preskoči na sadržaj
Vijesti

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU (RAZGOVOR)

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

KLASA: 112-02/22-01/01

URBROJ: 2144-19-01-22-

Purgarija Čepić, 12. kolovoza 2022.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj za popunu radnog mjesta učitelj/ica tjelesne i zdravstvene kulture objavljen dana 21. srpnja 2022. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u srijedu,  17. kolovoza 2022. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan, kako slijedi:

 

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

D.B.

Virovitica

1993.

9:00

2.

S.J.

Kršan

1984.

9:15

3.

N.N.

Beli Manastir

1996.

9:30

4.

V.V.

Pula

1995.

9:45

5.

D.B.

Nedešćina

1989.

10:00

 

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 13. 8. 2022. 20:06

Uručena priznanja laureatima Općine Kršan

Na jučer održanoj svečanoj sjednici u povodu dana Općine Kršan, dodijeljene su godišnje nagrade Općine Kršan.  Uručili su ih načelnik, Roman Carić i  predsjednik Općinskog vijeća, Lucian Mrzlić  ovogodišnjim laureatima.

Godišnja nagrada Općine Kršan za osobite zasluge odgoja obrazovanja i razvoja sporta u osnovnim školama Čepiću i Potpićnu dodijeljena je, nedavno umirovljenom prof. tjelesne kulture, Ljubomiru Viliću

Udruga „Dodir nade“ iz Kršana dobitnik je Godišnje nagrade Općine Kršan, za osobite zasluge u pružanju potrebne skrbi, pomoć u njezi starijih i nemoćnih osoba. Nagradu je preuzela volonterka Mladenka Matas. Mobilni tim Udruge „Dodir nade“ prva je takve vrste  izvaninstitucionalna organizirana pomoć.

Lovačko društvo „Zec“ Kršan, dobitnik je Godišnje nagrade Općine Kršan, za osobite zasluge u uzgoju i zaštiti divljači, gospodarenju lovištem, razvijanju kinologije, lovnog streljaštva i lovnog turizma. Nagradu je preuzeo predsjednik, Livio Faraguna.

 Za osobite zasluge u razvoju i promicanju sporta, za sudjelovanje u sportskim natjecanjima i sportskim pripremama i poduci mladih,  Nogometni klub „Potpićan –Učka 72“ , dobitnik je Godišnje nagrade Općine Kršan. Nagradu je preuzeo predsjednik Kluba, Raul Murtić.

U ime nagrađenih zahvalio se, prof. Ljubomir Vilić, Općini Kršan , što je prepoznat njihov dugogodišnji rad.  Čestitao je Dan Općine Kršan a posebne čestitke uputio organizatorima za uređenje i  posebni odabir mjesta, sinoćnje svečanosti na Plominskoj Lombordi(K.Š.P.)22.07.2022./10:05:35

Vijest i foto preuzete s mrežne stranice 5portala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 7. 2022. 13:43

Natječaj za popunu radnog mjesta - učitelj TZK Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Čepić, objavljuje

                                      N A T J E Č A J

                                  za popunu radnog mjesta

Učitelj/ica tjelesne i zdravstvene kulture  – 1 izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme, 20 sati tjednog radnog vremena

Potpuni Natječaj u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 21. 7. 2022. 10:35

Pozdrav, osmaši! Sretno!

Sedmorica veličanstvenih i razrednica Eni Blašković na svečanoj podjeli svjedodžbi

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 7. 2022. 21:45

Troje naših učenika u naslovu najboljih u finalu "Boćajmo u školi"

U velikom godišnjem finalu projekta Boćajmo u školi održanog u Pazinu, u dvorani Boćarskog centra Aleksandar Anzur,  najbolji učenice i učenici sa kvalifikacijskih natjecanja, po 14 djevojčica i dječaka, natjecali su se za naslov najboljih u projektu Boćajmo u školi za Istarsku županiju, a naši su učenici bili veoma uspješni.

Nakon uzbudljivog natjecanja u kategoriji djevojčica  drugo mjesto odnijela je Eleni Fable, naša učenica 4. razreda.

Naš Mathias Brajuha, također iz 4. razreda pobijedio je u konkurenciji dječaka, a na treće mjesto plasirao se David Licul iz 4. razreda. Za najuspješnije natjecatelje na svakom natjecanju osigurane su prigodne nagrade, a za sve učesnike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa finalnog natjecanja steklo je pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se održati u Poreču. 

U sklopu finala egzibicijski nastup u vrlo atraktivnom štafetnom izbijanju priredili su mladi članovi superligaške momčadi Boćarskog kluba Pazin, Martin Štihović i Tino Majcan. Natjecanjem su kao i obično rukovodili nekada proslavljeni hrvatski reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Valter Ivančić i europska prvakinja u parovima Tanja Grubiša uz asistenciju mladih polaznika pazinske škole boćanja. Čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 7. 2022. 21:39

Gradska knjižnica Labin organizira Ljetne kreativne radionice za djecu i mlade

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 6. 2022. 09:46

Terenska nastava učenika RN za zadnji dan nastave

Učenici RN MŠ Čepić, u utorak, zadnjeg dana nastave počastili su se terenskom nastavom u Stari Grad Labin. Uz stručno vodstvo obišli su Narodni muzej Labin te se upoznali s poviješću rudarstva na Labinštini, saznali su o povijesnim događajima vezanima uz proglašenje Labinske republike te obišli Memorijalnu zbirku Giuseppine Martinuzzi. Najzanimljivije im je bilo u prizemnom i podrumskom djelu Muzeja gdje su imali priliku doživjeti vjerni prikaz rudarskog postava dugog 150 m,  a uz izvorne zvukove moguće je saznati mnogo o  zahtjevnom  i opasnom rudarskom poslu. 

Prošetali su starim Gradom kako bi razgledali projekt „Prozori labinskih legendi". Projekt je postavljen nedavno,  na prozorima, u slijepim otvorima, na javnim zgradama, oslikano je šest iznimno značajnih osoba iz labinske prošlosti: učiteljica, spisateljica i revolucionarka Giuseppina Martinuzzi, izumitelj električnog brzinomjera Josip Belušić, veliki kipar Mate Čvrljak, rudar i udarnik Antun Bičić, najpoznatiji Labinjan izvan granica Hrvatske Matija Vlačić Ilirik, te rukometna legenda Klaudio Brezac Mikot.

Na kraju su se počastili sladoledom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 6. 2022. 09:18

OBAVIJEST o nabavi novih udžbenika i radnih bilježnica

Kao i lani, za novu školsku godinu 2022./23. sredstva za nabavu udžbenika za obavezne i izborne nastavne predmete osigurana su iz Državnog proračuna te je postupanje njima regulirano Naputkom (NN, 46/2019) prema kojem udžbenici postaju vlasništvo Škole koja će za iduću šk. godinu obaviti narudžbu novih i razliku postojećih  udžbenika putem javne nabave. Učenike će novi udžbenici čekati u školskim klupama početkom iduće školske godine kada će se zadužiti i potpisati novi revers.

Učenici su dužni kupiti samo radne bilježnice s Popisa radnih bilježnica, a likovne mape, za koje će roditelji snositi troškove početkom školske godine 2022./23., će se naručiti u školi.

 

Popis radnih bilježnica za školsku godinu 2022./23.

 

Duge, tople i vesele ljetne praznike žele učitelji OŠ Ivan Goran Kovačić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2022. 12:05

Otvorenje obnovljenog školskog igrališta

U Čepiću je danas, na blagdan Tijelova, bilo posebno svečano. Uz našu školu otvoreno je novoobnovljeno sportsko igralište. Svečanost su uz načelnika općine Romana Carića uveličali prigodnim programom učenici naše škole. Svečanost je nastavljena u sportskom ozračju, nogomentnim kupom pod nazivom „Čepljonski kup“.

 Ideja o sanaciji igrališta krenula je pismom našeg  učenika Davida Licula, načelniku Romanu Cariću. U godinu dana uz veliku pomoć mještana Čepića i uz  Općinu Kršan uspjelo se obnoviti igralište. U projekt je uloženo preko 850 tisuća kuna.

 Još jednom zahvaljujemo  svim Čepljanima koji su od prvog dana ove sanacije bili cijelo vrijeme angažirani na radovima i koji su vlastitim angažmanom prikupili preko 100 tisuća kuna, što u novcu, a što u donaciji materijala.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2022. 12:34

Svakog tjedna knjiga jedna

Tijekom školske godine 2021./2022. realizirali smo humanitarni projekt „Svakog tjedna knjiga jedna“. Svi učenici su tjedno izdvajali nekoliko kuna iz vlastitog džeparca i od skupljenog su se iznosa  kupovali tjedno po jedan naslov u antikvarijatu Krilo Labina. Udruga Krilo Labina ima ponudu rabljenih knjiga i starih predmeta u cilju skupljanja sredstava za udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju "Krilo Labina" radi ostvarenja ciljeva Udruge. Na taj su način učenici pomogli u radu Udruge. Voditeljica projekta bila je Dijana Franković, učiteljica hrvatskog jezika.

Projekt je realiziran s ciljem razvijanja empatije, isticanja važnosti društvenog angažmana,  upoznavanja s radom udruge Krilo Labina, razvijanja ljubavi prema knjigama i potrebe za cjeloživotnim čitanjem i učenjem,  počavanja važnosti čitanja na razvoj životnih učeničkih sposobnosti i vještina te poticaj prema kvalitetnom organiziranju slobodnog vremena.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2022. 11:25

Obavijest o povratu udžbenika

Obavještavaju se učenici i roditelji da se svi udžbenici, za koje su se zadužili i potpisali revers početkom školske godine 2021./22., a MZO i Općina Kršan podmirili troškove, vraćaju u školu. Udžbenici moraju biti uredni, čisti i potpuni, s CD-ima ako je bio u prilogu.

Udžbenici se vraćaju u vrećicama na kojima piše ime i prezime učenika.

Učenici mlađih razreda ne vraćaju udžbenike!

Učenici viših razreda vraćaju sve udžbenike razrednicama, osim engleski i talijanski, prema sljedećem rasporedu:

 

  • u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. g. 
  •  u utorak, 21. lipnja 2020. g. 
  • Učenici 5., 6. i 7. razreda zadržavaju povijesni i geografski atlas jer će se njima koristiti iduće školske godine, a  učenici 8. razreda vraćaju povijesni i geografski atlas. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2022. 12:12

Prezentacija Škole jedrenja za djecu

U petak, 10. lipnja, u našoj školi, gospodin Paolo Toffetti, trener jedrenja JK Kvarner Rabac, održao je prezentaciju Škole jedrenja za djecu, za učenike razredne nastave. Učenike je upoznao s jedrilicom, informirao ih o datumima i kontaktima vezanima za ljetnu Školu jedrenja u Rapcu. Otkrio im je osnovnu ideju škole jedrenja, a to je kako kroz igru, zabavu  i ljetno druženje na moru naučiti jedriti i upoznati vršnjake. Jedriti se uči na Optimistima, jedrilici za obuku dječaka i djevojčica do 14 godina čiji oblik, oprema i svojstva pri jedrenju pružaju sigurnost. Učenicima se jedrilica učinila veoma zanimljivom te su uputili i zanimljiva pitanja. Na kraju su dobili letke s osnovnim informacijama. A zašto jedrenje? Elementi koji su djeci u dobi između 7 i 14 godina najpotrebniji za pravilan i skladan psihofizički razvoj su upravo oni koji u osnovama karakteriziraju jedrenje kao sport. Razmislite!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 6. 2022. 11:26

OBAVIJEST - upisi djece u 1. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2022. 12:23

Kako su se u naš školski vrt naselile simpatične pčelice?

Naši Produženci s učiteljicom Sarom marljivo su izrađivali pčelice od otpadnih materijala. Tijekom školske godine učili su o tom vrijednom čovjekovom prijatelju, o važnosti pčelinjih proizvoda pa su pisali pjesmice i sastave. Ovu su veselu zajednicu pčelica postavili  u naš školski vrt. Simpatične pčelice razveseljuju nas svakoga dana. Na taj način odajemo počast svakoj jedinki. Baš su se dobro uklopile  u naše cvijeće. Zar ne!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2022. 09:24

Završno natjecanje na 13. Olimpijadi OŠ Labinštine

Jučer je na labinskom gradskom stadionu, u organizaciji AK „Albona“, održano natjecanje u atletici za starije razrede.  Naši dječaci i djevojke: Roko Štroligo, Nikolina Širok, Noel D. Hodži, Leopold Licul, Sara Kovačić, Kristy Tončinić, Sanja Stepančić, Ana Franković, Enmary Grožić, Dylan Fornažar, Stefani Grožić, Sara Bako, Karlo Širok i Norbert Marčac natjecali su se u disciplinama: 60 metara djevojke, 60 metara dječaci, 600 metara djevojke, 1000 metara dječaci,  Štafeta 4X100 m djevojke, Štafeta 4X100 m djevojke, Bacanje loptice dječaci, Bacanje loptice djevojke, Skok u dalj djevojke, Skok u dalj dječaci. Vratili smo se bez medalja, ali zadovoljni jer smo dali sve od sebe.

Ove je godine nagrađen osobnim peharom naš učitelj TZK, Ljubomir Vilić, koji mu je organizator uručio radi zasluga za razvoj i napredak ove sportske manifestacije, a ovo mu je bila posljednja školska Olimpijada budući odlazi u zasluženu mirovinu. Profesor Vilić sudjelovao je na svim održanim Olimpijadama vodeći dvije škole, našu i susjednu, potpićansku školu. Od srca mu čestitamo i želimo još puno uspješnih sportskih druženja u mirovini!

Ovim atletskim natjecanjem okončana je sportska manifestacija 13. Olimpijade OŠ Labinštine. U ukupnom poretku škola našli smo svoje mjesto pod suncem s dvije srebrne medalje. Još jednom čestitke svim učesnicima i nastavite se baviti sportom jer  svaki oblik tjelesne aktivnosti dobar je zdravlje.

Fotografije preuzete s Facebook stranice Olipmpijada OŠ Labinštine.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 6. 2022. 12:46

Leona, Veronika, Dora i Stefani nagrađene i pohvaljene za svoje radove na Di ča slaje zvoni u Žminju

Naše učenice PŠ Kršan uspješno su sudjelovale na ovogodišnjem književno-recitatorsko-likovnom natječaju Di ča slaje zvoni u Žminju. Zapažene su u svim kategorijama na svečanoj manifestaciji, održanoj 28. svibnja. Prepune dojmova, sretne i vesele vratile su se jučer sa svečane završnice.

U kategoriji pjesnika recitatora, Leona Mart, učenica 3. razreda, je osvojila 3. nagradu s mentoricom Alenkom Brenković za pjesmu Diškorši, autorice Željke Fonović.

Povjerenstvo je između 133 pristigla literarna rada, pjesmu Moj Kršan, iste učenice Leone Mart, nagradilo 2. mjestom te su tu pjesmicu i njezinu drugu pjesmicu - Rožice, uvrstili u zbirku Kako ča zvoni va Žminje 2022. pod mentorstvom naše Mirjane Rabar. Talentiranoj Leoni i likovni rad bio je zapažen i pohvaljen te će biti izložen u Kuli Žminj i tiskan u katalogu izložbe.

U kategoriji likovnih radova između pristiglih 148 rada, najuspješnija je bila Veronika Marčac, učenica 1. razreda, koja je osvojila 2. mjesto,  a Dora Rade, također učenica 1. razreda je pohvaljena. Likovni radovi bit će izloženi u Kuli Žminj te će biti tiskani u katalogu izložbe. Mentorica objema učenicama je naša Sanja Celić.

Stefani Grožić, učenica 8. razreda, osvojila je 4. mjesto u kategoriji likovnih radova viših razreda OŠ. Mentorica joj je bila Eni Blašković, učiteljica likovne kulture. Bravo za Stefani i Eni!

Čestitamo našim učenicama i mentoricama na lijepom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2022. 19:46

Predstavili smo naš projekt "Krafi - delicija i tradicija" na Festivalu zavičajnosti u Raši Vijest ima dokument u privitku

U petak, 27. svibnja 2022. godine, predstavili smo se na Festivalu zavičajnosti, završnoj svečanosti Institucionalizacije zavičajne nastave u Istarskoj županiji. Svečanost je održana u OŠ Ivana Batelića u Raši gdje su svoje projekte predstavili učenici i mentori iz 44 osnovnih škola Istarske županije. U kulturno-umjetničkom programu, šarolikom lepezom scenskih točaka predstavili su se učenici raške škole, a u drugom djelu programa dobili smo Zahvalnicu za sudjelovanje i prigodan dar - knjigu.

 Festival je i ove godine realiziran prema izmijenjenom modelu. Svi učesnici predstavili su svoje mnogobrojne aktivnosti plakatom. U školskom holu za tu prigodu upriličena je bogata  izložba plakata. Mi smo se predstavili realiziranim projektom "Krafi – delicija i tradicija", a za tu priliku tiskali smo i brošuru koju možete pogledati pritiskom na sličicu. Ove godine školu su predstavljali Leopold Licul i Stefani  Grožić s voditeljicom projekta Mikelom Banko Lukšić.

 

Na kraju, nakon marende, obišli smo punktove rudarskog nasljeđa Raše, uz stručno vodstvo Mladena Bajramovića, predsjednika udruge Istarski ugljenokopi Raša. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2022. 20:36

Upisi u srednje škole - Započinju prijave kandidata u sustav

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023., prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju 23. svibnja 2022. godine iza 12:00 sati.

Kandidati se u sustav prijavljuju putem mrežne stranice srednje.e-upisi.hr s početkom u 12 sati. Prijave u sustav bit će moguće tijekom cijelog upisnog razdoblja. Nakon ulaska u sustav, kandidati moraju pregledati svoje podatke na kartici "Moji podaci" i eventualne nepravilnosti (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda i sl.) prijaviti svom razredniku.

Prijave obrazovnih programa za redovite kandidate počinju 25. lipnja 2022.

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici „Moji podaci” od 23. do 31. svibnja 2022. godine.

Kandidati koji žele upisati pripremne programe srednje glazbene ili plesne škole, a još uvijek nisu završili redovito osnovno obrazovanje, za aktivaciju u sustavu trebaju se obratiti srednjoj glazbenoj školi, odnosno plesnoj školi koju žele upisati. Nakon aktivacije, za prijavu u sustav koriste se svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr.

Kandidati s teškoćama u razvoju se od 23. svibnja 2022. do 6. lipnja 2022. godine javljaju županijskim upravnim odjelima  koji će im pomoći u odabiru srednje škole koja provodi jedan od programa za koji je kandidat dobio stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. 

Pokrenut je Viber kanal za informiranje i obavještavanje o postupku prijava i upisa u srednje škole. Kanal je pokrenuo CARNET Helpdesk, a na njemu ćemo vas obavještavati o svim važnim rokovima i čestim pitanjima koja pristignu na CARNET-ov Helpdesk. Kanalu se možete pridružiti putem ove poveznice.

Korisničke upute o radu sustava - poveznica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2022. 18:33

Odobrena sredstva za projekt "Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“

Ministarstvo poljoprivrede RH, Uprava za  ribarstvo, odobrila je Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić – Čepić,  sredstva u iznosu od 161.540,14 kuna, u okviru  Mjere III.3. "Provedba strategija lokalnog razvoja - Operacije koje podupiru FLAG-ovi" za programsko razdoblje 2014. - 2020.

Sredstva su odobrena za projekt pod nazivom "Uz obilje morske radosti - djeca će zdravo odrasti" Osnovne škole Ivan Goran Kovačić - Čepić, a u okviru Flag Natječaja Mjera 5.2.1. "Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumcije ribe i drugih morskih organizama FLAG-a "Alba".

Doprinos EU sredstava je 85% što iznosi 137.309,12 kn, a Republike Hrvatske 15% što iznosi 24.231,02 kn. Udio javne potpore iznosi 100% sveukupnih prihvatljivih troškova.

Kroz projekt „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ rekonstruirat će se i opremiti kuhinja sa svom potrebnom opremom u Područnom odjelu Kršan te opremiti kuhinja u Matičnoj školi Čepić s odgovarajućim rashladnim uređajima. Projektom su predviđene edukativne radionice za učenike i roditelje o važnosti i dobrobiti redovite konzumacije ribljih proizvoda.

1. Trošak izrade projektne dokumentacije (8.125,00 kn)

2. Rekonstrukcija školske kuhinje u PŠ Kršan (71.146,25 kn)

3. Opremanje školske kuhinje u MŠ Čepić i PŠ Kršan (76.018,89 kn)

4. Edukativne radionice o važnosti konzumiranja ribe i ribljih proizvoda (6.250,00 kn)

O projektu u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 5. 2022. 13:34

Obavijest povodom Dana državnosti

Dragi učenici i roditelji,

U ponedjeljak, 30. svibnja neće biti nastave zbog praznika Dana državnosti. Hrvatski sabor donio je odluku da je Dan državnosti u Republici Hrvatskoj praznik koji se obilježava 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranoga višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 5. 2022. 11:07

Sudjelovali smo na Olimpijadi na natjecanju atletika za više razrede

U srijedu, 25. svibnja  na gradskom stadionu u organizaciji AK „Albona“, održana su natjecanja u atletici za 5. i 6. razrede. Sudjelovali su i naši učenici. Natjecali su se u slijedećim disciplinama: 50 metara m i ž, bacanje loptice m i ž, štafeta 4 X 50 m i ž i skok u dalj s mjesta m i ž. U natjecanjima je sudjelovalo ukupno 87 djece iz cijele Labinštine. Iako su se vratili bez medalje, ponosni smo na njihov nastup i na našeg mentora Ljubu Vilića. Čestitke svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 5. 2022. 09:30

Osmaši slušali edukativno predavanje "Zdrav za 5"

U petak, 20. svibnja, učenici 8. razreda slušali su edukaciju u sklopu projekta „Zdrav za 5“.  Edukaciju je održao Aleksandar Šerović, policijski službenik Odjela za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave istarske.

Nacionalni projekt „Zdrav za 5“ zajednički je projekt četiri ministarstva, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provodi od 2013. godine u svim osmim razredima osnovnih škola. Svrha Projekta je prevencija ovisnosti te promocija pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socijalno-emocionalnih vještina kod djece i mladeži, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju zdravlja i sigurnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2022. 09:13

Uspješno sudjelovali na državnom natjecanju "Sigurno u prometu"

U Rovinju, na državnom natjecanju za učenike osnovnih škola „Sigurno u prometu“ sudjelovali su ovaj tjedan, od 17. do 20. svibnja, naša učenica Emili Stanić i mentor Damir Depikolozvane. Prepuni dojmova ispričali su nam sve o natjecanju. Nakon teorijskog natjecanja u  znanju prometnih i sigurnosnih pravila, učenica je pristupila tzv. praktičnom djelu, u  upravljanju biciklom na postavljenom vježbalištu. Na kraju su dobili Priznanje za uspješno sudjelovanje. Zadovoljni su svojim učešćem. Lijepo iskustvo poticaj im je za daljni trud i rad. Natjecanje koje tradicionalno organiziraju Hrvatski autoklub, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje, organizira se svake godine, s ciljem edukacije učenika o prometnoj kulturi od najranije dobi. Bravo za našu Emili i našega Damira! Čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2022. 13:09

Na satu SRO četvrtaši obilježili Međunarodni dan sporta

Današnja tema Sata razrednog odjela u nas četvrtaša je bila Međunarodni dan sporta. Kako smo obilježili ovaj važan dan? Kroz kratku prezentaciju i edukativnu radionicu o snalaženju u prirodi i orijentaciju pomoću karte i kompasa predstavio nam se i razgovarao s nama Sebastijan Labinjan, tajnik HGSS Stanice Istre te smo na kraju odradili zipline. Bilo je veoma zanimljivo, poučno i zabavno. Po povratku u učionicu kratko smo razgovarali i o sportskom ponašanju: poštivanju pravila, suradnji, sportskom prihvaćanju pobjede i poraza. Zatim smo pokazali svoju kreativnost u izradi diploma i medalja koje smo međusobno podijelili u razredu. Svaki je učenik izradio diplomu i na njoj napisao u čemu je tko najbolji. Pogledajte nas na fotografiji, ponosni smo na svoje medalje, a i naša učiteljica Jasminka na nas!

Međunarodni dan sporta obilježavamo svake posljednje srijede u mjesecu svibnju. To je velika svjetska sportska manifestacija u kojoj sudjeluju mnogi gradovi iz različitih država. Građane svih dobnih uzrasta pozivaju na dobrovoljno sudjelovanje u nekoj tjelesnoj aktivnosti, na vježbanje, igranje, sportsko natjecanje, sportski trening ili nastavu tjelesnog odgoja, s minimalnim trajanjem od 15 minuta. Obilježavanje ovog velikog sportskog dana prilika je za bavljenje sportom i sportsku rekreaciju kojom građani diljem svijeta iskazuju svoj pozitivni stav prema tjelesnom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života.

 Učenici 4. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2022. 12:01

Član Hrvatske gorske službe spašavanja gostovao u našoj školi

O herojskim djelima članova Hrvatske gorske službe spašavanja, koji na području cijele Hrvatske spašavaju osobe u opasnim situacijama, svakodnevno slušamo, ali o tome  tko su zapravo oni, kako djeluju i kako su naučili sve što znaju nemamo priliku često čuti. Zato smo u školu pozvali Sebastijana Labinjana, tajnika Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Istre.

Nakon što im je ukratko predstavio djelatnike, djelatnost, zadaću i suradnju službe, otkrio je našim učenicima niz korisnih i praktičnih savjeta i uputa  o snalaženju u prostoru i orijentaciji u prirodi. U ljetnoj učionici učenici su učili orijentirati se na karti i služiti se kompasom. Sa zanimanjem su upijali svaku riječ, tražili na karti, preračunavali vrijednosti, ali uzbuđenje pred postavljanje zipline-a ne može se opisati. Volontera oko postavljanja i pomoći nije nedostajalo, a gotovo svi su se ohrabrili i isprobali. Najaktivniji današnji volonter, Lucijan iz 6. razreda, dobio je kapu  HGSS-a, a svi ostali zviždaljku i informativni letak. Oduševljeni svime što su doživjeli i naučili, učenici su zaključili da bismo češće trebali pozivati takve goste u školu.

Od srca zahvaljujemo gospodinu Sebastijanu na  vremenu i svim korisnim informacijama koje je nesebično podijelio s našim učenicima te HGSS-u na suradnji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2022. 11:44

Na terenskoj nastavi „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“

Naši učenici 8. razreda u pratnji razrednice Eni Blašković, Dalibora Švića i Damira Depikolozvane, učitelja povijesti i vjeronauka, boravili su u Vukovaru od 13. do 14. svibnja 2022. Terenska nastava realizirana je u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“, u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja za učenike osmih razreda osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske. 

Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom terenske nastave u Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici posjećuju memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje se kroz predavanja vodiča uvode u događaje koji su se odigrali ratne 1991. godine. Uz memorijalnu povijest vezanu za Domovinski rat, učenici se  upoznavaju i s povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara te životom u njemu kroz posjete muzejima i drugim ustanovama.

U dvodnevnom obilasku, učenici su posjetili: Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, izložbeni postav u krugu Memorijalnog centra, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen-dom Ovčaru i masovnu grobnicu na Ovčari, obnovljeni Vodotoranj, spomen-obilježje Kukuruzni put – Put spasa, crkvu sv. Filipa i Jakova.

Učenici su razgledali još  i Gradski muzej Vukovar te Muzej vučedolske kulture te tako proširili svoje znanje daleke i bliže prošlosti toga kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 5. 2022. 10:07

Nagrađeni i pohvaljeni učenici na 15. Literarnom natječaju Crvenog križa

Povodom Tjedna Crvenoga križa, u četvrtak, 12. svibnja,  održana je  dodjela priznanja autorima najuspješnijih radova, na  15. Literarnom natječaju, na temu Crvenoga križa. Između 74 pristiglih radova u dvije kategorije, učenika mlađih i starijih razreda, naši su učenici nagrađeni i pohvaljeni. Ana Franković, učenica 7. razreda, nagrađena je za rad „Moć zagrljaja“, a pohvaljena je učenica Nina Zrinšćak za rad pod nazivom „Zagrlit je…", u kategoriji učenika starijih razreda uz mentoricu Dijanu Franković. U kategoriji mlađih razreda, Jakov Terković, učenik 3. razreda PŠ Kršan, nagrađen je za svoj rad „Naš planet Zemlja„ uz mentoricu Mirjanu Rabar, a Niko Kovačić, učenik 3. razreda MŠ Čepić pohvaljen je za rad pod nazivom „Moć zagrljaja„ uz mentoricu Mikelu Banko Lukšić. Bravo za naše marljive učenike i mentore, čestitke na nagradama i pohvalama!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2022. 10:06

Ogrlice i privjesci u 3D tehnici

Učenici viših razreda, u okviru zavičajnog projekta, izradili su ogrlice s posebnim privjescima. Na satovima tehničke kulture, s učiteljicama Dariom Čop i Tihanom Horvatek, na 3D printeru izradili su prekrasne žute krafe, a potom su na satovima likovne kulture krafe lijepili na crne pločice te postavili kožne remenčiće za oko vrata. Prelijepe ogrlice bit će dar svim učenicima i uzvanicima povodom Dana škole uz brošuru koja će se tiskati prije završne prezentacije projekta na Festivalu zavičajnosti krajem svibnja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 5. 2022. 08:33

Eleni Fable srebrna na natjecanju u atletici na 13. Olimpijadi OŠ Labinštine

U srijedu, 11. svibnja održano je natjecanje u atletici za mlađe razrede u okviru 13. Olimpijade OŠ Labinštine. Po prekrasnom vremenu na Gradskom stadionu u Labinu naši su se učenici natjecali u dvije konkurencije, djevojčice i dječaci u  trčanju na 50 M (1. i 2. razredi), skoku u dalj s mjesta (1. i 2. razredi), bacanju loptice (3. i 4. razredi) i  štafeti 4 x 50 m (3. i 4. razredi). Naša Eleni Fable, učenica 4. razreda, izborila je drugo mjesto u Bacanju loptice djevojčice te osvojila  srebrnu medalju za našu školu. Bravo za našu Eleni i njezinu mentoricu Jasminku Zahtila, a čestitke svima na osvojenim medaljama  što su se našle u rukama pomalo svih učenika OŠ Labinštine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2022. 08:38

Boćajmo u školi

Uz obilježavanje Dana tjelesnog vježbanja  realizirano je školsko natjecanje "Boćajmo u školi". U utorak, 10. svibnja, na obližnjem boćalištu, učenici naše škole natjecali su se na satu TZK uz vodstvo Valtera Ivančića, slavnog boćara i trenera iz Istarskog saveza  i Sandre Novaković, naše učiteljice Glazbene kulture i nagrađivane boćarice. U kategoriji Dječaci, najbolji su bili David Licul, Matthias Brajuha, te treći i četvrti - Niko Kovačić i Marko Vozila. U kategoriji Djevojčice, prva dva mjesta osvojile su Nola Fornažar i Eleni Fable, a treće i četvrto Noela Trajkovski i Marta Prusić. Prva dva mjesta u obje kategorije znače ujedno i sudjelovanje na Županijskom natjecanju. Čestitke!

"Boćajmo u školi" je projekt Istarskog boćarskog saveza i provodi se svake godine s ciljem populariziranja boćanja i očuvanja tradicije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2022. 13:08

Obilježili smo Dan Europe

Učenici 4. razreda s učiteljicom Jasminkom Zahtila obilježili su Dan Europe, 9. svibnja. Na satovima Prirode i društva i Sata razrednika istraživali su o zemljama - članicama Europske unije. Svaki je učenik odabrao jednu državu i prezentirao zanimljivosti. Izradili su i zajednički plakat  sa zastavama zemalja članica. Danom Europske unije slavi se mir i jedinstvo, a datum označava godišnjicu povijesne "Schumanove deklaracije"  i  njegove ideje o novom obliku političke suradnje u Europi. Važnost nastojanja da se održi mir u Europi danas je opet u prvom planu te prava prilika za izražavanje jedinstva i solidarnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 5. 2022. 12:54

Sretan Majčin dan!

Mame su važan oslonac u životu svakog djeteta i zaslužuju svoj poseban dan koji ove godine obilježavamo  8. svibnja i zato su naši učenici s učiteljicom Produženog boravka u Kršanu za svoje mame od srca izradili  ruže. Ružama su im zahvalili za ljubav i brigu koje im posvećuju svakoga dana u godini. Praznik u čast majki i majčinstva, Majčin dan, u većini svijeta obilježava se svake godine, druge nedjelje u svibnju. Iako su još stari Grci i Rimljani slavili majke i majčinstvo, današnji praznik uspostavljen je u 20. stoljeću u SAD-u kao dan tijekom kojeg su majke mogle razmjenjivati iskustva o majčinstvu.  Sretan Majčin dan, svim mamama svijeta! Živjele!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 5. 2022. 09:50

Učenici razredne nastave realizirali jednodnevni izlet u Pulu

Učenici razredne nastave, sa svojim učiteljicama, u utorak, 3. svibnja, realizirali su jednodnevni izlet u Pulu. Prošetali su starogradskom jezgrom grada,  razgledavali  kulturno-povijesne znamenitosti grada, a za kraj posjetili Arenu,  najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Nakon što su se rashladili sladoledom, obišli su Aquarium Pula na Verudeli i uživali u  ljepotama i raznolikosti podmorskog života te naučili ponešto o problematici očuvanja prirode. Izletom su realizirani planirani ishodi: proširivati stečena znanja o zavičaju, stjecati znanje o kulturno-povijesnim znamenitostima grada Pule te proširiti znanje o raznolikosti  podmorskog života.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 5. 2022. 10:29

Naši šestaši veoma uspješni na županijskom natjecanju "Sigurno u prometu 2022."

Naši šestaši Emili Stanić, Matej Prusić i Leopold Licul s mentorom Damirom Depikolozvane pokazali su zavidno znanje i spretnost na županijskom natjecanju učenika osnovne škole iz Istre u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te upravljanja biciklom "Sigurno u prometu 2022.“, a sudjelovali su po prvi put.

Natjecanje je održano u Pazinu u  organizaciji Autokluba Pazin te u suradnji s Policijskom postajom Pazin  u utorak 3. svibnja 2022. Natjecalo se  11 osnovnih škola iz Istre, 44 učenika i učenica, a u svakoj ekipi bilo je po 2 djevojčice i 2 dječaka, uzrasta od 9 do 12 godina. Ispit se sastojao od dva djela: poznavanje prometnih propisa te vožnja biciklom na zadanom poligonu. Nažalost, našoj ekipi nedostajala je jedna članica, petašica Emili Šestan koja nije bila u mogućnosti sudjelovati zbog bolesti.

U velikoj konkurenciji naša Emili Stanić osvojila je 2. mjesto, u kategoriji Pojedinačni rezultati djevojčice, čime je izborila pravo na sudjelovanje u Državnom natjecanju. Čestitke svima, a našoj Emili i mentoru Damiru želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju koje će se održati u Rovinju od 17. do 20. svibnja. Držimo palce!

Cilj natjecanja je edukacija i osposobljavanje učenika za sigurno upravljanje biciklom, sigurno kretanje i snalaženje u cestovnom prometu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 5. 2022. 09:32

Upoznali smo Sanju Pilić, jednu od najčitanijih i najnagrađivanijih suvremenih književnica

Nakon dugo vremena, napokon smo imali priliku sudjelovati na književnom susretu. Sanja Pilić, jedna od najčitanijih i najnagrađivanijih suvremenih književnica za djecu i mlade predstavila se, u srijedu, 4. svibnja, u Gradskoj knjižnici Labin. Učenike 5. i 6. razreda naše škole oduševila je svojom spontanošću i vedrinom. Predstavila se svojim dogodovštinama iz djetinjstva i bogatog književnog stvaralaštva. Učenike je svašta zanimalo. Bili su veoma uzbuđeni. Odgovorila je na sva pitanja, ona ozbiljnija  o nastajanju likova, inspiraciji, književnom stvaralaštvu, nagradama, novim naslovima ali i na ona  pomalo neozbiljna o svakodnevnom životu i društvenim mrežama. Za kraj, uslijedilo je fotografiranje za uspomenu i dijeljenje autograma. Hvala, dragim knjižničarkama iz Gradske knjižnice Labin, na ovom odličnom susretu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2022. 10:01

Pohvaljena priča Eleni Fable na javnom natječaju "PIKUN"

Bravo za našu Eleni Fable, učenicu 4. razreda koja je sama napisala priču i javila se na 1.  javni natječaj za dječju kratku priču  „Pikun“ u organizaciji Gradske knjižnice Labin. Na svečanoj završnici, održanoj 26. travnja, na  Dječjem odjelu, nakon uvodnih riječi ravnateljice Silvije Fiamengo i izbornice radova književnice Tatjane Pokrajac-Papucci, kada su  proglašeni autori najboljih priča, naša je Eleni pohvaljena za svoju priču Sunce i kiša.

Gradska knjižnica Labin najbolje je autorice nagradila paketom pomno odabranih knjiga za djecu i mlade te Diplomama, a svi sudionici Natječaja na dar su, uz Zahvalnice, dobili knjige književnice Tatjane Pokrajac-Papucci  i godišnje članstvo u Knjižnici. Čestitke!

Izvor fotografije: Gradska knjižnica Labin

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2022. 12:41

Svojim programom uključili smo se u manifestaciju Noć knjige

Svojim programom,  uključili smo se, u obilježavanje, ovogodišnje, jedanaeste po redu, nacionalne manifestacije – Noć knjige koja se obilježavala od 22. do 25. travnja.  U korelaciji hrvatskoga jezika i likovne kulture s učenicima 5. razreda,  pisali smo priče s elementima zavičajnosti te od svih elemenata osmislili jednu „Priču o krafima i jednom divu“, a zatim ju je učenica Leona Runko ilustrirala, a učenice PB MŠ Čepić obojili.  U kamishibai tehnici, umjetnosti  pripovijedanja uz pomoć slika, upoznat ćemo sve učenike razredne nastave  s našom neuobičajenom pričom te u knjižnici snimiti kratki film kojeg možete pogledati OVDJE, a za potrebe zavičajnog projekta „Krafi - tradicija i delicija".

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2022. 11:24

Obavijest - proljetni praznici

Dragi učenici i roditelji!

Prema Kalendaru rada Škole proljetni učenički praznici počinju od četvrtka, 14. travnja 2022. godine, a završavaju 22. travnja 2022. godine. Nastava počinje 25. travnja 2022. godine prema uobičajenom rasporedu. Sretan Uskrs i ugodne praznike!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 4. 2022. 14:14

Ususret Uskrsu

Ususret Uskrsu, naši učenici 1., 2. i 3. razreda PŠ Kršan, sa svojim učiteljicama Sanjom i Mirjanom, provodili su raznovrsne aktivnosti, u skladu s tradicijom. Bojali su jaja lukom i biljem. Naučili kako su to radile naše bake i zabavili se, a potom su, svi zajedno, uživali u igrokazima naših vrijednih prvašića, na temu Uskrsa.

Na Produženom boravku, u PŠ Kršan, opustili su se u kreativnom stvaralaštvu, s učiteljicom Alenkom. Izradili su ukrasna jaja kojima svima poručuju: Sretan Uskrs!

Naši su se Produženci MŠ Čepić, s učiteljicom Sarom, upustili u izradu šarenih jaja, prigodnih zidnih ukrasa te slatkih drvenih zečića što krase naš školski hodnik. U pravoj Uskrsnoj atmosferi, ovih dana, u našoj školi, svi smo uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 4. 2022. 13:25

“Kantuôn Ćakuluôn” učenike uveo u bogati svijet istarskih narodnih priča

Grimmove bajke znamo svi. No, koliko poznajemo bajke iz naše neposredne okoline? Naši su ih učenici, od 4. do 8. razreda, imali prilike upoznati danas. Ugostili smo pripovjedača, Aleksandra Bančića, koji nas je kroz svoj program pripovijedanja, pod nazivom “Kantuôn Ćakuluôn”, zamišljen kao prozor u bogati svijet istarskih narodnih priča, uveo u tri zanimljive priče na čakavskom narječju. S guštom smo slušali živo pripovijedanje i uživali u svakom dijelu. Hvala! Pozvali smo ga povodom Svjetskog dana pripovijedanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 4. 2022. 13:09

OBAVIJEST - nove preporuke

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dana 08. travnja 2022. daje

PREPORUKE ZA SVE ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE OD PREDŠKOLSKOG UZRASTA DO VISOKOG OBRAZOVANJA, UKLJUČUJUĆI UČENIČKE I STUDENTSKE DOMOVE

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV2, osim dolje navedenih osnovnih epidemioloških mjera, UKIDAJU SE SVE MJERE I PREPORUKE za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja uključujući učeničke i studentske domove.

Osnovne epidemiološke mjere koje ostaju na snazi su:

1. Svakodnevno primjereno čišćenje prostorija (kao prije pandemije).

2. Redovito i pravilno pranje ruku https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf.

3. Prostor u kojem se boravi treba provjetravati više puta dnevno. Kad je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore. Klimatizacijski i ventilacijski uređaji mogu se koristiti na način da su redovito i odgovarajuće održavani.

4. Maske nisu obavezne. Maske ne preporučujemo za djecu predškolske dobi i učenike prva četiri razreda osnovne škole. Ostali, a posebno odrasli, mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svima s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 4. 2022. 10:27

Treća nagrada i Pohvala za radove na natječaju Fotkaj se s knjigom povodom Međunarodnog dana dječje knjige

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, 2. travnja,  proglašena je završnica prvog natječaja,  Fotkaj se s knjigom, na kojem smo, prema pravilima natječaja,  sudjelovali s dva učenička rada. Obradovala nas je 3. nagrada  Povjerenstva, u Kategoriji učenika od 1. do 4. razreda, za  rad naše trećašice, Marte Prusić, pod nazivom „Vrijeme je za priču na Produženom boravku".  Fotografija je nastala, na Produženom boravku, pod budnim okom učiteljice Sare Dlaka. Iznenadila nas je i Pohvala Povjerenstva, u Kategoriji učenika od 5. do 8. razreda, za rad naše šestašice, Nikoline Širok „Moj trenutak s knjigom“ koji je nastao u suradnji s prijateljem iz razreda, Lucijanom Valčićem, na obližnjem dječjem igralištu. Natječaj je organiziran s ciljem  poticanja čitanja i pismenosti putem fotografije i razvijanja svijesti o važnosti čitanja slikovnica i knjiga kako bi se stvorilo kritičkog odraslog čitatelja, a u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara IŽ i Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara IŽ. Čestitke nagrađenima i pohvaljenima, a našim učenicama neka ova nagrada i pohvala budu poticaj za daljnje čitanje i stvaranje. Izložba  učeničkih radova bit će postavljena u Središnjoj knjižnici u Puli, od 4. travnja 2022., za građanstvo.

Na poticaj školske knjižničarke, za natječaj je pristiglo više radova pa smo formirali  Školsko povjerenstvo u sastavu: Mikele Banko Lukšić, Sare Dlaka i Romine Miletić. Uopće nije bilo jednostavno izabrati dvije najkvalitetnije fotografije, a vodile su se kriterijimakreativnost izbora lokacije, knjige ili osobe, uzrast i kvaliteta fotografije, a OVDJE  pogledajte najzanimljivije fotografije naših učenika.

Knjižničarka zahvaljuje svim učenicima koji su se zaista potrudili oko fotografija sa željom da i dalje marljivo stvaraju, maštaju i čitaju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 4. 2022. 13:08

Sudjelovali smo na Županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika

Naše učenice 7. i 8. razreda, Leana Rade i Leonarda Ponjavić  pozvane su na Županijsko natjecanje iz Hrvatskoga jezika nakon izvrsnih rezultata na školskoj razini natjecanja.  Županijsko natjecanje iz Hrvatskog jezika održano je  u OŠ Vazmoslava Gržalje u Buzetu, u  srijedu 30. ožujka 2022. godine. U pratnji mentorice Dijane Franković, nakon uvodnog kulturno-umjetničkog programa dobrodošlice, pristupile su rješavanju pismenog ispita, a zatim su krenule u obilazak Starog grada uz stručno vodstvo, dok je Županijsko povjerenstvo ispravljalo ispite. Naše marljive učenice kažu da im je bilo zanimljivo i lijepo, a mentorica pohvaljuje svoje učenice. Neka im to lijepo iskustvo dugo ostane u sjećanju i bude poticaj za budući rad i zalaganje. Bravo, cure!

Čestitke učenicama i njihovoj mentorici!

Učenica 7.r. Leana Rade, mentorica Dijana Franković i učenica 8. r. Leonarda Ponjavić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 4. 2022. 09:41

Naši učenici na školskom natjecanju "Sigurno u prometu"

U našoj školi u utorak, 29. ožujka organizirali smo školsko natjecanje za učenike osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom „Sigurno u prometu“. Učenici 5. i 6. razreda pod mentorstvom učitelja Damira Depikolozvane pristupili su najprije teorijskom djelu natjecanja koji  se provodio putem aplikacije za online testiranje, a zatim su pristupili praktičnom djelu na poligonu postavljenom za tu priliku na školskom igralištu. Dvije djevojčice i dva dječaka s najviše osvojenih bodova činit će ekipu škole na županijskom natjecanju. Svi su pokazali zavidno znanje i vještine, a najuspješnije djevojčice su bile Emili Stanić i Emili Šestan, a najuspješniji dječaci Leopold Licul i Matej Prusić. Čestitke učenicima i mentoru, sretno na županijskom!

 Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Učenica 5. razreda i svi učenici 6. razreda usvajali su potrebna znanja i vještine na ovogodišnjoj izvannastavnoj aktivnosti Sigurnost u prometu koja za cilj ima pripremati učenike za sigurno, svakodevno sudjelovanje u prometu te razvijati spretnost u vožnji biciklom svladavanjem različitih prepreka, a sve pod vodstvom našeg učitelja Damira. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 3. 2022. 10:30

Obilježili smo Mjesec hrvatskoga jezika

I ove godine obilježili smo Mjesec hrvatskoga jezika radionicama u 5. i 6. razredu, kako bi se o hrvatskome jeziku, jednoj od najvažnijih značajki hrvatskoga identiteta, govorilo što više i kako bi se širila svijest o vrednotama i ljepoti hrvatskoga jezika. Učenici su rješavali zadatke proučavajući mrežne stranice posvećene hrvatskome jeziku, pravopisu i gramatici. Na stranicama Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje tražili su o obilježavanju Mjeseca hrvatskoga jezika, koji počinje 21. veljače, na Međunarodni dan materinskoga jezika, a završava 17. ožujka, na dan kad završavaju Dani hrvatskoga jezika, proučavali Jezični savjetnik i poigrali se na Hrvatski u školi. Na stranicama Hrvatske školske gramatike tražili su gramatička pravila, a na stranicama Hrvatskog pravopisa pretraživali o pravopisanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 3. 2022. 11:20

Dan narcisa

U organizaciji Lige protiv raka Labin, u subotu, 26. ožujka  je obilježen Dan narcisa posvećen oboljelima od raka dojki. Zahvaljujemo svim našim učiteljima, učenicima i njihovim obiteljima  koji su dan prije u školu donosili narcise kako bi se ova akcija uspjela realizirati.  Veliko hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2022. 14:07

Povodom Svjetskog dana kazališta ugostili smo ekološku lutkarsku predstavu Zelena priča

Kako zaštititi okoliš? Kako odvajati otpad? Samo su neka od pitanja na koja su odgovore tražili  smetlar Medo, mudra Sova, Gica Prljavica, Magarac, Ribica, Vjeverica i Glista,  likovi  današnjeg ekološkog lutkarskog mjuzikla koji smo pozvali u našu školu kako bismo napokon, nakon dužeg perioda mogli uživati u predstavi. Lutkarsku predstavu Zelena priča predstavio nam je Duško Mucalo  iz veselog Studio Suncokret iz Splita. Učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama imali su priliku i čuti veliki broj edukacijskih songova, a  možda je najvažnije istaknuti i glavnu misao koju su naučili: „O zaštiti okoliša treba se brinuti od malena!“

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2022. 14:21

Da našoj dici bude lipše!

Dragi naši,

Većina Vas je upoznata da je u tijeku izvedba radova na rekonstrukciji školskog

igrališta Osnovne Škole Ivan Goran Kovačić u Čepiću. Projektom kojeg financira

Općina Kršan predviđena je sanacija i opremanje postojećeg igrališta kako bi se

revitalizirao naš kraj, odnosno omogućilo djeci i mladima da imaju adekvatne uvjete za svoj razvoj. Radovi koji su predviđeni ovim projektom uključuju sanaciju

dotrajale podloge, izradu temelja za zaštitnu i sportsku opremu, asfaltiranje igrališta, ugradnju sportske podloge, zaštitnih mreža, zaštitne obloge betonskog zida te panelne metalne ograde.

Zajedničkom akcijom Osnovne Škole i mještana Čepića pristupilo se

prikupljanju donacija kako bi se istovremeno sa radovima na sanaciji i opremanju

igrališta izveli i radovi na postavljanju rasvjete. U dosadašnjem tijeku akcije

donacijama su osigurani potrebni rasvjetni stupovi, kompletna elektro oprema te dio reflektora.

Za dosad izvedene radove i kupnju opreme, osim financiranja od strane Općine Kršan, osigurana su značajna sredstva uz pomoć slijedećih pravnih i fizičkih

subjekata: Danieli-Systec d.o.o., Bina Istra d.d., Učka Konzalting d.o.o., Fianona

d.o.o., Ro-plast d.o.o., Elektro Istra, Obrt Trusors, Entrada d.o.o., Emir Mahmutović te Predrag Rogić.

Za dovršetak postavljanja rasvjete ukupne vrijednosti 100.000,00 kn potrebno

je prikupiti još 16.000,00 kn (za preostali dio reflektora), te ovim putem pozivamo

sve koji su u mogućnosti da svojim doprinosom pomognu u ostvarenju ovog

projekta koji će doprinijeti kvalitetnijem životu nas i naše djece. Sredstva se mogu

uplatiti direktno na tekući račun Osnovne Škole (uz napomenu u opisu plaćanja

„donacija za školsko igralište – ime i prezime“) ili osobno predati Dini Salamunu,

Oliveru Žuliću, Kristijanu Kontušu ili Igoru Runketu te će ta sredstva također biti

uplaćena na račun Škole.

Račun OŠ Ivan Goran Kovačić glasi HR5324020061100108860.

OVDJE pogledajte kako će izgledati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2022. 13:45

Naše učenice sudjelovale na županijskom LIK-u

Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2022 sudjelovale su naše učenice Sara Bako, Stefani Grožić i Sara Žulić, uz mentorstvo učiteljice likovne kulture Eni Blašković. 

Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola-SE Mate Balote Buje-Buie, a sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim natjecanjima (1A i 2A kategorija). Na Županijsko natjecanje pristiglo je ukupno 97 radova, od čega 83 iz 29 osnovnih škola Istarske županije. Tema ovogodišnjeg Natjecanja–izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK  2022. bila je ljudsko tijelo

Zadatak učenika bio je rekomponirati CB fotografiju (fotokopiju) umjetničkog djela renomiranog umjetnika s temom ljudskog tijela uz primjenu likovnih pojmova: ritam ploha u odabranom komplementarnom kontrastu i zadanoj likovnoj tehnici, pritom reinterpretirajući likovnim putem čovjeka kao fizičku pojavnost pa sve do sastavnica njegove osobnosti.

Županijsko prosudbeno povjerenstvo odabralo je deset radova u kategoriji osnovnih škola i četiri radova u kategoriji srednjih škola za Županijsko natjecanje - izložbu koja je postavljena u "Art Roomu" POU Buje.

Među nagrađenim radovima odabran je i rad naše Sare Žulić osvojivši 5. mjesto, na čemu joj s ponosom čestitamo! Valja istaknuti i da je Sara najmlađa sudionica od svih nagrađenih učenika. Jako dobar početak!

I radovi Sare Bako i Stefani Grožić zasluženo su predloženi za županijsku razinu, a možete ih pogledati  ovdje.

Virtualna izložba odabranih likovnih radova 1A i 2A kategorije nakon provedenog županijskog natjecanja može se pogledati OVDJE, a dostupan je i digitalni katalog izložbe OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2022. 13:00

Proljeće je!

U utorak, 22. ožujka obilježili smo Svjetski dan šuma i prvi dan proljeća šetnjom i igrom u šumi. Učenici PŠ Kršan su u pratnji učiteljica Mirjane Rabar  i Sanje Celić veselo proveli vrijeme u šumi, promatrajući biljke, životinje, brojeći šarene leptiriće te tražeći sklonište za igru skrivača.

Učenici PŠ Kršan u prirodi

Obilježavanju Prvog dana proljeća, Svjetskog dana zaštite šuma i Svjetskog dana voda pridružili su se na svoj način učenici 4. razreda u MŠ Čepić. Izradili su plakate, crtali na likovnom i razgovarali o svemu s učiteljicom Jasminkom Zahtila.

Pano učenika MŠ Čepić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2022. 13:52

Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom

U ponedjeljak, 21. ožujka u PŠ Kršan obilježili smo Dan osoba s Down sindromom. Učenici su obuli šarene čarape u znak podrške osobama s Down sindromom. Zaključili su da su sva  ljudska bića vrijedna poštivanja i ljubavi bez obzira na različitost. Učenici su pisali poruke u znak podrške te crtali šarene čarapice vođeni rečenicom "savršeni na malo drukčiji način". Na kraju su se upoznali s radom Centra za inkluziju i podršku grada Labina te pogledali  isječke modne revije koja je održana povodom obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma u Labinu.

Učenici u PŠ Kršan

Učenici 4. razreda u MŠ Čepić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2022. 13:50

Najboljem tati na svijetu!

"On me podigne visoko do neba,

uz njega mi samo osmijeh treba!"

                                     J.Franić Radulović

Naši učenici produženog boravka s učiteljicom Alenkom Brenković u PŠ Kršan marljivo su i u najvećoj tajnosti pripremali čestitke kako bi iznenadili svoje očeve u subotu, 19. ožujka.  Za poseban dan svečana košulja i kravata, jedno dugme za sreću i nekoliko slatkih stihova , onako, iz srca... Pssssst! Najteže je bilo ne odati tajnu. 

Dan očeva slavi se diljem svijeta na blagdan Svetog Josipa, Isusovog zemaljskog oca, a Sveti Josip simbol je samozatajnog i posvećenog čovjeka i simbol očinske figure. I zato, svim najboljim  tatama u cijelom svijetu upućujemo najiskrenije čestitke!

Učenici u produženom boravku u PŠ Kršan

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2022. 08:25

U našoj školi organizirano Međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica

U četvrtak 17. ožujka u našoj školi održano je Međunarodno matematičko  natjecanje “Klokan bez granica”. Sudjelovali su učenici od 2. do 8. razreda na ovom natjecanju koje nastoji popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku te logičko i  kombinatoričko mišljenje.

Učenici su se natjecali unutar četiri kategorije: Pčelice, Leptirići, Benjamin i Cadet. Na natjecanju učenici su rješavali 12 ili 24 zadatka s ponuđenih pet odgovora od kojih je samo jedan točan. Učenici drugih i trećih razreda osnovne škole (kategorije Pčelica i Leptirić) rješavali su 12 zadataka za 60 minuta, a učenici ostalih razreda rješavali su 24 zadatka za 75 minuta. Zadaci su bili razvrstani u tri stupnja težine (zadaci za 3, 4 i 5 bodova). Najuspješnijih 10% učenika će dobiti nagradu, a ovim putem upućujemo  čestitke svim učenicima na sudjelovanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2022. 13:10

Sedmašica Leana Rade sudjelovala na županijskom LiDraNu 2022. u Puli

Učenica Leana Rade iz 7. razreda realizirala je izvrstan pojedinačno-scenski nastup na županijskoj razini LiDrana 2022. održanog u pulskom Circolu, u četvrtak, 16. ožujka 2022. godine. Organizator ovogodišnjeg natjecanja bila je OŠ Tone Peruška iz Pule. Izvela je monolog autorice Sanje Polak, U životu je važno imati pet te dobila dobre komentare Povjerenstva u sastavu glumaca Barbare Rocco, Katje Rabar, Lare Živolić i Majkla Mikolića. Nastup je izborila na općinsko-gradskoj razini LiDraNa 2022. održanog 18. veljače, online preko ZOOM-a kada je škola domaćin bila OŠ Matije Vlačića.

Napokon je imala priliku uživo stati na pozornicu i uživati u zasluženom aplauzu publike. Obogaćena ovim iskustvom, dobila je poticaj za daljnji rad i već razmišlja o mogućim tekstovima za iduću godinu. Mentorica Romina Miletić veoma je ponosna na svoju učenicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2022. 13:20

Iz naših radova niknut će šuma! - učenici RN sudjelovali u likovnom natječaju

Učenici razredne nastave sudjelovali su na Desetom kreativnom likovnom natječaju "VOLIM MLIJEKO!", na  likovnom ekoprojektu Dukata, mliječne industrije d.d., koji je ovih dana završio  izborom deset pobjedničkih radova na temu šume i najavom sadnje 10.000 sadnica stabala. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je šuma kojom se željelo skrenuti pozornost učenika na neprocjenjivu važnost očuvanja i obnavljanja šuma za održivost života na Zemlji. Organizator je obećao za svakog sudionika natječaja posaditi jedno stablo.

Naši su učenici sa učiteljicama Sanjom Celić, Mirjanom Rabar, Mikelom Banko Lukšić, Jasminkom Zahtila i Dianorom Radola to vrlo ozbiljno shvatili. Zavrnuli su rukave te na satovima likovne kulture stvarali svoje maštovite likovne interpretacije koje su  potom učiteljice razredne nastave  poslale na Natječaj. Likovni rad učenice Veronike Marčac iz prvog razreda u PŠ Kršan našao se među finalistima za izbor pobjednika u kategoriji nagrada publike.

 Jučer su poštom stigla Priznanja jer zahvaljujući poslanim likovnim radovima, ovog će proljeća u Gorskom Kotaru  biti posađeno toliko sadnica stabala koliko je učeničkih radova pristiglo na natječaj i zaista vrijedi da će iz učeničkih radova niknuti šuma! O tome će se pobrinuti Dukat u suradnji sa Hrvatskim šumama.

Veselimo se svakom posađenom stablu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2022. 13:06

Iznenađenje u obliku srca povodom Dana žena

Učenici viših razreda iznenadili su sve učiteljice i djelatnice škole povodom Dana žena malim privjescima u obliku srca. Izradili su ih marljivo u sklopu nastave Informatike, Tehničke kulture i izvannastavne aktivnosti - Programiranje pod vodstvom učiteljica informatike Darie Čop i Tihane Horvatek. 3D printer škola je kao donaciju dobila od Udruženja obrtnika Labin, a  tijekom školske godine aktivno koriste program za 3D modeliranje kako u školi tako i kod kuće.  Učenici su jako zadovoljni i iznimno zainteresirani za rad.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2022. 13:50

Pohvale učenicima i mentorima nakon školskih i općinsko-gradskih natjecanja

Školska natjecanja Znanost mladima 2022. ovih su dana gotova pa pohvaljujemo sve učenike i mentore na lijepim rezultatima, na hrabrosti i na pokazanom znanju.

Školskim natjecanjem iz Engleskoga jezika, 25. siječnja,  otvorena je sezona natjecanja. S mentoricom Rominom Licul na natjecanju su sudjelovale dvije učenice 8. razreda, Sara Bako i Leonarda Ponjavić te postigle solidan rezultat.

Na Školskom natjecanju iz Matematike sudjelovalo je 7 učenika od 4. do 8. razreda: Eleni Fable, Matthias Brajuha, David Licul, Vito Zrinšćak, Sara Žulić te Loreley Ponjavić i Leopold Licul s mentoricama Jasminkom Zahtila i Dolores Pilaš.

Na Školskom natjecanju iz Hrvatskoga jezika sudjelovale su dvije učenice 7. i 8. razreda: Leana Rade i Leonarda Ponjavić s mentoricom Dijanom Franković koje su postigle izvrstan rezultat te su  predložene za Županijsko natjecanje koje će se održati 30. travnja 2022. Bravo, cure!

Bambino, Ascolta, Studio, Colore, Imparare, Conoscenza

Na Školskom natjecanju iz Geografije sudjelovalo je 10 učenika viših razreda s mentoricom Ivanom Višković. Iz 5. razreda Vito Zrinšćak i Sara Žulić, iz 6. razreda Loreley Ponjavić, Leopold Licul, Emily Stanić, Nikolina Širok i Matej Prusić, iz 7. razreda Sara Kovačić i Leana Rade te iz 8. razreda Leonarda Ponjavić.

Na Lik-u s mentoricom Eni Blašković sudjelovalo je 8 učenika, a plasman na Županijsku razinu postigle su 3 učenice: Sara Bako i Stefani Grožić iz 8. razreda te Sara Žulić iz 5. razreda. Držimo palčeve!

U veljači je on line, preko ZOOm-a održana i općinsko-gradska razina LiDraNa 2022. na kojem su odličan nastup pokazale dvije učenice naše škole u kategoriji pojedinačno-scenskih nastupa: Eleni Fable iz 4. razreda s mentoricom Jasminkom Zahtila i učenica Leana Rade s mentoricom Rominom Miletić. Pohvale za sedmašicu Leanu Rade koja je predložena za Županijski LiDraNo u Puli, 16. ožujka kojeg nestrpljivo očekujemo.

Čestitke svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2022. 13:43

Svim ženama, sretan Dan žena!

Hvala što ste  hrabre, snažne, pametne, vrijedne, mudre, odlučne, nezavisne, osjećajne, nježne… uz ove prekrasne čestitke čestitali su svojim mamama naši učenici Produženog boravka s učiteljicom Sarom Dan žena, a svim ženama, gdje god bile, želimo sretan Međunarodni dan žena!

učenici i djelatnici OŠ Ivan Goran Kovačić - Čepić

Učenici PŠ Kršan također su se potrudili oko iznenađenja za mame. Prvaši su izradili  čestitku i pisali riječi koje ih podsjećaju na mamu: hrabra, lijepa, snažna, mila, dobra, vesela, pametna,…  a drugaši i trećaši koji već dobro poznaju slova, pisali su pismo mami i nacrtali portret.

Kitice cvijeća za mame izradili su učenici PB Kršan s učiteljicom Alenkom

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2022. 13:57

Stiglo vrijeme karnevala, vrijeme plesa, vrijeme šala...

Fritulice, likovni radovi, nastava pod maskama u PŠ Šušnjevica

Pusni utorak u PŠ Kršan

Učenici su maskirani došli u PŠ Kršan, pjevali su i plesali u školi i oko škole, a zatim nastavili u veseloj maškaranoj povorci  ulicama Kršana gdje su ih ljubazni susjedi velikodušno počastili slatkišima. Ispred lokalne trgovine  dočekala ih je košarica prepuna slatkiša i izmamila im osmijeh. Radosnije i glasnije tjerali su zimu iz sela i sve ružno što se dogodilo tijekom godine.  U školu su se vratili s košaricama prepunih slatkiša i veselo nastavili maskenbal prizivajući proljeće.

U MŠ Čepić

U MŠ Čepić učenici su s učiteljicama RN izrađivali maske, plesali i pjevali u školi i veselili se u maskenbalskoj povorci selom s učiteljicom PB te zahvaljuju na slatkišima.

Učenici MŠ Čepić u Produženom boravku

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2022. 12:25

Veselo Valentinovo

Učenici 1. razreda PŠ Kršan  obilježili su Valentino uz izradu kutije sreće. Učenici su ukrasili kutijice, a zatim su pisali lijepe poruke i ubacili ih u kutije prijateljima i učiteljici. Kad su kutijice bile ispunjene lijepim porukama, veselili su se. Za potpuni dojam čitali su  prikladan tekst, pjevali i veselili se.

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Kršan izradili su maštovite likovne radove.

Učenici RN u PŠ Šušnjevica veselo su obilježili Valentinovo: čitali su prigodne tekstove, crtali, pjevali i uredili svoj razred.

Naši četvrtaši u MŠ Čepić u kolažu su izrezivali simbole ljubavi i lijepili čestitke. Pogledajte.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2022. 12:19

Video upute o samotestiranju na koronavirus

Poštovani roditelji,

slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

VIDEO UPUTE: Samotestiranje na koronavirus

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2022. 13:15

Zajedno za bolji internet Vijest ima dokument u privitku

U duhu ovogodišnjeg slogana „Zajedno za  bolji Internet“  obilježili smo Dan sigurnijeg interneta, 8. veljače. Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. U duhu slogana, trebamo se ujediniti kako bi Internet učinili boljim mjestom za sve nas. I zato su učenici naše škole sa svojim učiteljicama informatike Darije Čop i Tihane Božac cijeli tjedan posvetili obilježavanju uz mnoštvo edukativnog materijala na mrežnim stranicama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Centra za sigurniji Internet . I sami su osmislili svoje slogane, plakate, izradili prezentacije koje vam donosimo u prilogu.

Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama u korelaciji HJ, PID i SRO također posvetili sat Danu sigurnijeg interneta uz edukativne tekstove, filmiće i pjesmice ili priče. Dan sigurnijeg interneta organizira se u Hrvatskoj  već  osmu godinu za redom  s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među djecom i mladima, ali i roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 2. 2022. 11:11

Ususret Valentinovu

Uz malo mašte i dobre volje i sami možete izraditi mali dar, srčeko  za nekoga  koga volite. Uopće nije teško, samo treba uzeti malo papira u boji, škare, ljepilo i bojice, a pružit ćete puno radosti svima oko sebe, poput naših malih kreativnih Produženaca pod vodstvom učiteljica Sare i Alenke. Škola nam je prepuna srca! Srce od srca u srcu!

Učenici PB MŠ Čepić

Likovni radovi učenika PB Kršan

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2022. 13:34

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Holokausta

Povodom Dana sjećanja na žrtve Holokausta koji se obilježava svake godine 27. siječnja, naši su sedmaši i osmaši  na satu hrvatakog jezika čitali ulomke iz knjige Dnevnik Anne Frank uz interpretaciju. Na satu povijesti nastavili su s pričom u okviru povijesnih činjenica te naučili povijesnu pozadinu tog teškog razdoblja u kojem je stradalo oko 6 milijuna Židova i veliki broj ostalih pripadnika manjina u Europi. Važan povijesni dan planiran je u sklopu školskog Kurikuluma s ciljem poticanja učenika na istinoljubivost, toleranciju i solidarnost te razvijanje etičkih načela, stavova i mišljenja s naglaskom na poštivanje temeljnih ljudskih prava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 1. 2022. 13:43

OBAVIJEST o projektu sufinanciranja školske prehrane za učenike Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

od Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije dobili smo obavijest o provođenju projekta Zaklade "Hrvatska za djecu", a vezano za sufinanciranje školske prehrane za učenike te vas molimo da se javite u tajništvo škole ako smatrate da ostvarujete pravo, na mobitel 098723477. Obavijest se ne odnosi na učenike kojima trošak školske prehrane podmiruje Općina Kršan.

OBAVIJEST


Obavještavamo vas kako će se i ove školske godine provoditi projekt sufinanciranja školske prehrane. Sufinancirat će se troškovi prehrane u drugom polugodištu školske godine 2021./2022., dok će se troškovi prvog polugodišta školske godine 2021./2022. sufinancirati ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima na računu Zaklade "Hrvatska za djecu", a sve u skladu s Financijskim planom za 2022. godinu.

Sufinancira se školski obrok po djetetu u iznosu od 5,50 kn (riječima: pet kuna i pedeset lipa) po nastavnom danu za školsku godinu 2021./2022.

Roditelji koji su sami financirali školsku prehranu u šk. god. 2021./2022. imaju pravo na proporcionalni povrat novca za ostvarene troškove u ugovorenom razdoblju sufinanciranja sukladno naprijed izloženom modelu. Roditelji koji nisu imali takve troškove mogu, od dana potpisa ugovora do kraja školske godine 2021./2022., ostvariti pravo na sufinanciranje po naprijed izloženom modelu.

Za sudjelovanje u projektu potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Potvrda da je dijete polaznik OŠ - potpisan i pečaćen od strane ravnatelja/ice škole (roditelj se obraća školi),
2. Potvrde nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 01.01.2021. do 31.12.2021. za sve punoljetne članove zajedničkog kućanstva - mjesečni prihod kućanstva u kojem živi dijete ne smije iznositi više od 2.000,00 kn (riječima: dvije tisuće kuna i nula lipa) po članu zajedničkog kućanstva za navedeno razdoblje,

3. Izjava o zajedničkom kućanstvu - (u prilogu Obrazac 2 - ispunjava roditelj)
- izjava koju potpisuje roditelj/skrbnik/zakonski zastupnik/udomitelj/posvojitelj djeteta koji predaje zahtjev za korištenje ove potpore,


4. Dokaz da je obitelj korisnik prava na doplatak za djecu
- isto se dokazuje jednim od sljedećih dokumenata koje je nadležno tijelo izdalo:
. važeće rješenje HZMO-a o priznavanju prava na doplatak za djecu
. potvrda HZMO-a o isplaćenom doplatku za djecu
. uvjerenje HZMO-a o priznatom pravu na doplatak za
djecu
. potvrda o visini dohotka i primitaka nadležne Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata dječjeg doplatka.

U prilogu se nalaze i upute za obračun mjesečnog prihoda kućanstva te upute
u slučaju da su roditelji obrtnici. 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 28. 1. 2022. 09:19

Zahvala Kijarinih roditelja za humanitarnu akciju

Donosimo zahvalu Kijarinih roditelja za realiziranu humanitarnu akciju u prosincu:

Dragi učenici, roditelji, učitelji i djelatnici,

u moje ime i u ime cijele obitelji se zahvaljujem vama i svima koji ste zajedno pokrenuli ovu akciju i stali uz našu Kiaru! A iznos je i više nego velik, jer njoj pruža šansu za daljnju bitku i borbu! Hvala na divnim željama! I mi vjerujemo da će sve biti u redu i da će ona ovo pobijediti ❤️🙏!

Veliki pozdrav od nas četvero iz dalekog San Francisca

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 1. 2022. 12:08

Poziv za predupis djece u 1. razred

Molimo sve roditelje djece za predupis u 1. razred da  se u navedenom terminu zbog važećih epidemioloških mjera obrate telefonski u tajništvo škole:

na telefon 052/867-723 ili na mobitel 098723477

U razgovoru treba navesti ime i prezime djeteta, datum rođenja djeteta, ime i prezime oba roditelja, adresu prebivališta, broj telefona roditelja i OIB djeteta. Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 12. 1. 2022. 10:12
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 99020
Ovaj mjesec: 781
Ovaj tjedan: 89
Danas: 25

Arhiva dokumenata

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju