preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest kandidatima o rezultatima natječaja

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 12. 11. 2019. 12:29

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poziv se nalazi u OPŠIRNIJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 11. 2019. 11:58

Treća ekipna medalja za našu školu

U petak, 8. studenog održano je natjecanje u košarci u maloj dvorani SC Franko Mileta. Naši dečki pokazali su se izvrsno te se vratili s brončanom medaljom.

Dečki su se u 3 ekipe  (iz naše škole, Vladimira Nazora i Ivana Batelića) natjecali za pobjedu u A skupini, dok su u B skupini odmjerili snage dečki iz ekipa Matije Vlačića i Ive Lole Ribara te je završilo ovako:

Košarka, skupina A:
1. OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Vladimira Nazora 4 : 5
2. OŠ Ivana Batelića – OŠ Ivan Goran Kovačić 9 : 14
3. OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivana Batelića 27 : 11
Košarka, skupina B:
1. OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 19 : 2

Utakmica za broncu između Ribara i naših Čepljana bila je itekako dramatična. Naši Čepljani su cijelu utakmicu vodili da bi Labinjani u zadnjih nekoliko minuta s dvije trice preuzeli vodstvo 7:6 i 10:9. Tek nakon 2 produžetka, naši dečki  su slavili  s 12:10, te tako nakon dvije odbojkaške osvojili i treću ekipnu medalju za našu školu. Čestitke!

U finalu su igrali dečki iz Nazora i Vlačića u kojoj su uspješniji bili Nazorovci te je konačni poredak sljedeći:

1. OŠ Matije Vlačića, Labin – zlato
2. OŠ Vladimira Nazora, Potpićan – srebro
3. OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić – bronca
4. OŠ Ivo Lola Ribar, Labin
5. OŠ Ivana Batelića, Raša

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 11. 2019. 09:05

Naše srebrne cure u stolnom tenisu

U četvrtak, 7. studenoga 2019. godine održano je natjecanje u stolnom tenisu u organizaciji STK "Brovinje". Sudjelovali su učenici i učenice iz  5 škola  Labina i okolice te su svi odnijeli medalje. Naše su cure, Karla Levak i Nataly Krajcar  bile izvrsne te su se u Čepić vratile sa srebrom.

Dječaci su sudjelovali u parovima ali ih sreća taj dan nije poslužila, a djevojčice su se u parovima natjecale u polufinalu te pobijedile u igri s djevojčicama iz Potpićna, a nakon finala završile na spomenutom drugom mjestu. Čestitke i mentoru Ljubomiru Viliću.

Najuspješnija je bila OŠ „Vitomir Širola Pajo“ sa dva zlata i broncom, te Ivo Lola Ribar sa zlatom, srebrom i dvije bronce.  U ukupnom poretku naša se škola našla na posljednjem mjestu s jednim srebrom.

1. OŠ Vitomir Širola Pajo – 2 zlata, 1 bronca
2. OŠ Ivo Lola Ribar – 1 zlato, 1 srebro, 2 bronce
3. OŠ Matije Vlačića – 1 zlato, 1 srebro
4. OŠ Vladimira Nazora – 1 srebro, 1 bronca
5. OŠ Ivan Goran Kovačić – 1 srebro

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 11. 2019. 08:42

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O ŠTRAJKU

Sindikat hrvatskih učitelja najavio je nastavak štrajka u cijeloj Hrvatskoj za sutra, u srijedu, 6. studenog  2019. godine.

U četvrtak, 7. studenog 2019. godine najavljen je štrajk u Istarskoj županiji prema cirkularnom modelu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 11. 2019. 14:14

U sportskom duhu na malom nogometu

Olimpijada OŠ Labinštine nastavlja se. U ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine održane su kvalifikacije u malom nogometu. Sudjelovali su dječaci iz svih 6 škola Labinštine, a među njima i naši dječaci.

U skupini A igrali su dečki iz Ribara, Širola Paje i Nazora, a pobjedu u zadnjoj minuti odnose dečki iz Ribara. Dok u skupini B igraju dečki iz Vlačića, naši Čepljani  i Rašani. U uzbudljivoj igri prepunoj obrata, naši su dečki nažalost izgubili u obje utakmice i završili posljednji u svojoj skupini. Važno je sudjelovati u sportskom duhu kojeg su naši dečki i te kako pokazali. Bravo dečki!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 11. 2019. 14:00

Poziv kandidatima/kandidatkinjama na razgovor (intervju)

 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) temeljem članka 11. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić objavljuje

POZIV KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA NA INTERVJU

 (RAZGOVOR)

Intervju (razgovor) s kandidatima/kandidatkinjama  prijavljenim  na  natječaje  za popunu radnih mjesta učitelj/ica fizike, učitelj/ica tehničke kulture i učitelj/ica prirode i biologije objavljenih dana 14. listopada 2019. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mrežnim stranicama škole http://www.os-igkovacic-cepic.skole.hr/ u rubrici pod nazivom  „NATJEČAJI“, održat će se dana 5.11.2019. godine u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Čepić, Purgarija Čepić 1, kako slijedi:

  • s početkom u 10,00 sati za kandidate/kandidatkinje koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto učitelj/ica fizike;

  • s početkom u 10,30 sati za kandidate/kandidatkinje koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto učitelj/ica tehničke kulture;

  • s početkom u 11,00 sati za kandidate/kandidatkinje koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto učitelj/ica prirode i biologije;

Kandidat/kandidatkinja koji ne pristupi vrednovanju smatra se da je odustao od prijave na natječaj i više se ne smatra kandidatom u natječajnom postupku.

Povjerenstvo u razgovoru s kandidatom/kandidatkinjom vrednuje kompetencije značajne za područje rada (temeljem dosadašnjeg iskustva i/ili osposobljavanja, komunikacijske i socijalne vještine, motivaciju i interese kandidata za rad u školi, očekivanja kandidata).

Svaki član Povjerenstva procjenjuje kandidata/kandidatkinju općom ocjenom od 0 do 5 bodova. Ukupni rezultat vrednovanja razgovora (intervjua) za pojedinog kandidata/kandidatkinju je zbroj pojedinačnih ocjena svih članova Povjerenstva.

Nakon provedenog postupka vrednovanja kandidata na temelju dostavljene natječajne dokumentacije i obavljenog intervjua, Povjerenstvo izrađuje rang listu koju zajedno sa zapisnikom o provedenom postupku vrednovanja dostavlja ravnatelju škole.

Povjerenstvo za vrednovanje kandidata/kandidatkinja

 

  :: opširnije :: 


objavio: Arijana Mikuljan Glušić  datum: 30. 10. 2019. 10:33

Naši srebrni dečki

Nakon ženske odbojke na red su jučer, 29. listopada 2019. godine,  došli dečki.  U dvorani OŠ Matije Vlačića održano je natjecanje u odbojci za dječake. Naši su se dečki okitili srebrom.

U skupini A snage su izmjerili dečki iz Vlačića, Vitomira Širola Paje i Nazora. Dečki iz Vlačića i Nazora bili su uspješniji te su se borili za medalju s našim dečkima iz Čepića koji su bili uspješniji u skupini B u kojoj su pobijedili dečke iz Ribara s 2:0. Tako su za broncu igrali dečki iz Ribara i Vlačića u kojoj su ipak bili uspješniji za jedan bod. U finalu su naši dečki dali sve od sebe i igrali odlično s Potpićancima te se okitili srebrnom medaljom. Bravo, dečki, a čestitke i mentoru Ljubomiru Viliću!

Odbojka dječaci, skupina A:
1. OŠ Matije Vlačića – OŠ Vitomir Širola Pajo 2:0 (15:4, 15:13)
2. OŠ Vitomir Š. Pajo – OŠ Vladimira Nazora 0:2 (9:15, 9:15)
3. OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 2:0 (15:12, 15:8)

Odbojka dječaci, skupina B:
1. OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivan Goran Kovačić 0:2 (10:15, 11:15)

Za 3. mjesto:
OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 1:2 (15:9, 12:15, 9:15)

Finale:
OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivan Goran Kovačić 2:0 (25:17, 25:19)

Odbojka dječaci (konačni poredak):
1. OŠ Vladimira Nazora, Potpićan – zlato
2. OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić – srebro
3. OŠ Ivo Lola Ribar, Labin - bronca
4. OŠ Matije Vlačića, Labin
5. OŠ Vitomir Širola Pajo, Nedešćina

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2019. 09:36

Obavijest

Poštovani učenici i roditelji!

Prema kalendaru rada školske godine u Istarskoj županiji jesenski odmor učenika traje od 30. do 31. listopada 2019. godine, a 1. studenog 2019. godine je praznik Svi sveti.

Nastava počinje u ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine,  prema uobičajenom rasporedu sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 10. 2019. 13:37

Naše cure osvojile prvu žensku ekipnu medalju

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine, u dvorani OŠ Matije Vlačića, održano je natjecanje u ženskoj odbojci.  Naše su cure priredile svojevrsno iznenađenje osvojivši prvu žensku ekipnu medalju u povijesti Olimpijade dok su cure iz susjedne škole  Potpićna uzele  zlato.

U skupini A sudjelovale su  tri škole. Cure iz Potpićna su nadmoćno osvojile 1. mjesto, a naše cure iz Čepića osigurale su borbu za broncu. U drugoj skupini igrale su samo dvije labinske škole te je taj susret Vlačića i Ribara bio polufinalni, a završio pobjedom cura iz Vlačića.

U finalu su igrale cure iz Vlačića s Potpićankama koje su s 2:0 u setovima osvojile zlato za svoju školu. U borbi za broncu istaknule su se naše cure s 2:0 pobijedivši favoritkinje iz Ribara. Čestitke curama!

Evo konačnih rezultata:

Odbojka djevojke, skupina A:
1. OŠ Vladimir Nazor – OŠ Vitomir Širola Pajo 2:0 (15:3, 15:7)
2. OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Ivan Goran Kovačić 0:2 (4:15, 10:15)
3. OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Vladimir Nazor 0:2 (2:15, 12:15)

Odbojka djevojke, skupina B:
Oš Ivo Lola Ribar – OŠ Matije Vlačića 0:2 (14:16, 12:15)

Za 3. mjesto:
OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Ivo Lola Ribar 2:0 (15:13, 15:10)

Finale:
OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 2:0 (25:9, 25:19)

Odbojka djevojke (konačni poredak):
1. OŠ Vladimira Nazora, Potpićan – zlato
2. OŠ Matije Vlačića, Labin – srebro
3. OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić - bronca
4. OŠ Ivo Lola Ribar, Labin
5. OŠ Vitomir Širola Pajo, Nedešćina

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 10. 2019. 13:23

Svečano otvorenje 12. Olimpijade osnovnih škola Labinštine

U velikoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta u petak, 25. listopada  prigodnom je svečanošću otvorena 12. Olimpijada osnovnih škola Labinštine. Nakon nastupa plesne skupine Cool Step na parket labinske dvorane u svečanom defileu izašlo je  oko  600 natjecatelja iz svih škola Labinštine koji će se na Olimpijadi natjecati u rukometu, odbojci, malom nogometu, stolnom tenisu, košarci i atletici. I mi smo predstavljali našu školu u plavoj boji.

Nakon svečanosti održano je natjecanje u rukometu za djevojke i za dječake. Igrali smo u konkurenciji dječaka u kojem su sudjelovali učenici svih 6 škola, a finale su izborile dvije labinske. U skupini A najbolji su bili dječaci iz Ribara pobijedivši OŠ Ivana Batelića iz Raše sa 17:7, te naše iz Čepića sa 10:4 iako su se žestoko borili.
U finalu su im se pridružili dečki iz Vlačića, koji su Nedešćinu savladali sa 13:5, a Vladimir Nazor iz Potpićna sa 15:8. U borbu za broncu će dečki iz Raše koji su u skupini pobijedili naše Čepljane 14:7, te Potpićanci koji su u skupini bili bolji od Nedešćine sa 12:3.

Finala i utakmice za 3. mjesto u obje konkurencije igraju se u ponedjeljak 11. studenog u popodnevnim satima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2019. 09:11

Solidarnost na djelu

Uključili smo se u  47. Humanitarnu  sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“ koju organizira Labinski crveni križ. Učenici su dijeleći bonove Crvenog križa skupljali dobrovoljne novčane  priloge u školi i u mjestu. Sva prikupljena sredstva bit će raspodijeljena potrebitim obiteljima u Labinštini i okolici se te će im se u prosincu iz tih sredstava kupiti božićne pakete s hranom. Dio novca izdvaja se za školski fond učenicima svih škola Labinštine. 

Naši su učenici bili vrlo marljivi te im zahvaljujemo, a naravno i svim roditeljima i ostalim akterima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 10. 2019. 08:38

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O ŠTRAJKU

Sindikat hrvatskih učitelja najavio je nastavak štrajka prema cirkularnom modelu. Sutra, u srijedu, 23. listopada 2019. godine najavljen je štrajk u Istarskoj županiji. 

Za sve informacije vezane uz organizaciju rada i štrajka možete kontaktirati zamjenicu  ravnateljice na mail: mikela.banko-luksic@skole.hr i sindikalnu povjerenicu na mail: dolores.pilas@skole.hr ili na telefonski broj 052/867 - 723.

 Hvala na razumijevanju!

                                  Mikela Banko Lukšić, zamjena ravnateljice

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 10. 2019. 11:50

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Svjetski dan kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo u Matičnoj školi Čepić, zajedničkim druženjem učenika razredne nastave. Organizirali smo  integrirani dan  s roditeljima. Učenici  su s roditeljima pekli kruh i krušne proizvode, razgovarali o kruhu, a nakon toga  upriličena je  izložba u školskom hodniku kako bi se svi mogli diviti kreativnim uratcima. Zamirisala je cijela škola! Nakon marende počašćeni su svi učenici.  Na likovnom smo izrađivali licitarska srca od tijesta koje smo izradili u školi. Bilo nam je jako lijepo, a i ukusno!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 10. 2019. 14:01

Obavijest učenicima i roditeljima o štrajku

Sindikat hrvatskih učitelja je najavio nastavak štrajka u pojedinim županijama. Sutra, u utorak, 15. listopada 2019. godine najavljen je štrajk u Istarskoj županiji.  Velika većina radnika škole pristupila je štrajku te nije moguće organizirati nastavni rad. Stoga obavještavam učenike i roditelje da neće biti nastave.

Za sve informacije vezane uz organizaciju rada i štrajka možete kontaktirati zamjenicu  ravnateljice na mail: mikela.banko-luksic@skole.hr i sindikalnu povjerenicu na mail: dolores.pilas@skole.hr ili na telefonski broj 052/867 - 723.

 Hvala na razumijevanju!

                                  Mikela Banko Lukšić, zamjena ravnateljice

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2019. 12:23

Kazalište u školi: Pale sam na svijetu

Tko od nas nije barem jednom sanjao kako je sam na svijetu? Probuditi se u svijetu bez buke, otkriti da ne moraš tražiti dopuštenje odraslih, raditi što želiš… živjeti slobodu, ali koliko dugo ta sreća može trajati kada shvatimo kako nema nikoga sa kim bismo sreću podijelili.

Priču nam je danas donio izvrstan glumac Teodor Tijani u autorskoj predstavi Pale sam na svijetu iz Tetra Naranča. Upijali smo glasove, zvukove, pokrete mimiku i gestu izvsnog glumca samog na pozornici i shvatili kako ne možemo bez onog „drugog“, bez prijatelja, mame, tate, nonića i u momentu se rastužili.

Na kraju smo još jednom zajedno zapjevali i zaplesali na song Kako je biti sam na svijetu, razveselili se te se fotografirali za uspomenu. Sada će nam biti lakše kada budemo morali čitati priču!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2019. 13:45

O zavičajnim riječima s labinskim pjesnikinjama

Očuvati zavičajnu riječ kroz  učeničko stvaralaštvo bila nam je današnja nit vodilja za zanimljivi  susret. S Ornelom Gergorić i Brunom Gobo, s dvjema dijalektalnim labinskim pjesnikinjama razgovarali smo o kreativnosti i o stvaralaštvu. Laureatkinje prošlogodišnjeg  literarnog natječaja Ca je ča u kategoriji odraslih, pozvali smo za učenike razredne nastave, a priključili su se i petaši. Kako nastaje pjesma, je li dovoljna draga osoba, osjećaj, događaj, dozvati sjećanje… ili pak zvučna riječ, rima, kompozicija… otkrivale su nam  kroz svoje stihove. Otvorili smo nove svjetove i otišli na neka nova putovanja. Tako motivirani, okušali smo se u stihoklepstvu. Domaće besedi sada su nam lakše pridevale. Bit će radova za ovogodišnji Ca je ča. Baš smo ponosni!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2019. 13:36

Otvorili smo Dječji tjedan

Igrom, radionicom i druženjem otvorili smo danas u PŠ Šušnjevica Dječji tjedan. Nakon radionice o dječjim pravima u kojoj smo razgovarali o pravima i dužnostima djece te naglasili tridesetu obljetnicu stupanja na snagu Konvencije o pravima djeteta, učenici su se sami izrazili u svojim porukama te odraslima poručili što djeci treba. Ljubav, igra, osmijeh, druženje i dom bile su najčešće želje i prijedlozi. Kako bismo podigli svijest o važnosti i značenju Konvencije, promatrali smo foto knjigu Jamesa Mollisona pod nazivom Gdje djeca spavaju s pričama o djeci svijeta. Na kraju smo druženje zaokružili simboličnim krugom i izražavanjem mota: Ljubav djeci prije svega!

Prekrasno vrijeme iskoristili smo nakon toga za sportske igre i pripreme za nadolazeću Olimpijadu, a pričanjem slikovnice Kako je nastalo Čepićko jezero simbolički smo otvorili i ovogodišnje projektne aktivnosti. O tome ćemo vam pričati drugi put. Baš smo bili vrijedni!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2019. 14:16

Europski dan jezika - izazov prihvaćen!

Europski dan jezika događanje je povodom proslave jezične raznolikosti Europe, a obilježava se 26. rujna svake godine s ciljem podizanja svijesti o Europskoj bogatoj jezičnoj raznolikosti, potrebi raznolikosti raspona jezika koje ljudi uče te potrebi da ljudi razviju određeni stupanj stručnosti znanja dva ili više jezika kako bi mogli u potpunosti preuzeti svoju ulogu sudjelovanja u demokratskom građanstvu Europe. Postoje brojni načini na koje se može proslaviti Europski dan jezika. Vijeće Europe ove je godine  pozvalo  sve da sudjeluju u jezičnom izazovu. Izazov prihvaćen! 

 Učenici su dobili zadatak na satovima HJ potražiti izreke koje u sebi sadržavaju imenicu voda ili se odnose na vodu kako bismo se priključili projektnim aktivnostima ovogodišnjeg školskog zavičajnog projekta pod nazivom Kako je nastalo Čepićko jezero. Na službenim mrežnim stranicama za obilježavanje saznali smo sve o važnosti i načinima obilježavanja, poigrali se i pogađali nepoznate jezike, a  na satovima stranih jezika i izvannastavne grupe učenici su poruke prevodili na engleski, talijanski i vlaški jezik, ukrasili ih te prepisali na naljepnice za boce. Šarene višejezične poruke na bocama sada nam  krase  školski hol. Izazov realiziran!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2019. 14:34

Misa za početak školske godine

Zajedničkom svetom misom zaziva Duha Svetoga za početak školske godine ušli smo u novi školski tjedan. Na poziv župnika  Josipa Peteha i velečasnog Dragutina Petrovića, vjeroučitelj Damir Depikolozvane organizirao je odlazak učenika u obližnju Crkvu Presvetog Trojstva na slavljenje mise za uspješnu i blagoslovljenu školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2019. 14:32

Zelene navike za održivu Labinštinu - realizirana edukacija na SRO

U petak, 20. rujna 2019. godine u našoj su školi realizirana predavanja i radionice pod nazivom Zelene navike za održivu Labinštinu za sve učenike, a o očuvanju okoliša i zdravlju ljudi te iskorištavanju otpada. Projekt je to  Grada Labina, a obuhvaća i Labinštinu, sufinanciran od strane Europske unije.

Između ostalih aktivnosti, provodi se i edukacija učenika  s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta, a problemi koji se nastoje riješiti projektom su nedovoljna informiranost građana o postupanju s otpadom, nedovoljne količine odvojeno prikupljenog otpada, nedovoljan broj provedenih izobrazno informativnih aktivnosti i nedovoljan broj obuhvaćenih ciljnih skupina na području Grada Labina i Labinštine.

Kroz predavanja i radionice učenici su učili o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Realizatori projekta su tvrtka Galović savjetovanje j.d.o.o. za usluge i trgovinu iz Labina i KP“Prvi maj“ Labin.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2019. 08:40

Sigurnost u prometu

U našoj školi, u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine provedena je akcija „Sigurnost djece u prometu“ za učenike prvoga razreda, a  u suradnji s GDCK te s djelatnicima Policijske postaje u Labinu. Cilj akcije je povećanje sigurnosti u cestovnom prometu usmjereno na učenike mlađih razreda osnovnih škola koja se početkom svake školske godine pojavljuju kao samostalni ali i neiskusni sudionici u cestovnom prometu. Tijekom akcije učenicima su prezentirana osnovna prometna pravila ponašanja potrebna za sigurno kretanje u cestovnom prometu, te koliko je važno vezivanje sigurnosnog pojasa kada su u automobilu. Djelatnica GDCK pročitala je učenicima priču, a na kraju su podijeljene reflektirajuće kabanice kako bi u prometu bili što vidljiviji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 9. 2019. 11:41

Obilježen Dan Hrvatskog olimpijskog odbora

U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine  u školi je vladala prava sportska atmosfera. Sportskim igrama i edukacijom obilježili smo Dan Hrvatskog olimpijskog odbora, posvećen datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Za organizaciju je bio zadužen naš učitelj TZK  - Ljubomir Vilić.

Najprije su na školsko igralište izašli učenici razredne nastave koji su uživali u štafetnim  i sportskim igrama. Zagrijali su se već u učionici, razgovarajući o važnim sportašima i olimpijskim sportovima  sa svojim učiteljicama.   Dva školska sata u sportskom duhu proveli su i učenici predmetne nastave.  Učenice 7. i 8. razreda vodile su vježbe zagrijavanja pod okriljem učitelja Vilića, a uslijedile su sportske igre. Bijelim majicama pridružili smo se ovoj već tradicionalnoj manifestaciji proslave olimpizma koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 9. 2019. 11:38

OBAVIJEST - OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA

U ponedjeljak, 16. 9.2019. u našoj školi obilježit ćemo dan HOO-a koji se inače obilježava 10. 9. U tu svrhu organizirat ćemo na školskom igralištu sportske aktivnosti na nivou čitave škole čiji je voditelj Ljubomir Vilić.

Učenici PŠ dolaze u Matičnu školu ujutro školskim autobusom.

Raspored obilježavanja (na školskom igralištu)

  • Od 8.00 do 9.30 - učenici mlađih razreda
  • Od 10.30 do 12.30 - učenici starijih razreda

Učenici mlađih razreda odlaze na marendu u 9.30 sati te nakon toga nastavljaju s redovnom nastavom do 11.30 sati.

Za učenike 1. razreda će se od 11.00 do 11.30 realizirati predavanje PP Labin: Poštujte naše znakove (Radmila Pekas).

Polazak autobusa za mlađe razrede u 11.30 sati

Raspored održavanja nastave za učenike starijih razreda (4 sata po 30 minuta)

                       5.           6.          7.             8.

1. sat (8.00 – 8.30)           POV        VJE          HJ           FIZ

2. sat (8.35 – 9.05)            VJE         HJ         POV           EJ

3. sat (9.10 – 9.40)             EJ         POV       FIZ            GK

4. sat (9.45 – 10.15)           HJ         MAT       GK            POV

od 10.15 do 10.30 marenda

 

Polazak autobusa za starije u 12.30 sati

Obavezna oprema za učenike: sportska obuća i oprema (bijela majica).

         Mikela Banko Lukšić, zamjenska ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 9. 2019. 12:42

Svečani početak školske godine 2019./20.

Učenici, učitelji i roditelji krenuli su zajedno jutros u novu školsku godinu 2019./20. Posebno uzbuđenje vladalo je među prvašićima koji će ove godine po prvi put osjetiti interaktivnih 175 nastavnih dana. Odbor za dobrodošlicu sastavljen od učenika mlađih razreda pod okriljem učiteljica Mirjane, Sarah, Dianore, Jasminke i Alenke pozdravio je male prvaše i njihove roditelje, a zamjenska ravnateljica Mikela Banko Lukšić počastila je sve prisutne uvodnim govorom.

Glumilo se, pjevalo i plesalo. Bura emocija izazvala je i pokoju suzu u očima roditelja. Svi su bili raznježeni. I dok su roditelji primali informacije od školske pedagoginje Nade Švraka o prvim danima u školi, djeca su uživala u obilasku škole i ponosno pokazivali svoje školske torbe. Školsko zvono oglasilo se i za starije učenike pa nam ne preostaje drugo nego svima zaželjeti

zanimljivu, zabavnu, kreativnu i

 uspješnu školsku godinu !
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2019. 18:41

Obavijest o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima

Poštovani roditelji,

Sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja  za sve udžbenike obveznih i izbornih predmeta od prvog do osmog razreda sredstva se osiguravaju u Državnome proračunu, a nabavu udžbenika provodi Škola sukladno zakonu.

Udžbenici će se preuzeti u Školi na početku nove školske godine. 

Roditelji/skrbnici kupuju druge obrazovne materijale kao što su radne bilježnice, zbirke zadataka, itd.

Nakon Odluke o korištenju drugih obrazovnih materijala za 1., 5. razred i 7. razred (iz predmeta Kemija, Fizika, Biologija) donosimo popise  iz kojih roditelji/skrbnici samostalno naručuju. Preuzmite popis pritiskom na LINK ispod.

Ostale popise za 2.,3.,4.,6,8. razred također možete preuzeti pritiskom na link ispod.

Link:Popisi udžbenika i drugih obrazovnih materijala

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 7. 2019. 14:31

Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Na temelju čl. 10. st. 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), u skladu s odlukama o izboru udžbenika učitelja razredne nastave te stručnih aktiva Škole, ravnateljica Škole donosi

ODLUKU

o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za

1., 5. i 7. razred

za školsku godinu 2019./20.

I.

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 1116/18),  osim udžbenika, u školi mogu biti u uporabi i nastavna sredstva (tiskana, digitalna ili fizička) koja pomažu u ostvarivanju pojedinih odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom, kao i očekivanja međupredmetnih tema, potiču interakciju učenik – učenik i/ili učenik – sadržaj te istraživački i/ili grupni rad (tzv. drugi obrazovni materijali).

Potpuna Odluka priložena je u Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 7. 2019. 13:33

Odluka o izboru udžbenika za 1., 5. i 7. razred Vijest ima dokument u privitku

Na temelju čl. 10. st. 6. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), u skladu sa odlukama učitelja razredne nastave te stručnih aktiva  na razini škole donose se 

 ODLUKA o izboru udžbenika za 1., 5. i 7. razred

 

Popis odabranih udžbenika sastavni je dio ove odluke.

Više pogledati pod priloženim dokumentima (Opširnije).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 7. 2019. 12:01

OBAVIJEST O NAČINU REALIZACIJE ODMORA UČENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./20. ZA SVE ŠKOLSKE USTANOVE NA PODRUČJU ISTARSKE ŽUPANIJE

Na temelju članka  4. stavak 2. i 3. i članka 11. stavak 1. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./20. („Narodne novine“ broj 48/19), Istarska županija daje obavijest o jednoobraznom načinu realizacije odmora za učenike osnovnih i srednjih škola (svih osnivača) koje djeluju na području Istarske županije za školsku godinu 2019./20. kako slijedi:

Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenog 2019. godine.

Prvi dio zimskog odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.

Nastavna godina počinje 9. rujna 2019. a završava 17. lipnja 2020. godine.

 

Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./20. („Narodne novine“ broj 48/19) možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 7. 2019. 12:31

Obavijest o nabavi udžbenika za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

 

  • Svi učenici naše škole udžbenike za obavezne i izborne predmete dobit će u školi. S obzirom da je prošle školske godine Općina Kršan snosila troškove nabave postojećih udžbenika, razrednici su postojeće udžbenike pokupili i podijelili sljedećoj generaciji učenika, a sve razlike riješit će se početkom  iduće školske godine. Ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja će snositi troškove nabave novih i razliku postojećih  udžbenika koje će učenike čekati u školskim klupama početkom iduće školske godine.

 

  • Popis pripadajućih radnih bilježnica i zbiraka koji  roditelji kupuju za 2.,3., 4., 6., 7. (osim za predmete  Biologiju, Kemiju i Fiziku) i 8. razred  nalazi se u priloženim dokumentima. Vidite u OPŠIRNIJE ispod obavijesti  (ili izravno pritisnite na LINK)

             LINK: POPIS UDŽBENIKA I RADNIH BILJEŽNICA

  • Popis pripadajućih radnih bilježnica koji roditelji kupuju za učenike 1., 5. razreda i 7. razreda (samo iz predmeta Kemija, Fizika i Biologija) bit će objavljene naknadno, nakon izbora do kraja lipnja, najkasnije u srpnju!

 

  • Likovne mape naručit će se naknadno.

Ukoliko bude nekih promjena, obavijest će se istaknuti na web stanici škole.

                                           Knjižničarka: Romina Miletić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 6. 2019. 10:10
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

E-dnevnik

Priloženi dokumenti:
Upute za ucenike i roditelje.pdf


Škola za život

INFORMACIJE O ŠKOLI ZA ŽIVOT

VIDEO

Škola za život - ppt za roditelje


Korisni linkovi

Obrazovanje


Korisni linkovi
Mediji
 • Glas Istre
 • Radio Labin
 • Labinstina
 • LC Labin
 • 5portal Labin

Ostalo


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2017.

Ukupno: 42969
Ovaj mjesec: 444
Ovaj tjedan: 110
Danas: 16

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju