preskoči na sadržaj
Vijesti

Obilježili smo Dan Down sindroma

Svake godine 21. ožujka obilježava se Svjetski dan Down sindroma kako bi se podigla svijest o osobama s Down sindromom i njihovim poteškoćama. Tako su i naši učenici razredne nastave obilježili ovaj dan tematskim razgovorom i gledanjem edukacijskih materijala na satovima SRO te nošenjem šarenih čarapa, a na likovnom  izradom papirnatih šarenih čarapa i uređenjem panoa iskazali su svoju podršku osobama s Down sindromom na današnji datum, 21.3. Ovaj je datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2023. 14:06

Iznenađenje za tatu u Produženom boravku

Bliži se nedjelja, 19. ožujka, kada obilježavamo Dan očeva. Dječica u Produženom boravku su prihvatila Bartolovu ideju i napravili medalju za svog tatu. Svaki će tata osvojiti medalju za prvo mjesto najboljeg tate na svijetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2023. 20:04

Realizirana edukacija za učitelje, roditelje i učenike viših razreda_Uz obilje morske radosti, djeca će zdravo odrasti

U sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“ u našoj se školi nastavlja edukacija roditelja, učitelja i učenika viših razreda o važnosti konzumiranja ribe u svakodnevnoj prehrani. Projekt je odobren u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Edukacija je provedena 16. ožujka.

Edukaciju su održale Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2023. 12:50

POZIVNICA

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Čepić  poziva Vas na Edukativnu radionicu o važnosti konzumiranja svježe ribe u svakodnevnom životu  koja će se održati 15. ožujka 2023. godine s početkom u 17:00 sati u prostorijama Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić (Purgarija Čepić 1, Kršan), a u sklopu projekta "Uz obilje morske radosti, - djeca će zdravo odrasti", namijenjenu učenicima predmetne nastave i njihovim roditeljima. Održat će je stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Ovaj događaj je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2023. 13:06

OBAVIJEST - PROVEDBA NACIONALNIH ISPITA U 8. RAZREDU

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u školskoj godini 2022./2023. provodi nacionalne ispite iz Hrvatskog jezika, prvog stranog jezika, Matematike, Biologije, Fizike, Geografije, Kemije i Povijesti u osmom razredu osnovne škole. Cilj je  nacionalnih ispita pridonijeti uspostavi usklađenoga i učinkovitoga sustava odgoja i obrazovanja te sustava kvalitete. Ispiti će se provoditi prema utvrđenom kalendaru i vremeniku, u razdoblju od 13. 3. 2023. do 31. 3. 2023.

PREDMET

DATUM

DAN U TJEDNU

VRIJEME PISANJA

Trajanje ispita

Hrvatski jezik

13. 3. 2023.

ponedjeljak

U dva dijela:

  1. dio od 9:00 do 10:30
  2. dio od 11:00 do 12:30

180 min

(4 školska sata)

Engleski jezik

15. 3. 2023.

srijeda

U dva dijela:

1.dio od 9:00 do 9:15

2. dio od 9:30 do 10:45

90 minuta

(2 školska sata)

Matematika

17. 3. 2023.

petak

Od 9.00 do 10:30

90 minuta

(2 školska sata)

Biologija

21. 3. 2023.

utorak

Od 9.00 do 10:30

90 minuta

(2 školska sata)

Fizika

23. 3. 2023.

četvrtak

Od 9.00 do 10:30

90 minuta

(2 školska sata)

Geografija

27. 3. 2023.

ponedjeljak

Od 9:00 do 10:10

70 minuta

Kemija

29. 3. 2023.

srijeda

Od 9.00 do 10:30

90 minuta

(2 školska sata)

Povijest

31.3. 2023.

petak

Od 9:00 do 10:10

70 minuta

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2023. 12:13

Sretan Dan žena!

Sretan Dan žena, svim mamama, svim učiteljicama  i svim ženama,

žele naši Produženci s učiteljicom Alenkom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2023. 14:12

Volim jesti lignje i osliće... u sklopu projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti"

U utorak, 7. ožujka u prepunoj učionici naše škole održala se edukativna radionica o važnosti konzumiranja svježe ribe u svakodnevnom životu. Radionica se provela u sklopu projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“,  koji ima za cilj doprinijeti povećanju konzumacije ribe i ribljih proizvoda na području FLAG-a, s posebnim naglaskom na djecu i učenike naše škole.

Svrha ove edukativne radionice je unaprijediti znanje roditelja i djece te povećati svijest o važnosti uključivanja ribe u svakodnevnu prehranu. Edukativna radionica je sufinancirana sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Radionici su prisustvovali učenici mlađih razreda, njihovi roditelji, učitelji i djelatnici škole. Predavanje je održala gđa. Katja Pilar, mag. nutr.  Svi su vrlo pozorno slušali predavanje te aktivno sudjelovali u razgovoru.

Svašta se naučilo… kako su ribe lako probavljive i nakon njih se brzo ogladni, nutritivni sastav, podjela ribe, razlike između bijele i plave ribe,  zašto je plava riba zdravija, utjecaj konzumacije ribe na zdravlje, kako treba maštovito servirati obrok…

Očekujemo da će spoznaje koje se steklo na današnjoj radionici utjecati da se, u obiteljima i u školi, češće koriste morske namirnice u pripremi svakodnevnih obroka.

I najvažnije od svega je da će naša djeca, uz obilje morske radosti – zdravo odrasti!

"Volim jesti lignje i osliće. I uvijek ću to jesti",  rekli su Mia, Marko, Nicholas, Marta, Jakov, Nicolas, Noela, Mikelanđelo, Luka, Vehida i učiteljice Jasminka, Mikela, Sanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2023. 11:37

Naše učenice su se uspješno predstavile na županijskom LIK-u 2023.

Ove je godine tema županijskog LIK-a  2023. natjecanja - izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna bila PLES. Zadatak učenika osnovnih škola bio je prikaz ritma na plohi geometrijskim ili slobodnim likovima koristeći kontrast boje prema boji, a sve to u tehnici digitalne animacije. Na Županijskom natjecanju sudjelovalo je 29 osnovnih škola s 85 radova. Našu školu predstavljali su likovni radovi učenica Leone Runko, Kristy Tončinić i Sare Žulić.

Kristy je ostvarila izvrstan rezultat i osvojila visoko 4. mjesto na županijskoj razini natjecanja na čemu joj čestitamo. Mentorica svih učenica je učiteljica likovne kulture, Eni Blašković.

Virtualna izložba Županijske razine natjecanja  

OVDJE POGLEDAJTE NAŠE RADOVE 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2023. 10:50

Bravo za našu učenicu Leanu i mentoricu Ivanu na županijskom natjecanju iz Geografije

Županijsko natjecanje iz geografije održano je u utorak, 7. veljače 2023. u OŠ Jurja Dobrile Rovinj. Naša je Leana Rade, učenica 8. razreda s mentoricom Ivanom Višković, osvojila odlično 9. mjesto između 15 pozvanih učenika iz 8. razreda. Bravo, čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 3. 2023. 09:02

Poziv na roditeljski

U sklopu projekta „ Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ u MŠ Čepić će se 7. ožujka s početkom u 17.00 sati održati edukativna radionica o važnosti konzumiranja svježe ribe u svakodnevnom životu: KAKO I ZAŠTO POPULARIZIRATI JELA OD RIBE I RIBLJIH PROIZVODA Radionica je namijenjena učenicima mlađih razreda, njihovim roditeljima i djelatnicima škole. Održat će je stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Ovaj događaj je sufinanciran sredstvima iz europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2023. 13:40

Naša ekipa iz Prve pomoći je osvojila 3. mjesto na Gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu, 4. ožujka, u OŠ Vladimira Nazora u Potpićnu,  održana je prva razina Gradskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojoj je sudjelovalo 4 ekipa podmlatka te jedna ekipa u kategoriji mladih.

U obje kategorije ekipe su ispunjavale testove na 4 teoretske radne pozicije (Međunarodni pokret Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, Hrvatski Crveni križ, Međunarodno humanitarno pravo, ljudska prava te prava djeteta i prva pomoć) i odmjeravale vještine pružanja prve pomoći na 2 praktične radne pozicije.

Naša ekipa iz Prve pomoći je osvojila 3. mjesto u tijesnoj borbi za samo 0,17 bodova iza drugoplasiranih. Ekipu su činile naše učenice: Kristy Tončinić, Ana Franković, Enmary Grožić, Nikolina Širok, Emili Stanić i Sanja Stepančić te mentorica – Iva Rukavina.  Čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 6. 3. 2023. 10:47

Meni osobno su najdraže riblje polpete... u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“

U utorak, 28. veljače, u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“ u našoj je školi održana edukacija o važnosti konzumiranja ribe u svakodnevnoj prehrani. Projekt je odobren u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Tako su i naši učenici starijih razreda te njihovi predmetni učitelji imali priliku naučiti nešto novo, nešto lijepo i korisno. Održao se po jedan sat za svaki razredni odjel od petog do osmog razreda.

Edukacije/radionice su održali Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.  

Učenici petog razreda bili su veoma  zadovoljni svime što su naučili o ribama i zdravoj prehrani. Smatraju da su naučili  puno toga: koliko u tjednu treba  jesti ribe, zašto je riba važna za razvoj djece… Karlu R. se veoma sviđala prezentacija pripreme ribe  i preporuka da  se mora  jesti jako puno povrća… Još sam saznao da moramo jesti i plave ribe jer one imaju omega – 3 masne kiseline, pa  je zdrava za naš mozak i  vid bude oštriji – rekao nam je Karlo.

I šestaši su bili zadovoljni predavanjem o zdravoj hrani i važnosti konzumacije ribe pa nam je Sara Ž. rekla da su naučili kako treba jesti ribu dva do tri puta tjedno jer sadrže masti i bjelančevine koje pomažu u jačanju kosti i koncentraciji. Nutricionistica im je govorila o zdravim obrocima s ribom i o konzumaciji voća i povrća koje je jako važno, a ljudi ga ne konzumiraju toliko često koliko bi trebalo.

Na predavanju o ribama sam puno naučila. Naučila sam da postoji bijela i plava riba, s time da je plava riba bolja od bijele jer sadrži više hranjivih masti. Riba je zdrava za naše kosti i mišiće, također nam pomaže da naša koncentracija bude jača. Zdrava je za naš vid i oči. Može se servirati na razne načine. Meni osobno najdraže su riblje polpete – rekla nam je Nikolina Š. iz sedmog razreda

I osmaši su pozorno slušali i aktivno sudjelovali. Na predavanju smo naučili važnost konzumiranja i pripremanja ribe, što riba u sebi sadrži, a dobro utječe na cjelokupni organizam, koje su vrste riba najzdravije te na koji način ih je najzdravije pripremati. Dobili smo nekoliko savjeta kako stabilizirati naše obroke kako bi nam pružali dovoljno energije za rad - rekla je  Ana F.

U utorak, 7. ožujka u 17.00 sati održat će se edukativna radionica za učenike mlađih razreda, roditelje i djelatnike škole. Tema radionice je Kako i zašto popularizirati jela od ribe i ribljih proizvoda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 3. 2023. 11:25

Istaknuti učenik i mentor na Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove je školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj organiziralo Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice na kojem su sudjelovali i učenici iz naše škole. Među sudionicima ovogodišnjeg natjecanja vrijednim rezultatima istaknuo se naš David Licul, učenik 5. razreda i mentor Damir Depikolozvane te su nagrađeni vrijednom nagradom i priznanjem.

Natjecanje je organizirano u okviru preventivno edukativnih programa te s ciljem poboljšanja ukupnog stanja prometne sigurnosti i smanjenja broja stradale djece i mladih u prometu. Državno natjecanje putem Prometne Učilice provedeno je u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i tvrtkom Moj telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET, a sufinancirano je sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Prometna Učilica je web platforma namijenjena učenicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i ravnateljima škola, djelatnicima MUP-a i svima drugima koji žele provjeriti ili unaprijediti svoje znanje o sigurnijem sudjelovanju i poželjnom ponašanju u prometu i kao takva preporučena je od MZO i MUP za poučavanje učenika. Sadržaji Prometne Učilice prilagođeni su svakom pojedinačnom uzrastu školske djece te su dostupni 365 dana u godini. Čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2023. 13:20

Izloženi likovni radovi naših učenika na 17. Danima meda u Pazinu

Učenici razredne nastave sudjelovali su na likovno - literarnom natječaju 17. Dani meda, Pazin 2023. Od 130 pristigla likovna rada učenika osnovnih škola Istarske županije između 12 izloženih izabrani su i radovi naših učenika Veronike Marčac, 2.r. i Kristana Roviša, 3.r. Radovi su bili izloženi za vrijeme trajanja Manifestacije održane 24. i 25. veljače 2023. u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2023. 13:08

OBAVIJEST o zimskim praznicima

Dragi učenici i roditelji!

Drugi dio zimskih praznika za učenike počinje u ponedjeljak, 20. veljače i završava 24. veljače 2023. godine, a nastava počinje ponovo u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine prema redovnom rasporedu. Želimo vam ugodne zimske praznike.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 2. 2023. 12:59

Maskirali smo se u...

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 2. 2023. 12:40

Zabavno i kreativno na Valentinovo

Dan ljubavi ove smo godine obilježili zabavnim i kreativnim aktivnostima. Učenici 8. razreda na satu informatike s učiteljicom Tihanom u aplikaciji WordArt pripremili su radosna srca sa simboličnim stihovima te u suradnji s likovnim i učiteljicom Eni postavili zanimljive instalacije u školski hodnik. Na satu hrvatskoga jezika s učiteljicom Dijanom čitali su beletrističke ili popularno-znanstvene tekstove prepune ljubavi, a na Ina Kreativka i satovima Građanskog odgoja s učiteljicom Sanjom, Darijom i knjižničarkom pripremili malo druženje prepuno ljubavnih recitacija i poruka te uredili foto okvir. Iako nismo svi zaljubljeni, u lijepoj atmosferi sve je ljepše. I malim aktivnostima činimo svijet radosnijim i ljepšim. Zar ne?

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2023. 14:24

Literarnim i dramskim izričajima predstavili smo se na Općinsko - gradskom LiDranu 2023.

Općinsko-gradska smotra i natjecanje LiDraNo 2023. održano je u četvrtak, 9. veljače 2023. godine, a domaćin ovogodišnjeg susreta bila je OŠ Vitomira Širola – Paje u Nedešćini. Nakon kratkog programa dobrodošlice i pozdravnih govora ravnateljice i načelnice, naši su se učenici uspješno predstavili u literarnoj i dramskoj kategoriji.

U Kategoriji  literarnih radova za Županijsku razinu predloženi su radovi naših učenika RN, Leon Rade iz 2. razreda s radom Moj nono te mentoricom Sanjom Celić i Leona Mart, učenica 4. razreda s radom Kolori jeseni uz mentoricu Alenku Brenković.

 U Kategoriji dramskog stvaralaštva – pojedinačni nastupi, predstavile su se četiri učenice i zadobile veliki pljesak za svoju izvedbu. Dvije učenice RN Sara Juran i Leona Mart predstavile su se kazivanjem poezije uz mentoricu Mirjanu Rabar, a dvije učenice viših razreda, Eleni Fable i Leana Rade lijepo su iznijele svoje monologe uz mentoricu Rominu Miletić.

       Čestitamo našim vrijedim  učenicima na uspjehu i želimo im puno sreće u Puli, a mentoricama čestitamo na uloženom trudu i entuzijazmu u radu s učenicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 2. 2023. 13:06

OBAVIJEST KANDIDATIMA O REZULTATIMA NATJEČAJA ZA POPUNU RADNOG MJESTA

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

 

KLASA: 112-02/23-01/01

URBROJ: 2144-19-01-23-9

Purgarija Čepić, 10.02.2023.

 

OBAVIJEST KANDIDATIMA O REZULTATIMA NATJEČAJA ZA POPUNU RADNOG MJESTA

U svezi natječaja objavljenog na oglasnoj ploči i web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na web stranici škole dana 18. siječnja 2023. godine za popunu radnog mjesta učitelja/ice talijanskog jezika na određeno nepuno radno vrijeme - 28 h tjedno, KLASA: 112-02/23-01/01, URBROJ: 2144-19-01-23-2, obavještavamo vas da je odlukom ravnateljice škole, a uz prethodnu suglasnost Školskog odbora OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić na sjednici održanoj dana 9. veljače 2023. godine, u radni odnos primljena:

  • Sandra Hrvatin, profesorica talijanskog jezika i književnosti, iz Rapca.

Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 2. 2023. 10:59

Obavijest za zainteresirane učenike

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 2. 2023. 10:03

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

 U utorak, 7. veljače, obilježili smo Dan sigurnijeg interneta, ove godine u duhu slogana „Zajedno za bolji Internet“. Svake godine, na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca milijuni ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Učenici su se na satu GOO uključili u rješavanje nacionalnog online kviza i igrali društvenu igru s temom o pravilnoj uporabi i korištenju interneta.

Virtualna komunikacija je za djecu i mlade primaran način međusobne komunikacije. Međutim, iako tehnologija ima mnoge prednosti i unaprjeđuje kvalitetu života na brojnim poljima, ako se ne koristi na primjeren način, poštujući pravila komunikacije i vodeći računa o sigurnosti i zaštiti svih uključenih, može imati i negativne posljedice. Jedna od tih posljedica je i elektroničko nasilje što posljedično utječe na sva područja djetetova funkcioniranja pa je zato važno o svemu se dobro informirati. Svi učenici će ovaj tjedan na satovima informatike posebnu pozornost pridati toj temi, a ove godine Dan sigurnijeg interneta slavi svoj 20-ti rođendan.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 2. 2023. 10:05

Učili smo Vlaški i slušali priče - projektna aktivnost "Z rucakami po vlaškemi puti"

U ponedjeljak, 6. veljače  smo na satovima SRO i INA realizirali rad na projektu „Z rucakemi po vlaškemi puti“. Učenici RN upoznavali su se  s osnovnim pojmovima na Vlaškom jeziku. Pripovijedanje tradicijskih priča na Vlaškom jeziku upriličila nam  je naša posebna gošća, Viviana Brkarić, ravnateljica Interpretacijskog centra Vlaški puti u Šušnjevici. Učenici su s oduševljenjem prihvatili gošću, slušali priču i učili nove riječi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2023. 13:36

Ako jedemo ribu, postat ćemo snažni poput polarnog medvjeda... održana edukacija/radionice u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“

U petak, 3. veljače, u sklopu provedbe školskog projekta „Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti“ u našoj je školi održana edukacija o važnosti konzumiranja ribe u svakodnevnoj prehrani. Projekt je odobren u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Edukacija se provodila po jedan sat u svih pet razrednih odjela mlađih razreda. Uz predavanja za učenike su osmišljene i zanimljive aktivnosti. Na pripremljenim listićima crtežom su prikazali kako bi trebao izgledati zdravi obrok uz ribu, povrće i žitarice te su rješavali zadatke tako da su upisivanjem riječi naučili koliko je riba važna za njihov pravilan rast i razvoj.

Edukacije/radionice su održali Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.  

Prvo su krenuli u PO Kršan gdje su učenici 1. i 2. razreda zainteresirano pratili predavanje. Bili su veoma aktivni, a i sve su znali o zdravoj prehrani.

"Ne volim ribu, ali kad znam koliko je zdrava, pojest ću bar malo… Reći ću mami da češće priprema ribu… Nisam znao da je morski pas jestiv… Ako jedemo ribu postat ćemo snažni poput polarnog medvjeda."

I učenicima trećeg i četvrtog razreda u PO Kršan održane edukacije o važnosti ribe u svakodnevnoj prehrani su bile jako lijepe i zanimljive. Najljepše im je bilo na pripremljenim listićima crtati zdravi obrok s ribom, povrćem i žitaricama te rješavati zadatke tako da se upisivanjem točnih odgovora nauči koliko je riba važna za pravilan rast i razvoj.

Učenici 1. i 4. razreda u Matičnoj školi Čepić su bili veoma zadovoljni:

"Bilo nam je jako lijepo i poučno… Naučili smo da je riba zdrava, puna vitamina i minerala… Moramo je jesti jer štiti oči, srce, kosti i mišiće… Zaključili smo da je važno zdravo se hraniti… Jesti ćemo još više ribe."

U KRO 2. i 3. razreda u MŠ Čepić smatraju da je bilo zanimljivo i poučno:

"Naučili smo da je važno jesti ribu… Liječnica Olga nam je objasnila koju hranu trebamo jesti puno, a koju ne.. Nutricionistica Jovanka je govorila o vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim tvarima koje nalazimo u ribi i ribljim proizvodima te na koje nam organe to pozitivno djeluje… Crtali smo tanjur sa zdravom hranom… Riješili smo zagonetku i otkrili organe na koje konzumacija ribe ima pozitivan učinak."

I KRO 1.2. i 3 razreda u PO Šušnjevica su učenici nestrpljivo dočekali predavanje o ribama. Motivirani poučnom prezentacijom oduševljeno su pričali o svojim omiljenim ribljim specijalitetima. Doznali su neke nove mogućnosti i načine pripreme koje će prenijeti svojim roditeljima.

Edukacija o zdravoj prehrani za učenike viših razreda, roditelje, učitelje i kuharskog osoblja nastavlja se u ožujku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 2. 2023. 14:13

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU (RAZGOVOR) za učitelja/icu talijanskog jezika

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

 

KLASA: 112-02/23-01/01

URBROJ: 2144-19-01-23-6

Purgarija Čepić, 1. veljače 2023.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

 

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj za popunu radnog mjesta učitelj/ica talijanskog jezika objavljen dana 18. siječnja 2023. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u ponedjeljak,  6. veljače 2023. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan, kako slijedi:

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

J.L.J.

Mošćenička Draga

1975.

11:00

2.

S.H.

Rabac

1969.

11:15

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 1. 2. 2023. 14:02

U Kinu Labin gledali smo prvi hrvatski 3D dugometražni animirani film "Cvrčak i mravica"

 

Naši su se učenici razredne nastave s učiteljicama, u ponedjeljak, 23. siječnja, uputili u „osvježeno“ Kino Labin te na poziv ravnateljice Renate Kiršić, pogledali  film "Cvrčak i mravica", prvi hrvatski 3D animirani dugometražni film koji je upravo stigao u kina. Odličan animirani film, a prema klasičnoj Ezopovoj bajci, hrvatski autori prilagodili su senzibilitetu današnjih generacija te snimili film o cvrčcima koji žive na glazbenom festivalu Cvrčella, a mravi se predano pripremaju za zimu kloneći se bilo kakve zabave, pogotovo glazbe. Naši učenici nasmijali su se i uživali slušajući poznate mlade hrvatske glumce i pjevače poput Tare Thaller i Marka Petrića, a na kraju, izdvojili glavnu pouku filma o nužnosti prihvaćanja drugih i drukčijih. I kako su nam učenici rekli, bilo im je super!

Zahvaljujemo Kinu Labin i na projekciji kratkog animiranog filma „Ježeva kućica“ što je uvijek poseban doživljaj na velikom platnu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 1. 2023. 10:38

POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji/skrbnici,

predupis djece u prvi razred Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić održat će se 25., 26. i 27. siječnja 2023. godine. Predupisuju se djeca koja do 1. travnja 2023. godine imaju navršenih šest godina života, kao i djeca kojoj je za školsku godinu 2022./2023. odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Predupise možete obaviti:

- elektronskim putem (e -mail): skola.cepic@gmail.com

- telefonski: 052 867 723

- osobno u tajništvu škole

Podaci potrebni za predupis:

  • Ime i prezime djeteta;
  • OIB djeteta;
  • Datum i mjesto rođenja;
  • Ime i prezime roditelja;
  • Adresa stanovanja, brojevi telefona te e-mail oba roditelja;
  • Eventualne napomene vezane uz dijete

Za upis u osnovnu školu van upisnog područja, zahtjev se podnosi osnovnoj školi u koju se dijete želi upisati (Zahtjev u prilogu).

Za dijete koje će do 31. prosinca 2023. godine navršiti šest godina života, a nije školski obveznik, roditelj odnosno skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2023. godine, podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, Izdvojeno mjesto rada Labin, Titov trg 11, Labin, radi uvrštavanja djeteta u popis školskih obveznika.

U OPŠIRNIJE pogledajte cijeli Poziv za predupis i Zahjev za upis u OŠ izvan upisnog područja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2023. 12:39

Obnovljena čajna kuhinja u PO Kršan

Završena je rekonstrukcija male čajne kuhinje u PO Kršan koja  je baš za blagdane  zasjala u novom sjaju. Rekonstrukcija školske kuhinje je obuhvaćala izradu troškovnika, građevinske, elektroinstalacijske i vodoinstalaterske radove te nabavku novog kuhinjskog namještaja i opreme.  Provela se  u skladu s HACCP standardom, a osnovni cilj je bio poboljšanje kvalitete pripreme i izdavanja hrane učenicima te povećanje konzumacija ribe i ribljih proizvoda među najmlađom populacijom.

Rekonstrukcija školske kuhinje se provela u sklopu projekta „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ financiranog putem mjere 5.2.1 Potpore za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama FLAG – Alba.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 1. 2023. 08:21

Izradom ukrasa sudjelovali smo u humanitarnoj akciji "Vrijeme dobrote"

U vrijeme darivanja i brige o našim najbližima, ovog prosinca, naši učenici izvannastavne grupe Građanskog odgoja i obrazovanja u suradnji s učenicima likovne grupe, iskazali su svoju solidarnost u humanitarnoj akciji.

Izradili su unikatne dekoracije za božićni bor na labinskom markatu te ih donirali u svrhu humanitarne akcije u organizaciji  Grada Labina s partnerom „1. Maj d.o.o. Labin" pod nazivom “Vrijeme dobrote". Za svaki ukras za božićni bor, “1. Maj d.o.o. Labin"  uplatio je 15 kuna na poseban žiro račun namijenjen nabavci mamografa za Ispostavu labinskog Doma zdravlja. Nastavak je to velike humanitarne  akcije „Labinština HOĆE“ koju je na inicijativu Lige protiv raka Labin, Grad Labin zajedno sa općinama Labinštine pokrenuo u  proljeće 2022. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 1. 2023. 08:09
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 115962
Ovaj mjesec: 935
Ovaj tjedan: 74
Danas: 43

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju