preskoči na sadržaj
Vijesti

Poziv kandidatima/kandidatkinjama na intervju (razgovor)

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnih mjesta učitelja/ice fizike ( neodređeno, nepuno radno vrijeme, 8 sati tjednog radnog vremena) objavljen dana 5. listopada 2021. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ održat će se u utorak,  26. listopada 2021. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

L.S.

Čavle

1991.

11.00

 

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnih mjesta učitelja/ice razredne nastave u produženom boravku ( određeno, puno radno vrijeme) objavljen dana 5. listopada 2021. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ održat će se u utorak,  26. listopada 2021. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

H.K.

Barban

1996.

11:15

2.

T. F. J.

Pula

1988.

11:30

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

 

Purgarija Čepić, 19. listopada  2021.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2021. 08:30

Predstavila nam se labinska autorica Josipa Milevoj povodom Mjeseca knjige 2021.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2021. ugostili smo danas labinsku autoricu Josipu Milevoj koja je učenicima razredne nastave predstavila svoje dvije zbirke priča s glavnim likom,  psićem Flekijem. Zanimljive i slikovito napisane priče Flekijeve pustolovine, istinite su priče, kako nam je autorica otkrila, o njezinim kućnim ljubimcima Flekiju, mačku Figaru i njihovim dogodovštinama sa sinom Veniom i cijelom obitelji.  U drugoj zbirci priča pod nazivom Venio, Figaro i Fleki – istinite priče i putopisi, kako autorica kaže, za malo veću djecu, pratili smo pustolovine nestašnog, radoznalog i pametnog psića jazavčara Flekija u obilasku Labina i okolice. Susret sa spisateljicom realiziran je u dinamičnom ozračju uz niz učeničkih pitanja o Flekiju, Figaru i Veniju, a zanimali su ih spisateljičini planovi o novim pričama. Prijedloga i kreativnih ideja nije nedostajalo. U PŠ Kršan vesela autorica je također predstavila svoje priče uz osmijeh, a radoznali mali učenici imali su bezbroj pitanja. Obje zbirke oplemenio je svojim ilustracijama Mladen Bolfek, akademski likovni umjetnik iz Karlovca, čije je ilustracije Josipa pokazivala čitajući svoje priče, a koje su se učenicima veoma svidjele.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2021. 13:30

Uz Međunarodni dan pješačenja

Međunarodni dan pješačenja učenici razredne nastave proveli su u prirodi. Uz svoje su učiteljice Sanju i Mirjanu u PŠ Kršanu pješačili po Krasu s kojeg se pruža predivan pogled na Čepićko polje, a pridružila im se i učiteljica Produženog boravka Alenka.  Učenici PŠ Šušnjevica pješačili su  Šušnjevicom uz učiteljicu Dianoru, učenici MŠ Čepić prohodali su Čepić. I vrijeme ih je poslužilo pa su se odlično osjećali nakon duge šetnje jer šetnja je najjednostavniji način očuvanja zdravlja. Cilj obilježavanja ovakvih datuma je  promovirati hodanje kao zdrav način života. 

Učenici PŠ Kršan

Učenici PŠ Šušnjevica

Učenici MŠ Čepić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2021. 11:53

Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove Zemlje obilježen u Matičnoj školi Čepić i u PŠ Šušnjevici

Učenici Matične škole Čepić sa svojim učiteljicama Jasminkom, Sarom i Mikelom također su prošli tjedan na svoj način obilježili Dan kruha, Svjetski dan hrane i Dan zahvalnosti za plodove Zemlje. Od bijelog, kukuruznog i crnog brašna svojim su ručicama i naravno uz pomoć učiteljica izmijesili  svoje kruščiće. Nakon što su upoznali razne vrste smjemenki i njih su iskoristili u miješnji. Kruščići su tako bili fini i bogato su izgledali. Učenici su jedva čekali da se ispeču kako bi ih degustirali. Nisu zaboravili ni učenike viših razreda, zamislite samo kako su se razveselili kad su dobili topli kruh za degustaciju nakon napornog učenja. Marljivi učenici su i za doma ponijeli kruščić za svoju obitelj. Svi su bili raspoloženi, a školom se širio primamljivi miris kruha. 

Učenici MŠ Čepić

Nekoliko dana poslije učenici PŠ Šušnjevica obilježavali su Dane kruha u svojoj školi s učiteljicom Dianorom kada su mijesili slatke kiflice kojima su se na kraju počastili. Njami, ukusno!

Učenici PŠ Šušnjevica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2021. 08:24

Otvorili smo obilježavanje Mjeseca knjige 2021

Rješavanjem on line Nacionalnog kviza za poticanje čitanja otvorili smo ovogodišnje obilježavanje Mjeseca knjige s učenicima 6. i 7. razreda. Natjecanje pod nazivom Šest autora traži čitatelja posvećeno je hrvatskim autorima što je tema Mjeseca knjige. Organizira se od 1998. godine s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole, a realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj.

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. kao jedan od središnjih programa manifestacije kroz online izvore informacija predstavlja tri knjige različitih žanrova koje će obogatiti dječje znanje, predstavlja tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora, a učenici rješavanjem imaju priliku puno naučiti o knjigama, njihovim piscima, ilustratorima, temama i likovima. Popis pobjednika bit će objavljen na mrežnoj stranici kviza  2. studenoga 2021. godine, a na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 10. 2021. 14:08

Humanitarna akcija Solidarnost na djelu

Sudjelovali smo u humanitarnoj  akciji „Solidarnost na djelu“ koja se održala u četvrtak, 14. listopada kada su svi učenici i nastavnici dali novčani iznos, a za kojeg su dobili bonove GDCK.

Prikupljena sredstva namijenjena su fondu pomoći svim školama Labinštine za potrebe učenika iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, te za kupnju namirnica i higijenskih potrepština za socijalno ugroženo stanovništvo Labinštine.

Svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su podržali akciju veliko hvala!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 10. 2021. 12:30

Istražili smo Hum - najmanji grad na svijetu i Roč - središte glagoljaške djelatnosti

Putovali smo danas u središte Istre, posjetili smo Hum, najmanji grad na svijetu i Roč, središte glagoljaške djelatnosti u srednjem vijeku. Terensku nastavu učenika viših razreda realizirali smo  povodom Međunarodnog dana pješačenja i s ciljem istraživanja početaka hrvatske pismenosti, nakladništva i tiskarstva.

Kroz Velika vrata u Roču ušli smo u prekrasni mali gradić, spomenik kulture od izuzetnog značaja s mnogobrojnim atrakcijama. Naš nas je stručni vodič proveo kroz najvažnije crkve: Sv. Antona s Ročkim glagoljaškim abecedarijem, otključali smo crkvu Sv. Roka  te se zaustavili pred  freskama i grafitima iz 15. i 16. st. i na kraju Sv. Bartula, župnu crkvu iz  15. st. sa zvonikom  gdje smo imali prilike vidjeti i orgulje koje su tu na restauraciji. Kako bismo ušli u svijet tiskarstva i prvih tiskanih knjiga na ovom području, posjetili smo malu glagoljsku tiskaru u kojoj se nalazi replika Gutenbergove knjigotiskarske preše. Otkrili smo i zanimljivu priču o svećeniku Jurju Žaknu koji je čuvenim zapisom "Vita, vita, štampa naša gori gre" iz 1482. godine u rukopisnom "Misalu kneza Novaka" najavio tiskanje "Misala po zakonu rimskoga dvora", prve hrvatske i južnoslavenske tiskane knjige te se fotografirali pored njegove biste. Glagoljski natpisi pratili su nas čitavim putem sve do Malih vrata gdje smo malo otpočinuli u hladovini ladonje s pogledom na naše iduće stajalište – Stup Čakavskog sabora.

Spustili smo se u podnožje Roča gdje  započinje Aleja glagoljaša koja se sastoji od 10 kamenih obilježja posvećenih glagoljici i glagoljašima, a prostire se do Huma. Dio smo propješačili, a dio prošli autobusom. Sijelo Klimeta Ohridskog odlično nam je poslužilo za okrijepu i  igru na obližnjoj livadi, a Uspon Istarskog razvoda protrčali smo. Na odmorištu Žakna Jurja upoznali smo prijatelje osnovnoškolce te nastavili do Vrata Huma. Napokon smo stigli na naše zadnje odredište, u najmanji grad na svijetu i čuli zanimljivu priču o izboru župana. Obišli smo pitoreskni gradić, prepun uskih zavojitih uličica, malo se još fotografirali pa se vratili u školu. Moramo ponoviti.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2021. 14:50

Pjevali smo, crtali, pisali i mijesili uz Dane zahvalnosti za plodove zemlje

Učenici PŠ Kršan s učiteljicama Mirjanom i Sanjom obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha integriranom nastavom. Kroz ppt prezentaciju učiteljice su učenicima približile plodove zemlje, a uz zanimljivu priču kako su naše none pekle kruh, kuharica je  zamijesila kruh koji su potom degustirali, a imali su priliku oblikovati i svoje kruščiće. Na glazbenom su pjevali pjesmice Mlin i Pekar, a nakon što su svim osjetilima doživjeli kruh, likovno su se izrazili te  pisali lijepe rečenice i recepte za kruh. Bilo im je lijepo i veselo, a kruh jako dobar, mekan i ukusan.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2021. 13:30

Povodom Dječjeg tjedna posjetio nas je načelnik Općine Kršan - Roman Carić

Dječjim crtežima naši su učenici razredne nastave danas dočekali nasmijanog načelnika Općine Kršan Romana Carića koji je sa svojim suradnicama Glorijom Fable i Tamarom Stojšić Cvečić posjetio našu školu. Posjet je upriličen povodom Dječjeg tjedna koji se obilježava s ciljem jačanja pozornosti javnosti na položaj djece u društvu. Načelnik je učenicima čestitao tjedan veselja i radosti uz punu košaru slatkiša i vrijednom novčanom donacijom za koje su učenici u razgovoru s načelnikom izrazili svoje želje: obnova dvorišta, igrališta, didaktičke igre, slikovnice, kombi za izlete, …

Načelnik je porazgovarao i s učenikom 3. razreda, Davidom Liculom koji mu je tijekom ljeta uputio pismo u kojem ga moli obnovu školskog igrališta. Na učenikovu inicijativu projekt obnove školskog igrališta je u tijeku. Nakon susreta u MŠ Čepić, obišao je i PŠ Šušnjevica i PŠ Kršan, a zamjenica ravnateljice Mikela Banko Lukšić zahvalila je na dosadašnjoj suradnji i darovima učenicima povodom Dječjeg tjedna  te izrazila vjeru u nastavak ugodne suradnje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2021. 12:30

Volimo našu školu PŠ Kršan s obnovljenim školskim igralištem Vijest ima dokument u privitku

Naši je učenike u PŠ Kršan u novoj školskoj godini dočekalo obnovljeno školsko dvorište. Iznenađeni uređenjem, jako su se razveselili  te svoju radost izrazili literarnim i likovnim radovima. Veoma su kreativni, u svemu. Ali djeca kao djeca,  najviše vole - igru. Zato i veliko, neizmjerno hvala Općini Kršan, što je prepoznala potrebe naših najmlađih i investirala u popravak školskog dvorišta. Nadamo se da će se takva praksa nastaviti i dalje te da će uskoro školsko dvorište, kao i igralište u Čepiću zablistati u novom sjaju.

Pogledajte kolaž literarnih i likovnih radova

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2021. 09:00

Udruženje obrtnika Labin doniralo 3D printer našim učenicima povodom Dječjeg tjedna

Predstavnici Udruženja obrtnika Labin posjetili su nas povodom Dječjeg tjedna te učenicima donirali vrijedan donacijski paket 3D printer. Nakon što smo ih proveli školom i upoznali ih s ovogodišnjim aktivnostima, uzbuđeni učenici su s radoznalošću razgledali printer koji će se odlično uklopiti u nastavu Tehničke kulture  i Informatike u radu s darovitim učenicima.

Zahvaljujemo Udruženju obrtnika Labin na vrijednoj donaciji i odličnoj suradnji!

Predstavnici Udruženja obrtnika Labin, Lorena Osmak, Alis Šaina i Elvis Diminić s našim učenicima 6. razreda i učiteljicama RN Mikelom Banko Lukšić i Dariom Čop, učiteljicom TK

Vijest u medijima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2021. 14:07

Inspirativna terenska nastava učitelja povodom Svjetskog dana učitelja

Povodom Svjetskog dana učitelja  učitelji i djelatnici naše škole  posjetili su eko muzej „Vlaški puti“ u Šušnjevici. Voditeljica Viviana Brkarić na zanimljiv ih je i interaktivan način provela interpretacijskim punktovima o društvenoj povijesti i tradicijskoj kulturi Šušnjevice i okolice s naglaskom na valorizaciju vlaškog ili tzv. istrorumunjskog  jezika. Kroz tzv. tematske staze „Putevima kontrabanda“ saznali su i  priču o „kontrabandu“ ili trgovanju robom iz bescarinske zone. Terensku nastavu učitelja podržala je Općina Kršan financiranjem ulaznica i stručnim vodstvom.  Nakon obilaska interpretacijskog centra obratio im se i načelnik Roman Carić prigodnim riječima kojem i ovom prilikom zahvaljujemo na ugodnoj suradnji. O dojmovima i inspirativnoj terenskoj nastavi učitelji su nastavili uz ugodno druženje i zakusku.

Svim učiteljicama i učiteljima čestitamo

Svjetski dan učitelja!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 10. 2021. 16:53

Natječaj za popunu radnog mjesta - učitelj/ica fizike Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola  Ivan Goran Kovačić Čepić, objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Učitelj/ica fizike  – 1 izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme, 8 sati tjednog radnog vremena

Osim općih uvjeta sukladno općim propisima o radu kandidati trebaju zadovoljiti i posebne uvjete propisane Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64./20.) i Pravilnikom o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (NN 6/19. i 75/20.).

Cijeli Natječaj je u privitku, u opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 5. 10. 2021. 10:48

Natječaj za popunu radnog mjesta - Produženi boravak Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola  Ivan Goran Kovačić Čepić, objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Učitelj/ica razredne nastave u produženom boravku1 izvršitelj/ica na određeno puno radno vrijeme, 40 sati tjednog radnog vremena, do završetka nastavne 2021./2022. godine

 

Osim općih uvjeta sukladno općim propisima o radu kandidati trebaju zadovoljiti i posebne uvjete propisane Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64./20.) i Pravilnikom o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (NN 6/19. i 75/20.).

Cijeli Natječaj je u privitku, u opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 5. 10. 2021. 10:43

Usuret Dječjem tjednu i Međunarodnom danu kulturne baštine

Ususret Dječjem tjednu učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama okupili su se u PŠ Šušnjevica. Na školskom igralištu družili su se u sportskim igrama, a  povodom Međunarodnog dana kulturne baštine posjetili su i eko muzej „Vlaški puti“,  mjesto  valorizacije i prezentacije društvene povijesti i tradicijske kulture Šušnjevice i bliže okolice kroz koncept kulturnog krajolika. Kroz interpretacijski centar koji   je smješten u prizemlju školske zgrade u dvije grupe provela ih je voditeljica Viviana Brkarić s naglaskom na društvenu povijest i tradicijsku kulturu Šušnjevice i  okolice. Razgovarali su i o nematerijalnoj kulturnoj baštini - o vlaškom ili tzv. istrorumunjskom jeziku koji  se želi očuvati za buduća pokoljenja. Zahvaljujemo na zanimljivom i interaktivnom stručnom vodstvu te Općini Kršan na financiranju ulaznica.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2021. 11:15

Obavijest iz HZJZ - revidirane preporuke

 

 

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2021. 10:01

U posjetu Gradskoj galeriji u Labinu i Mediteranskom kiparskom simpoziju (Parku skulptura na Dubrovi)

U utorak, 28.9.2021. naši osmaši posjetili su Gradsku galeriju u Labinu i nekoliko dana ranije otvorenu izložbu pod nazivom „the End“ međunarodno priznatog autora Eugena Varzića. Kroz izložbu nas je provela kustosica - Stephanie Peršić. Najprije su učenici sami razgledali izložbu nakon čega su uz njezino vodstvo i nakon kraćeg predavanja ponovno razgledali postav na kvalitetniji način. Pravo iznenađenje za učenike uslijedilo je kada nam se sam umjetnik obratio putem video poziva. Objasnio je učenicima koliko mu treba vremena za izradu jednog rada, koliko se dugo bavi umjetnošću te im je poručio neka se trude u onome što vole i rade te neka ne odustaju, pa bila u pitanju umjetnost, sport ili nešto drugo. Evo što, u sklopu zadataka, o izložbi kaže Leonarda Ponjavić: "Svima bih, (koji vole ili baš nisu ljubitelji umjetnosti), preporučila da posjete tu izložbu,  jer su slike fenomenalne i isplati se ići vidjeti. Naslikane su tako da izgledaju kao fotografije i to je fascinantno." 

Za kraj učenici su dobili suvenir Galerije na poklon jer je mala grupica od 7 osmaša otvorila „sezonu posjeta“ ove izložbe.  

Prošetali smo predivnim ulicama starogradske jezgre, pogledali s Fortice  naš sljedeći cilj i zaputili se pješke do Dubrove. Razgibali smo se hodanjem, a na Dubrovi nas je dočekala Renata Kiršić,  predsjednica MKS-aUnutar info centra, tzv. „Kocke“ upoznala nas je s poviješću Mediteranskog kiparskog simpozija, načinu održavanja i novitetima te lokacijom skulptura, amfiteatra i Bijele ceste. Dobili smo i promotivne poklone koji su izrađeni u sklopu projekta ReColor u čijem smo kutku boravili. Uslijedilo je razgledavanje Parka skulptura i rješavanje zadataka naše terenske nastave. Ono što je neuobičajeno jest da se ta umjetnička djela mogu dirati.

Proveli smo ispunjen i kvalitetan dan, puno smo naučili,  a sa svim poklonima i mogućnošću upoznavanja samog umjetnika osjećali smo se kao prava VIP grupa.

Veliko hvala Renati Kiršić, Stephanie Peršić i Eugenu Varziću.

Tekst i foto: Eni Blašković

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2021. 13:05

Sportske i štafetne igre u razrednoj nastavi povodom HOD-a

Danas (10.9.2021.) je u školi vladala prava sportska atmosfera. Učenici RN sa svojim učiteljicama obilježili su Hrvatski olimpijski dan koji se obilježava s ciljem promicanja važnosti bavljenja sportskim aktivnostima i promicanja olimpijske izvrsnosti. Nakon obavijesnog razgovora o Olimpijskim igrama, Hrvatskom olimpijskom odboru i omiljenim sportskim aktivnostima u razredu, učenici su na školskom igralištu vježbali i odigrali sportske i štafetne igre. Najmlađi su se i likovno izrazili na temu omiljenih sportskih igara.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2021. 12:52

Ispod grane učim znanje - projekt realizacije učionice na otvorenom školske godine 2020./21.

U posljednje vrijeme svjedoci smo brzih i velikih promjena u svijetu koje imaju izravan utjecaj na obrazovanje učenika. I mi se, u našem malom selu, pokušavamo nositi s tim promjenama te unaprijediti nastavu koliko god je to moguće… Tako smo počeli razmišljati o stvaranju poticajne okoline za učenje, o izlasku iz okvira tradicionalnog učenja, izlasku iz učionica i iz školskih prostora. Došli smo na zamisao da napravimo učionicu na otvorenom, ljetnu učionicu,  na južnoj strani škole, u hladu postojećih stabala. Ideja se rodila. Nazvali smo je: „Ispod grane učim znanje“. Ideja je tu, ali čemu sve to? Kome i zašto treba učionica na otvorenom?

o projektu u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2021. 08:33

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, obilježili smo danas s učenicima viših razreda na školskom igralištu posljednja dva školska sata. Manifestaciju promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima realizirao je učitelj TZK - Ljubo Vilić, koji  je nakon zagrijavanja s učenicima proveo Malu školu rukometa nakon čega su se dečki 5. i 8. razreda sučelili s dečkima 6. i 7. razreda. Rukomet su zaigrale i cure. Nakon rukometa, na red je došao i nogomet. U nogometnoj utakmici snage su odmjerili najprije dečki, a zatim su cure izvodile sedmerce. U bijelim majicama, koju su za tu priliku odjenuli svi učenici u znak mira i prijateljstva,  svih nas veselo pozdravljaju sa školskog igrališta s kratkom porukom: Vježbanje je važno za očuvanje zdravlja! Vježbajte i vi!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 9. 2021. 14:45

Polazak u školu

Učiteljica Sanja Celić s prvašima u PŠ Kršan

Školsko zvono označilo je danas, 6. rujna početak školske godine za 10 malih prvašića u našoj školi. Svečani prijem organiziran je u Matičnoj školi za dvije uzbuđene prvašice Matične škole i jednu prvašicu  PŠ Šušnjevica, a u PŠ Kršan za 7 prvaša. Učiteljice Mikela Banko Lukšić, Dianora Radola i Sanja Celić dočekale su svoje nove učenike malim programom dobrodošlice te im poželjele radosne i uspješne prve korake u osmogodišnjem školovanju. Dok su se prvašići upoznavali s učiteljicama, novim prijateljima i školom,  školska pedagoginja Nada Švraka održala je uzbuđenim roditeljima kratki  sastanak na temu Polazak djeteta u školu.

Prvašice MŠ Čepić i PŠ Šušnjevica

Puno veselja, radosti i osmijeha, naravno i najboljih ocjena želimo najprije svim malim  prvašima, a potom i svim učenicima od 2. do 8. razreda koji su se danas utisnuli u novu školsku godinu 2021./22. SRETNO!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 9. 2021. 17:07

Obavijest - za sve učenike o početku školske godine Vijest ima dokument u privitku

Nova školska godina 2021./22. je počela, a prvi dan nastave je 6. rujna 2021. godine.

Prvi dan nastave za učenike od 2. do 8. razreda počinje u 8.00 sati i traje do 10.30 sati. Učenici će prvog dana nastave dobiti udžbenike te se mole da donesu školsku torbu.

Nastava će se prvog dana odvijati prema  sljedećem rasporedu:

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

SR

SR

SR

SR

MATEMATIKA

INFORMATIKA

HRVATSKI JEZIK

LIKOVNA KULTURA

LIKOVNA KULTURA

HRVATSKI JEZIK

TEHNIČKA KULTURA

MATEMATIKA

 

 

 

 

 

Nastava za učenike viših razreda prvi tjedan odvijat će se prema rasporedu kojeg će dobiti prvog dana nastave, osim u srijedu, 8. rujna 2021. kada će se obilježiti Hrvatski olimpijski dan i nastava će završiti u 13.00 sati.

Učenici mlađih razreda prvi tjedan završavaju nastavu u 10.30 sati.

Marenda i produženi boravak počinju u utorak, 7. rujna.

 

Prijevoz učenika odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

U 7.40  sati školskim autobusom dolaze učenici iz Kožljaka i Šušnjevice.  U školi ih očekuju  dežurne učiteljice.

Učenici putnici su dužni na autobusu nositi maske. Učenici na prvoj stanici u Kožljaku zauzimaju prva mjesta s lijeve i desne strane. Na svakoj sljedećoj stanici učenici zauzimaju mjesta iza.  Učenici bi trebali svakog dana sjediti na istom mjestu. 

Dežurni učitelji upućuju učenike na sljedeće: 

  • Ulazak u školu učenici moraju čekati u redu na razmaku od 2 m 
  • Brisanje nogu na otiraču s dezinfekcijom 
  • Ulaženje u sanitarne čvorove  i temeljito pranje ruku. U sanitarnom čvoru smiju biti po dva učenika. Ispred će biti postavljene oznake razmaka. 

 U 7.50 dolaze učenici iz Kršana pridržavajući se istih propisa kao i učenici iz Kožljaka: nose maske, prilikom ukrcavanja redom zauzimaju prva mjesta s lijeve i desne strane. 

U 8.00  sati dolaze učenici iz Čepića, ulaze u školu pridržavajući se svih propisa. 

 

U školi se učenici uvijek  kreću desnom stranom i paze na razmak. Razredni odjeli nastavu pohađaju prema posebnom  rasporedu učionica s ciljem  da učenici pojedinog razrednog odjela cijeli dan (ili koliko je to moguće) provode u jednoj učionici, izuzev kabinetske nastave – kemija, fizika, informatika.

Učionice se ne zaključavaju. 

Odlazak učenika mlađih razreda planiran je u 12.20 sati (nakon prvog tjedna).

Odlazak učenika starijih razreda: 

14.00 – učenici iz Kršana 

14.05 – učenici iz Čepića 

14.10 – učenici iz Šušnjevice i Kožljaka 

Točan raspored sati bit će objavljen prvog dana nastave.

 

U OPŠIRNIJE su i važeće Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. i Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s bolesti COVID-19. prema kojima se se odvijati nastava u školi.

SRETAN I USPJEŠAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2021. 10:59

OBAVIJEST - Prvi dan nastave za prvašiće

smiley Dragi prvašići i dragi roditelji! 

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine počinje prvi dan nastave.

Prijem prvašića će biti:

- u Matičnoj školi Čepić:  za učenike Matične škole Čepić i PŠ Šušnjevica u 11.00 sati

-  u PŠ Kršan: u 9.30 sati.

Molimo sve prvašiće da donesu svoje lijepe prazne školske torbe jer će prvog dana nastave dobiti nove udžbenike. Nakon kratkog prijema, učenici će u pratnji svojih učiteljica razgledati školu, dok će roditeljima školska pedagoginja održati kratki roditeljski sastanak o polasku djeteta u školu.

Marenda i Produženi boravak će biti organizirani od utorka, 7. rujna.

Veselimo se vašem dolasku,

Vaše učiteljice heart

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2021. 10:39

OBAVIJEST - nabava novih udžbenika i radnih bilježnica

Kao i lani, za novu školsku godinu 2021./22. sredstva za nabavu udžbenika za obavezne i izborne nastavne predmete osigurana su iz Državnog proračuna te je postupanje njima regulirano Naputkom (NN, 46/2019) prema kojem udžbenici postaju vlasništvo Škole koja će za iduću šk. godinu obaviti narudžbu novih i razliku postojećih  udžbenika putem javne nabave. Učenike će novi udžbenici čekati u školskim klupama početkom iduće školske godine kada će se zadužiti i potpisati novi revers.

Napomena:

U školskoj godini 2021./2022. bit će u uporabi tri vrste udžbenika:

- iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2021./22., tzv. novi udžbenici

- iz Kataloga odobrenih udžbenika za šk. godinu 2020./21., tzv. postojeći udžbenici

- iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. godinu 2019./20., tzv. postojeći udžbenici

Učenici su dužni kupiti samo radne bilježnice s Popisa radnih bilježnica, a likovne mape, za koje će roditelji snositi troškove početkom školske godine 2021./22., će se naručiti u školi.

Popise pogledajte OVDJE.

 

Duge, tople i vesele ljetne praznike žele 

učitelji OŠ Ivan Goran Kovačić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 6. 2021. 13:32

Poruka ravnateljice za kraj ŠKOLSKE GODINE

Draga djeco, roditelji , učitelji i svi djelatnici škole.

Evo nas na kraju. Živi, zdravi, veseli i puni iščekivanja radosti dugog, toplog ljeta.

Danas stavimo točku na sve loše stvari koje su nam se događale. Zaboravimo zadnje dane pred početak školske godine kada se užurbano pokušavalo dovesti u red učionice, hodnike, kabinete… Veliki radovi su se događali preko ljeta. Rekonstrukcija elektroinstalacija. Veliki, značajni i skupi projekt (pola milijuna kuna). Ali, imamo vrhunsku rasvjetu. Hvala Istarskoj županiji.

Neke su nas učionice dočekale u novim bojama, a neke…. tužno. Da ne kažem ružno. Ali, sve smo uspjeli. Obojali smo i preuredili cijelu našu školu i čak je opremili novim namještajem…. Sad je, možda, najljepša na svijetu.

Zaboravit ćemo maske i sredstva za dezinfekciju, samoizolacije i nastavu na daljinu, zaboravit ćemo i poneku nepravdu, a i lošu ocjenu.

Jer… stvarno smo bili dobri. Uza sve redovne obveze učenici mlađih razreda realizirali su projekt Institucionalizacije zavičajne nastave te objavili predivnu brošuru KAKO JE NASTALO ČEPIĆKO JEZERO/POLJE.  Svima smo je podijelili. Uživajte listajući, čitajući i diveći se našim radovima, a sve  u hladu borova. Ili, možda, da pogledate na našoj mrežnoj stranici.  Bravo za sve naše male učenike. Bravo i za njihove učiteljice, a posebno Mikelu Banko Lukšić, dipl.uč. koja je bila koordinator projekta.

Zato smo i zadnji dan nastave nagrađeni besplatnom predstavom Kontići koju nam je omogućilo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske povodom 110. obljetnice naše škole.

Stooooodeseteeee? Toliko godina ima naša škola? Pogledajte na našoj mrežnoj stranici što se sve u svijetu (i kod nas) događalo te godine. Prezentaciju su pripremili učitelji Dalibor Švić, Daria Čop i Tihana Horvatek.

Ali, ne samo to. Pogledajte i video prezentaciju Škola nekada… i mi danas. I… uživajte. Veliko bravo za sve učenike, učiteljice i posebno za našu Rominu Miletić, koja se izrazito trudila da objedini jedinstvene  dječje kreacije i izabere najbolje.

A tko smo mi ? Pogledajte nas u video uratku i uvjerite se da je budućnost svijeta u sigurnim rukama. Bravo za sve naše učenike i učitelje koji su pripremili ovaj predivan filmić. Bravo za našu knjižničarku Rominu Miletić.

I za kraj. Uživajte u našem video spotu: Stani svijete. Tekst je napisala Mirela Vidak , glazbu gđa. Žanet Oroshi, svira Sandra Novaković, a spot je snimila i uredila Eni Blašković.  Kao slavuji pjevaju naše divne djevojčice: Ana, Sara, Leana, Sanja, Enmary, Kristy, Nikolina, Sara, Leona, Lana, Emili i Lorelay.

Ponosni smo na sve naše učenike, vjerujemo u njih i našu lijepu budućnost s njima.

Poštovani roditelji, posebno vam  čestitamo na angažiranju  tijekom nastave na dalijinu i svih posebnih uvjeta u protekloj školskoj godini. Svima nam je bilo teško, ali vi ste bili naša snaga i naš poticaj. Zajedno smo napravili dobar posao. Hvala vam!

Dok će se neki kupati i uživati u morskim radostima oko naših škola šetat će patuljci i vilenjaci, obojati kuhinju i blagovaonicu, urediti ljetnu učionicu u dvorištu škole Čepić  kao cilj projekta „Ispod grane učim znanje“, kojeg nam je omogućilo  sponzorstvo HEPa,   obnovit će se dvorište škole u Kršanu (zahvaljujući donaciji Općine Kršan)  te se pripremiti za novi projekt  „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“, koji će nam omogućiti rekonstrukciju i opremanje školskih kuhinja u Kršanu i Čepiću…

Ah... Dosta. Idemo na more!

Sretno!

Voli vas ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:45

Naša učenica Leana Rade u projektu "Glas za prijatelja" školske godine 2020./21.

Naša se škola ove godine uključila u projekt Udruge slijepih Istarske županije pod nazivom  „Glas za prijatelja“. Projekt financiran od strane Zaklade Hrvatska za djecu, unutar kojeg je predviđeno snimanje zvučnih knjiga od strane učenika osnovnih i srednjih škola u Istri. Našu školu predstavljala je marljiva učenica 6. razreda Leana Rade koja je čitala knjigu Družba Pere Kvržice, a za zvučne zapise uobličene u audio knjigu prilagođenu populaciji slijepih osoba zaslužan je Radio Labin koji je također volonterski sudjelovao u akciji.

Ovih je dana projekt priveden kraju i prezentiran na završnoj svečanosti u Udruzi slijepih u Puli.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:38

Video spot Stani svijete

 

 

Pritiskom na fotografiju, poslušajte i pogledajte naš video spot Stani svijete koji je nastao također ususret 110. obljetnici naše škole. Tekst je napisala Mirela Vidak, glazbu gđa. Žanet Oroshi, svira Sandra Novaković, a spot je snimila i uredila Eni Blašković.  Pjevaju učenice: Ana Franković, Sara Kovačić, Leana Rade, Sanja Stepančić, Enmary Grožić, Kristy Tončetić, Nikolina Širok, Sara Žulić, Leona Runko, Lana Brajuha, Emili Stanić i Lorelay Ponjavić.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:32

To smo mi!

Videozapis To smo mi! nastao je tijekom školske godine 2020./21. ususret 110. obljetnici naše škole. Pjesmom, plesom ili nekom slobodnom aktivnošću predstavili smo sve učenike naše škole. Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:25

Škola nekad... i mi danas - projekt povodom 110. obljetnice naše škole Vijest ima dokument u privitku

Istražite naše aktivnosti povodom 110. obljetnice škole

 školske godine 2020./21. pritiskom na fotografiju.

U OPŠIRNIJE pogledajte i prezentaciju o događajima 1911. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 12:04

Predstava Kontići za zadnji dan nastave

Posljednjeg dana nastave naše su učenike od 1. do 5. razreda animirali glumci Istra inspirita. Dva vesela i razigrana bića, bratac i sestrica koja brinu o šumi Kontiji „zalutali“ su na naše školsko igralište i kroz glumu, glazbu i ples uveseljavali učenike punih sat i pol koliko je trajala eko  predstava Kontići. Svi smo uživali. Predstavu Kontići omogućilo nam je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske povodom 110. obljetnice naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 6. 2021. 11:48

Predstavili smo se na Festivalu zavičajnosti u Žminju Vijest ima dokument u privitku

U petak, 11.6.2021.godine zajedno s učiteljicom Mikelom otišla sam u Žminj na Festival zavičajnosti.

            Program je započeo u 11.00 sati. Na početku su voditelji pozvali ravnateljicu OŠ Vladimira Gortana Žminj da se obrati te načelnika općine Žminj i predstavnike Istarske županije. Potom su učenice iz Žminja izvele predstavu na dijalektu. Svi predstavnici škola koji su sudjelovali dobili su zahvalnicu i knjigu s fotografijama Istre. Osim škola u kojima se uči na Hrvatskom sudjelovale su i škole za učenike s posebnim potrebama.

            Na kraju su se učenici fotografirali s mentorima. Drago mi je da je naša škola sudjelovala i predstavila svoj projekt Kako je nastalo Čepićko jezero/polje. 

Tekst: Sara Žulić, 4.razred

A mi vam predstavljamo projekt u brošuri koja je nastala povodom prezentacije Kako je nastalo Čepićko jezero/polje, prolistajte pritiskom na fotografiju ispod.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2021. 08:45
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 87094
Ovaj mjesec: 1390
Ovaj tjedan: 82

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju