preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest o nastavi od 19. do 23. travnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije obavještavamo  učenike i roditelje da će se nastava od ponedjeljka 19.4.2021. do petka 23.4.2021. odvijati na sljedeći način:

 

 

 • za učenike od 1. do 4. razreda nastava će se odvijati prema modelu A, odnosno uživo u školi
 • za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se i dalje odvijati prema modelu C, odnosno na daljinu (on line)

Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2021. 09:39

Obavijest o nastavi od 12. do 17. travnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da će se, sukladno Odluci i uvažavajući Dopunu Odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije od 7. travnja 2021. godine, nastava u OŠ Ivan Goran Kovačić – Čepić, od 12. do 17. travnja 2021. za sve  učenike održavati po modelu C, odnosno na daljinu. Roditelji će od razrednika dobiti sve potrebne obavijesti.


Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2021. 10:00

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Ususret Uskrsu sastavne su aktivnosti nastavnih sadržaja naših učenika i učiteljica  razredne nastave uoči Uskrsa i pripreme za Veliki Tjedan. Na taj način upoznaju običaje, tradicijske načine proslave i stječu nova znanja i iskustva. Učenici 1. i 2. razreda MŠ Čepić interpretirali su tematske pjesmice, učili o Uskrsu na prirodi i društvu, a zatim su se likovno izrazili izrađujući šarena jaja. Na tjelesnom su izašli na školsko igralište kako bi se okušali u tradicionalnom pičenju jaja. Ispočetka nije bilo jednostavno pogoditi ali kad su izvježbali ruku i oko, sve je išlo lakše. Učenici 3. i 4. razreda ove su godine od glinamola izrađivali prigodne uskrsne simbole, a Šušnjevci i Kršanci izradili su prekrasne uskrsne čestitke. Sretan i blagoslovljen Uskrs poželili su svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 4. 2021. 08:07

Humanitarna akcija za OŠ Ivan Goran Kovačić u Gora Petrinji

Naša se škola Ivan Goran Kovačić – Čepić uključila u prikupljanje pomoći za stradale učenike i učitelje istoimene škole u Gora Petrinji - OŠ Ivan Goran Kovačić u potresu pogođenom području. Njihova je škola pretrpjela velika oštećenja u jakom potresu, a isto tako i njihovi  domovi. Uspostavili smo kontakt s ravnateljicom škole - Valentinom Vujnović koja nas je zamolila za pomoć u vidu školskoga pribora za učenike.

Svi učenici, roditelji, učitelji i djelatnici  rado su se odazvali humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći te donosili potrebito. Naši su učenici predvođeni razrednicima sve sortirali i spremili u kutije, nacrtali i napisali vedre poruke u kojima su im zaželjeli što brži povratak u školske klupe.

Prošli je tjedan donacija stigla u Gora Petrinju, a učenici i djelatnici  zahvaljuju od srca  svima na pruženoj pomoći.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 4. 2021. 09:34

Izvrstan rezultat naše učenice na Županijskom natjecanju - izložbi LIK 2021

Naša učenica 6. razreda, Sara Kovačić sa svojom mentoricom Eni Blašković sudjelovala je na ovogodišnjem Županijskom natjecanju - izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2021 te postigla izvrstan uspjeh. Osvojila je 5. mjesto  sa svojim likovnim radom pod nazivom  "Blago spod Učke"  u kategoriji učenika 1A za osnovne škole, za učenike od 5. do 8. razreda. Tema poticaja bila je hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština.  Učenici su trebali samostalno kreirati ornament u boji u grafičkoj tehnici visokog tiska,  kolagrafija, koristeći materijale i plohe različitih reljefnih površina/tekstura ili digitalni crtež u jednoj od besplatnih aplikacija za crtanje.

Ove godine domaćin Županijskog natjecanja - izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2021 bila je Osnovna škola Kaštanjer Pula. Na ovoj su razini natjecanja sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim natjecanjima. Tema ovogodišnjeg Natjecanja – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK  2021. bila je  PORTRET I AUTOPORTRET.

Županijsko prosudbeno povjerenstvo odabralo je deset radova u kategoriji osnovnih škola i pet radova u kategoriji srednjih škola za Županijsko natjecanje - izložbu. 

Virtualna izložba odabranih likovnih radova  nakon provedenog županijskog natjecanja može se pogledati na mrežnoj stranici OVDJE.

Likovni rad "Blago spod Učke" učenice Sare Kovačić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 3. 2021. 10:32

Učenici RN uživali u predstavi Macić povodom 100. obljetnice Labinske republike

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Kršan, 3. i 4. razreda MŠ Čepić i 3. razreda PŠ Šušnjevica sa svojim učiteljicama uživali  su danas u  predstavi Istra Inspirita „Macić“, nakon dužeg razdoblja. Edukativna predstava izvedena je u Starom Gradu Kršanu povodom Dana rudara i obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike.  Dječja predstava "Macić" osmišljena je prema istoimenoj slikovnici autorice Korine Hunjak u kojoj nestašni Macić i njegova obitelj odvode najmlađe u rudarski svijet, ispričati im priču o teškom i opasnom životu rudara ispod zemlje kroz interpretaciju, pjesmu i ples. Nakon predstave prošetali su prekrasnim Starim Gradom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2021. 12:29

"Tunelima slavne prošlosti" u on line kviz povodom 100. obljetnice Labinske republike

Naši učenici 8. razreda Gabrijel Trajkovski i Enes Čolić s mentorom Daliborom Švićem, učiteljem povijesti, sudjelovali su u srijedu, 17. ožujka u on line kvizu „Tunelima slavne prošlosti“. Kviz je povodom 100. obljetnice Labinske republike organizirala Gradska knjižnica Labin u suradnji sa srednjoškolskom profesoricom povijesti Dijanom Muškardin. Naši su učenici s ostalih dvadeset i dvoje učenika iz svih osnovnih škola Labinštine  pokazali zavidno znanje o Labinskoj republici i o rudarskom nasljeđu, iako nisu osvojili 1. mjesto. Bravo dečki, a pobjednicima čestitamo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2021. 11:48

OBAVIJEST - o odvijanju nastave za više razrede, od ponedjeljka, 22. ožujka

Prema Odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije od 22. ožujka do 01. travnja:

- Nastava za više razrede (5. - 8. razred) odvijat će se prema modelu C (nastava na daljinu), u realnom vremenu, prema važećem rasporedu, pomoću aplikacije Teams.

- Nastava za niže razrede (1. - 4. razred) nastavlja se u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2021. 12:27

Natječaj za popunu radnog mjesta - kuhar/-ica Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Kuhar/ica  – 1 izvršitelj/ica na određeno nepuno radno vrijeme, 20 sati tjednog radnog vremena, do povratka djelatnice na rad

Osim općih uvjeta sukladno općim propisima o radu kandidati trebaju zadovoljiti i posebne uvjete propisane Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.) i Pravilnikom o radu škole:

 • završena srednja škola - program kuhar odnosno KV kuhar ili srednja stručna sprema i tečaj higijenskog minimuma

Za cijeli Natječaj pogledati u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 15. 3. 2021. 11:15

Povodom Mjeseca hrvatskog jezika

Mjesec hrvatskog jezika bio je povod za razgovor o hrvatskom standardnom jeziku danas – jednom od najvažnijih obilježja hrvatskog nacionalnog identiteta. Učenici 6. razreda  naše škole uključili su se  u „Sat hrvatskog jezika u Institutu“ slušajući on line predavanje „Jezični savjeti“ profesorice Ivane Matas Ivanković, edukaciju o hrvatskom jeziku koju su ponudili stručnjaci za hrvatski jezik iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, a  povodom Mjeseca hrvatskog jezika koji se obilježava od 21. veljače do 17. ožujka svake godine.  Učenici 6. razreda pripremaju i aktivnost u organizaciji školske knjižnice „Prihvati izazov, budi važan i progovori hrvatskim standardnim jezikom!“ u kojem iz ponuđenih tema moraju pripremiti kratko izlaganje na hrvatskom standardnom jeziku. Učenici 5. razreda poigrat će se na satu hrvatskog jezika u jezičnim igrama, dok su se učenici 7. i 8. razreda upoznali s informacijskim izvorima važnima za hrvatski jezik i pravilnom citiranju. Riječ je o manifestaciji koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika (koji je proglasio UNESCO 1999. godine) i dan objave znamenite Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2021. 10:53

Povodom Dana žena učenici razveselili svoje majke

Povodom Dana žena učenici 2. i 3. razreda PŠ Kršan sa svojom učiteljicom Mirjanom Rabar razveselili su svoje majke. Od glinamola izrađivali su broševe, crtali čestitke i pisali lijepe želje. Fotografirali smo njihove radove.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2021. 13:53

Zasadi drvo, ne budi panj!

U PŠ Kršan u utorak, 2. ožujka bilo je veoma veselo. Učenici prvog, drugog i trećeg razreda sa svojim učiteljicama Sanjom Celić i Mirjanom Rabar sudjelovali su u projektu „Zasadi drvo, ne budi panj!“, a na poticaj direktorice TZ Kršan, Arijane Brnetić. U blizini školskog igrališta vrijedni su učenici zasadili sadnice trešanja te postavljajući pitanja djelatnicima komunalnog trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin naučili kako će se dalje brinuti o sadnicama da bi mogli uživati u njihovim plodovima. Povratkom u školske klupe svoje su doživljaje pretočili u kreativne likovne radove.

Zasadi stablo, ne budi panj! nacionalna je kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj u organizaciji istoimene udruge koja u suradnji s lokalnim institucijama djeluje s ciljevima zaštite okoliša i prirode, održivog razvoja i  međunarodne suradnje, a ova kampanja se provodi svake godine s ciljem razvijanja ekološke svijesti o klimatskim promjenama, stvaranja kolektivnog zadovoljstva zbog aktivnosti usmjerene na očuvanje okoliša.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 3. 2021. 12:44

Povodom Labinske republike i Dan rudara

Povodom Dana rudara i 100. obljetnice Labinske republike učenicima razredne nastave u MŠ Čepić školska knjižničarka održala je sat o rudarima, njihovim obilježjima i rudarskoj povijesti na Labinštini te im pročitala slikovnicu Kovar Morko autorice Mirande Škalamera Verbanac opremljenu bogatim ilustracijama učenika Dina Peruška koje su učenicima bile veoma zanimljive. Uslijedila je interpretacija priče i razgovor o dojmovima. Učenici su s velikim zanimanjem pratili priču i na kraju se likovno izrazili. Sat je održan u sklopu programa poticanja čitanja Pričaonica.

Nakon upućivanja učenika viših razreda na gledanje dokumentarnog filma "Labinska republika" na HRT-u, o Labinskoj republici i rudarskoj baštini na Labinštini predavanje će učenicima održati učitelj povijesti, Dalibor Švić tijekom ožujka.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2021. 13:17

Dan ružičastih majica

Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. Dan ružičastih majica ove školske godine obilježili smo 24. veljače. Odijevanjem ružičastih majica naši su učenici od 1. do 8. razreda podržali akciju borbe protiv vršnjačkog nasilja. S razrednicama su na satu SRO razgovarali o oblicima verbalnog i tjelesnog vršnjačkog nasilja te o načinima prepoznavanja i sprječavanja nasilja, o ponašanju i aktivnostima prema žrtvama nasilja. U kreativnom dijelu sata pisali su poruke i izrazili se likovno.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 2. 2021. 08:32

Pokusi iz biologije

Učenici Eko grupe s učiteljicom Ivom Rukavina izvodili su pokuse iz biologije, snimili su ih te montirali. Tako je nastao njihov prvi videouradak. Predstavljamo vam ga OVDJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 2. 2021. 08:15

Vesela Nastava pod maskama

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 2. 2021. 12:47

Obavijest kandidatima o rezultatima Natječaja

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

 

KLASA: 112-01/21-01/05

URBROJ: 2144-19-01-21-25

Purgarija Čepić, 12.02.2021.

 

OBAVIJEST KANDIDATIMA O REZULTATIMA NATJEČAJA ZA POPUNU RADNOG MJESTA

U svezi natječaja objavljenog na oglasnoj ploči i web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na web stranici škole dana 21. siječnja 2021. godine za popunu radnog mjesta voditelj/ica računovodstva na neodređeno nepuno radno vrijeme - 20 h tjedno, KLASA: 112-01/21-01/05, URBROJ: 2144-19-01-21-3, obavještavamo vas da je odlukom ravnateljice škole, a uz prethodnu suglasnost Školskog odbora OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić na sjednici održanoj dana 11. veljače 2021. godine, u radni odnos primljena:

 

 • Dunja Benčić Ružić, magistra ekonomije iz Plomina.

Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 12. 2. 2021. 11:37

Obavijest o organizaciji nastave od 15. veljače 2021. Vijest ima dokument u privitku

Sukladno Odluci o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije Stožera civilne zaštite Istarske županije, nastava će se u našoj školi od 15. veljače do 22. veljače organizirati na sljedeći način:

– u razrednoj nastavi nastavlja se odvijati za niže razrede osnovnih škola, od I. do IV. razreda prema MODELU A (nastava u školi)

–  za više razrede osnovnih škola, od V. do VIII. razreda prema MODELU A (nastava u školi)

Dragi učenici, obnovljena i osvježena škola vas čeka! Dobrodošli!

 

UPUTE UZ RASPORED SATI

Nastava za sve učenike započinje u 8.00 sati.

U Čepiću su dežurne učiteljice (Jasminka Z. i Mikela B. L. te Romina L. ili Tihana H. -petkom) i dočekuju učenike:

U 7.40 sati školskim autobusom dolaze učenici iz Kožljaka i Šušnjevice.

Učenici putnici su dužni na autobusu nositi maske. Učenici na prvoj stanici u Kožljaku zauzimaju prva mjesta. Na svakoj sljedećoj stanici učenici zauzimaju mjesta iza. Budući da će se do Čepića skupiti 10 učenika, to znači da će 5 učenika sjediti na desnoj strani autobusa(jedan iza drugoga),  te 5 učenika na lijevoj strani (jedan iza drugoga). Učenici bi trebali svakog dana sjediti na istom mjestu.

Dežurni učitelji upućuju učenike na sljedeće:

 • Ulazak u školu učenici moraju čekati u redu na razmaku od 2 m
 • Brisanje nogu na otiraču s dezinfekcijom
 • Ulaženje u sanitarne čvorove  i temeljito pranje ruku . U sanitarnom čvoru smiju biti po dva učenika. Ispred će biti postavljene oznake razmaka. Učenici u 1. učionici ruke peru u učionici. Učenici koji borave u 2. učionici peru  ruke u blagovaonici.

U 7.50 dolaze učenici iz Kršana pridržavajući se istih propisa kao i učenici iz Kožljaka: nose maske, prilikom ukrcavanja redom zauzimaju prva mjesta s lijeve i desne strane.

U 8.00  sati dolaze učenici iz Čepića, ulaze u školu pridržavajući se svih propisa.

Nakon pranja ruku, učenici  ispred svojih učionica izuvaju cipele i obuvaju papuče. Jakne se mogu unijeti u učionice. Uvijek se kreću desnom stranom i paze na razmak. Razredni odjeli nastavu pohađaju prema posebnom  rasporedu učionica s ciljem  da učenici pojedinog razrednog odjela cijeli dan (ili koliko je to moguće) provode u jednoj učionici. Učionice se ne zaključavaju.

Školsko zvono je isključeno. Na svakom blok satu održat će se nekoliko mikropauza, prema procjeni predmetnog učitelja,  s ciljem kratkog kognitivnog odmora i izvođenja jednostavnih tjelesnih aktivnosti

U vrijeme od 9.30 do 11.15, prema procjeni predmetnog učitelja, omogućit će se marenda i odmor u učionici (ili u dvorištu, pod nadzorom predmetnog učitelja). Vani ne smiju biti dva razredna odjela u isto vrijeme.

Odlazak učenika mlađih razreda planiran je u 12:20

Odlazak učenika starijih razreda: 

13.25 – učenici iz Kršana

13.30 – učenici iz Čepića

13:40 – učenici iz Šušnjevice i Kožljaka

VIDI U OPŠIRNIJE PRILOŽENE DOKUMENTE:

Odluka Stožera IŽ o odvijanju nastave

Organizacija rada OŠ Ivan Goran Kovačić - Čepić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 2. 2021. 12:31

Upute o odmoru i prehrani

Učenici su dužni pridržavati se svih dosadašnjih epidemioloških mjera: mjerenje temperature, organizirano ulaženje u školu, nošenje maski, preobuvanje i odlaganje obuće,  higijena ruku,  održavanje razmaka, itd…

Tijekom boravka učenika u školi, učitelji su dužni  organizirati odmore pod kojima učenici mogu izaći iz učionice. Posebno se preporučuje da učenici izađu na otvoreno tijekom odmora kada god to vremenske prilike dozvoljavaju.

Odmori izvan učionice nužni su zbog očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja i dobrobiti učenika te zbog boljeg održavanja i usmjeravaju pažnje tijekom nastave. Nadalje, mogućnost izlaska učenika iz učionica tijekom odmora nužna je kako bi se mogle provjetriti učionice.

U blok satu koji traje 90 minuta  uključeno je najmanje 10 minuta odmora.

Tijekom trećeg i četvrtog sata uključeno je 15 minuta + 10 minuta odmora.

Organizacija marende:

Raspored zvona:

1. i 2. sat

8:00 - 9:30

3. i 4 sat

9:30 – 11:15

5. i 6 sat

11:15 – 12.45

7. sat

Do 13:25

Marenda će se i dalje posluživati ispred učionica, a konzumirati u učionicama:

 

Vrijeme marende

Pranje ruku

1. – 2. razred

9.30

Sanitarni čvor

(po dvoje u isto vrijeme)

3. - 4. razred

9.30

Sanitarni čvor

(po dvoje u isto vrijeme)

Učenici u 1. učionici

9.30

Peru ruke u učionici

(jedan po jedan)

Učenici u 2. učionici

9.30

Peru ruke u blagovaonici

(po dvoje u isto vrijeme)

Učenici u 3. učionici

9.40

Sanitarni čvor

(po dvoje u isto vrijeme)

Učenici u 4. učionici

9.40

Sanitarni čvor (po dvoje u isto vrijeme)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 2. 2021. 12:20

Literarni rad učenice Leone Runko predložen za Županijski LiDraNo 2021.

Općinsko-gradska smotra i natjecanje LiDraNo 2021. održano je u srijedu, 10. veljače 2021. godine. Domaćini susreta, OŠ Ivana Batelića u Raši organizirali su za mlade umjetnike i njihove mentore on line događanje putem Zoom platforme kako bi predstavili svoje literarno, novinarsko i dramsko-scensko stvaralaštvo.

U kategoriji literarnih radova sudjelovali su i naši učenici i to veoma uspješno. Rad Gušćerica učenice 4. razreda Leone Runko predložen je za županijsku razinu natjecanja koje će se održati u Puli u OŠ Centar u ožujku pa joj želimo puno uspjeha! Čestitke i mentorici Jasminki Zahtila.

Literarnim radovima sudjelovali su i naši marljivi učenici drugog i trećeg razreda PŠ Kršan s mentoricom Mirjanom Rabar: Eleni Fable, Karlo Rade, Rafael Černilogar, zatim učenici 3. i 4. razreda MŠ Čepić s mentoricom Jasminkom Zahtila: Sara Žulić, Vito Zrinšćak, Matthias Brajuha te učenica 6. razreda Leana Rade s radom Tamo daleko pod mentorstvom Dijane Franković. Leana se predstavila i u kategoriji pojedinačnih dramsko-scenskih izričaja kazivanjem poezije Kažin va fameji, autorice teksta Željke Fonović pod mentorstvom Leticije Sinčić Ćorić te dobila pozitivne kritike. Za svoje sudjelovanje u ovom neobičnom on line susretu učenici su pohvaljeni, a mentori će dobiti Zahvalnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 2. 2021. 10:46

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU (RAZGOVOR)

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

KLASA: 112-01/21-01/06

URBROJ: 2144-19-01-21-3

 

Purgarija Čepić, 3. veljače 2021.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnog mjesta voditelj/ica računovodstva objavljen dana 21. siječnja 2021. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u ponedjeljak,  8. veljače 2021. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi u tablici (vidi u Opširnije).

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 3. 2. 2021. 12:59

Povodom Noći muzeja 2021.

Sudjelovali smo u on line kvizu Arheološkog muzeja Istre povodom Noći muzeja 2021. Učenici od 1. do 4. razreda Matične škole i 2. i 3. razreda PŠ Kršan su na zanimljiv i dinamičan način ponovili i  utvrdili znanje o kulturnoj baštini, a i proširili svoje znanje rješavajući on line kviz putem poveznice na You Tubeu. Očekujemo povratnu informaciju u ponedjeljak kada će objaviti rezultate. Držite nam palce za možda jednu od nagrada!

Učenici PŠ Kršan su uz kviz i razgovor o kulturnoj baštini,  pripremili i malu izložbu raznih predmeta koje su donosili s veseljem. O svemu pogledajte na fotografijama.

Ove godine Hrvatsko muzejsko društvo organizira šesnaestu po redu Noć muzeja, ali u digitalnom obliku zbog sadašnjih uvjeta vezanih za epidemiološke mjere pandemije COVIDA-19. Ljubitelji muzejskih i ostalih programa moći će večeras u Digitalnoj Noći muzeja od 18.00 do 23.00 sati,  pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr, kao i putem društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova. Također, atraktivnosti događaja doprinijet će i HRT, koja priprema poseban program.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2021. 12:38

Brini o sebi - budi dobro

Dragi učenici i roditelji!

Središnji ured za demografiju i mlade RH objavio je brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

INFORMIRAJTE SE OVDJE!

Psihološko savjetovalište mladih u Istarskoj županiji:

095 7017930

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2021. 09:39

Obavijest o načinu odvijanja nastave od 1. do 15. veljače 2021.

Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 1. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:
Model A: nastava u školi - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)

Model C: nastava on line - učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 1. 2021. 11:09

Obavijest o predupisu u 1. razred

Poštovani roditelji,

Objavljen je Poziv za predupis djece u 1. razred osnovne škole.

 

Podjećamo da je vrijeme predupisa 27., 28. i 29. siječnja 2021. godine od 8.00 do 12.00 sati u Tajništvu škole ili na broj telefona 052/867-723.

Tajnica:

Arijana Mikuljan Glušić

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 26. 1. 2021. 20:18

Natječaj za popunu radnog mjesta - voditelj/-ica računovodstva Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Voditelj/ica računovodstva  1 izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme, 20 sati tjednog radnog vremena

 

Za cijeli Natječaj pogledati u OPŠIRNIJE, pod priloženi dokument.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 21. 1. 2021. 11:29

Primjerene preventivne pripreme, mjere zaštite i spašavanja

Primjerene preventivne pripreme i sveobuhvatne i pravovremene mjere zaštite i spašavanja čuvaju naše živote i imovinu, umanjuju nastale posljedice, a cjelokupan sustav čine učinkovitijim.

Sigurnost i zaštita vaši su primarni interesi, ali u njihovom ostvarivanju, pored uloge namjenski organiziranih žurnih službi i operativnih snaga zaštite i spašavanja izuzetno je značajan i vaš osobni doprinos. Primjerene preventivne pripreme i sveobuhvatne i pravovremene mjere zaštite i spašavanja čuvaju naše živote i imovinu, umanjuju nastale posljedice, a cjelokupan sustav zaštite i spašavanja čine učinkovitijim. Stoga se na vrijeme pripremite, kako bi u slučaju nesreće mogli pomoći sebi i drugima. PROČITAJTE UPUTE ZA GRAĐANE OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 1. 2021. 12:03

Obavijest o odvijanju nastave u IŽ

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021., do 31. siječnja 2021. godine. Više informacija dostupno je na poveznici

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 1. 2021. 18:53

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

KLASA: 112-01/20-01/09

URBROJ: 2144-19-01-20-5

Purgarija Čepić, 30. prosinca 2020.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnog mjesta učitelj/ica razredne nastave u produženom boravku objavljen dana 30. studenog 2020. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u utorak,  5.01.2021. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

S.H.

Rabac

1969.

9:00

2.

S.S.

Tupljak

1995.

9:15

3.

N.B.

Barban

1992.

9:30

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 30. 12. 2020. 15:06

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

KLASA: 112-01/20-01/11

URBROJ: 2144-19-01-20-3

Purgarija Čepić, 30. prosinca 2020.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

 

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnog mjesta učitelj/ica fizike objavljen dana 14. prosinca 2020. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u utorak,  5.01.2021. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

A.B.V.

Vozilići

1991.

10:15

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 30. 12. 2020. 15:03

Obavijest o zimskom odmoru

Dragi roditelji i učenici!

Nastava u 1. polugodištu završava 23. prosinca 2020. godine. Zimski odmor učenika traje od 24. prosinca 2020. godine do 15. siječnja 2021. godine. Nastava u drugom polugodištu počinje 18. siječnja 2021. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 12. 2020. 15:51

Pozdravi i čestitke iz PŠ Šušnjevica

Video čestitku poslušajte i pogledajte pritiskom na foto.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 12. 2020. 15:42

Božić na Tehničkoj grupi

Učenici 5. i 6. razreda s učiteljicom Dariom Čop bili su marljivi  u online nastavi na Tehničkoj grupi. Tema radova je bila prigodna - Božić.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2020. 15:47

Od starog novo, za dar od srca u PŠ Kršan

Učenici PŠ Kršan s učiteljicom Mirjanom Rabar sudjelovali su u ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju “Od starog novo, za dar od srca” u organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na zabavan i kreativan način, izrađujući ukrase od starih ali upotrebljivih stvari, obilježili su nadolazeće blagdane, a pritom su sve snimili.

Pogledajte filmić, pritiskom na sličicu ispod teksta.smiley

 

 

 

Cilj natječaja je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari koje više ne koriste te poticati održivu i zdravu zajednicu koja se odgovorno odnosi prema okolišu u kojem obitava. Učenici koji će se posebno istaknuti svojom kreativnošću te angažmanom osvojit će atraktivne nagrade i zato držimo palce našim malim Kršancima do 8. siječnja kada će biti proglašenje pobjednika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 12. 2020. 09:54

OBAVIJEST - Poziv na intervju (razgovor)

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

KLASA: 112-01/20-01/09

URBROJ: 2144-19-01-20-3

Purgarija Čepić, 21. prosinca 2020.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnog mjesta učitelj/ica razredne nastave u produženom boravku objavljen dana 30. studenog 2020. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u ponedjeljak,  28.12.2020. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

K.P.

Rabac

1996.

9:00

2.

M.B.

Kršan

1966.

9:15

3.

S.Č.

Rovinj

1993.

9:30

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 22. 12. 2020. 09:09

Poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 21. 12. 2020. 10:46

Dan dječje radosti… Djed Božićnjak je na putu, ali darovi su stigli

Stigao je, stigao je, nije nas zaboravio! Iznenađeni učenici radosno su i veselo uzvikivali jutros, vedro pregledavajući  darove Djeda Božićnjaka. Jedva čekaju stići kućama i poigrati se i oslastiti. Zbog epidemioloških mjera, nažalost tradicionalnu priredbu Dan dječje radosti nismo bili u mogućnosti organizirati, no svejedno smo se veselili.

MŠ Čepić i PŠ Šušnjevica

PŠ Kršan

PŠ Kršan

Hvala ti Djede, za prekrasne darove!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 12. 2020. 13:13

BUR BOŽIĆ ŠI NOV AN!

Božićni i novogodišnji straničnici ili bookmarkeri prigodan su dar za svakoga. U Istrorumunjskoj grupi izrađivali su ih učenici naše škole prisjećajući se radosnih prosinačkih  druženja. Listajući mnogobrojne uratke i razgovarajući o Božićnim običajima u našem kraju gdje se još uvijek može čuti  BUR BOŽIĆ ŠI NOV AN!  na vlaškom  jeziku, posvetili su se kreativnosti. Nadamo se da ćemo već iduće, ponovo biti u mogućnosti družiti se uz razgovor na  jeziku uvrštenom na Listu nematerijalne kulturne baštine, uz čaj i fritule, a dotle pogledajte naše straničnike uz pozdrave voditeljica grupe Dianore Radola i Leticije Sinčić Čorić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 12. 2020. 10:42

U programu Art-kina Rijeka on line

Učenici MŠ Čepić razredne nastave sa svojim su učiteljicama uživali  danas u filmovima iz programa Škole u kinu Art-kina Rijeka. Gledali su animirane filmove Ježevu kućicu i Nevjerojatnu priču o divovskoj kruški. Nakon filma razgovarali su na HJ, a u okviru medijske kulture o dojmovima, filmskoj priči, filmskim izražajnim sredstvima te Ježevu kućicu uspoređivali sa slikovnicom. U korelaciji s likovnom kulturom kreativno su se izrazili. Bili su oduševljeni izvrsnim animiranim filmovima toliko da su htjeli ponovo ih gledati.

 Jedan od temeljnih ciljeva programa Škola u kinu poticanje je gledanja kvalitetnih filmova u kinu te učenja o sedmoj umjetnosti, no, u  novonastalim okolnostima Art-kino ponudio je školama dio programa i kvalitetnih filmova on line. Zahvaljujemo na realiziranim aktivnostima te najavljujemo i buduću suradnju s učenicima viših razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2020. 13:08

Operativna akcija Mir i dobro

U okviru operativne akcije Mir i dobro policijska služba već tradicionalno gostuje u našoj školi i educira učenike i roditelje o pirotehničkim sredstvima koji su u većoj uporabi oko nadolazećih datuma. Zbog epidemioloških mjera na snazi ove godine služba prevencije ravnateljstva policije je snimila video uradak pod nazivom Pirotehnička sredstva nisu igračke. Učenici  razredne nastave su edukativni film pogledali s ciljem da se djeca i roditelji upozore o opasnostima. Učenici su zainteresirano pratili film i imali puno pitanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 12. 2020. 10:30

Natječaj za popunu radnog mjesta - Učitelj/-ica Fizike Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola  Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Učitelj/ica fizike  – 1 izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme, 8 sati tjednog radnog vremena.

Cijeli Natječaj je priložen u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 14. 12. 2020. 11:12

OBAVIJEST - on line nastava

Od ponedjeljka, 14.12.2020. do srijede, 23.12.2020. učenici od 5. do 8. razreda prelaze na online nastavu prema Modelu C.

Nastava na daljinu će se odvijati:

- u realnom vremenu

- pomoću  aplikacije Teams

- prema važećem rasporedu sati.

Za učenike od 1. do 4. razreda  nastava će se odvijati u školi. 

Odluka o prelasku na online nastavu za učenike od 5. do 8. razreda donesena je u skladu s preporukama osnivača Škole (Istarska županija) i Stožera civilne zaštite Istarske županije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 12. 2020. 13:12

Obavijest kandidatima o rezultatima natječaja

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

KLASA: 112-01/20-01/06

URBROJ: 2144-19-01-20-9

Purgarija Čepić, 4.12.2020.

 

OBAVIJEST KANDIDATIMA O REZULTATIMA NATJEČAJA ZA POPUNU RADNOG MJESTA

U svezi natječaja objavljenog na oglasnoj ploči i web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na web stranici škole dana 5. studenog 2020. godine za popunu radnog mjesta učitelj/ica razredne nastave na neodređeno puno radno vrijeme - 40 h tjedno, KLASA: 112-01/20-01/06, URBROJ: 2144-19-01-20-3, obavještavamo vas da je odlukom ravnateljice škole, a uz prethodnu suglasnost Školskog odbora OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić na sjednici održanoj 2. prosinca 2020. godine, u radni odnos primljena:

 • Sanja Celić, magistra primarnog obrazovanja iz Krbuna.

 

Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 9. 12. 2020. 12:39

U očekivanju Svetog Nikole

Prosinačke aktivnosti najveselije su  i najradosnije razdoblje u našoj školi. Izradom adventskog kalendara učenici Produženog boravka s učiteljicom Sanjom Stranić u Matičnoj školi pokrenuli su kolo sretnih aktivnosti. Povodom nadolazećeg Svetog Nikole ukrašavali su i svoje čizmice. Prekrasne čizmice posložili su uredno na prozor. Jedva čekaju doći u školu u ponedjeljak!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2020. 13:15

Započele pripreme za Tajnog prijatelja

S velikim uzbuđenjem odvijale su se jučer tajne pripreme za našu već tradicionalnu aktivnost – Tajni prijatelj u 3. i 4. razredu s učiteljicom Jasminkom Zahtila. Učenici su izvlačili ceduljicu s imenom tajnog prijatelja, a zatim su dobili zadatak na štap svetog Nikole ispisati  lijepu poruku tajnom prijatelju. Ime prijatelja ostaje u tajnosti do zajedničke objave.  Tajni prijatelj je radionica namijenjena učenicima mlađih razreda čiji je osnovni cilj stvaranje i jačanje prijateljstva, razvijanja samokontrole, pojačavanje osjećaja davanja i primanja. Aktivnost provodi školska pedagoginja Nada u suradnji s učiteljicama RN. Sljedećih dana pridružit će se i ostali učenici RN sa svojim učiteljicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2020. 13:14

Povodom Svjetskog dana djeteta

Svjetski dan djece, 20. studeni obilježili smo uključivši se virtualno na Festival prava djece koji je pokrenut povodom 20. obljetnice Konvencije o pravima djeteta te se njime želi skrenuti pozornost na prava djece i mladih koristeći alate filmske umjetnosti te brojne mogućnosti  koje osiguravaju kreativnost i stvaralaštvo djece. Djeca se preko filmova snimljenih u dječjim filmskim družinama obraćaju izravno svojim vršnjacima i pričaju im o temama koje su im bliske i zanimljive.

U ovogodišnjem 12.  izdanju učenici su mogli gledati 9 filmova mladih autora na temu mentalnog zdravlja, pandemije, društvenih mreža, prihvaćenosti u društvu i niz drugih tema koji prikazuju njihovu svakodnevicu. I mi smo izabrali nekoliko filmova te smo na satovima razrednika razgovarali o nasilju, utjecaju medija na mlade te pravima i obavezama djece. Učenici 4., 5. i 6. razreda su se sa svojim razrednicama uključili u raspravu jer film je izvrsno sredstvo kao poticaj za razgovor o svim temama, a knjižničarka je izradila prigodan podsjetnik u aplikaciji Genially.ly.

Učenici Produženog boravka sa svojom učiteljicom Sanjom Stranić priključili su se pisanjem prava djece i izradom balončića kojima su potom ukrasili razred. Samo nekoliko dana prije marljivi produženci iznenadili su nas stablom tolerancije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2020. 13:05

Natječaj za popunu radnog mjesta - Produženi boravak Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola  Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

Učitelj/ica razredne nastave u produženom boravku1 izvršitelj/ica na određeno puno radno vrijeme, 40 sati tjednog radnog vremena, do završetka nastavne 2020./2021. godine.

Cijeli Natječaj vidi u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 30. 11. 2020. 09:23

Poziv kandidatima/kandidatkinjama na intervju (razgovor)

OŠ Ivan Goran Kovačić - Čepić

KLASA: 112-01/20-01/07

URBROJ: 2144-19-01-20-3

Purgarija Čepić, 23. studenog 2020.

 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnog mjesta učitelj/ica razredne nastave objavljen dana 5. studenog 2020. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u petak,  27.11.2020. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

 

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

S.Č.

Rovinj

1993.

12:00

2.

A.B.

Sveti Lovreč Labinski

1991.

12:15

3.

B.D.K.

Pula

1993.

12:30

4.

S.C.

Krbune

1990.

12:45

5.

S.S.

Pitomača

1988.

13:00

 

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 23. 11. 2020. 13:58

Sudjelovali smo u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2020.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.) uključili smo se u  Nacionalni kviz za poticanje čitanja Istraživači planeta Z. s motom Razlistaj se! koji je ove godine bio prilagođen novonastaloj situaciji: umjesto čitanja knjiga, trebalo je istražiti online izvore informacija. Kviz je poput svih aktivnosti Mjeseca knjige bio posvećen planetu Zemlji te smo na satovima prirode i biologije s učiteljicom Ivom Rukavina  i knjižničarkom Rominom Miletić istražili zanimljive poveznice i saznali mnogo novina o čudesnom planetu Zemlji.

Iz naše škole pobjednica Nacionalnog kviza Leana Krajcar, učenica 7. razreda ušla je u bubanj za jednu od glavnih nagrada na završnici kviza koja je zbog epidemioloških mjera održana bez publike te  snimljena. Nažalost, glavne nagrade otišle su u ruke drugim učenicima kojima čestitamo na vrijednim nagradama. Ovdje pogledajte snimku završnice.

Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a već više od 20 godina organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice, a s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2020. 10:23

Sudjelovali smo na literarnom natječaju Ca je ča

Brojnim literarnim dijalektalnim radovima sudjelovali smo na literarnom natječaju Ca je ča. Ove godine završna svečanost je zbog epidemioloških mjera održana na virtualan način, a videozapis proglašenja pobjednika dostupan je na sljedećoj poveznici.

Iako nemamo nagrađenih radova, a ni pohvala čitanja koje ove godine donosi u videozapisu Ana Černjul, a u organizaciji Gradske knjižnice Labin, čestitamo od srca svim nagrađenima. U sklopu proglašenja pobjednika Gradska knjižnica Labin upriličila je i izložbu, naslova Laureati literarnog natječaja Ca je ča 2020. Izložba je postavljena ispred ulaza u Knjižnicu, može se pogledati od 17. studenoga do 31. prosinca 2020.

Zahvaljujemo svim našim sudionicima i mentorima literarnog natječaja i nadamo se da će nastaviti tkati svoje stihove i dalje. Radove naših učenika objavit ćemo naknadno.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2020. 17:49

OBAVIJEST

Cijenjeni učenici i roditelji!

Prema Kalendaru rada škole za školsku godinu 2020./2021. srijeda, 18. studenoga Dan je sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - blagdan je RH i neradni je dan. Nastava počinje u četvrtak, 19.11.2020. prema sljedećem rasporedu.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2020. 14:56

Sudjelovali smo na literarnom natječaju "Napiši pjesmu i osvoji bicikl"

U povodu 29. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara i humanitarne biciklističke vožnje od Osijeka do Vukovara „Biciklom tragom sjećanja“ , Lions klub Vukovar, već tradicionalno u studenom raspisuje Državni literarni natječaj pod nazivom „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ za učenike osnovnih škola.

Ove godine natječaj je proširen na područje cijele Republike Hrvatske pa smo i mi sudjelovali dvjema pjesmicama. Marljive učenice Nikolina Širok iz 5. razreda i Ana Franković iz 6. razreda napisale su uz mentoricu Mirelu Vidak prekrasne pjesmice koje su poslane na natječaj. Na natječaj je pristiglo  čak 402 pjesmice na temu „Vukovar, zašto ga volim“ iz 93 osnovne škole. Čestitamo svim dobitnicima, a mi se veselimo što smo po prvi put sudjelovali i dijelimo pjesmice s vama, u OPŠIRNIJE.

Zbog trenutno nepovoljne situacije s pandemijom korona virusa svečana dodjela nagrada neće održati te će se nagrade osobno uručiti, a učenici i mentori moći će sudjelovati putem Zoom aplikacije uživo u prijenosu iz Vukovara u nedjelju, 15. 11. 2020. godine s početkom u 11:00 sati.

Uz Lions klub Vukovar, organizatori ovog događaja su URB Kotrljaneri iz Osijeka sa svojim sponzorima, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru te Lions District-126 Hrvatska.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2020. 14:37

HZJZ - upute za postupanje u slučaju izolacije (za osobe zaražene koronavirusom) i samoizolacije (za bliske kontakte osobe zaražene koronavirusom)

KRATKE UPUTE ŠTO UČINITI AKO STE POZITIVNI NA KORONAVIRUS

 

SAMOIZOLACIJA - TKO SVE TREBA BITI U NJOJ I PRAVILA KOJA TREBAJU POŠTOVATI UKUĆANI, OSOBE KOJE SU U IZOLACIJI

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2020. 10:47

Naječaj za popunu radnog mjesta Vijest ima dokument u privitku

Temeljem odredbi Zakona o radu (NN 93/14., 127/17. i 98/19.), članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18., 98/19. i 64/20.), Pravilnika o radu škole te Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja, Osnovna škola  Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, Kršan objavljuje

N A T J E Č A J

za popunu radnog mjesta

 

Učitelj/ica razredne nastave  – 1 izvršitelj/ica na neodređeno puno radno vrijeme, 40 sati tjednog radnog vremena...

Za cijeli natječaj pogledati u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 11. 2020. 12:31

OBAVIJEST KANDIDATIMA O REZULTATIMA NATJEČAJA

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

KLASA: 112-01/20-01/

URBROJ: 2144-19-01-20-

Purgarija Čepić, 2.11.2020.

 

OBAVIJEST KANDIDATIMA O REZULTATIMA NATJEČAJA ZA POPUNU RADNOG MJESTA

U svezi natječaja objavljenog na oglasnoj ploči i web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na web stranici škole dana 5. listopada 2020. godine za popunu radnog mjesta učitelj/ica fizike na neodređeno nepuno radno vrijeme - 8 h tjedno, KLASA: 112-01/20-01/04, URBROJ: 2144-19-01-20-3, obavještavamo vas da je odlukom ravnateljice škole, a uz prethodnu suglasnost Školskog odbora OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić na sjednici održanoj 28. listopada 2020. godine, u radni odnos primljena:

 • za radno mjesto učitelja/ice fizike - Adrijana Štimac, magistra inženjerka strojarstva iz Vižinade.

 

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 2. 11. 2020. 08:22

OBAVIJEST - jesenski odmor

Dragi učenici i roditelji,

Obavještavamo vas da jesenski odmor za učenike počinje u ponedjeljak,  2. studenoga 2020. godine i traje do utorka, 3. studenoga 2020. godine.

Nastava počinje u srijedu, 4. studenoga 2020. godine prema uobičajenom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2020. 10:48

Novi raspored od 26.10. do 31.10.2020. Vijest ima dokument u privitku

Raspored je priložen kao dokument za printanje u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2020. 18:35

Obavijest - novo upozorenje Stožera civilne zaštite IŽ Vijest ima dokument u privitku

Stožer civilne zaštite Istarske županije izdao je Upozorenje na potrebu primjene svih mjera prevencije širenja COVID-19 bolesti čiji tekst donosimo u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 10. 2020. 10:51

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

OŠ Ivan Goran Kovačić - Čepić

KLASA: 112-01/20-01/

URBROJ: 2144-19-01-20-

Purgarija Čepić, 21. listopada 2020.

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

 

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaj  za popunu radnog mjesta učitelj/ica fizike objavljen dana 5. listopada 2020. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se u ponedjeljak,  26.10.2020. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

Redni broj

Inicijali kandidata

Mjesto prebivališta

Godina rođenja

Vrijeme intervjua

1.

A.Š.

Vižinada

1993.

14.00

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

 

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

 

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

 

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

 

          Povjerenstvo za vrednovanje   

             kandidata/kandidatkinja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 21. 10. 2020. 13:16

Svjetski dan pješačenja i Dan jabuka

Učenici razredne nastave u MŠ Čepić obilježili su danas Svjetski dan pješačenja i Dan jabuka. Učenici 1. i 2. razreda s učiteljicom Mikelom Banko Lukšić u šetnji selom i okolicom promatrali su promjene u prirodi, upoznavali jesenske plodove i upijali tople sunčeve zrake, a učenici 3. i 4. razreda s učiteljicom Jasminkom Zahtila slikali su košaricu s jesenskim plodovima. Jabuka je jedno od prvih plodova koje su ljudi uspjeli uzgajati i važan je dio ljudske prehrane. Poznato je da svakodnevna konzumacija jabuka može spriječiti pojavu mnogih zdravstvenih problema i bolesti zato su naši učenici uživali u sočnim plodovima u malom predahu. Svojim malim velikim koracima obišli su cijelo selo i ponosno pozdravljali prolaznike. Svjetski dan pješačenja organizira se svake godine s ciljem poticanja  ekološke svijesti o potrebi očuvanja prirode, a sa druge strane propagira pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, namijenjen osobama svih životnih dobi. 


Učenici 1. i 2. razreda u šetnji
Učenici 3. i 4. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2020. 12:49

Sara i Leonarda uspješne na županijskom natjecanju iz geografije

Županijsko natjecanje iz geografije u školskoj godini 2019./20. trebalo se održati u ožujku, ali je tada zbog epidemiološke situacije odgođeno stoga se natjecanje održalo 24. rujna. Našu su školu predstavljale dvije učenice. Sara Kovačić je u kategoriji učenika 5. razreda osvojila odlično 4. mjesto, baš kao i Leonarda Ponjavić u kategoriji učenika 6. razreda. Učiteljica geografije Ivana Višković iznimno je zadovoljna uspjehom svojih učenica kao i njihovim konstantnim trudom i radom kojeg ulažu u usvajanje geografskih znanja i vještina. Bravo, cure!

Sara Kovačić, učiteljica Ivana Višković i Leonarda Ponjavić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 10. 2020. 10:54

Kako smo obilježili Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove Zemlje

Pogledajte pritiskom na link:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 10. 2020. 13:19

Igre, crtanje i šetnja povodom Dječjeg tjedna

Povodom Dječjeg tjedna u PŠ Kršanu bilo je posebno veselo. Učenici 1.,2 i 3. razreda su sa svojim učiteljicama Sanjom Celić i Mirjanom Rabar cijeli tjedan proveli u prigodno odabranim aktivnostima. S obzirom na epidemiološke mjere odabrali su šetnju šumom, crtanje i igre na školskom igralištu. Igrajući se učili su o svojim pravima i potrebama, ali i obavezama. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društva "Naša djeca" Hrvatske i osnovnih društava te  aktivnost posvećena djeci s motom Ljubav djeci prije svega! koja se obilježava od 1953. godine prvog punog tjedna u listopadu. Ove godine obilježavao se od 5. do 11. listopada a sve s ciljem usmjeravanja pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 12. 10. 2020. 10:55

Povodom Tjedna školskog doručka Vijest ima dokument u privitku

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka. To je razlog za slavlje! Zato će od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, Hrvatska slaviti nacionalni Tjedan školskog doručka. Ove godine Tjedan školskog doručka proslavit ćemo od 12. do 16. listopada. U našoj školi povodom  nacionalnog Tjedna školskog podijelili smo  učenicima plakate Imam novi plan - doručkujem svaki dan kako bi se učenici sa svojim roditeljima osvijestili o važnosti nutritivno bogatom doručku, a svi razredni odjeli će u suradnji s roditeljima napisati prijedlog od 10 kuhanih i 10 suhih marendi koje bi voljeli jesti u školi. Zahvaljujemo učenicima i roditeljima na suradnji, a donosimo vam prijedlog HZJZ o kvalitetnom školskom jelovniku te link na mrežnu stranicu Živjeti zdravo koja promovira zdravu i kvalitetnu prehranu u školama i tjelesno zdravlje. Mrežna stranica nastala je u istoimenom  projektu  koji je sufinanciran iz  Europske unije,  iz Europskog socijalnog fonda.

Živjeti zdravo.

Prijedloge jelovnika učenika pročitajte u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2020. 14:05

Literarni rad učenice Sare Žulić odabran za državni Lidrano 2020.

Pjesma „Kišni dan'“ Sare Žulić, učenice 4.r., mentorice Alenke Brenković odabrana je za državnu Smotru literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. u kategoriji literarnog stvaralaštva. Da nije bilo epidemije uzrokovane COVID-19 bila bi pozvana u Šibenik, a u ovim uvjetima održat će se  online. Sara je pjesmu napisala u 3.r. inspirirana kišom zabilježivši trenutak kada se nije mogla slobodno igrati vani sa svojim prijateljima. Do sada je s različitim pjesmicama sudjelovala u brojnim natječajima: Ca je ča, Labin; LiDraNo; Med - hrana, poslastica i lijek Pazin; Katastrofe i snaga sustava civilne zastite, DUZZS; natječaji Crvenog kriza Labin; Di ca slaje zvoni, Čakavski sabor Žminj. Sudjelovanje na ovoj smotri kruna je njezinog rada. Čestitamo joj i želimo još puno radosti u stvaranju stihova i pisanju pjesama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2020. 11:26

OBAVIJEST - nova pojašnjenja HZJZ uz organizaciju odmora i prehrane

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da je HZJZ-a dana 7. ruja 2020. godine objavio dodatna pojašnjenja vezano uz organizaciju odmora i prehrane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim škola u školskoj godini 2020./2021.

Dodatna pojašnjenja dostupna su na poveznici: https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Organizacija%20odmora%20i%20prehrane%20-%20Rad%20predskolskih%20ustanova%20-%20osnovnih%20i%20srednjih%20skola%20-%207.%209.%202020..pdf.

Ujedno vas obavještavamo da su na mrežnim stranicama HZJZ-a i prijedlozi vezano uz prehranu učenika i to: Organizaciju školske prehrane u šk. god. 2020./2021. (objavljeno 8. rujna 2020. godine), dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/organizacija-skolske-prehrane-u-sk-god-2020-2021/

Organizacija školske prehrane u šk. god. 2020./2021.

hzjz.hr

Deset đačkih sendviča (objavljeno 10. rujna 2020. godine), dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/10-pravila-za-pravilnu-prehranu-skolaraca/

Pripremi, spremi i u školu obrok ponesi! (objavljeno 11. rujna 2020. godine), dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/pripremi-spremi-i-u-skolu-obrok-ponesi/

10 pravila za pravilnu prehranu školaraca

hzjz.hr

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2020. 10:06

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna obilježili smo ove godine malo na drugačiji način. Sve razredne učiteljice sa svojim su učenicima u svom razrednom odjeljenu najprije porazgovarale o važnosti bavljenja sportom pogotovo u ovo vrijeme kada smo više na računalima, o značaju olimpizma i poznatim sportašima. Učenici su se literarno i likovno izrazili na temu sporta kojim se bave te su crtali olimpijske krugove. Na sportskom igralištu zagrijali su se vježbama te se poigrali  u štafetnim igrama. Manifestaciju koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću zaključili smo razgovorom o bijeloj majci koju su za tu priliku odjenuli svi učenici u znak mira i prijateljstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2020. 12:19

Radosni susret prvašića sa školom

Prvoga dana nastave  održan je radosni susret prvašića i njihovih roditelja s učiteljicama škole Sanjom, Mikelom i Dianorom. Ove godine u nešto drugačijem ruhu, poštujući epidemiološke mjere, učiteljice su svaka u svom razredu toplo dočekale svoje prvašiće. Veselja i uzbuđenja nije nedostajalo. Učenike su osim učiteljica pozdravile ravnateljica Mirela Vidak i pedagoginja Nada Švraka te im zaželjele dobrodošlicu i mnogo uspjeha u školskim danima. Svoje prazne školske torbe učenici su ispunili novim šarenim udžbenicima, upoznali se sa svim važnim obavijestima o ponašanju u školi te prepuni dojmova ponovno sastali s roditeljima u pratnji. Za roditelje je održan posebni roditeljski sastanak na temu "Polazak djeteta u prvi razred". Svim prvašićima i njihovim roditeljima želimo sretne i uspješne prve školske dane!

Prvašići Pš Kršan s učiteljicom Sanjom Celić

Prvašići Pš Šušnjevica s učiteljicom Dianorom Radola, ravnateljicom Mirelom Vidak te pedagoginjom Nadom Švraka

Prvašići MŠ Čepić, učiteljica Mikela Banko Lukšić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 9. 2020. 13:06

OBAVIJEST - Nove Mjere za poseban prijevoz učenika osnovnih škola Vijest ima dokument u privitku

Molimo učenike i roditelje da pročitaju Mjere za poseban prijevoz učenika osnovnih škola kojih se trebaju pridržavati, priložen dokument u OPŠIRNIJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 9. 2020. 09:38

OBAVIJEST - Organizacija prvog dana nastave Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji!

Školska godina počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Nadamo se da će prijevoz za učenike biti organiziran na uobičajeni način (to ovisi mogu li prijevoznici ispoštovati Upute o zaštiti od Covid-19).

Za učenike od drugog do četvrtog razreda u Čepiću  nastava će biti organizirana prvi dan do 10.30 sati, a u  11.00 sati će biti prijem prvašića iz matične škole.

Za učenike drugog i trećeg razreda u Kršanu  nastava će biti organizirana prvi dan do 9.30 sati, a u 10.00 sati je prijem prvašića.

Za učenike  trećeg razreda u Šušnjevici  nastava će biti organizirana prvi dan do 10.30 sati, a u 12.00 sati je prijem prvašića.

Prvi tjedan će nastavu u školi Čepić pohađati samo učenici 5. i 6. razreda.

U ponedjeljak 7. rujna 2020. učenici 5. i 6. razreda radit će po sljedećem rasporedu:

 

5. razred

6. razred

SR

SR

TEHNIČKA KULTURA

HRVATSKI JEZIK

TEHNIČKA KULTURA

HRVATSKI JEZIK

 

 

 

 

 

 

 

Odlazak svih učenika iz Čepića je u 10.30 sati.

Za učenike 7. i 8. razreda nastava će se prvi tjedan odvijati virtualno preko aplikacije Teams u skladu s rasporedom sati, odnosno u dogovoru s predmetnim učiteljima.

Na web stranici škole objavljen je raspored sati za učenike starijih razreda (u prilogu -vidi u OPŠIRNIJE).

Svim učenicima, njihovim obiteljima te svim djelatnicima škole želimo sretnu i uspješnu školsku godinu!

 

Ravnateljica:

Mirela Vidak, dipl.uč

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2020. 11:35

OBAVIJEST - Organizacija prvog tjedna nastave

 

Učenici mlađih razreda prvi tjedan završavaju nastavu u 10.30.

Za učenike prvog razreda u Kršanu bit će organiziran produženi boravak od utorka, 10. rujna 2020. U tijeku je nabavka pregrada od pleksiglasa kako bi se omogućilo i učenicima 2. i 3. razreda u Kršanu korištenje produženog boravka.  

Za učenike iz Čepića i Šušnjevice u ovom trenutku ne postoji mogućnost uključivanja u  produženi boravak zbog epidemioloških razloga. 

Učenici 5. i 6 razreda nastavu pohađaju u školi Čepić. Učenici 7. i 8. razreda prvi tjedan će nastavu održavati virtualno prema rasporedu sati.  

     Ravnteljica 

Mirela Vidakdipl.uč. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2020. 11:32

Raspored sati i upute uz raspored Vijest ima dokument u privitku

 

Nastava za sve učenike započinje u 8.00 sati. 

U Čepiću su dežurne učiteljice (Jasminka Zahtila i Mikela Banko Lukšić) koje dočekuju učenike. 

U 7.40  sati školskim autobusom dolaze učenici iz Kožljaka i Šušnjevice.  

Učenici putnici su dužni na autobusu nositi maske. Učenici na prvoj stanici u Kožljaku zauzimaju prva mjesta. Na svakoj sljedećoj stanici učenici zauzimaju mjesta iza. Budući da će se do Čepića skupiti 10 učenika, to znači da će 5 učenika sjediti na desnoj strani autobusa (jedan iza drugoga),  te 5 učenika na lijevoj strani (jedan iza drugoga). Učenici bi trebali svakog dana sjediti na istom mjestu. 

Dežurni učitelji upućuju učenike na sljedeće: 

 • Ulazak u školu učenici moraju čekati u redu na razmaku od 2 m 
 • Brisanje nogu na otiraču s dezinfekcijom 
 • Ulaženje u sanitarne čvorove  i temeljito pranje ruku. U sanitarnom čvoru smiju biti po dva učenika. Ispred će biti postavljene oznake razmaka. Učenici u 1. učionici ruke peru u učionici. Učenici koji borave u 2. učionici peru  ruke u blagovaonici.  

U 7.50 dolaze učenici iz Kršana pridržavajući se istih propisa kao i učenici iz Kožljaka: nose maske, prilikom ukrcavanja redom zauzimaju prva mjesta s lijeve i desne strane. 

U 8.00  sati dolaze učenici iz Čepića, ulaze u školu pridržavajući se svih propisa. 

Nakon pranja ruku, učenici  ispred svojih učionica izuvaju cipele i obuvaju papuče. Jakne se mogu unijeti u učionice. Uvijek se kreću desnom stranom i paze na razmak. Razredni odjeli nastavu pohađaju prema posebnom  rasporedu učionica s ciljem  da učenici pojedinog razrednog odjela cijeli dan (ili koliko je to moguće) provode u jednoj učionici. Učionice se ne zaključavaju. 

Školsko zvono je isključeno. Na svakom blok satu održat će se nekoliko mikropauza, prema procjeni predmetnog učitelja,  s ciljem kratkog kognitivnog odmora i izvođenja jednostavnih tjelesnih aktivnosti 

U vrijeme od 9.30 do 11.15, prema procjeni predmetnog učitelja, omogućit će se marenda i odmor u učionici (ili u dvorištu, pod nadzorom predmetnog učitelja). Vani ne smiju biti dva razredna odjela u isto vrijeme. 

Odlazak učenika mlađih razreda planiran je u 12:20 

Odlazak učenika starijih razreda:   

13.25 – učenici iz Kršana 

13.30 – učenici iz Čepića 

13:40 – učenici iz Šušnjevice i Kožljaka 

 

Trajanje sata:

1. i 2. sat

8.00 – 9.30

3. i 4 sat

9.30 – 11.15

5. i 6 sat

11.15 – 12.45

7. sat

do 13.25

Napomena:Raspored sati priložen je i u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 9. 2020. 11:30

Upute i preporuke za novu školsku godinu 2020./21. Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji,

u tijeku su završne pripreme oko organizacije rada u školskoj godini 2020./21. Molim vas, pročitajte nove upute HZJZ i MZO kojih ćemo se pridržavati pri organizaciji rada u novoj nastavnoj godini.

Upute HZJZ i MZO

Modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2020-2021

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 8. 2020. 10:23
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 73589
Ovaj mjesec: 626
Ovaj tjedan: 230
Danas: 36

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Virtualna knjižnica

Virtualna knjižnica Čepić

Virtualna školska knjižnica nastala je u vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima.
preskoči na navigaciju