZNICIMA

Dragi učenici i roditelji, sljedeći tjedan su kratki jesenski praznici, od 30. do 31. listopada 2023, godine,   a u srijedu, 1. studenog 2023. godine je blagdan Svi Sveti. Nastava počinje u četvrtak, 2. studenog 2023. godine prema uobičajenom rasporedu. Odmorite se i zabavite, žele vam učitelji Škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2023. 14:22

Otisnuli smo se na terensku nastavu u Plomin Luku, u okviru projekta "Izgradnja i opremanje tematskog dječjeg igrališta u Plomin Luci"

Naši učenici 6. i 7. razreda sa učiteljicama otisnuli su se danas na terensku nastavu u Plomin Luku, unatoč lošem vremenu, a u okviru projekta “Izgradnja i opremanje tematskog dječjeg igrališta u Plomin Luci”, na poziv Općine Kršan. U Plomin Luci dočekao ih je  gospodin Valter Kvalić, kapetan duge plovidbe. Održao im je edukativno predavanje s temama o pomorstvu našega kraja, zanimljivostima plominskog zaljeva,  o morima kojima je plovio i ribarstvu u Plomin Luci. Učenici su ga sa zanimanjem slušali i upijali svaku riječ. Dragocjene informacije dobro će doći u slučaju da se netko od njih otisne na more, jednoga dana…

Općina Kršan pokrenula je projekt koji se sufinancira sredstvima iz EU fondova u okviru mjere III.3. „Provedba strategija lokalnog razvoja - operacije koje podupiru FLAG-ovi“ za programsko razdoblje 2014. - 2020.  putem FLAG-a Alba iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Dječje igralište će morsku temu pratiti kroz igrala kojima će se igralište opremiti i kroz sadnju autohtonih biljnih vrsta karakterističnih za primorski krajolik. 

Zahvaljujemo Općini Kršan na zanimljivoj terenskoj nastavi.

Tekst: R.M.   Foto: učiteljice RN

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2023. 13:33

Što sa slobodnim vremenom u vrijeme jesenskih praznika? Provedi vrijeme u Gradskoj knjižnici Labin

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2023. 13:10

Zabavno druženje naših učenika i predškolaca iz obližnjeg DV Kockica u PŠ Kršan

U četvrtak, 26. 10., učenike razredne nastave u PŠ Kršan su posjetili predškolci iz obližnjeg Dječjeg vrtića Kockica  sa svojim tetama. U ugodnom društvu s klincima i klincezama iz skupine Žirafice s odgojiteljicom Lindom Tončetić i iz skupine Ribice s odgojiteljicom Marijanom Kalčić Fužinato veselo druženje je prošlo u upoznavanju i igri.  Naši učenici su ih dočekali pjesmom i plesom, a predškolci su malo sjeli u školske klupe, pjevali, plesali i crtali. Crteže su nam ostavili za uspomenu. Vaselimo se nekom novom druženju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2023. 09:09

Učenici GOO u posjetu OPG-u Fajman u Letaju

Učenici izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje, u srijedu, 25. listopada 2023., posjetili su poljoprivredno gospodarstvo obitelji Fajman, u pratnji učiteljica Sanje Celić i Darije Čop. Elena Fajman nas je upoznala s radom sirane i učenicima približila jedan radni dan na gospodarstvu. Srdačno je učenicima odgovarala na postavljena pitanja dok su degustirali proizvode te ih je kasnije odvela u obilazak farme. Učenici su predstavili letak koji su izradili za promociju sirane te im poklonili nekoliko primjeraka. Zahvaljujemo obitelji Fajman na srdačnom gostoprimstvu, odvojenom vremenu i ugodnom druženju te im želimo uspješnost u daljnjem radu.

Tekst i foto: D.Č. i S.C.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2023. 13:04

Zabavili smo se na Cukijadi i u Feštinskom kraljevstvu

U utorak, 24. listopada naši su učenici RN realizirali dugo planiranu terensku nastavu. Uzbuđeni mališani spustili su se u špilju Feštinsko kraljevstvo, nedaleko Žminja te prošetali uređenim  stazama. Špilja obiluje i prekrasnim sigastim oblicima među kojima su uz stručno vodstvo lako prepoznali “čarobnjakov šešir”, “kulu babilonsku” i ogromna “šišmiševa krila” neobično prekrivena ogrankom korijena vinove loze koja se napaja vodom sa špiljskog dna. Osim u ljepotama podzemlja, uživali su u idiličnom krajoliku obogaćenom dječjim parkom, mini farmom. U inat pokojoj kišnoj kapi, poigrali su se i zabavili se na Cukijadi, a potom razgledali Kaštel Morosini - Grimani, povijesni dragulj u Svetvinčentu te interaktivno putovali kroz vrijeme.

Tekst: R.M.   Foto: učiteljice RN

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2023. 13:46

Naši mali kreativci u PB Kršan obilježili Dan kravate i Dan jabuka

Kako spojiti kravate i jabuke? U dječjoj mašti sve je moguće. Naši Produženci PŠ Kršan poigrali su se svojim crtežima - jabučicama, maštovito su ukrasili veliku kravatu. Veseli dizajn predlažu  tatama za "teške" dane na poslu, a stablo jabuke dobilo je sasvim nove šarene jabuke. Svi bismo ih slađe jeli!

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2023. 12:37

Najslađi Dani zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Šušnjevica unijeli dašak veselja i topline

Jesen je bogatstvom svojih boja, mirisa i okusa došla i u PŠ Šušnjevica. Vikend proveden s roditeljima u šetnji prirodom bila je dobra prilika da učenici u školu donesu jesenske plodove i lišće raznih oblika i boja te naprave malu razrednu izložbu. Obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje i u današnji tmuran dan unijeli dašak veselja i topline. Naša nam je kuharica Dragica zamijesila tijesto i naučila nas izraditi kiflice. Svatko je oblikovao i svoj kruščić te mirisan, mekan i topao podijelio s ostalima. Komadić su ponijeli i roditeljima. Vruće kiflice i medom namazane kruščiće smo u tren oka pojeli. Osladili smo se i kolačem od jabuka koji je donijela Alesia. Na najslađi način zadovoljni, sretni i zahvalni završili smo i ovaj školski dan.

Tekst i foto: A.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2023. 12:26

Drugaši i trećaši o rječnicima povodom Mjeseca hrvatske knjige

U Mjesecu hrvatske knjige učenici drugog i trećeg  razreda PŠ Kršan sa školskom knjižničarkom učili su o raznim vrstama rječnika, tražili nepoznate riječi na talijanskom i engleskom jeziku (jezicima koje uče) te tražili značenje na hrvatskom jeziku. Na kraju su izradili jednu stranicu rječnika s riječima koje počinju njihovim slovom imena. Ideja o rječnicima nastavlja se izvrsno na ovogodišnju manifestaciju Mjeseca knjige koja  nosi naziv Književnost bez granica!, a cilj je ukazati na važnost prevoditelja. Podsjetiti na neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojemu strana književnost, njezini klasici i suvremenici, hrvatskim čitateljima prestaju biti strani.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2023. 10:43

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održavaju se svake godine tijekom listopada. Učenici PB u Kršanu obilježili su

ih izradom i pečenjem raznih peciva. Neki su učenici svoja peciva pojeli, a neki ih ponijeli kući za uspomenu ili poklon.

Učenici nižih razreda MŠ Čepić su na satovima HJ, SR, INA, PID, GK i Lik obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje i dane kruha kroz razne pjesme, igre, zagonetke i razne dodatne digitalne sadržaje.

Učenici PŠ Kršan obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje kušajući slastice koje su pripremili s roditeljima te upriličili izložbu slastica,  a Dan jabuka kuhajući i kušajući topli kompot od jabuka. U slast!

Učenici u PŠ Kršan

Tekst i fot: učiteljice RN

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 10. 2023. 21:27

Ugostili smo Josipa Vretenara, lokalnog spisatelja, ususret Mjesecu hrvatske knjige

Ususret Mjesecu hrvatske knjige, manifestacije kojom slavimo knjige i čitanje, ugostili smo danas gospodina Josipa Vretenara, iz Nove Vasi koji nam je predstavio svoje literarne uratke na čakavskom narječju. Potaknuti njegovim sudjelovanjem na ovogodišnjoj manifestaciji Pićonski feroli i feralići, pozvali smo ga da nam otkrije kako nastaju ove lijepe pitke priče u pjesmi koje su učenici sa zanimanjem slušali. Djelić tradicije i običaja su tako sačuvane u njegovim pjesmama od zaborava, a nadamo se da će ih naši učenici još dugo čuvati u srcu. Saznali smo, u razgovoru s učenicima, da gotovo svaka familija u okolici posjeduje i neki  posebni predmet što ga gospodin Josip izrađuje u slobodno vrijeme, od saponele do lopatice za tartufi, malo umjetničko djelo izrađeno s ljubavlju. Naši učenici od 3. do 8. razreda počastili su ga svojim prvim uratcima na zavičajnom govoru te dobili veliki pljesak, a vjerujemo kako će ih ovaj susret potaknuti na daljnje literarno stvaralaštvo jer kako nam je rekao gospodin Josip - za sve se najde vremena, samo treba bit strpljiv i uporan. Veliko hvala na gostovanju, a kad pjesme jednom budu u knjigi, vidimo se ponovo!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2023. 14:06

Počela je 15. Olimpijada OŠ Labinštine

 U četvrtak, 12. listopada, počela je 15. Olimpijada osnovnih škola Labinštine i to  natjecanjem u krosu za starije razrede koje je održano  u Parku skulptura Dubrova. Trčale su se 4 utrke, i to 5. i 6. razredi djevojčice i dječaci te 7. i 8. razredi djevojčice i dječaci. Naša ekipa sastavljena od učenika 6., 7. i 8. razreda u sastavu: Lukas Santaleza, David Licul, Karlo Rade, Aris Džinović, Noel Diači Hodžić, Roko Štroligo, Leopold Licul, Viti Zrinšćak, Nikolina Širok, Leona Runko, Sara Žulić i Eleni Fable, dali su sve od sebe, a najuspješniji je bio Lukas Santaleza, učenik 6. razreda koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji dječaka 5. i 6. razreda. Čestitke Lukasu i mentorici Doris Belušić, našoj učiteljici TZK.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2023. 10:03

Prvaši u školskoj knjižnici povodom Dječjeg tjedna

U školskoj knjižnici prvaši su sa svojim učiteljicama boravili tijekom Dječjeg tjedna. Veseli su se uz priču Točka, autora P.H.Reynoldsa. Priču o neobičnoj djevojčici Vašti koja je otkrila svoj talent za crtanje sasvim slučajno uz pomoć svoje učiteljice ispričala im je školska knjižničarka, a potom su otkrivali svoje talente u razgovoru. Kako bi zaokružili ovaj lijepi školski sat, učenici su, po uzoru na djevojčicu iz priče, izrazili svoj likovni talent u točkicama.

Tekst i foto: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 10. 2023. 10:35

Povodom Dječjeg tjedna učenici naše škole posjetili načelnika Općine Kršan - Romana Carića

Povodom Dječjeg tjedna učenici naše škole s učiteljicama Mikelom Lukšić Banko i Sanjom Celić, posjetili su načelnika Općine Kršan, Romana Carića. Susret je održan u obnovljenom Domu kulture u Kršanu, a na načelnikov poziv. Predstavnici svih razrednih odjeljenja naše škole, novoizabrani predsjednici razreda za ovu školsku godinu su izrazili  načelniku svoje želje i potrebe vezane za školu i okolicu, a načelnik ih je sa svojim suradnicima toplo dočekao te strpljivo odgovorio na sva pitanja, a zatim ih počastio slatkišima, grickalicama i voćem. Na kraju su se uputili u razgled Doma kulture Kršan. Veseli učenici punim rukama poklona, košaricama prepunim voćem i grickalicama i poklon bonom na 350 eura za kupnju školskih potrepština i inventara, vratili su se u školu. Ukusne grickalice i voće izmamile su osmijeh svim našim učenicima, baš za lijepi završetak Dječjeg tjedna. Zahvaljujemo načelniku i suradnicima Općine Kršan, na srdačnosti i lijepoj suradnji!

Tekst: R.M.    Foto: S.C. i M.B.L.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2023. 12:38

Obilježili smo Dječji tjedan

Učenici naše škole svake godine isplaniraju pregršt aktivnosti povodom obilježavanja Dječjeg tjedna. Ove godine obilježava se od 2. do 8. listopada. Djeci je potrebna sveopća zaštita i poticaji odraslih kako bi zdravo odrastala i razvila odgovornost prema sebi i drugima, no trebaju i priliku da ih se sasluša, stoga je važno skretati pozornost društva na potrebe djece i njihov položaj u društvu te poticati prilike u kojima djeca govore odraslima o svome životu, očekivanjima i željama. U okviru svih predmeta bavili su se aktualnim temama koje se tiču djece i dječjeg svijeta.

Učenici PŠ Kršan sa svojim učiteljicama Mirjanom Rabar i Sanjom Celić obilježili su Dječji tjedan tematskim razgovom, dječjim igrama i crtanjem kredama u boji na školskom igralištu. 

Učenici u PŠ Kršan

Učenici PŠ Šušnjevica sa učiteljicom Alenkom Brenković prošetali su do parka i igrališta te su pjesmom, brojalicama i igrama obilježili ovaj važan tjedan, a potom su crtali po asfaltu kredama u boji te se likovno izražavali tehnikom grataž. Nastala su prekrasna mala likovna djela za izložbu na školskom panou.

Učenici PŠ Šušnjevica

Učenici MŠ Čepić su na satovima SR, HJ, LK i TZK  obilježavali Dječji tjedan. Rješavali su anketni listić o pravima i dužnostima djece, predstavljali su se i upoznavali kroz igru "TO SAM JA". Čitali su razne pjesmice i tekstove te izražavali svoje dojmove i povezivali ih s osobnim iskustvima. I na kraju su se kroz razne igre i takmičenje zabavljali jer kroz igru se najbolje uči.

Učenici u MŠ Čepić

Tekst i foto: učiteljice RN

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2023. 11:49

Svjetski dan životinja u PB Kršan

Svjetski dan životinja obilježava se 4. listopada u svim zemljama od 1931. godine kad je održana konvencija ekologa u Firenci. Taj se dan ujedno slavi i kao Dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine te predstavlja praznik svih ljubitelja i zaštitnika životinja. Učenici Produženog boravka PŠ Kršan prisjetili su se važnosti zaštite i pomaganja životinjama te su izradili razne životinje od papira.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2023. 08:45

Prvaši obilježili Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane

U 1. razredu je obilježen Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane koji se obilježava 29. rujna.  Iz slikovnice „Kako su Dora i Mario spasili hranu“, a  koju im je čitala učiteljica, učenici su saznali kako se odnositi prema hrani te na koji način svatko od nas može pridonijeti smanjenju te vrste otpada i tako pomoći cijelom planetu. Dobre se navike usvajaju od malih nogu, a da bi i s članovima svojih obitelji mogli porazgovarati kako se valja ponašati s hranom, svim učenicima su podijeljene slikovnice „Kako su Dora i Mario spasili hranu“, dar iz Ministarstva poljoprivrede.

Tekst: R.M.    Foto: J.Z.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 10. 2023. 12:19

U školi prezentirana Labinska škola rukometa Kovarići

U petak (29.9.2023.) je za niže razrede na satu TZK realizirana prezentacija Labinske škole rukometa Kovarići. Gost u nastavi je bila Adriana Prosenjak, legendarna rukometašica i trenerica koja je učenicima nakon razgovora o rukometu, realizirala rukometni trening. U pokazne vježbe uključili su se i stariji članovi rukometne škole, a nakon što su  isprobali čari rukometa, učenici su dobili sve potrebne informacije za upise u školu rukometa koja djeluje u Sportskom centru Franko Mileta u Labinu.

Tekst: R.M.   Foto: J.Z.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 10. 2023. 11:53

Šušnjevci obilježili Europski dan jezika u Eko muzeju Vlaški puti

Učenici 1. i 2. razreda PŠ Šušnjevica s učiteljicom Alenkom Brenković su obilježili Europski dan jezika. U utorak, 26. rujna, u Eko muzeju Vlaški puti su gledali igrokaz i crtane filmove Cvrčak i mrav na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, talijanskom i vlaškom (istrorumunjskom). Pozvala ih je Viviana Brkarić, voditeljica Muzeja te porazgovarala s učenicima o važnosti učenja stranih jezika, a na inicijativu Sandre Hrvatin, učiteljice talijanskog jezika. Koliko jezika znaš, toliko vrijediš!

Tekst: R.M.    Foto: A.B.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 9. 2023. 13:17

Obilježili smo Dan Istarske županije

U ponedjeljak, 25. rujna 2023., organizirali smo malo drugačiji sat povijesti, upoznali smo učenike s našom zavičajnom poviješću i vrijednostima te smo time uveličali proslavu Istarske županije. Naime, Istarska županija ove godine obilježava dva iznimno povijesna događaja: 30 godina osnutka Istarske županije i 80. obljetnicu donošenja Rujanskih odluka o sjedinjenju Istre s maticom Hrvatskom. Učitelj povijesti, Dalibor Švić je za učenike viših razreda pripremio predavanje, a učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama likovno su se izrazili na temu,  nakon uvodnog predavanja, slušanja istarske himne - "Krasna zemljo, Istro mila", gledanja filmića o IŽ te razgovora o najvažnijim karakteristikama IŽ, plesali su i tradicionalni balun.

Tekst: R.M.

Foto: M.B.L., S.C., M.R., J.Z.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 9. 2023. 12:50

Naši Produženci u PŠ Kršan obilježili Međunarodni dan mira

Učenici produženog boravka u PŠ Kršan sa svojom učiteljicom Rosanom održali su radionicu povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira. Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. rujna Međunarodnim danom mira. Dan mira obilježava se s ciljem pobuđivanja globalne svijesti o važnosti mira u svijetu. Na origami radionici učenici su od papira izrađivali golubice. Na papiriće su napisali svoje želje mira, nenasilja, ljubavi, tolerancije i razumijevanja. Svakoj su golubici dali jednu poruku te su zamislili da njihove golubice prenose ove poruke diljem svijeta.

Tekst i foto: R.Š.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 9. 2023. 13:28

Obavijest za roditelje

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije – Služba za školsku i adolescentnu medicinu od ove školske godine u svom radu koristi aplikaciju „Terminko“ za naručivanje pacijenata na usluge koje pruža u školskoj ambulanti: kontrolni namjenski pregledi, pregledi za potrebe prilagodbe ili oslobađanja TZK-a, pregled za utvrđivanje primjerenog oblika školovanja, pregledi za upis u 1. razred OŠ, savjetovalište, cijepljenja.

 

 

POVEZNICA NA APLIKACIJU "TERMINKO" NALAZI SE OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 9. 2023. 10:36

Krenuli smo u nove avanture - terenska nastava u Labin i Rabac

U srijedu, 13. rujna uputili smo se na terensku nastavu u Labin i Rabac. Objedinili smo obilježavanje nekoliko važnih datuma. Najprije smo posjetili Sportski centar Franko Mileta kako bismo realizirali susret s olimpijcem Valnerom Frankovićem, a povodom Hrvatskog olimpijskog dana. Otkrio nam je zanimljivosti iz svoje bogate sportske rukometne karijere i poručio o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima.

Susret s olimpijcem Valnerom Frankovićem

Nastavili smo Trim stazom za Rabac ili tzv. Sentoninom stazom,  pješke, kako bismo obilježili Međunarodni dan pješačenja. Strmu i zahtjevnu stazu propješačili smo za dva sata i usput uživali u prekrasnim vidicima. Sentonina staza je posvećena labinskoj božici Sentoni, zaštitnici putnika. Povezuje Stari Grad Labin i  Rabac na moru, u podnožju.  Staza prati tok potoka koji se slijeva tvoreći mnoštvo malih slapova, hladno plavih jezerca i laguna. Preko potočića vode drveni mostići i na nekoliko mjesta stvaraju idiličnu kulisu za fotografiranje.

Na ulazu u Poučnu stazu Labin - Rabac

Edukativni gradski pčelinjak posjetili smo kako bismo izbliza vidjeli pčele i saznali više o pčelarstvu, vrstama košnica, medonosnom bilju i svemu o vrijednim oprašivačima, a nastavno na naš novi zavičajni projekt "Priče iz košnice". Saznali smo da pčele čine oko 80 posto svih oprašivača biljaka cvjetnica, a uslijed oprašivanja pčela direktno nastaje do 35 posto sve hrane koju čovječanstvo proizvede. To je tek prva aktivnost kojom smo otvorili mnogobrojne aktivnosti na temu pčela. Uživali smo!

U Edukativnom gradskom pčelinjaku

Tekst i foto: R.M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2023. 13:59

Obavijest - Mali veliki talenti

Dragi učenici, roditelji, članovi obitelji i prijatelji!

 

Pomozite našim malim talentima da postanu  veliki! Nakon kupnje u Konzumu, donirajte kupon našoj školi  za nabavu opreme. Naime, na prodajnim mjestima Konzuma počeli su se izdavati kuponi u sklopu velike Konzumove inicijative „Mali veliki talenti". Ako potrošite više od 10 eura kod svake kupnje, dobit ćete jedan kupon koji možete donirati školi po izboru, putem QR koda na poleđini kupona ili osobno u školi. Naša kutija za kupone nalazi se na ulazu u školu.

Pozivamo vas da sakupljate kupone i donirate ih našoj školi – OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić. Po završetku inicijative, 8. studenog 2023. godine, skupljene kupone moći ćemo zamijeniti za vrijedne nagrade kao što su lopte, društvene igre, mikroskop, projektor, itd. Molimo vas, podijelite vijest  članovima obitelji i prijateljima. Hvala na podršci!

Mali veliki talenti

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 9. 2023. 10:33

Prvi susret sa školom

Prvo upoznavanje s učiteljicom, prvi susret  s novim prijateljima, prvo sjedenje u školskoj klupi… sve su to odradili jutros naši novi prvaši. Četrnaestero prvašića u pratnji roditelja pratilo je svoju prvu školsku priredbu koju su pripremili učenici razredne nastave s učiteljicama, a njihovi roditelji prvi roditeljski sastanak pod vodstvom školske pedagoginje, Nade Švraka - Polazak djeteta u školu. Uzbuđenje je raslo iz minute u minutu, a školske torbe ispunili su u tren, hrpom novih udžbenika i mnoštvom darova. Riječ dobrodošlice uputila im je učiteljica Mikela Banko Lukšić, v.d. ravnateljice. Posebna prigoda ispunjena emocijama ostat će prekrasna uspomena za cijeli život. A za ostale uzbuđene učenike naše škole, školsko zvono označilo je početak još jedne školske godine, 2023./24.

Sretno, svima!

Prvaši s učiteljicama Alenkom Brenković, Jasminkom Zahtila i Mirjanom Rabar

Tekst: R.M.   Foto: M.B.L.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 9. 2023. 08:22

OBAVIJEST o početku školske godine 2023./24.

ORGANIZACIJA NASTAVE U PONEDJELJAK, 4. RUJNA

Nastavna godina  počinje 4. rujna 2023. g. u 8.00 sati za sve učenike Matične i područnih škola (osim prvašića).

Prvi dan  nastave, učenici od 2. do 8. razreda imat će tri školska sata koji će biti skraćeni na 35 minuta te će nastava  završiti u 10.00 sati (osim za učenike koji sudjeluju u svečanosti prijema prvašića), a u PŠ Šušnjevica u 9.50 sati.

Učenici od 6. do 8. razreda dolaze u školu s blokom u kojem će zapisati potrebne informacije, učenici mlađih razreda, kao i učenici petog razreda s praznom torbom radi preuzimanja  udžbenika.

Učenici putnici dolaze u školu školskim autobusom  prema ustaljenom  voznom redu.

Odlazak svih učenika putnika je u 9.50 iz Šušnjevice, a u 10.00 sati na relaciji Čepić – Kršan – Kožljak – Jesenovik – Nova Vas - Šušnjevica.

Raspored sati za učenike viših razreda za prvi dan nastave, u ponedjeljak, 4. rujna:

Sat/Razred

5.

6.

7.

8.

1.

SR

SR

SR

SR

2.

HJ

TZK

M

INF

3.

MAT

INF

HJ

TZK

 

 

Svečani prijem prvašića

Svečani prijem prvašića Matične i područnih školi bit će 4. rujna  u 10.30 sati u Matičnoj školi u Čepiću.

Učenici dolaze u pratnji roditelja te prisustvuju svečanom prijemu u školu. Sa sobom donose prazne školske torbe radi preuzimanja udžbenika.

 Nakon svečanog prijema i programa dobrodošlice, školska pedagoginja održat će skupni roditeljski sastanak na temu polaska djece u prvi razred, dok će učenici u to vrijeme u pratnji svojih razrednih učiteljica obići školu i preuzeti  udžbenike.

 

ORGANIZACIJA NASTAVE OD UTORKA, 5. RUJNA  DO KRAJA PRVOG TJEDNA

Učenici mlađih razreda će prvi tjedan završiti s nastavom u 10.30 sati, osim učenika iz PŠ Šušnjevica koji završavaju u 10.15 sati.

Za učenike putnike i učenike iz PŠ Šušnjevica koji pohađaju odjel Produženog boravka u MŠ u Čepiću, organiziran je prijevoz  nakon nastave na relaciji:  Šušnjevica – Čepić – Kršan – Kožljak – Jesenovik - Nova Vas.

Učenici starijih razreda će od utorka do kraja prvog tjedna završavati s nastavom u 13.10 sati kada je planiran odlazak školskim autobusom za učenike putnike. U prvoj turi odlaze učenici iz Kršana, dok učenici iz Šušnjevice i Kožljaka čekaju ispred škole u Čepiću te se ukrcavaju po povratku autobusa iz Kršana.

 

ŠKOLSKA MARENDA  organizirana je od srijede, 6. rujna (razrednici dostavljaju u tajništvo škole broj učenika najkasnije do utorka 5. rujna)

PRODUŽENI BORAVAK -  u MŠ Čepić i PŠ Kršan počinje s radom od utorka, 5. rujna, odmah nakon nastave i traje do 16.00 sati.

 

Organizacija rada od 11. rujna

Od drugog  tjedna, tj. od 11. rujna,  nastava  će se organizirati  po uobičajenom  rasporedu.  Za učenike mlađih razreda nastava traje do 12.20 sati, osim u PŠ Šušnjevica do 12.10 sati radi organizacije prijevoza.

Za učenike putnike mlađih razreda školski autobus prometuje od 12.10 na relaciji Šušnjevica – Čepić – Kršan – Kožljak – Jasenovik – Nova Vas.

Za učenike putnike starijih razreda školski autobus prometuje od 14.05 na relaciji Čepić – Kršan, a u 14.20 na relaciji Čepić – Šušnjevica – Kožljak.

 Rad u odjelima produženog boravka odvijat će se od 12.00 do 17.00 sati.

 

 

Svim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima škole želimo uspješan početak nove školske godine, a našim prvašićima čestitamo na ulasku u najljepše životno doba - đačko doba te želimo da se čim prije snađu u školskoj sredini.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 8. 2023. 11:38

Jakov Terković osvojio drugo mjesto na natječaju u Pićnu

U subotu, 29. srpnja 2023. godine, u sklopu festivala Šćorice, održana je i završna prezentacija manifestacije „Pićonski feroli i feralići“. Naši su učenici sudjelovali svojim literarnim radovima, a u konkurenciji od prvog do četvrtog razreda, 2. nagradu primio je  naš Jakov Terković, učenik 4. razreda iz PŠ Kršan uz  mentoricu Alenku Brenković, a za literarni rad pod nazivom „Šćorice moje none“. Čestitke učeniku i mentorici! 

Nagrađeni literarni rad u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 7. 2023. 11:51
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 127541
Ovaj mjesec: 208
Ovaj tjedan: 107
Danas: 6

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju