preskoči na sadržaj
Vijesti

Uspješno smo sudjelovali na općinko-gradskom Lidranu 2020.

U ponedjeljak 10. veljače naši su učenici sudjelovali na natjecanju i smotri LiDraNo 2020. koji njeguje  literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo. Natjecanje je održano u OŠ Vladimira Nazora u Potpićnu. Najuspješnije su bile Eleni Fable, naša učenica 2. razreda s dramskom izvedbom i Sara Žulić iz 4. razreda s literarnim radom, obje predložene za županijski Lidrano 2020.

Eleni se predstavila  u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa odličnom izvedbom  monologa „Jutro“ Zvonimira Baloga. Pripremala ju je njezina učiteljica Mirjana Rabar. Svoje umijeće u pojedinačnom scenskom nastupu pokazale su još Leona Mart, učenica 1. razreda kazivanjem poezije „Morčić“ D. Gervaisa s mentoricom Mirjanom Rabar, zatim  Lana Brajuha, učenica 3. razreda kazivanjem poezije „Tiho, o tiho govori mi jesen“ D. Cesarića s mentoricom Alenkom Brenković i Sara Žulić,  učenica 4. razreda s kazivanjem poezije L. Paljetka „Jedna je mačka puno jela“ s mentoricom Alenkom Brenković.   Leana Rade, učenica 5. razreda s mentoricom Leticijom Sinčić Ćorić pripremila je kazivanje dijalektalne poezije „Dva suseda“ Ž. Fonović. Za svoje izvedbe nagrađene su aplauzom.

Učenice Ana Franković, Kristy Tončinić, Sanja Stepančić, Enmary Grožić, Leana Rade i Sara Kovačić  okupljene u Dramskoj skupini s mentoricom Leticijom Sinčić Ćorić predstavile su se u skupnoj dramskoj kategoriji igrokazom „Neću ne donosi sreću“ autorice Norme Migliaccio Čučak.  

U kategoriji literarnih radova pozornost je privukao rad „Kišni dan“ Sare Žulić, učenice 3. razreda s mentoricom Alenkom Brenković.

       Čestitamo našim vrijedim učenicama i mentoricama te im želimo  puno uspjeha na županijskom natjecanju i smotri LiDraNo 2020. koje će se održati 11. ožujka u Domu hrvatskih branitelja u Puli u OŠ Monte Zaro Pula. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2020. 13:51

Provode se školska natjecanja "Znanost mladima"

Školska natjecanja "Znanost mladima 2020"  započeli smo natjecanjem iz matematike u ponedjeljak 21. siječnja. Natjecanju su pristupile Sara Kovačević i Nina Zrinšćak, obje učenice 5. razreda s mentoricom Dolores Pilaš. Natjecanju iz Engleskog jezika pristupila je učenica 8. razreda Korina Scropetta s mentoricom Rominom Licul, kao i u natjecanju Talijanskog jezika, no s mentoricom Leticijom Sinčić Ćorić.

Početkom veljače, točno 5. veljače natjecanju iz Povijesti pristupio je Nikola Terković iz 8. razreda s mentorom Daliborom Švićom. Učenica 8. razreda Lana Stepančić rješavala je ispit iz Biologije 7. veljače s mentoricom Sanjom Celić. Učenici 8. razreda Lana Stepančić, Nataly Krajcar i Nikola Terković sudjelovali su u natjecanju Hrvatskog jezika s mentoricom Dijanom Franković, u utorak 11. veljače.

Školsko natjecanje iz Geografije provedeno je 12. veljače, a sudjelovali su učenici 5. razreda: Sara Kovačić i Leana Rade, učenica 6. razreda: Leonarda Ponjavić, učenici 7. razreda: Gabrijel Trajkovski, Enes Čolić i Kevin Šegon te učenici 8. razreda: Nataly Krajcar, Ivan Načinović, Lana Stepančić i Karla Levak.

Planirano je još sudjelovanje na LIK-u.

 

Svim učenicima i njihovim mentorima  želimo puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2020. 13:32

Gost u školi: Daniel Mohorović o Vrajžim Istrijankama

Prije nekoliko dana na školski mail  stigao nam je zanimljiv poziv na natječaj  Vrajže Istrijanke. Vrajže Istrijanke… ma ke su to, ma ča ćemo pisat? Zaintrigiralo nas je.  Nije bilo druge nego pozvati autora istoimenog projekta, gospodina Daniela Mohorovića – spisatelja, profesora i političara. Na poseban i simpatičan način prezentirao nam je svoju zamisao. Priča počinje predstavljanjem njegovih odabranih 7 poznatih, manje poznatih i nepoznatih Istrijanki koje su  zaslužile da se o njima govori, o svakoj na drugačiji način, a ubrzo će biti tiskana i istoimena knjiga.

Autor se vodio svojim  kriterijima, a na istoimeni natječaj poziva učenike da porazgovaraju, opišu, prepričaju život  jedne posebne, neobične žene, Istrijanke te napišu svoje zabilješke -  sastav  i pošalju na natječaj do Valentinova. Najbolje radove izabrat će za zbirku dječjih radova o „vrajžim“  ili kako nam je autor objasnio zaigranim, dišpetljivim, posebnim Istrijankama.

A ha… e sad nam je jasno o čemu ćemo pisati, komentirale su prisutne učenice i učenici od 4. do 8. razreda i bacili se u razmišljanje. Radova sigurno neće nedostajati!

Jedno veliko hvala Danielu Mohoroviću na ugodnom susretu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2020. 13:45

Obavijest o predupisu Vijest ima dokument u privitku

P  o  z  i  v  a  j  u     s  e

 roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021. da upišu dijete u pripadajuću školu.

 

 U OPŠIRNIJE PROČITAJTE CIJELI POZIV.

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 24. 1. 2020. 08:03

Prijedlog plana nadoknade

PRIJEDLOG  NADOKNADE NASTAVNIH DANA U

OŠ IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

 

DATUM

DAN U TJEDNU

NADOKNADA ZA DAN

(RASPORED)

23.12.2019.         

PONEDJELJAK

PONEDJELJAK

11.1. 2020.

SUBOTA

ČETVRTAK

24.2.2020.

PONEDJELJAK

PONEDJELJAK

25.2.2020.

UTORAK

UTORAK

26.2.2020.

SRIJEDA

SRIJEDA

27.2.2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

28.2.2020.

PETAK

PETAK

9. 4. 2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

13.6. 2020.

SUBOTA

SRIJEDA

18.6. 2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

19.6. 2020.

PETAK

PETAK

23.6. 2020.

UTORAK

UTORAK

24.6. 2020.

SRIJEDA

SRIJEDA

25.6. 2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 1. 2020. 17:02

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Obavijest nakon održanog roditeljskog sastanaka

Roditeljski sastanak učenika 8. razreda OŠ Vladimira Nazora Potpićan i OŠ I. G. Kovačić Čepić na kojem su razmatrane ponude za provedbu višednevne izvanučioničke nastave održan je u ponedjeljak 23.12.2019.

Odabrana je ponuda putničke agencije Maremonti iz Pule. 

 

Razrednica: Romina Licul

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 26. 12. 2019. 11:26

Terenska nastava u Rašu

Posljednjeg dana nastave u ovoj godini, u ponedjeljak, 23. prosinca  posjetili smo naše prijatelje, učenike i učitelje OŠ Ivana Batelića u Raši,  a u okviru  terenske nastave. U školskoj dvorani njihova učiteljica TZK organizirala je sportski susret učenika petih razreda. Svoj smo sportski duh pokazali u štafetnim igrama, a nakon marende  ravnateljica  raške škole  provela nas je  školom i pokazala filmiće o obnovi škole i posljednim projektima.

Kako bi se upoznali s rudarskim nasljeđem obišli smo Kovarsku kuću, pogledali zanimljive dokumentarne filmove o gradnji Raše i rudarenju, poslušali priču o rudarskom nasljeđu  te obišli značajne rudarske punktove  pod stručnim vodstvom Mladena Bajramovića, predsjednika Istarskih ugljenokopa Raša.

Zahvaljujemo djelatnicima OŠ Ivana Batelića na ugodnom boravku i udruzi IUR na stručnom vodstvu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2019. 15:59

Rezultati javnog poziva

REZULTATI JAVNOG POZIVA

 

Na zajedničkom sastanku povjerenstava za provedbu višednevne izvanučioničke nastave, OŠ Vladimira Nazora Potpićan i OŠ Ivan Kovačić Čepić, održanom 20. prosinca 2019. godine u prostorijama OŠ Vladimira Nazora Potpićan zbog javnog otvaranja ponuda pristiglih temeljem zajedičkog javnog poziva, razmatrane su sljedeće ponude turističkih agencija:

 1. Alibi d.o.o., Umag
 2. Zeatours , Pula
 3. Stella Tours , Rijeka
 4. Maremonti, Pula

Povjerenstvao za provedbu višednevne izvanučioničke nastave odabralo je pristigle ponude:

 1. Alibi d.o.o., Umag
 2. Stella Tours, Rijeka
 3. Maremonti, Pula

Navedene agencije moći će se predstaviti roditeljima učenika OŠ Vladimira Nazora i OŠ Ivana Gorana Kovačića na zajedničkom roditeljskom sastanku koji će se održati u OŠ Vladimira Nazora Potpićan, 23.12.2019. u 17 00 sati

 

Povjerenstvo je odlučilo da agencije za predstavljanje imaju svaka po 10 minuta.

 

Predsjednik Povjerenstva:

Romina Licul

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 20. 12. 2019. 19:06

Ho, ho, ho,...

Ho… ho… ho… dobri djedica, debeljuškasti, dugačke bijele brade… stigao nam je i ove godine jer čuo je da su sva naša djeca bila jako dobra i marljiva i donio im darove. Djeca su ga dočekala pjevajući u zboru veselim pjesmicama, a solo nastup imala je i naša Karla Levak. Četvrtaši su mu zapjevali svoju pjesmicu Visom leteć. Na kraju smo svi zajedno zaplesali Hoki poki jer to je bar lako. Veselo nam je bilo i pri fotografiranju. Dijelimo s vama  dijelić atmosfere... Sretne i vesele blagdane želimo svima!

Foto-galerija: Djed Mraz

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2019. 13:07

Obavijest o nadoknadi nastave

U ponedjeljak, 23. prosinca će se,  zbog nadoknade nastave, održati nastavni dan prema sljedećoj organizaciji rada:

Učenici mlađih razreda imat će nastavu u PŠ Kršan. Učenici iz Šušnjevice i Čepića u Kršan će otputovati školskim autobusom. Povratak je planiran u 12:30 iz Kršana. Produženi boravak će biti organiziran na uobičajeni način.

Učenici starijih razreda će, nakon dolaska u školu, otputovati školskim autobusom, preko Kršana, na terensku nastavu u Rašu. U pratnji učenika na autobusu će biti učitelji Daria Ćop i Dalibor Švić.  Učenici starijih razreda  iz Kršana će čekati školski autobus u 8:00 sati ispred škole u Kršanu.  U školi Kršan će se preuzeti školske marende.

Organizacija  rada:

8.30 - Sportski susret učenika petih razreda OŠ Ivana Batelića Raša i OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić u školskoj sportskoj dvorani

- razgledavanje obnovljene škole

- prigodan program domaćina

- marenda

10.45 -  obilazak Raše i posjet Muzeju rudarstva Kovarska Kuća Arsia

12.00 - povratak iz Raše preko Kršana u Čepić, Šušnjevicu i Kožljak

Za realizaciju terenske nastave zaduženi su učitelji: Dalibor Švić, Daria Ćop, Dijana Franković, Romina Licul, Ljubomir Vilić.

 

PRIJEDLOG  NADOKNADE NASTAVNIH DANA U

OŠ IVAN GORAN KOVAČIĆ ČEPIĆ

 

DATUM

DAN U TJEDNU

NADOKNADA ZA DAN

(RASPORED)

        23.12.2019.         

PONEDJELJAK

PONEDJELJAK

11.1. 2020.

SUBOTA

ČETVRTAK

24.2.2020.

PONEDJELJAK

PONEDJELJAK

25.2.2020.

UTORAK

UTORAK

26.2.2020.

SRIJEDA

SRIJEDA

27.2.2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

28.2.2020.

PETAK

PETAK

9. 4. 2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

13.6. 2020.

SUBOTA

SRIJEDA

18.6. 2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

19.6. 2020.

PETAK

PETAK

23.6. 2020.

UTORAK

UTORAK

24.6. 2020.

SRIJEDA

SRIJEDA

25.6. 2020.

ČETVRTAK

ČETVRTAK

 

 

 

 

                                   Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl. uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 12. 2019. 13:37

Zdrav za pet

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Djelatnici Odjela prevencije Policijske uprave labinske s učenicima 8. razreda provode projekt „Zdrav za pet“  kroz interaktivno predavanje s ciljem  prevencije pijenja alkohola - sigurnosni aspekt. U petak, 13. studenoga upoznali su učenike s posljedicama konzumiranja alkohola, čestim prekršajima maloljetnika i upozorili na negativan utjecaj društva kojem su maloljetnici osobito podložni. Učenici su sa zanimanjem slušali predavanje, a najzabavnije im je bilo u dijelu predavanja s tzv. pijanim naočalama.

Tekst i fotografije: R. M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 12. 2019. 11:31

Druženje učenika i roditelja u PŠ Šušnjevica i u Ekomuzeju Vlaški puti

Učenici Istrorumunjske grupe sa svojim roditeljima rado su se odazvali pozivu učiteljice Dianore i knjižničarke Romine na druženje  povodom tradicionalnih prosinačkih svečanosti. Bila je to odlična prigoda za posjetu  nedavno otvorenom Ekomuzeju Vlaški puti – zajedničkom projektu sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Općine Kršan. Muzej Vlaški puti otvoren je u zgradi škole u prizemlju.

Voditeljica autorskog tima i koautorica projekta Viviana Brkarić srdačno nas je dočekala i provela kroz zanimljive i promišljeno uređene cjeline i teme važne za društvenu povijest i kulturu zajednice govornika Vlaškog jezika.  Kroz muzeološki postav kretali smo se označenim putom na interpretacijskim grafikama i ilustracijama topografske karte Šušnjevice i okolice. Zaustavljali smo se na važnim punktovima koji su prikazivali kretanje stanovništva od samog dolaska u ove krajeve do svakodnevnog kretanja u obavljanju dnevnih poslova poput ispaše stoke, opskrbe vodom, odlaska na posao, u kontrabandu ili švercanju te na kraju u trajnom iseljavanju u prekooceanske dijelove, u potrazi za boljim životom. U dijelu Mediateke neki su roditelji imali priliku na fotografijama potražiti svoje pretke, a najmlađi su uživali u interaktivnim dijelovima poput crtanja na ekranu, slaganju prijevoda, izradi krafa, itd. Jedno veoma zanimljivo i inspirativno mjesto za sve uzraste u kojem se može štošta vidjeti i naučiti. Nakon razgleda druženje je nastavljeno uz kolače i čaj u prostorijama škole.

Zahvaljujemo roditeljima i djeci što su se odazvali ovom pozivu, a posebna zahvala ide gospođi Viviani Brkarić što nas je tako lijepo ugostila i na ugodnom druženju. Nadamo se naravno i budućoj suradnji i dolasku svih učenika naše škole uskoro!

Tekst i fotografije: R. M.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2019. 13:44

Tajni prijatelj

Sveti Nikola u petak, 6. prosinca bio je uvod u obilježavanje prosinačkih svečanosti. Učenici razredne nastave od 1. do 3. razreda sa svojim su učiteljicama realizirali već tradicionalnu aktivnost u našoj školi pod nazivom Tajni prijatelj. U zajedničkom druženju nastale su kreativne i šarene čestitke s prekrasnim prijateljskim porukama i željama za uspješnu novu godinu, a koje su potom razmijenili. Tajni prijatelj je radionica namijenjena učenicima mlađih razreda čiji je osnovni cilj stvaranje i jačanje prijateljstva, razvijanja samokontrole, pojačavanje osjećaja davanja i primanja. Aktivnost provodi školska pedagoginja Nada u suradnji s učiteljicama RN.

Tekst: R. M.

Fotografije: J. Z.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 12. 2019. 13:43

Terenska nastava u Zagrebu

Učenici naše škole od 4. do 8. razreda u pratnji svojih razrednica realizirali su u petak, 6. prosinca planiranu terensku nastavu u Zagreb. Posjetili su Muzej vlakića, Muzej iluzija i Zoološki vrt, a potom razgledali grad uz vodstvo kostimirane vodičkinje. Terenska nastava organizirana je s ciljem povezivanja s nastavnim sadržajima predviđenim godišnjim planovima i programima.

Tekst: R. M.

Fotografije: E. B. i R. L.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2019. 09:05

Uključili smo se u međunarodni projekt Bookmark exchange project 2019

S veseljem smo dočekali zanimljive i šarene straničnike koji su nam stigli čak iz dalekog Portugala. Odakle?  Zašto? Kako? Tko ih je poslao? Eto, sudjelovali smo u međunarodnom projektu razmjene straničnika između školskih knjižnica i njihovih korisnika iz cijeloga svijeta pod nazivom Bookmark exchange project 2019 povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (ISLM), a kojega organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL). Cilj je razmjena straničnika između dviju škola. Svake se godine uparuju različite škole, kako bi svaka škola upoznala što više različitih kultura i običaja iz cijeloga svijeta. 

Krajem rujna uključili smo se po prvi put s učenicima petog i šestog razreda, a ubrzo smo saznali da će nam partneri biti učenici osnovne škole Agrupamento de Escolas de Fajoes iz Carregose iz Portugala. Stupili smo u kontakt te razmjenili ideje oko tema te krenuli raditi. Naši su se učenici izrazili na temu škole i školskog okruženja te s učiteljicom engleskog jezika pisali kratke sastavke o sebi, a učenici iz Portugala nadovezali na svoju temu oko čitanja i važnosti čitanja. Naši straničnici još putuju poštom jer smo ih tek poslali, ali su nas njihovi iznenadili u jutarnjoj pošti. Jako smo se razveselili originalnim straničnicima te proširili svoj krug prijateljstva. Nadamo se da će i naši straničnici ubrzo stići u Caregosu te također razveseliti petaše i šestaše. A mi ćemo produbiti naše znanje o Portugalu na satovima geografije jer će nam sada biti interesantnije učiti o zemlji gdje imamo prijatelje. Pozdravljamo ih i želimo im ugodne praznike!

https://iasl-online.org/Bookmark-Exchange-2019

Tekst i fotografije: R. M.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 12. 2019. 15:38

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O PREKIDU ŠTRAJKA

Dragi učenici i roditelji,

dogovorom Vlade RH i sindikata od sutra (utorak), 3. prosinca 2019. godine, prekida se štrajk i nastavlja se redovita nastava  prema uobičajenom  rasporedu. 

Ravnateljica: Mirela Vidak, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 12. 2019. 21:59

Obavijest roditeljima i učenicima

Dragi roditelji!

Zbog najavljenog štrajka u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), a u kojem sudjeluju djelatnici i naše škole, štrajk se nastavlja do daljnjega.

Poštovani roditelji i učenici, molimo vas za razumijevanje i strpljenje.

Tijekom narednih dana pratite našu mrežnu stranicu, lokalne portale i medije kako biste pravovremeno bili obaviješteni o daljnjem tijeku aktivnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2019. 07:57

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O ŠTRAJKU

Sindikat hrvatskih učitelja najavio je generalni štrajk u cijeloj Hrvatskoj za sutra, u utorak, 19. studenoga  2019. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 11. 2019. 13:14

Natjecanje u atletici - stariji razredi: naš zlatni Nikola

Jučer  je na gradskom stadionu po napokon prekrasnom vremenu, održano natjecanje u atletici za starije razrede na 12. Olimpijadi OŠ Labinštine u odličnoj organizaciji AK Albona. Sudjelovali su naši dečki i djevojke u svim kategorijama. Najuspješniji su bili učenici iz Ivo Lola Ribar s 5 zlata, a 10 medalja ukupno, a odlični su bili i Nedešćani koji su uzeli 3 zlata, te po jedno srebro i broncu. Druga labinska škola Matija Vlačić osvojila je 9 medalja od čega 2 zlata. Potpićanci su išli  doma s 2 srebra i 3 bronce, dok su  naši Čepljani osvojili jednu medalju, ali onu najsjajniju, zlato našeg Nikole Terkovića na 1000 m pa mu čestitamo. 

Discipline u kojima su se natjecali:

60 metara djevojke
60 metara dječaci
600 metara djevojke
1000 metara dječaci
Bacanje loptice djevojke
Bacanje loptice dječaci
Skok u dalj djevojke
Skok u dalj dječaci
Štafeta 4 X 100 metara djevojke
Štafeta 4 X 100 metara dječaci
U ukupnom poretku naša se škola nalazi na 5. mjestu u atletici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2019. 13:55

U Mjesecu hrvatske knjige

Naši učenici priključili su se obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige,  manifestaciji  kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija bila posvećena glazbi pod  motom  U ritmu čitanja! I mi smo u organizaciji školske knjižničarke čitali u ritmu. Prvaši i drugaši su slušali  audio priče Snjeguljica i Tratinčica i uspoređivali ih s cjelovitim književnim tekstom te rješavali listiće i bojali dok su trećaši i četvrtaši tražili mudre izreke o glazbi, uredili pano notama i izrekama te uživali u kratkom animiranom filmu Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea po kojem je nastala i knjiga za razliku od uobičajenih ekranizacija koju su zatim i čitali. Planira se i odlazak u Gradsku knjižnicu Labin u program I ja sam član GK gdje prvašići dobivaju besplatno učlanjenje kao poticaj čitanju.

Viši razredi priključili su se izradom prigodnih straničnika u međunarodnom projektu Bookmark exchange project 2019, a partner je osnovna škola iz Portugala. Jedva čekamo straničnike iz Portugala!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2019. 09:30

Osmaši u Gradu koji teče na terenskoj nastavi

Naši učenici osmog razreda s grupom osmaša iz susjedne OŠ Vladimira Nazora i ove su godine realizirali  terensku nastavu posjetivši dvije najpoznatije kulturne i povijesne znamenitosti “Grada koji teče” - Trsat i HNK Ivana pl. Zajca. Tijekom obilaska Trsatske Gradine i Svetišta Majke Božje Trsatke grupa učenika prezentirali su znamenitosti ostalim osmašima za koje su se pripremali u školi. Nakon izvrsnih izlaganja, trsatskim stubama spustili su se do riječkog Korza. Poslije ugodne šetnje uslijedila je prava kazališna poslastica - operni klasik “Madame Butterfly” Giacoma Puccinija koja već desetljećima ne silazi s liste top 5 naizvođenijih opera u svijetu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2019. 09:12

Obavijest kandidatima o rezultatima natječaja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 12. 11. 2019. 12:29

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poziv se nalazi u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 11. 2019. 11:58

Treća ekipna medalja za našu školu

U petak, 8. studenog održano je natjecanje u košarci u maloj dvorani SC Franko Mileta. Naši dečki pokazali su se izvrsno te se vratili s brončanom medaljom.

Dečki su se u 3 ekipe  (iz naše škole, Vladimira Nazora i Ivana Batelića) natjecali za pobjedu u A skupini, dok su u B skupini odmjerili snage dečki iz ekipa Matije Vlačića i Ive Lole Ribara te je završilo ovako:

Košarka, skupina A:
1. OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Vladimira Nazora 4 : 5
2. OŠ Ivana Batelića – OŠ Ivan Goran Kovačić 9 : 14
3. OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivana Batelića 27 : 11
Košarka, skupina B:
1. OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 19 : 2

Utakmica za broncu između Ribara i naših Čepljana bila je itekako dramatična. Naši Čepljani su cijelu utakmicu vodili da bi Labinjani u zadnjih nekoliko minuta s dvije trice preuzeli vodstvo 7:6 i 10:9. Tek nakon 2 produžetka, naši dečki  su slavili  s 12:10, te tako nakon dvije odbojkaške osvojili i treću ekipnu medalju za našu školu. Čestitke!

U finalu su igrali dečki iz Nazora i Vlačića u kojoj su uspješniji bili Nazorovci te je konačni poredak sljedeći:

1. OŠ Matije Vlačića, Labin – zlato
2. OŠ Vladimira Nazora, Potpićan – srebro
3. OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić – bronca
4. OŠ Ivo Lola Ribar, Labin
5. OŠ Ivana Batelića, Raša

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 11. 2019. 09:05

Sudjelovali smo na svečanom otvorenju muzeja Vlaški puti

U zgradi naše PŠ  u Šušnjevici,  u petak, 8. studenog, svečano je otvoren  Interpretacijski centar „Vlaški puti“  u nazočnosti mnogobrojnih važnih gostiju, mještana i učenika. Interpretacijski centar osmišljen je kao mjesto gdje će se prezentirati i valorizirati društvena povijest i tradicijska kultura Šušnjevice i njene okolice s naglaskom na Vlaški (tzv. istrorumunjski) jezik. Prigodnim nastupom članovi KUD-a Ivan Fonović Zlatela te djeca polaznici Jezične igraonice Puljići i učenice školskog zbora naše škole pod vodstvom Sandre Novaković uveličali su svečani trenutak otvorenja. Interpretacijski centar realizirala je Općina Kršan, koja je partner u provedbi projekta Učka 360˚, a autori su Viviana Brkarić, Tamara Nikolić Đerić i Valter Stojšić.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 11. 2019. 09:03

Naše srebrne cure u stolnom tenisu

U četvrtak, 7. studenoga 2019. godine održano je natjecanje u stolnom tenisu u organizaciji STK "Brovinje". Sudjelovali su učenici i učenice iz  5 škola  Labina i okolice te su svi odnijeli medalje. Naše su cure, Karla Levak i Nataly Krajcar  bile izvrsne te su se u Čepić vratile sa srebrom.

Dječaci su sudjelovali u parovima ali ih sreća taj dan nije poslužila, a djevojčice su se u parovima natjecale u polufinalu te pobijedile u igri s djevojčicama iz Potpićna, a nakon finala završile na spomenutom drugom mjestu. Čestitke i mentoru Ljubomiru Viliću.

Najuspješnija je bila OŠ „Vitomir Širola Pajo“ sa dva zlata i broncom, te Ivo Lola Ribar sa zlatom, srebrom i dvije bronce.  U ukupnom poretku naša se škola našla na posljednjem mjestu s jednim srebrom.

1. OŠ Vitomir Širola Pajo – 2 zlata, 1 bronca
2. OŠ Ivo Lola Ribar – 1 zlato, 1 srebro, 2 bronce
3. OŠ Matije Vlačića – 1 zlato, 1 srebro
4. OŠ Vladimira Nazora – 1 srebro, 1 bronca
5. OŠ Ivan Goran Kovačić – 1 srebro

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 11. 2019. 08:42

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O ŠTRAJKU

Sindikat hrvatskih učitelja najavio je nastavak štrajka u cijeloj Hrvatskoj za sutra, u srijedu, 6. studenog  2019. godine.

U četvrtak, 7. studenog 2019. godine najavljen je štrajk u Istarskoj županiji prema cirkularnom modelu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 11. 2019. 14:14

U sportskom duhu na malom nogometu

Olimpijada OŠ Labinštine nastavlja se. U ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine održane su kvalifikacije u malom nogometu. Sudjelovali su dječaci iz svih 6 škola Labinštine, a među njima i naši dječaci.

U skupini A igrali su dečki iz Ribara, Širola Paje i Nazora, a pobjedu u zadnjoj minuti odnose dečki iz Ribara. Dok u skupini B igraju dečki iz Vlačića, naši Čepljani  i Rašani. U uzbudljivoj igri prepunoj obrata, naši su dečki nažalost izgubili u obje utakmice i završili posljednji u svojoj skupini. Važno je sudjelovati u sportskom duhu kojeg su naši dečki i te kako pokazali. Bravo dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 11. 2019. 14:00

Poziv kandidatima/kandidatkinjama na razgovor (intervju)

 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaje  za popunu radnih mjesta učitelj/ica fizike, učitelj/ica tehničke kulture i učitelj/ica prirode i biologije objavljenih dana 14. listopada 2019. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se dana 5.11.2019. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

 • s početkom u 10,00 sati za kandidate/kandidatkinje koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto učitelj/ica fizike;

 • s početkom u 10,30 sati za kandidate/kandidatkinje koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto učitelj/ica tehničke kulture;

 • s početkom u 11,00 sati za kandidate/kandidatkinje koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto učitelj/ica prirode i biologije;

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za vrednovanje kandidata/kandidatkinja

 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 30. 10. 2019. 10:33

Naši srebrni dečki

Nakon ženske odbojke na red su jučer, 29. listopada 2019. godine,  došli dečki.  U dvorani OŠ Matije Vlačića održano je natjecanje u odbojci za dječake. Naši su se dečki okitili srebrom.

U skupini A snage su izmjerili dečki iz Vlačića, Vitomira Širola Paje i Nazora. Dečki iz Vlačića i Nazora bili su uspješniji te su se borili za medalju s našim dečkima iz Čepića koji su bili uspješniji u skupini B u kojoj su pobijedili dečke iz Ribara s 2:0. Tako su za broncu igrali dečki iz Ribara i Vlačića u kojoj su ipak bili uspješniji za jedan bod. U finalu su naši dečki dali sve od sebe i igrali odlično s Potpićancima te se okitili srebrnom medaljom. Bravo, dečki, a čestitke i mentoru Ljubomiru Viliću!

Odbojka dječaci, skupina A:
1. OŠ Matije Vlačića – OŠ Vitomir Širola Pajo 2:0 (15:4, 15:13)
2. OŠ Vitomir Š. Pajo – OŠ Vladimira Nazora 0:2 (9:15, 9:15)
3. OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 2:0 (15:12, 15:8)

Odbojka dječaci, skupina B:
1. OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivan Goran Kovačić 0:2 (10:15, 11:15)

Za 3. mjesto:
OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 1:2 (15:9, 12:15, 9:15)

Finale:
OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivan Goran Kovačić 2:0 (25:17, 25:19)

Odbojka dječaci (konačni poredak):
1. OŠ Vladimira Nazora, Potpićan – zlato
2. OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić – srebro
3. OŠ Ivo Lola Ribar, Labin - bronca
4. OŠ Matije Vlačića, Labin
5. OŠ Vitomir Širola Pajo, Nedešćina

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2019. 09:36

Obavijest

Poštovani učenici i roditelji!

Prema kalendaru rada školske godine u Istarskoj županiji jesenski odmor učenika traje od 30. do 31. listopada 2019. godine, a 1. studenog 2019. godine je praznik Svi sveti.

Nastava počinje u ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine,  prema uobičajenom rasporedu sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 10. 2019. 13:37

Naše cure osvojile prvu žensku ekipnu medalju

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine, u dvorani OŠ Matije Vlačića, održano je natjecanje u ženskoj odbojci.  Naše su cure priredile svojevrsno iznenađenje osvojivši prvu žensku ekipnu medalju u povijesti Olimpijade dok su cure iz susjedne škole  Potpićna uzele  zlato.

U skupini A sudjelovale su  tri škole. Cure iz Potpićna su nadmoćno osvojile 1. mjesto, a naše cure iz Čepića osigurale su borbu za broncu. U drugoj skupini igrale su samo dvije labinske škole te je taj susret Vlačića i Ribara bio polufinalni, a završio pobjedom cura iz Vlačića.

U finalu su igrale cure iz Vlačića s Potpićankama koje su s 2:0 u setovima osvojile zlato za svoju školu. U borbi za broncu istaknule su se naše cure s 2:0 pobijedivši favoritkinje iz Ribara. Čestitke curama!

Evo konačnih rezultata:

Odbojka djevojke, skupina A:
1. OŠ Vladimir Nazor – OŠ Vitomir Širola Pajo 2:0 (15:3, 15:7)
2. OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Ivan Goran Kovačić 0:2 (4:15, 10:15)
3. OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Vladimir Nazor 0:2 (2:15, 12:15)

Odbojka djevojke, skupina B:
Oš Ivo Lola Ribar – OŠ Matije Vlačića 0:2 (14:16, 12:15)

Za 3. mjesto:
OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Ivo Lola Ribar 2:0 (15:13, 15:10)

Finale:
OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 2:0 (25:9, 25:19)

Odbojka djevojke (konačni poredak):
1. OŠ Vladimira Nazora, Potpićan – zlato
2. OŠ Matije Vlačića, Labin – srebro
3. OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić - bronca
4. OŠ Ivo Lola Ribar, Labin
5. OŠ Vitomir Širola Pajo, Nedešćina

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 10. 2019. 13:23

Svečano otvorenje 12. Olimpijade osnovnih škola Labinštine

U velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta u petak, 25. listopada  prigodnom je svečanošću otvorena 12. Olimpijada osnovnih škola Labinštine. Nakon nastupa plesne skupine Cool Step na parket labinske dvorane u svečanom defileu izašlo je  oko  600 natjecatelja iz svih škola Labinštine koji će se na Olimpijadi natjecati u rukometu, odbojci, malom nogometu, stolnom tenisu, košarci i atletici. I mi smo predstavljali našu školu u plavoj boji.

Nakon svečanosti održano je natjecanje u rukometu za djevojke i za dječake. Igrali smo u konkurenciji dječaka u kojem su sudjelovali učenici svih 6 škola, a finale su izborile dvije labinske. U skupini A najbolji su bili dječaci iz Ribara pobijedivši OŠ Ivana Batelića iz Raše sa 17:7, te naše iz Čepića sa 10:4 iako su se žestoko borili.
U finalu su im se pridružili dečki iz Vlačića, koji su Nedešćinu savladali sa 13:5, a Vladimir Nazor iz Potpićna sa 15:8. U borbu za broncu će dečki iz Raše koji su u skupini pobijedili naše Čepljane 14:7, te Potpićanci koji su u skupini bili bolji od Nedešćine sa 12:3.

Finala i utakmice za 3. mjesto u obje konkurencije igraju se u ponedjeljak 11. studenog u popodnevnim satima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2019. 09:11

Solidarnost na djelu

Uključili smo se u  47. Humanitarnu  sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“ koju organizira Labinski crveni križ. Učenici su dijeleći bonove Crvenog križa skupljali dobrovoljne novčane  priloge u školi i u mjestu. Sva prikupljena sredstva bit će raspodijeljena potrebitim obiteljima u Labinštini i okolici se te će im se u prosincu iz tih sredstava kupiti božićne pakete s hranom. Dio novca izdvaja se za školski fond učenicima svih škola Labinštine. 

Naši su učenici bili vrlo marljivi te im zahvaljujemo, a naravno i svim roditeljima i ostalim akterima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2019. 08:38

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O ŠTRAJKU

Sindikat hrvatskih učitelja najavio je nastavak štrajka prema cirkularnom modelu. Sutra, u srijedu, 23. listopada 2019. godine najavljen je štrajk u Istarskoj županiji. 

Za sve informacije vezane uz organizaciju rada i štrajka možete kontaktirati zamjenicu  ravnateljice na mail: mikela.banko-luksic@skole.hr i sindikalnu povjerenicu na mail: dolores.pilas@skole.hr ili na telefonski broj 052/867 - 723.

 Hvala na razumijevanju!

                                  Mikela Banko Lukšić, zamjena ravnateljice

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 10. 2019. 11:50

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Svjetski dan kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo u Matičnoj školi Čepić, zajedničkim druženjem učenika razredne nastave. Organizirali smo  integrirani dan  s roditeljima. Učenici  su s roditeljima pekli kruh i krušne proizvode, razgovarali o kruhu, a nakon toga  upriličena je  izložba u školskom hodniku kako bi se svi mogli diviti kreativnim uratcima. Zamirisala je cijela škola! Nakon marende počašćeni su svi učenici.  Na likovnom smo izrađivali licitarska srca od tijesta koje smo izradili u školi. Bilo nam je jako lijepo, a i ukusno!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 10. 2019. 14:01

Obavijest učenicima i roditeljima o štrajku

Sindikat hrvatskih učitelja je najavio nastavak štrajka u pojedinim županijama. Sutra, u utorak, 15. listopada 2019. godine najavljen je štrajk u Istarskoj županiji.  Velika većina radnika škole pristupila je štrajku te nije moguće organizirati nastavni rad. Stoga obavještavam učenike i roditelje da neće biti nastave.

Za sve informacije vezane uz organizaciju rada i štrajka možete kontaktirati zamjenicu  ravnateljice na mail: mikela.banko-luksic@skole.hr i sindikalnu povjerenicu na mail: dolores.pilas@skole.hr ili na telefonski broj 052/867 - 723.

 Hvala na razumijevanju!

                                  Mikela Banko Lukšić, zamjena ravnateljice

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2019. 12:23

Kazalište u školi: Pale sam na svijetu

Tko od nas nije barem jednom sanjao kako je sam na svijetu? Probuditi se u svijetu bez buke, otkriti da ne moraš tražiti dopuštenje odraslih, raditi što želiš… živjeti slobodu, ali koliko dugo ta sreća može trajati kada shvatimo kako nema nikoga sa kim bismo sreću podijelili.

Priču nam je danas donio izvrstan glumac Teodor Tijani u autorskoj predstavi Pale sam na svijetu iz Tetra Naranča. Upijali smo glasove, zvukove, pokrete mimiku i gestu izvsnog glumca samog na pozornici i shvatili kako ne možemo bez onog „drugog“, bez prijatelja, mame, tate, nonića i u momentu se rastužili.

Na kraju smo još jednom zajedno zapjevali i zaplesali na song Kako je biti sam na svijetu, razveselili se te se fotografirali za uspomenu. Sada će nam biti lakše kada budemo morali čitati priču!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2019. 13:45

O zavičajnim riječima s labinskim pjesnikinjama

Očuvati zavičajnu riječ kroz  učeničko stvaralaštvo bila nam je današnja nit vodilja za zanimljivi  susret. S Ornelom Gergorić i Brunom Gobo, s dvjema dijalektalnim labinskim pjesnikinjama razgovarali smo o kreativnosti i o stvaralaštvu. Laureatkinje prošlogodišnjeg  literarnog natječaja Ca je ča u kategoriji odraslih, pozvali smo za učenike razredne nastave, a priključili su se i petaši. Kako nastaje pjesma, je li dovoljna draga osoba, osjećaj, događaj, dozvati sjećanje… ili pak zvučna riječ, rima, kompozicija… otkrivale su nam  kroz svoje stihove. Otvorili smo nove svjetove i otišli na neka nova putovanja. Tako motivirani, okušali smo se u stihoklepstvu. Domaće besedi sada su nam lakše pridevale. Bit će radova za ovogodišnji Ca je ča. Baš smo ponosni!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2019. 13:36

Otvorili smo Dječji tjedan

Igrom, radionicom i druženjem otvorili smo danas u PŠ Šušnjevica Dječji tjedan. Nakon radionice o dječjim pravima u kojoj smo razgovarali o pravima i dužnostima djece te naglasili tridesetu obljetnicu stupanja na snagu Konvencije o pravima djeteta, učenici su se sami izrazili u svojim porukama te odraslima poručili što djeci treba. Ljubav, igra, osmijeh, druženje i dom bile su najčešće želje i prijedlozi. Kako bismo podigli svijest o važnosti i značenju Konvencije, promatrali smo foto knjigu Jamesa Mollisona pod nazivom Gdje djeca spavaju s pričama o djeci svijeta. Na kraju smo druženje zaokružili simboličnim krugom i izražavanjem mota: Ljubav djeci prije svega!

Prekrasno vrijeme iskoristili smo nakon toga za sportske igre i pripreme za nadolazeću Olimpijadu, a pričanjem slikovnice Kako je nastalo Čepićko jezero simbolički smo otvorili i ovogodišnje projektne aktivnosti. O tome ćemo vam pričati drugi put. Baš smo bili vrijedni!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2019. 14:16

Europski dan jezika - izazov prihvaćen!

Europski dan jezika događanje je povodom proslave jezične raznolikosti Europe, a obilježava se 26. rujna svake godine s ciljem podizanja svijesti o Europskoj bogatoj jezičnoj raznolikosti, potrebi raznolikosti raspona jezika koje ljudi uče te potrebi da ljudi razviju određeni stupanj stručnosti znanja dva ili više jezika kako bi mogli u potpunosti preuzeti svoju ulogu sudjelovanja u demokratskom građanstvu Europe. Postoje brojni načini na koje se može proslaviti Europski dan jezika. Vijeće Europe ove je godine  pozvalo  sve da sudjeluju u jezičnom izazovu. Izazov prihvaćen! 

 Učenici su dobili zadatak na satovima HJ potražiti izreke koje u sebi sadržavaju imenicu voda ili se odnose na vodu kako bismo se priključili projektnim aktivnostima ovogodišnjeg školskog zavičajnog projekta pod nazivom Kako je nastalo Čepićko jezero. Na službenim mrežnim stranicama za obilježavanje saznali smo sve o važnosti i načinima obilježavanja, poigrali se i pogađali nepoznate jezike, a  na satovima stranih jezika i izvannastavne grupe učenici su poruke prevodili na engleski, talijanski i vlaški jezik, ukrasili ih te prepisali na naljepnice za boce. Šarene višejezične poruke na bocama sada nam  krase  školski hol. Izazov realiziran!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2019. 14:34

Misa za početak školske godine

Zajedničkom svetom misom zaziva Duha Svetoga za početak školske godine ušli smo u novi školski tjedan. Na poziv župnika  Josipa Peteha i velečasnog Dragutina Petrovića, vjeroučitelj Damir Depikolozvane organizirao je odlazak učenika u obližnju Crkvu Presvetog Trojstva na slavljenje mise za uspješnu i blagoslovljenu školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2019. 14:32

Zelene navike za održivu Labinštinu - realizirana edukacija na SRO

U petak, 20. rujna 2019. godine u našoj su školi realizirana predavanja i radionice pod nazivom Zelene navike za održivu Labinštinu za sve učenike, a o očuvanju okoliša i zdravlju ljudi te iskorištavanju otpada. Projekt je to  Grada Labina, a obuhvaća i Labinštinu, sufinanciran od strane Europske unije.

Između ostalih aktivnosti, provodi se i edukacija učenika  s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta, a problemi koji se nastoje riješiti projektom su nedovoljna informiranost građana o postupanju s otpadom, nedovoljne količine odvojeno prikupljenog otpada, nedovoljan broj provedenih izobrazno informativnih aktivnosti i nedovoljan broj obuhvaćenih ciljnih skupina na području Grada Labina i Labinštine.

Kroz predavanja i radionice učenici su učili o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Realizatori projekta su tvrtka Galović savjetovanje j.d.o.o. za usluge i trgovinu iz Labina i KP“Prvi maj“ Labin.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2019. 08:40

Sigurnost u prometu

U našoj školi, u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine provedena je akcija „Sigurnost djece u prometu“ za učenike prvoga razreda, a  u suradnji s GDCK te s djelatnicima Policijske postaje u Labinu. Cilj akcije je povećanje sigurnosti u cestovnom prometu usmjereno na učenike mlađih razreda osnovnih škola koja se početkom svake školske godine pojavljuju kao samostalni ali i neiskusni sudionici u cestovnom prometu. Tijekom akcije učenicima su prezentirana osnovna prometna pravila ponašanja potrebna za sigurno kretanje u cestovnom prometu, te koliko je važno vezivanje sigurnosnog pojasa kada su u automobilu. Djelatnica GDCK pročitala je učenicima priču, a na kraju su podijeljene reflektirajuće kabanice kako bi u prometu bili što vidljiviji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 9. 2019. 11:41

Obilježen Dan Hrvatskog olimpijskog odbora

U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine  u školi je vladala prava sportska atmosfera. Sportskim igrama i edukacijom obilježili smo Dan Hrvatskog olimpijskog odbora, posvećen datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Za organizaciju je bio zadužen naš učitelj TZK  - Ljubomir Vilić.

Najprije su na školsko igralište izašli učenici razredne nastave koji su uživali u štafetnim  i sportskim igrama. Zagrijali su se već u učionici, razgovarajući o važnim sportašima i olimpijskim sportovima  sa svojim učiteljicama.   Dva školska sata u sportskom duhu proveli su i učenici predmetne nastave.  Učenice 7. i 8. razreda vodile su vježbe zagrijavanja pod okriljem učitelja Vilića, a uslijedile su sportske igre. Bijelim majicama pridružili smo se ovoj već tradicionalnoj manifestaciji proslave olimpizma koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 9. 2019. 11:38

OBAVIJEST - OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA

U ponedjeljak, 16. 9.2019. u našoj školi obilježit ćemo dan HOO-a koji se inače obilježava 10. 9. U tu svrhu organizirat ćemo na školskom igralištu sportske aktivnosti na nivou čitave škole čiji je voditelj Ljubomir Vilić.

Učenici PŠ dolaze u Matičnu školu ujutro školskim autobusom.

Raspored obilježavanja (na školskom igralištu)

 • Od 8.00 do 9.30 - učenici mlađih razreda
 • Od 10.30 do 12.30 - učenici starijih razreda

Učenici mlađih razreda odlaze na marendu u 9.30 sati te nakon toga nastavljaju s redovnom nastavom do 11.30 sati.

Za učenike 1. razreda će se od 11.00 do 11.30 realizirati predavanje PP Labin: Poštujte naše znakove (Radmila Pekas).

Polazak autobusa za mlađe razrede u 11.30 sati

Raspored održavanja nastave za učenike starijih razreda (4 sata po 30 minuta)

                       5.           6.          7.             8.

1. sat (8.00 – 8.30)           POV        VJE          HJ           FIZ

2. sat (8.35 – 9.05)            VJE         HJ         POV           EJ

3. sat (9.10 – 9.40)             EJ         POV       FIZ            GK

4. sat (9.45 – 10.15)           HJ         MAT       GK            POV

od 10.15 do 10.30 marenda

 

Polazak autobusa za starije u 12.30 sati

Obavezna oprema za učenike: sportska obuća i oprema (bijela majica).

         Mikela Banko Lukšić, zamjenska ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 9. 2019. 12:42

Svečani početak školske godine 2019./20.

Učenici, učitelji i roditelji krenuli su zajedno jutros u novu školsku godinu 2019./20. Posebno uzbuđenje vladalo je među prvašićima koji će ove godine po prvi put osjetiti interaktivnih 175 nastavnih dana. Odbor za dobrodošlicu sastavljen od učenika mlađih razreda pod okriljem učiteljica Mirjane, Sarah, Dianore, Jasminke i Alenke pozdravio je male prvaše i njihove roditelje, a zamjenska ravnateljica Mikela Banko Lukšić počastila je sve prisutne uvodnim govorom.

Glumilo se, pjevalo i plesalo. Bura emocija izazvala je i pokoju suzu u očima roditelja. Svi su bili raznježeni. I dok su roditelji primali informacije od školske pedagoginje Nade Švraka o prvim danima u školi, djeca su uživala u obilasku škole i ponosno pokazivali svoje školske torbe. Školsko zvono oglasilo se i za starije učenike pa nam ne preostaje drugo nego svima zaželjeti

zanimljivu, zabavnu, kreativnu i

 uspješnu školsku godinu !
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2019. 18:41

Obavijest o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima

Poštovani roditelji,

Sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja  za sve udžbenike obveznih i izbornih predmeta od prvog do osmog razreda sredstva se osiguravaju u Državnome proračunu, a nabavu udžbenika provodi Škola sukladno zakonu.

Udžbenici će se preuzeti u Školi na početku nove školske godine. 

Roditelji/skrbnici kupuju druge obrazovne materijale kao što su radne bilježnice, zbirke zadataka, itd.

Nakon Odluke o korištenju drugih obrazovnih materijala za 1., 5. razred i 7. razred (iz predmeta Kemija, Fizika, Biologija) donosimo popise  iz kojih roditelji/skrbnici samostalno naručuju. Preuzmite popis pritiskom na LINK ispod.

Ostale popise za 2.,3.,4.,6,8. razred također možete preuzeti pritiskom na link ispod.

Link:Popisi udžbenika i drugih obrazovnih materijala

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 7. 2019. 14:31

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Na temelju čl. 10. st. 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), u skladu s odlukama o izboru udžbenika učitelja razredne nastave te stručnih aktiva Škole, ravnateljica Škole donosi

ODLUKU

o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za

1., 5. i 7. razred

za školsku godinu 2019./20.

I.

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 1116/18),  osim udžbenika, u školi mogu biti u uporabi i nastavna sredstva (tiskana, digitalna ili fizička) koja pomažu u ostvarivanju pojedinih odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom, kao i očekivanja međupredmetnih tema, potiču interakciju učenik – učenik i/ili učenik – sadržaj te istraživački i/ili grupni rad (tzv. drugi obrazovni materijali).

Potpuna Odluka priložena je u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 7. 2019. 13:33

Odluka o izboru udžbenika za 1., 5. i 7. razred Vijest ima dokument u privitku

Na temelju čl. 10. st. 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), u skladu sa odlukama učitelja razredne nastave te stručnih aktiva  na razini škole donose se 

 ODLUKA o izboru udžbenika za 1., 5. i 7. razred

 

Popis odabranih udžbenika sastavni je dio ove odluke.

Više pogledati pod priloženim dokumentima (Opširnije).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 7. 2019. 12:01

OBAVIJEST O NAČINU REALIZACIJE ODMORA UČENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./20. ZA SVE ŠKOLSKE USTANOVE NA PODRUČJU ISTARSKE ŽUPANIJE

Na temelju članka  4. stavak 2. i 3. i članka 11. stavak 1. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./20. („Narodne novine“ broj 48/19), Istarska županija daje obavijest o jednoobraznom načinu realizacije odmora za učenike osnovnih i srednjih škola (svih osnivača) koje djeluju na području Istarske županije za školsku godinu 2019./20. kako slijedi:

Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenog 2019. godine.

Prvi dio zimskog odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.

Nastavna godina počinje 9. rujna 2019. a završava 17. lipnja 2020. godine.

 

Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./20. („Narodne novine“ broj 48/19) možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 7. 2019. 12:31

Obavijest o nabavi udžbenika za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

 

 • Svi učenici naše škole udžbenike za obavezne i izborne predmete dobit će u školi. S obzirom da je prošle školske godine Općina Kršan snosila troškove nabave postojećih udžbenika, razrednici su postojeće udžbenike pokupili i podijelili sljedećoj generaciji učenika, a sve razlike riješit će se početkom  iduće školske godine. Ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja će snositi troškove nabave novih i razliku postojećih  udžbenika koje će učenike čekati u školskim klupama početkom iduće školske godine.

 

 • Popis pripadajućih radnih bilježnica i zbiraka koji  roditelji kupuju za 2.,3., 4., 6., 7. (osim za predmete  Biologiju, Kemiju i Fiziku) i 8. razred  nalazi se u priloženim dokumentima. Vidite u OPŠIRNIJE ispod obavijesti  (ili izravno pritisnite na LINK)

             LINK: POPIS UDŽBENIKA I RADNIH BILJEŽNICA

 • Popis pripadajućih radnih bilježnica koji roditelji kupuju za učenike 1., 5. razreda i 7. razreda (samo iz predmeta Kemija, Fizika i Biologija) bit će objavljene naknadno, nakon izbora do kraja lipnja, najkasnije u srpnju!

 

 • Likovne mape naručit će se naknadno.

Ukoliko bude nekih promjena, obavijest će se istaknuti na web stanici škole.

                                           Knjižničarka: Romina Miletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 6. 2019. 10:10
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

INFORMACIJE O ŠKOLI ZA ŽIVOT

VIDEO

Škola za život - ppt za roditelje


Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 47789
Ovaj mjesec: 634
Ovaj tjedan: 77
Danas: 2

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400




preskoči na navigaciju